-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Koczka
tag
üDV.
Mit jósoltok a közeljövőben lesz 200 körüli dollárunk?
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Van valaki itt, aki fundamentában/otp lakáskasszában utazik?
Az érdekelne, hogy ezeket előtörlesztésre lehet-e használni meglévő lakáshitelnél.
[ Szerkesztve ]
less qq more pewpew!
-
attiati
veterán
döntött már valamelyikőtök véglegesen, hogy marad vagy megy mnyp-ből?
-
qfm
őstag
Épp én is valami tanácsot akartam kérni az euro váltásról (euroról forintra), hogy érdemes e még várni valamire, de látom itt sincs sok újdonság ilyen téren. Mindenesetre én (mint nem hozzáértő) több esélyt láttam a romlásra mint a javulásra, de ha valaki tudna valami biztosabbat, mikor érdemes eladni, az is jó lenne. Továbbra se sürgős az eladása, de nem tetszik a látvány hogy egyik nap még megérné eladni, másik nap meg hirtelen nagyon nem, és úgy marad jó ideig. Kicsit tartok tőle hogy egy napon nem megy vissza fel az értéke.
(amúgy ~1100 euróról van szó, és egyszeri váltásról)
[ Szerkesztve ]
-
stangli
senior tag
válasz attiati #7890 üzenetére
Itt nem akarok politizálni, de jelenleg nem nagyon látom értelmét, annak amit mostanság csinálnak... lehet ezért lesz jó, mert széllel szemben vizelünk oszt a reformok hatására olyan sikerünk lesz, hogy még az usa is megirigyli a vezérünk tökösségét és franchise-ként exportálhatjuk a világnak...
-
attiati
veterán
válasz attiati #7887 üzenetére
Mondjuk ebből elég ronda lenne egy ~75 egységnyi elmozdulás 272-284-ről valahonnan.
Előttünk van egy februári reformterv bejelentés, MNB személycserék, illetve jöhetnek váratlan bejelentések, hogy hosszú időre hivatalosan leteszünk az EUR bevezetéséről. Meg nem mondanám, hogy merre indul. (+nemzetközi hangulat)
261 alatt eldobnám, ha egyértelműen átmegy rajta.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #7886 üzenetére
Van itt egy 27X-290-es sáv, ami önmagában se kevés mozgástér szerintem.
Illetve a 227 és 316 közötti terület az elmúlt 2,5 évben nagyon beszűkült. Mint egy összenyomott rugó, előbb utóbb hevesen mozdulni fog. -
concret_hp
addikt
válasz attiati #7885 üzenetére
utóbbi hetekbe több helyen is azt olvastam, hogy középtávon stagnálás várható (meg ne kérdezd, hogy hol, valahol a hvg, fn, origo, portfolion)
erősödés asszem nem túl sanszos, komoly gyengülés meg talán szintén nem, hacsak ki nem találják, hogy megint elqrtákvagy fullba vagy sehogy :D
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #7883 üzenetére
miből gondolod, hogy stagnálás lesz?
-
bandus
veterán
válasz concret_hp #7883 üzenetére
köszi szépen,akkor végülis mindegy, hogy mikor veszem. elnapolom államvizsga utánra
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
sziasztok!
mennyire vagytok képben az euró árfolyma várható alaklásával? tudom,hülye kérdés, de hátha. a közeljövőben vennék eurót, nem sokat, de 5-6 forint különbözet már azért számítana, ezért kérdezem.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Flashcash
Közösségépítő
Rákérdeztem a bankomnál az új kamatadó szabályokra.
Minden betét/befektetés ami 2011.01.01 után jár le 16%-os kamatadóval fog adózni.
-
stangli
senior tag
-
Kobe
veterán
válasz stangli #7878 üzenetére
3 even belul biztos nem kellene a teljes osszeg. Olyan elofordulhatna pl h egy reszet ki szeretnem venni, de a teljeset biztos nem.
Volt egy jonak tuno reszvenycsomagjuk csak az eleg brutal kockazattal ment, viszont hosszutavon eleg szep hozamot mutatott.Ettol igazabbol csak a nagyon magas kockazat riaszt el
-
stangli
senior tag
Ha tudod hogy 3-5éven belül nem nagyon kell a pénz akkor tbsz., mert 3év után, ha kell a pénz 10% adót kell fizetni a nyereség után, 5év után 0% az adó.
Vagy pénzpiaci alap és társaik.. ezekhez gyorsan hozzá lehet jutni és valamivel több a hozam, mint az alap lekötésnek... de azt tanácsolom, hogy ha banki szolgáltatások érdekelnek, akkor menj be és kérd ki a véleményüket, hogy mit tudnak ajánlani házon belül... -
Kobe
veterán
körbenézegettem én is a piacon, de annyi fajta lehetőég, és opció van hogy kicsit elbizonytalanodtam.
adott havi 50-80e forint, amit szeretnék befektetni, "meg ne romoljon" a bankszámlán. Minden hónapban ennyit hozzácsapnék a befektetéshez. Hosszabb távon érdekelne valami közepesen kockázatos dolog, ahol mondjuk a vicc-kategóriába menő lekötéseknél magasabb hozamot lehet elérni. Viszont fontos volna, hogy hozzáférhető - akármikor - akár részben visszaváltható legyen.
Jelenleg raiffeisenes vagyok, így jó lenne, ha mondjuk ennél a banknál is lehetne kezelni a befektetést, nem szeretem szétszórtan tartani a pénzemet.Ha valakinek van valami tippje, szívesen fogadom
-
mm779
tag
Értem, és köszi a válaszokat! Esetleg tudtok valamilyen tanácsot adni, hogy mibe érdemes fektetni nagyobb összegeket, ami kevésbé kockázatos? Nekem nemsokára lejár a kötvényem, amire adtak 5,5% kamatot(OTP-s). Ismertek kötvényhez hasonlóan biztonságos, de jobb hozammal rendelkező lehetőséget?
-
mm779
tag
Vicces(szomorú...), hogy 1 évre adnának 1%-ot mivel kötvényem is van, amire pedig 5,5%-nyi kamatot adnak. Miért lenne ekkora különbség a kettő kötött? Ha ezt a 100k HUF-t kötvénybe kötném le, akkor 5500 Ft járna, ezért gondoltam, hogy ez az 1% inkább egy hónapra szól.
Vagy tévedek?
-
mm779
tag
Üdv.
Egy kérdéssel fordulnék a jártasabbakhoz:
Az OTP-s számlámon 1 hónapja lekötöttem 100.000 HUF, összeget, fix kamatozással, 1 hónapnyi futamidőre, akkor 1%-os kamattal. dec. 15.-én volt a napforduló és most látom, hogy jóváírtak kőkemény 66 Ft-ot.
Sose voltam egy zseni matekból, de akárhogy is számolom 100k HUF-nak az 1%-a nálam 1000 Ft-ra jön ki, nem pedig 66 Ft-ra.Ez most valami vicc akar lenni, vagy miért csak 66 Ft-ot utaltak, az 1000 Ft helyett?
-
attiati
veterán
Annál azért többet is ki tudsz belőle hozni lekötés nélkül is.
Vagy egy likviditási alapot/ betétalapot válassz (esetleg pénzpiaci alapot), ezek kockázatmentesek, bármelyik nap hozzáférsz, vissza tudod váltani.
Vagy 1-2 hónapos akciós betétekben lekötögeted minden hónapban. Lehet akár 20-30 párhuzamosan futó betéted is.
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Jövőre lesz kb havi 80-100e ft, néha esetleg több, amit szeretnék majd félretenni. Kb 1 évig gyűjtögetném, ami utána meglesz, az lesz a kezdője egy lakáshitelnek, ami csak 4-5millió lesz..
Mit csináljak vele? Bajlódni, befektetni, stb nem szeretném, nem akarok kockáztatni, de vmi előnyösebbet keresek, mintha betenném a számlára és finító..
Gondoltam vmi megtakarítási számlára, ezt találtam: [link]
Ez évi 2,5% kamatot adna, napi kamatozással.. Ami nem rossz, mert minél több lesz benn, annál többet ér.Egyéb ötlet, javaslat?
-
attiati
veterán
Ma láttam egy reklámot:
4 dögös fenék brazil, kínai, orosz, indiai zászlós bikiniben.
Szlogen: "fektess be"Hogy ontopik is legyek "mibe fektessek" témában
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz concret_hp #7810 üzenetére
sajnos ez igy van!
kurva nehez 0-n maradni, plane pluszban lenni...
szoval ritka g*ci draga az unit linked.azt a 6-8%-os hozamot meg ha leadozod egy sima bef. alapban meg ugy is jocskan marad...
pl. az uniqa-nal havi 0.5% befektetesi egyseg kerul levonasra ho vegen.
-
attiati
veterán
kezd bullosodni a piac, az jó jel
-
Füleske
addikt
válasz glutamin #7851 üzenetére
Szerintem ezek közül mindkettő nagyon megéri a banknak , de tényleg nincs benne logika hogy a folyamatos lekötés miért magasabb. De ha megnézed a többi bankot szerintem mindenhol találni fogsz olyat ami nem logikus. Pl. a legtöbb helyen van "akciós" magas kamat , de csak az első kamatperiódusra. Namost a bank ezzel szinte kényszeríti a betétest , hogy az első lekötés után vigye máshová a pénzét...
-
glutamin
őstag
válasz Füleske #7850 üzenetére
háááát, ezek alapján a második verzió többet ad 2 hónapra ha a 2 hónap után feltöröm. Még mindig nem értem, ebben mi a jó a banknak. Ennyi erővel a sima 2 hónapos lekötésre is jöhetne a magasabb kamat.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
Füleske
addikt
válasz glutamin #7846 üzenetére
Szerintem az első a 2 hónap után nem kamatozik ha ott hagyod és nem veszed fel / teszed be újra. Szóval 2 havonta be kell zarándokolni a bankba.
A második esetben meg nem kell bemenned hanem automatikusan megújul. Addig megy ameddig fel nem veszed. Felvenni bármikor fel tudod , de kamatot csak akkor kapsz ha lejárt az aktuális 2 hónap. Szóval ha 3,5 hónap után kiveszed akkor csak 2 hónapra kapsz kamatot.
Mondjuk tényleg röhelyesek a kamatok , most van olyan bank ami 2 hónapra 7,7 % - ot ad , igaz csak egyszeri lekötés , utána ott is kisebb a kamat. -
glutamin
őstag
Ez rendben is van. Lényegében akinek komolyabb megtakarításai vannak az jobban jár a magasabb kamattal, akinek meg kevés a zsetonja, ott meg az alacsonyabb működési költségeket érdemes választani.
megújuló lekötés pontos működésére valaki? Igazából azt nem látom, hogy mi történne, ha 2 hónapra lekötném oda a zs-t. Hogyan lehet abból pontosan kiszállni.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
glutamin
őstag
Kérdésem lenne. Nem egészen tiszta az alábbi dolog:
Citibank, megtakarítás (200k a legkisebb leköthető egység):
1. Egyszeri lejáratú lekötött betét, 2 hónap 200k, 1,65% (éves kamat)
2. Automatikusan megújuló betét, 2 hónap, 200k, 3,25% (éves kamat)
Az első eset tiszta. Lekötöm, 2 hónap elteltével megkapom a kamatot. (200.000*0,0165/12*2=550Ft )
A másodiknál viszont nem értem, hogy pontosan mi történik. Milyen periódusban kerül újrakötésre a zseton (azt lehet választani, hogy csak alaptőke vagy kamatostul menjen tovább), valamint mikor tudom a folyamatot megszakítani és a kamatot, alaptőkét megkapni.
(egyébként meg hamarosan bankot váltok mert ezek a kamatok röhejesek, ingyenes számla ide vagy oda)
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Magyarország nem kezd majd azonnali részvényeladásokba az állami nyugdíjrendszerbe visszalépők portfólióiból - mondta a Reuters tudósítása szerint egy kormányzati illetékes.
Nekem nagyon viszketne a tenyerem, hogy a nyakukba borítsam, még mielőtt átveszik
-
fullextra
tag
válasz concret_hp #7843 üzenetére
valahol le van körmölve a szabályzatban(?), asszem évfordulón.
ami régebben kijött, igen bemész mondod mit kérsz, 1perc előkeresik és odaadják.
-
fullextra
tag
válasz Füleske #7840 üzenetére
Pl itt
ami díjazandó, hogy bizonyos idő(asszem 1év) elteltével a bank is emel az árain, pl 2009-es Kazinczy érme esetében is.2008-ban pedig ezen érmék névértéken történő vásárlásával szép haszonra sikerült szert tenni.
1db a mai napig megvanjövőre a Liszt-Piefort érme látszik a legjobbnak, mi sem mutatja jobban, minthogy az első 3órában lejegyezték mind az 1500db-ot.
3at sikerült nekem is... mire a következő 3at küldtem volna már "betelt"3db-nál többet úgy lehet, ha több személy nevében küldesz előjegyzést majd átvételkor viszel meghatit.
-
Füleske
addikt
válasz fullextra #7839 üzenetére
Ok , nem értek hozzá , csak gyorsan megnéztem pár dolgot.
Azt honnan lehet tudni , hogy egy adott érme még kapható-e és mennyi van még belőle ? Pl. a Szent Istvánosból. Amit linkeltél újakat azt látom hogy a nagyobbik Liszt Ferences "lejegyezve". A többiből hogyan lehet 3 darabnál többet venni ? -
fullextra
tag
válasz Füleske #7838 üzenetére
mióta csinálod?
mi 6éve.
olyan még nem volt, hogy egy érme ára esett volna...Pl. a mostani Liszt Ferences proof 50000 - es 89000 - ért vehető meg , a Szent Istvánost meg 90000 - ért árulják a vaterán
és miért?
mert még a bankban is lehet kapni 89k-ért.. és persze ki az a hülye aki megveszi vaterán 90k+-ért ha a bankban ott van fix 89k-ért.[ Szerkesztve ]
-
Füleske
addikt
válasz fullextra #7835 üzenetére
Hát ez elég lutri kategória szerintem , hogy fel fog-e menni az adott érme ára vagy sem. Pl. a mostani Liszt Ferences proof 50000 - es 89000 - ért vehető meg , a Szent Istvánost meg 90000 - ért árulják a vaterán. A fél milliós Szent Istvános viszont jó üzlet , ha megveszik plusz egy millióért.
-
Boxer001
veterán
-
fullextra
tag
válasz concret_hp #7833 üzenetére
BU az a selyemfényű kivitel, PP azaz Proof azaz tükörfényes.
utóbbi szebb, igényesebb, értéke 20-30%-al magasabb mint a selyemfényűé, ám sérülékenyebb kapszulájából egyiket sem ajánlott kivenni.5-10 év szerintem sok, ezeknek az értéke 2-3 év alatt nő a legtöbbet utánna már csak kisebb mértékben.
Igen, várható ár, az az ár amiért várhatóan megvásárolható, ezt a nemesfémek árai határozzák meg. ha az arany ára megugrik akkor magasabb lesz a várható ára.
bár megjegyzem ez 3éve nem így volt(elvileg a megnőtt nemesfém árakkal indokolták) , mindent névértéken lehetett vásárolni, amire 5000Ft volt írva az 5000Ft volt, szabad volt a verseny, 2-3hónap alatt 40-60-70%-ot nőtt az áruk ez a kereslet mértékétől függött.
a bankból az összes elfogyott, így az árukat is a piac határozta meg.Nos azóta csak az aranyra éri meg rámenni, azok kis db.számuk miatt így is elfogynak, a kereslet nagy rájuk, és fedezetként ott az arany.
amúgy ha visszaszámoljátok a várható ár kb. a benne lévő nemesfém ára.értékesíteni vaterán a legyegyszerűbb, ill. más aukciós portálon.
csak 1 példa: most augusztus 22.-én kijöttek arany 500.000Ft-osok( )
asszem 800.000Ft-ért lehetett megvenni, 1-2héttel rá, vaterán már 1.2-1.3millióért mentek... és meg is vették. ... most olyan 1.6-1.7millió az áruk, de kezdenek eltűnni...következő 1 évben várhatóan még kb. +50-70%.[ Szerkesztve ]
-
Boxer001
veterán
válasz concret_hp #7833 üzenetére
Minőségben különböznek szerintem, gondolom a Proof az jobb, mint a BU...
A többi kérdésre engem is érdekelnének a válaszok.[ Szerkesztve ]
-
-
fullextra
tag
2011-es év egyik legjobb befektetése
az oldal aljánál lévő két 50eFt névértékű aranyérme.
tegnap 13:00-kor jelent meg a jövő évi előjegyzés, 16:30-kor a "Liszt Ferenc szül. 200. évf., PIEFORT proof" érme összes 1500db-ját lejegyezték.
a másik amiből 5000 fog készülni még lehet jegyezni...
körbe lehet nézni vaterán milyen árakon mennek el 1-2 nap/1-2hónap/1-2 év után... -
brd
nagyúr
Erősebb politikai megjegyzések nélkül annyit biztosan ki lehet jelenteni, hogy a HUF értéke javulni biztosan nem fog hosszútávon. Az mnyp-mizéria magyar állampapírokra, és részvényekre gyakorolt hatása miatt, pedig rövidtávon pláne nem (ha nem is döntik a piacra az mnyp-k által birtokolt mennyiséget, az mnyp-k vásárolni biztosan nem fognak többé - vagy legalábbis nem olyan mennyiségben, mint eddig -, ha marad a jelenleg ismert intézkedés). Szerintem az EUR eső trendben van (van ott is balhé, írek), az USD erősödik pár hete. Én a helyedben, jelenleg, USD-t vennék belőle, esetleg CHF-et (bár az USD azzal szemben is erősödött az utóbbi hetekben).
The only real valuable thing is intuition.
-
bobsys
veterán
Rangatjak mar megint ezt a forintot. Van meg penzem forintban. Mit gondoltok erdemes lenne atrakni devizaba? Atveszelni ezt a par honap mizeriat (mnyp, februari strukturalis refomr kinyilatkoztatasa)?
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
attiati
veterán
megvan az első élvezhető iromány (és egyben köcsög is )
-
tkazmer
addikt
válasz concret_hp #7825 üzenetére
köszi, valószínű elkószálok arra előbb-utóbb
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
tkazmer
addikt
válasz attiati #7823 üzenetére
én kicsit más szempontból nézem a dolgot...hogyan lehet svájci bankszámlát nyitni? (a kérdés amúgy komoly, persze nagyjából bármilyen külföldi € vagy CHF számla érdekel...)
illetve egy technikai jellegű kérdés, hátha valaki tudja: ha van a citibanknál pénzem, amiből ugye nincs magyarországon csak fióktelep, akkor az a pénz jogilag Mo-n van a magyar kormány "hatáskörében" vagy külföldön?
[ Szerkesztve ]
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
attiati
veterán
Dobtam egy bejegyzést arról, hogy hogy jutott el a nyugdíj államosításig az ország.
(bár egy részét már itt is leírtam )
Légyszí szóljatok hozzá OTT, ha van véleményetek.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz concret_hp #7820 üzenetére
[link] És itt jobb oldalt van a díjkalkulátor. Így jó?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz concret_hp #7815 üzenetére
[link] És itt,hogyha férfi vagy nő a második személy attól is függ , hogy mennyivel olcsóbb és,ha éves fizetés akkor évente megint olcsóbb 3600al.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz concret_hp #7813 üzenetére
Ez a Groupamanál asszem a Gránit életbiztosítás. Van a szerződő(legyek én) és van az 1. biztosított és a 2.biztosított(ugye halál esetén a másik fél megkapja a pénzt). És ezt közösen fizetjük 5-5 ezer Ft(valamennyivel kevesebb mert nem egész 10 ezer) havonta és 15/16(most nem tudom már melyik volt) év múlva 3,3 millió lesz a vége(egyszer nem kétszer tehát összesen a kettőnk része). Ez gondolom kifizetésre kerül. De valami olyasmit mondtak, hogy 2 évente változik az egész és elvileg ez csak feljebb mehet ez az összeg. Na ez jó kuszaság lett de remélem érthető.
-
concret_hp
addikt
válasz Atomgeszi #7806 üzenetére
a 2 személyes részt nem értem, de az van, hoyg befizetsz havi 9663-at és a végén 3.3M-et kapsz, vagy mindez 2*?
az a biztosítás részre 8.5% éves hozamot jelent, az 1.2M-re meg 15%ot, ha mindez kockázat mentesen és relytett költségek nélkül van, akkor végülis nem olyan rossz.
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
concret_hp
addikt
válasz concret_hp #7810 üzenetére
hm hát úgy látom, hogy a teljes bent levő összeg
-
concret_hp
addikt
unit linked biztosításoknál mi a szokásos TKM? nézem ilyen 3-5%, ami ugye ha nem értem félre, azt jelenti, hogy a teljes bent levő összeg (vagy a befizetések?) 3-5%-a költség. erre még jön egy kis infálció és ott tartok, hogy 7-8% plusz kell ahhoz, hogy nullán legyek , ha a bvefizetésekre van számítva a költség az más ugye
-
Kobe
veterán
raiffeisen emea részvényalappal van valakinek közelebbi tapasztalata ? Tavaly egész szépen muzsikált, csak nem tom érdemes e még ilyenkor beszállni, hátha csak a általánosos javuló tendenciák miatt dobott egy 28%-os hozamot
-
Atomgeszi
nagyúr
Hali!
A Groupama-nál kaptam egy ajánlatot 1,2 millió forintra, group essencials 6-ra(6 éves lekötés) és a végére lenne ~2,79 millió forint. Erről mi a véleményetek? Valahol esetleg kaphatok jobb ajánlatot? Ehhez lenne egy 15 éves életbiztosítás is 2 személyes, ami havi 9663ft és a végén 3,3 millió lenne.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
attiati
veterán
Az a paradox, hogy a túlzott optimizmus eséssel végződik. Ez így nagyjából tény. És erre kerestem a magyarázatot, hogy mi lehet az oka.
Igen, korábban megtörtént az emelkedés egy egészséges optimista hangulatban, és a túlzott bull hangulatban érkezik az esés.Egyébként miért nem oda írtad a kommentet?
Minden betűnek örülnék.[ Szerkesztve ]
-
Grass
aktív tag
válasz attiati #7796 üzenetére
Elolvastam ezt az eszmefuttatást.
Ha emelkedést vár a piac ahogy írtad, akkor a szereplők felveszik a long pozíciót, részvényt (vagy bármi mást) vásárolnak, így a kereslet növekedése felveri az árat és akkor máris megtörtént az emelkedés. Ha a piac 90%-ban emelkedést vár akkor az önbeteljesítő jóslatként be is következik, erről azonban nem lehet cikket írni, mivel ha tudom hogy holnap felmegy valaminek az ára (jövőbeni várakozás) akkor azt ma veszem meg és így ma tolom feljebb az árfolyamot és nem holnap.
Értem a gondolatmenetet amit leírtál de nekem hiányzik egy lépés mi szerint ha már korábban felvették a pozíciót akkor korábban már megtörtént az emelkedés és csak ez után mozog esetlegesen lefele az árfolyam ami így már nem is paradox. Nem?
"Ne vedd készpénznek mások gondolatait" - Good Will Hunting
-
stangli
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Politika
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Iqos cigaretta
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!
- 3D Nyomtatás, 3D tervezést - PETG, PLA, TPU, ABS, PC,