-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stangli
senior tag
-
Inv1sus
addikt
Szerintetek lenne értelme most a pénzemen eurót venni? Kérdés, hogy a magyar forint meg az euró hogyan készül változni.
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
attiati
veterán
Tapasztalat nélkül én is, de szó szerint csak "hittem". Sose gondoltam, hogy dupláznám a pénzem 1 év alatt, csak nem tudatosult tizenxévesen, hogy ez most mennyi időre érvényes kamatláb.
De azért az meredek, ha valaki belegondol utólag, és még akkor is azmodja, hogy milyen kevés ez a 9% egy évre
Na ezért kéne már 14 évesen bevenni a tanterbve általános pénzügyi (és táplálkozási) ismereteket.
[ Szerkesztve ]
-
glutamin
őstag
válasz attiati #6195 üzenetére
Amikor még fiatalabb voltam, én is azt hittem, hogy az adott időszakra jár a megadott %-nyi kamat, nem pedig az éves kamatot kell visszaosztani az adott időszakra. Sajnos a kettő nem ugyanaz, ugyanakkor így lehet jól összehasonlítani az ajánlatokat, mivel mindenki az éves kamatot használja
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
Flashcash
Közösségépítő
-
fLeSs
nagyúr
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
Inv1sus
addikt
Hát az nemsok(k)
[ Szerkesztve ]
-
-
concret_hp
addikt
-
Inv1sus
addikt
Valaki eltudná magyarázni, hogy ez hogy is működik? [link]
Például vennék egy ilyet:D090513 2009-05-13 2009-04-25 99.62 % 8.7 % Magyar Államkincstár
És akkor 13-án 8.7%-kal több pénzem lenne?
-
lúzer
veterán
270 forint is lehet egy euró, csak egy döntésen múlik
na akkor lesz egy váltásom, aztán kurjongathatnak
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
Flashcash
Közösségépítő
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz concret_hp #6172 üzenetére
Vissza lehet nyerni akkor is a pénzt, de elég bonyolult. (közjegyző kell hozzá)
Persze ez a forma, nem is a netbankosoknak van kitalálva. 1 évre, azoknak akiknek nincs folyószámlájuk, vagy épp nincs jó akció abban a bankban ahol vannak, vagy időseknek megteszi.Nekem a banki betétjeim most ilyenben vannak: [link] 9 hónap 11% kamat, idő előtti felbontás esetén pedig 9%
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
nézte valaki estét? mit beszélt ez a jómagyar csányi?
-
Matthew
őstag
Köszi a válaszokat, asszem alszok még rá párat.
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #6175 üzenetére
azt is írtam
naná, hogy érdeklődhecc' -
concret_hp
addikt
válasz Flashcash #6171 üzenetére
és ha elüt a villamos és az örökösök nem találják meg a cuccot, akkor mi van? vagy ha elhagyom a papírt, akkor csak bemegyek igazolom magam és virítják a lóvét?
(asszem én már túlságosan az elektronikus pénz világában nőttem fel, hogy ez olyan túl triviális legyen)
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz concret_hp #6170 üzenetére
Igen, ha jól emlékszem 10ezerFT a legkisebb címlet, de van 100/200/500ezres is, így kis összegekre is lehet kérni. Nevesítve és könyvelve is van, bemész bármelyik postán és kérheted. Nagyobb összegekkel inkább nagypostára érdemes menni, ahol le van választva a befektetés ügyféltér.
Szerintem még közvetlen állambátyótól is lehet venni kincstárjegyet, ők meg a rendőrpalota mellett vannak az árpádhídnál.
[ Szerkesztve ]
-
stangli
senior tag
-
lúzer
veterán
jöhet az IMF 2. hitel
mellesleg Csehország több mint 1 milliárd eruót adott kölcsön a világbanknak
mert ők csehül állnak...MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
stangli
senior tag
válasz Matthew #6159 üzenetére
Az hogy lentebb megy-e azt nem tudni, egyes elemzők 2020 körüli látják az alját majd nekirugaszkodik a 3000-nek... Egon meg Eliot 5ik hullámaként már most 3000es sávban látja napokon belül... 1-2évben gondolkodva talán ez is jó vétel de ez a te döntésed kell legyen... de amint meghoztad a döntést felejtsd el, hogy mit vettél aludj 1-2évet és majd ezután néz rá ha meg nem bírod ki, akkor ülj rá a kezedre, hogy ne ad el kisebb korrekcióknál, mert akkor tutkó hogy veszítesz rajta... főleg a mostani maci érában
[ Szerkesztve ]
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz Matthew #6159 üzenetére
A keleteurópai bankok aranykora végetért. Az OTP még sok veszteséget fog elszenvedni az ukrán leánybankján keresztül, így a részvényüket rövidtávra érdemes megvenni, ha éppen nagyon alacsonyan van az árfolyamuk. 1-2 évre én nem vennék ilyet.
Ha lesz most piaci korrekció akkor ilyen időtartamra inkább vegyél pl. CIB Feltörekvő Részvénypiaci Alapok Alapja bef. alapot: [link][link]
Szerintem 0,5 körül megéri venni.
[ Szerkesztve ]
-
Matthew
őstag
Sziasztok!
Érdemes most OTP részvényt venni? Hosszabb távra szeretném (1-2 év), lejjebb megy még az árfolyam?
Köszi! -
stangli
senior tag
Valaki nem tudja hogy az FHB miért 500-600as sávban oldalazik? Mert technikailag ahogy elnézem mennetelnie kellene, vagyis kellett volna, meg fundamentálisan is (szerintem)... arra tudok gondolni, hogy valaki mesterségesen 600 alatt tartja valamiért... de mié? ez itt a kérdés
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
"Haéáladó eltöröltük"
ez is rendesen odavágott a népnek:-S
Kiszámoltátok már, hogy nem "eltörölték" hanem ikább megsokszorozták ezzel a lépéssel?
Legyen szép a napod!
-
tildy
nagyúr
-
proof88
addikt
Üdv!
Mit tanácsoltok, hova rakjam a pénzem, ha 1-2 évig nem akarok hozzányúlni és szeretném, ha gyarapodna?
Mondjuk ha van 1 millió forint? És változik a helyzet, ha fél millióról van szó?
December környékén volt ilyen akciós lekötés OTP-nél 3 hónapra, akkor másfelet lekötöttem és 3 hónap után, ha jól emlékszem, huszonvalahány ezret hozott. Megmondom őszintén, nem tudom, miért ennyit, már nem emlékszem, hogy milyen számok voltak megadva, de azt hittem, kicsit többet kapok.
Most van egy hasonló 3 hónapos, szóval nem tudom, hogy ha megint lekötnék x összeget 3 hónapra ezzel, akkor mennyi pluszt kapnék? Mostanában az OTP nagyon nyomja ezeket a 3 hónapos dolgokat...
3 hónapnál hosszabb távra kötnék le egyébként, az a december lekötés az amolyan "próba" volt. -
tkazmer
addikt
na, kíváncsi vagyok a piac hogyan reagálja le a bajnai-csomag újonnan megismert elemeit...
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
fokukac
nagyúr
Marc Faber, befektetési guru, saját gazdasági lapjában:
"A központi kormányzat mindannyiunknak ad kb. 1.000 $-t. Ha ezt a pénzt elköltjük a Wal-Martban, a pénz Kínába kerül. Ha benzint veszünk rajta, akkor az araboké lesz. Ha komputert veszünk, akkor Indiába és Hong Kong-ba kerül. Ha gyümölcsöt, zöldséget vásárolunk, akkor Mexikó-é, Hondurasé és Guatemalá-é lesz. Ha kisfogyasztású és jó autót veszünk, akkor Japánba, Németországba, Spanyolországba kerül. Ha semmire sem jó elektronikus faszságokra köljük, akkor a pénz Taiwanra vándorol és nem segíti az amerikai gazdaságot.
Az egyetlen lehetséges mód, hogy a pénzt itthon tartsuk Amerikában, ha
kurvákra és sörre költjük, mert ezek garantáltan hazai termékek. Én ehhez
tartom magam..."[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
csyo
senior tag
A filozófiája a következő:
Ígérj kevesebbet, és teljesítsd túl.
Ez bejött.
ÉN nem rövidtávra tettem ba a pénzem, hanem hosszútávra.
Kína, India, Latin Amerika, most is ezeket vásárlom, mert alacsonyan vannak. (voltak) de még mindig felfelé mennek.Nem tőzsde, nem 2-3 hónapra teszem be, hanem 2 évra készülök rövidtávon. Ha viszopnt 3 hónap alatt realizálhatom már azt ami egy évre való, hát örülök, és átteszem tőkegarantált alapba.
A tőkegaris alap ugy néz ki, hogy az előző napi árfolyamnál nem érhet kevesebbet!
.
Van olyan garantált alap is, ahol vannak garanciapontok, és az esés ellen védve van. (lépcsőzetesen garantált alapok)Az ueróról megoszlanak a vélemények, ami számomra elképzelhető, jhogy 270FT-on áll meg az euró.
Van aki hiszi még a csodát, hogy 255lesz, de az csak egy kis meder ahová letér.
270en megáll. Most nem érdemes eurót venni.Ha shortol valaki, és órákban gondolkozik az más tészta, ott "tökmindegy" mi van hosszútávon, hiszen az oldalazást használják ki.
Legyen szép a napod!
-
stangli
senior tag
Na mire érdemes fogadni? Te a saját pénzedből mennyit tettél ezekre a tanácsokra? Ha nem vennéd észre itt vannak olyan emberek akik tapasztalatból beszélnek, mert a saját tőkéjüket fektetik be azaz "Fogadnak arra az elképzelésre amit látnak" a mai/jövő piacról, mint pl attiati, flimo, concept éstb akik így hirtelen eszembe jutottak...
Azok a kérdések amiket feltesznek azért teszik fel hogy megválaszold te vagy az a tuti tippet adó mestered. Nem ködösítve marketingfogásból, hogy hátha egy személyes találkozót össze tudunk hozni, mert ez a topik nem erről szól... vagyis SZERINTEM, hanem arról, ha valakinek kétségei, kérdései vannak a piaccal, hogy merre mozdul, a befektetéssel kapcsolatban amit megszeretne ejteni, azok akiknek tapasztalatuk van abban a témában segítséget tudjanak nyújtani...
OTP-n kívül milyen belföldi részvényt tudsz ajánlani? ha már felajánlottad.
Továbbá tisztában vagyok azzal, hogy vannak jobb részvények is, nem csak OTP-vel kereskedek de amint te is tudod, gondolom tudod a BUX-ban négy olyan részvény van ami eléggé likvid (szerény véleményem szerint) ilyen az OTP, MOL, Richter, Mtelekom.
Mivel a legtöbb sörgés forgás az Otp - Mol körül forog így több közleményt is adnak ki amit nem biztos hogy megért egy kívülálló ezért segítséget kér. Én megértettem egy kis gondolkodás után, csak hirtelen nem esett le, hogy miért is történt ez az ügylet és eme elképzelés szerint alakítom a stratégiámat az Otp-vel kapcsolatban, mint ahogy a többi rv-el kapcsolatban ami a portfóliómban van...Egy bajom van a tanácsadókkal és nem személy szerint téged akarlak megsérteni, hanem úgy globálisan, hogy az van amit mondanak nekik. Van egy biztosítós ismerősöm aki csak eurós biztiket köt erre specializálódott. Felhív febr. 3-án amikor először átlépte az euró a 300at és önfeledten, remegve tanácsolja nekem, hogy most fektessek euróban SOS mert 1-2hónapon belül 350-400 lesz az euró és itt mindennek vége lesz... totál pánikban volt... a 350es szint elmaradt... egyszóval oda akarok kilyukadni ha én euróba fektetek azt csak devizatőzsde, mert másképpen nem látom értelmét ezen műveleteknek... de ez is csak Én vagyok.
-
csyo
senior tag
válasz attiati #6136 üzenetére
jövő héten?
nem tőzsdebróker!
azt kalkulálta, hogy egy év aalatt nem csinál kevesebbet 16-17%nál a portfólió, amit összeállitott.
erre 28%ot csinált nem 12 hónap alatt, hanam alig 3 hónap alatt!
Már lehet is realizálni az éves hozamot, a pénz még meg sem melegedett az alapkezelőnél..
Egy hetekben, napokban gondolkozni kockázatos. Ennél nyugisabb ember vagyok
Legyen szép a napod!
-
attiati
veterán
Kérdezd meg mindenttudó barátunkat hétvégén, hogy jövő héten merre megy a piac és meddig!? Otp, bux, dji elég is lesz.
Ajró/huf tippjeit is szívesen várjuk, hogy fogadhassunk a tuti tippre.
És feltétlen kérdezd meg tőle, hogy elérte e a piac a mélypontját már??!
[ Szerkesztve ]
-
csyo
senior tag
van ami többet hozott ezeknél.
a füleseket megkaptam a napokban, hogy mire érdemes "fogadni"
Aki a tippeket adja, eddig minden bejött, egész na a piacot elemzi, bújja, más füllel jár a világban.
Az ueró tippet is ő adta, a garatnált eszközalapok hírét is, hogy azzal válság alatt 30-35% ot nyerhetünk, stb...
(lehet ő van a légierőkkel)
Legyen szép a napod!
-
csyo
senior tag
ma néztük a portfóliónkat, és egy hónap alatt 14% ot hozott!
amit 2 hónapja inditottunk, 28%on zárt, lassan lehet az éves hozamot realizálni, pedig csak 3 hónap telt el:-)))
12-14-16% érhető el biztonsággal, tőkegaranciával, kényelmesen.
amig 60-70% esések voltak, meg lehetett állni 18%on is, ha van tipped, fülesed.
Hát nekem van, és volt is:-) (kár, hogy nem korábban jöttem ebbe a topikba)
Legyen szép a napod!
-
stangli
senior tag
Véleményetek erről a tranzakcióról?
-
degu
senior tag
-
Inv1sus
addikt
-
stangli
senior tag
-
degu
senior tag
Elolvasva a topikcimet..arra gondoltam...hogy a spermamat nem a bankba teszem...
//Ez tudom megtakaritani...!/verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
csyo
senior tag
tanulságos film a ZEITGEIST is
youtube-on keress rá, van fent magyar felirattal is, ha az angol nem megy
Legyen szép a napod!
-
stangli
senior tag
Talán ezt is érdemes lenne elolvasni [link]
-
stangli
senior tag
Újaknak is, meg a régieknek is ajánlatos olvasmány frissítés képen is
Tőzsdepszichológia -
Inv1sus
addikt
Na mibe tegyem a megtakarításaim? Diák vagyok, gyűlik a pénzem. Tudnátok tanácsokat adni nekem?
Bizonyára most ráncoljátok a szemöldökötöket, de annyira pénzügyi nyelven beszéltek már, hogy én semmit se értek...
-
-
LA_COSTE
senior tag
http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=269044
Egyetértek a cikk végén hozzászólóval. Szerintem sincs még a mélyponton a gazdasági világválság.
-
csyo
senior tag
válasz attiati #6102 üzenetére
10 vagy 20 év de irhatok 16, vagy 18 évet is.
minegyik más stratégia
Nekem szóltak pl, hogy a tetején vagyunk, és korrekció lesz.
Mikor a mádia harsog, meg kell látni a sorok közt, h miről is van szó.
Lehetett érezni, hogy lefelé fog menni, ekkorára nem számitottam, de tudtam, hogy korrekció következik.
Mert jó a tanácsadóm - ha gondolod, összehozlak vele, mutatok egyet:-)
Legyen szép a napod!
-
attiati
veterán
-
csyo
senior tag
válasz attiati #6100 üzenetére
a lufipiac teteéjén nem érdemes beszáéllni.
ezért kell megkérdezni előtte egy tanácsadót, aki ezzel foglalkozik, hogy mi várható.
10-20 évben gondolkozva szinte mindegy a beszállási pont.
de ha évente is szeretne szép hozamot, akkor nem mindegy.
Mindig van olyan megoldás ami szépen hoz, a válság ellenére isLegyen szép a napod!
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gitáros topic
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Akvarisztika
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!
- 3D Nyomtatás, 3D tervezést - PETG, PLA, TPU, ABS, PC,