- Mindent a StreamSharkról!
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carpio
tag
Sziasztok
Szeretnék tanácsot kérni:
Mi a legegyszerűbb és legbiztonságosabb módja megtakarításaim bebiztosításának?
Jelenleg az OTP-ben és a Fundamentában vannak megtakarításaim. Vegyek egy széfet és a forintjaimat váltsam euróra/dollárra/aranyra és őrizzem otthon?
Egyáltalán mekkora esélye van a forint bedőlésének illetve államcsőd esetén a két fenti intézmény bedőlésének?
Mitől tud megvédeni minket az EU és mitől nem?Thank you
A legnagyobb télben tanultam meg, hogy legyőzhetetlen nyár lakozik bennem.
-
Flashcash
Közösségépítő
Bokros: csapdában vagyunk - Visszaesés, vagy államcsőd vár
A magas kamatlábak és a forintleértékelés megnehezíti a kormány lehetőségeit annak érdekében, hogy reagálni tudjon a válságra. A legtöbb országban rengeteg pénzt költenek a gazdaság újraindítására, a kereslet ösztönzésére. Ehhez igazodik a pénzügyi politikájuk is. Mindenhol magasabb költségvetési kiadásokat látni. A magyar kormány ezt nem teheti meg, azért mert csapdában vagyunk. A kormányaink túlságosan sokat költöttek. Mégpedig akkor is, amikor erre semmi szükség nem volt. Az elmúlt két választási időszakban a GDP-hez mérten két számjegyű költségvetési deficitünk volt. Magyarország nagy tartozást halmozott fel. Ilyen helyzetben nem lehet növelni a költségvetési kiadásokat. Épp ellenkezőleg, csökkenteni kéne.
Államcsőd:
Arra a kérdésre, hogy mit jelentene egy államcsőd, Bokros ezt mondta: az ország teljes összeomlását. Nem akarok találgatásokba bocsátkozni arról, hogy ez pontosan mit jelent. Oroszországban, Ukrajnában, Argentínában vagy Törökországban már láttunk csődbe jutni néhány kormányt. Az állam ilyenkor képtelen törleszteni az adósságát, ami rendkívül kedvezőtlen hatással van az egész gazdaságra nézve. Ha az állam nem tudja törleszteni a kötelezettségeit, minden nagyon gyorsan szétesik. Az emberek felhagynak az adók fizetésével, az állam nem tud béreket, nyugdíjakat folyósítani. A kezdeti időszakban ez történt szinte mindenhol, a tervgazdálkodásból a piacgazdaságra való átálláskor. -
Flashcash
Közösségépítő
-
Füleske
addikt
-
stangli
senior tag
-
Kraptor
őstag
Dübörög a Puma 310-el...lalala...lalala...vidámak vagyunk...
-
Flashcash
Közösségépítő
A Fitch és az S&P besorolása egy fokozatra van a befektetői kategória alsó szélétől. Ez a határvonal többek között azért fontos, mert számos intézményi befektető (pl. alapkezelő, nyugdíjpénztár, ill. hedge fundok) a saját előírásai szerint nem tarthat portfólióiban olyan állampapírt, amely akár egyik nagy nemzetközi hitelminősítőnél is kikerül a befektetésre ajánlott kategóriától, illetve egyes, a magyar állam által kibocsátott devizakötvénynél a befektetők azonnal a pénzüket kérhetik a kibocsátótól ilyen esetben.
[Gyurcsány Ferenc a magyar állampapírokért is lobbizott az EU-ban]
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz tkazmer #5884 üzenetére
Valamikor 2008. márc. körül változhatott valami, azóta teszik közzé árfolyamát.
Bár a kibocsátási tájékoztató 2007. májusi dátumú, és abban már nyíltvégű, de határozott futamidejű alapként említik, aszerint úgy is indult. Biztos, hgoy volt rá hozamgarancia?Ugye kb 20 hónapod van hátra futamidő végéig. Akkor visszakapod legalább a pénzed (pl 10.000 ft-ot) Ha most visszaváltod, akkor 8777*0,95=8.338 ft-ot fogsz kapni.
Ebből kéne 20 hónap alatt 10.000 ft-ot csinálnod, hogy helyben legyél.Nagyon leegyszerűsítve 1,2-nek kell venned 1,66odik gyökét.
11,6%-os éves hozamot kéne elérned a 20 hónap alatt, hogy helyben legyé.Ez csak a hozam része, hogy megéri e matematikailag. Közben más is történhet, a döntés a tiéd.
-
attiati
veterán
válasz tkazmer #5884 üzenetére
Pontsoan arra gondoltam, hogy az alap hozamgarijával nem tud versenyezni másfél éven belül az, ha benyeled a mostani bukót+visszaváltási jutalékot és ezt a kisebb összeget befekteted.
melyik GE-s alap pontosan? Ha gondolod utánanézek neked.
Az előfordulhat, hogy az eredeti futamidő lejárt (míg zártvégű volt), és utána nem járatták le, hanem nyíltvégűvé alakult. Pont azért, hogy a benne levő pénzt megtartsák. Aranyat ér ilyenkor minden ft. Aki meg akarja, egy adott időszakban visszaválthatja jutalék nélkül.
Intesa-t kifejezetten stabil banknak mondják.
Versus: az általad kinézett időtávra a 3 éves államkötvény hozamgörbéje magasan a legmagasabb az állampapír referenciahozamok között mostanában. [link] Balra világoszöld vonal.
Vagyis 13% felett fizet minden évben. Más kérdés, hogy a másodpiaci forgalmazók marzsa miatt 13%-on nem kapod meg.Milyen összegről, vagy a megtakarításodnak mekkora részéről van szó?
Ha jelentős, akkor én a helyedben minél rövidebb távban gondolkodnék mostanában, hogy tudj alkalmazkodni gyorsan, ha kell. MInimális kamatveszteséggel.
Aztán ha javul a hangulat, ráérsz beleugrani bux indexbe, hogy behozd a mostani biztonság árát, mert úgyis lóvágtába kapcsol. De ez még odébb van.[ Szerkesztve ]
-
tkazmer
addikt
válasz attiati #5882 üzenetére
elvileg amikor megvettem, 5%-ot garantáltak rá, de azóta módosítottak egy csomó mindent (pl zártvégűből nyíltvégű lett), és most már sehol nem találom, hogy mennyi is az a garantált hozam.
egyébként miért gondolod, hogy ugyanezt tudnám kihozni bármelyik más befektetésből? ezt a cibes kötvényt alapul véve már eleve 30% körüli hozamot lehet elérni, feltéve, hogy az intesa sanpaolo nem megy csődbe. vagy úgy érted, hogy a két évvel ezelőttihez képest tudnék ennyi hozamot elérni?
egyébként a gondolat jó, ha sikerül rábukkannom valahol arra, hogy garantált hozamot biztosít, akkor biztosan marad a metálmix, hiszen annál legalább van esély arra, hogy hoz is valamit, míg a cibes kötvény esetén realizálva a metálmixes veszteséget nem nagyon lehetne a metálmixes garantált hozamon felül keresni.viszont lehet, hogy más tőkét azért teszek ebbe a cib kötvénybe; az értékpapírról magáról illetve a hátteréről mit gondolsz?
mod: sikerült rábukkannom a metálmixes dologra: úgy tűnik, megszűntették a hozamgarantáltságát az alapnak. ezügyben viszont majd konzultálok egy ügyvéddel, mert annyira nem tetszik a dolog
[ Szerkesztve ]
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
attiati
veterán
válasz tkazmer #5878 üzenetére
elvileg az egy tőkegarantált, sőt egy minimális 3-4%-os hozamgarantált alap nem?
Ha így van, akkor szerintem maximum ugyanazt tudod kihozni bármilyen másik befektetéssel a 1,5 éves futamidő végére.
szerk: egyébként ha nem is biztos, hogy 1,5 éven belül, de a nyersanyagok elsők között fognak talpraállni
[ Szerkesztve ]
-
lúzer
veterán
válasz tkazmer #5880 üzenetére
van éves is 10% fölött
állampapír is 9.75%, az is több
két éves 20%
mondjuk tényleg lesz többén jó marha voltam, jött egy kis lóvé, pont magas volt a kamat, 2 éves állampapírt vettem.
2010 őszén jár le, pont addigra prognosztizálom az államcsődöt.
(kifogy az imf pénz és ugye a törlesztése kezdődik)szóval vagy kiveszem idő előtt, vagy bevállalom hogy befagyasztják a számlákat mint Ukrajnában
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
tkazmer
addikt
igen, de sima bankbetétből nincs olyan, ami 3 éves futamidejű, 3 hónapra szokták adni az éves 10-13%okat...
viszont a wikipedia alapján csak 7 millió ügyfele van, tehát egy 10milliós magyarországgal szemben lehet, hogy alulmarad, ha valamelyiket meg kell menteni
az állampapír viszont még érdekes lehet, de szerintem ott lesz még magasabb is az elérhető hozam...úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
tkazmer
addikt
a CIB-ben, tehát az IntesaSanpaolo-ban érdemes 3 évnyire megbízni? [link]
viszonylag jónak tűnik a 30% körüli hozam 3 évre, legalábbis én pont ennyit várnék, viszont banki kötvényeket venni hitelválság közepén nem kis kockázat...
ami még a kérdéshez tartozik: a budapestbanktól, tehát a GE Money-tól hoznám el a pénzt (úgy okoskodom, hogy inkább lenyelek 1x% veszteséget a metálmixen, amit már lassan két éve vettem, mivel már csak kicsit több, mint 1.5 év a futamideje, és nem bízom abban, hogy ezalatt az idő alatt talpra áll annyira a gazdaság, hogy hirtelen mindenki cinket, nikkelt, rezet és olajat akarjon venni). beleszámítva, hogy a visszaváltásért 5%(!) jutalékot számol fel a BB, így erre a kicsit kevesebb, mint 5 évre, amit ez a cibes kötvény + a BB-s jegy jelent, évi 6%-os hozamom lenne átlagban.
illetve a fenti kérdést úgy is fel lehet tenni: miben lehet jobban megbízni, a cib/sanpaolo talpon maradásában, vagy a GE tőkegaranciájában és abban, hogy a következő másfél évben a fenti nyersanyagok ára a mostani 8777huf-ról a 10ezres névérték főlé emeli legalább 6-7%-al az árfolyamot?úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
attiati
veterán
Holnap megnézünk egy 315 körüli árfolyamot, onnantól kis lecsillapodással, majd pár nap/hét múlva újabb aggodalomkeltéssel elérhetünk egy öngerjesztő árfolyamszintet.
-
attiati
veterán
válasz Flashcash #5874 üzenetére
-kiderülhet a magyar bankok felelőtlen hitelkihelyezése, rossz minőségű, elértéktelenedő, túl nagy arányban finanszírozott ingatlanvagyona (bizony így van, a megfontolt magyar banki hitelezés óriási kamu)........
Hányszor mehetett zsebbe a lóvé az ingatlanértékelőnek, csakhogy több hitelt kapjon magasabb fedezetre....
Mint ahogy az ingatlanalapokban is vonalzó mellett rajzolták az ingatlanok értékét hála a mindig hiteles ingatlanértékelőknek.
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz lajafix #5873 üzenetére
Akkor összegezve van két mód a ft megmentésére, az egyik az általam írt erm II tagság és eur bevezetés. Amiből nem lesz semmi, ha változatlanul hagyják a feltételeket akkor még jópár évig nem lesz euronk.
A másik mód az általad írt reformok, nem emlékszem rá, hogy Bokros vezető pozicióba került volna az elmúlt hetekben, így maradjunk abban, hogy biztosan nem lesznek magyarországon reformok a következő 1,5-2 évben.
A végkövetkeztetés a további folyamatos leszakadás a régiós versenytáraktól. A hosszútávon gyenge forint is érdekes dolgokat hozhat:
-tartósan magas hiteltörlesztések
-bedőlő hitelek vagy értéktelenedő ingatlanjuk után szándékosan nem fizető ügyfelek terjedése
-csökkenő ingatlanárak
-a devizaadósságok finanszírozásához szükséges banki források veszteségeinek növekedése
-kiderülhet a magyar bankok felelőtlen hitelkihelyezése, rossz minőségű, elértéktelenedő, túl nagy arányban finanszírozott ingatlanvagyona (bizony így van, a megfontolt magyar banki hitelezés óriási kamu)........[ Szerkesztve ]
-
lajafix
addikt
A jelenlegi 12% körüli kamatszint is lehet vonzó: semmi mást nem kell tenni, csak a kockázati szintet lejjebb vinni. A kockázat pedig a magyar állam pazarlása(szoc kiadások, közszféra. Fejlesztések már nincsenek saját pénzből, csak EU pályázat, az kiesik.).
fal$h: az € országok nem a hülyék gyülekezete, bármennyire is azt képzeljük! ha bevennének minket a jelen állapotunkban a buliba, saját maguknak tennének alá. szvsz az ellenzék 350 M€ és a mineln 180 M€ számai csak a belpolitikai játszma exportálása a "kitesztöbbetazországértválságesetén" című kabaréban.
[ Szerkesztve ]
Rock'n Roll
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz attiati #5868 üzenetére
Ft-ot az ERM II tagság és a biztos eur csatlakozás tudná csak megmenteni. Ilyen feltételek mellett kisebb kamatfelár is vonzó lenne, és mernék venni...
Nem véletlen kampányol GyF a rövidített ERM II és a feltételek lazítása mellett, ha már a gazdaságpolitikát teljesen elb@sztuk az elmúlt 6 évben, legalább az EU igazodjon hozzánk, és várjon tárt karokkal egy csőd szélén levő országot.
-
stangli
senior tag
válasz attiati #5867 üzenetére
Én is épp erre jutottam, csak gondoltam linkelem, amúgy két helyen is olvastam ezt a cikket és más más szövegkörnyezetben voltak a mondatai kiemelve... mondják a magukét és mondják, hogy aranyat ér minden ezen az áron de mégis rekordokat döntöget minden, csak nem pluszba hanem mínuszba... és amint látjuk a mentő csomagok is gyerekcipőben járnak. Messze van itt még a megtisztulás...
-
attiati
veterán
Ha tud valaki kiutat a ft-nak, ne tartsa magában!
Devizahitelezést leállt, nem erősíti a ft-ot.
Minden egyes devizahitel törlesztés gyengíti a ft-ot.
Jövőre választás. Ez + politikai kockázat még a gyengélkedő pályára álló világgazdaság, és a még inkább gyengélkedő hazai gazdaság mellett. És csak töketlenkedik az összes párt, fogalmuk nincs róla, mekkora a szar.Fogyasztásra kellene ösztönözni a gazdaságot, hogy ne dermedjen le. A költségvetésből erre nincs pénz, gyakorlatilag inkább megszorítás kellene, hyog az eddigi túlfogyasztást visszafizessük a gazdaságnak. Mert épp emiatt ütnek minket.
mi van még?
Vonzó kamatfelár kellene a ft-nak, hyog megvegyék. De ez meg leállítja a gazdaságot, pedig ponthogy fundamentum, érték kellene a ft mögé, hogy megvegyék.
Úgyhogy ez így 22es csapdája a ft vevőknek.
Magas kamat, de eltűnik a gazdaság.
Beindul a gazdaság, de cserébe lóf*sz kamatfelár egy biztonságos devizához képest.Bízhatunk a csodában, meg a gyengélkedő eu-ban.
-
attiati
veterán
válasz stangli #5866 üzenetére
Gyakorlatilag pont az ilyen nyilatkozatok miatt ha tőzsdés lennék, semmi másban nem bíznék, csak a technikai elemzés, de annak is nem egy mindenki által használt eszközeiben, mert az is manipulálható...
Möbius mióta nyilatkozza, hogy most már aranybánya minden?
gratulálok nekiBuffett meg minek mondja, hogy mibe fektet? Ha valóban jó részvények, inkább kussolna, hogy lemenjen az ára, és olcsón vehessen. Sőt, inkább szapulnia kellene ezeket a cégeket, hogy az ölébe pottyanjon. Gondolom tele van velük a zsebe, most már lehet PR-kodni mellettük, had támassza más is, ne csak ő. Úgy olcsóbb.
kabaré az egész, csak a piac már átvette az irányítást mindenkitől
-
stangli
senior tag
-
Flashcash
Közösségépítő
Ezek teljesen jó kondíciók, és egész nagy a választék, szerintem ki fogom próbálni.
Már csak azt kellene napra pontosan megmondanod, hogy mikor lesz a részvénypiacok mélypontja.Mostanában néztem pár cnn interjút, és szinte mindenki azt mondja, hogy jelenleg még a kiinduló probléma kezelésééig sem jutottak el, és az eredeti értékük 20-40%-ra zuhant alapoknak is van még fele, bármi megtörténhet.
-
attiati
veterán
Miért nem teszed bele egy likviditási, vagy betétalapba?
Jegybanki alapkamat körül kötik le benne a betéteiket.Ha meg bank, akkor nézz ki egy olcsó havidíjas bankszámlát, ahol van legalább havi 1 ingyenes kp felvét.
Éves szinten 4000 ft-ból meg kell úsznod a bankköltséget. Ha nagyobb az összeg, akkor meg érdemes a két legtöbbet, és legjobb betétakciókat hírdető bankban számlát nyitni, és köztük netbankon (lehetőleg ingyenesen) mozgatni a pénzt. -
student
őstag
qrva otp miko lesz má 1200? 1480
-
fLeSs
nagyúr
válasz Flashcash #5858 üzenetére
van havidíj, a betett pénz 0,01%-a minimum 125 ft.
a hozampláza lényege, hogy rengeteg féle befektetés közül választhatok, akár naponta válthatok köztük, itt rákereshetsz a befektetési alapokra: [link]"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
Flashcash
Közösségépítő
"asszem ez a pénz sem bankban fog magának helyet találni, esetleg a hozamplázában (ami végülis az erste bank, de ott azért mások a lehetőségek)."
Ez egy olyan értékpapírszámla amelynél nincs havidíj?
Bankokban akkor éri meg pénzt kamatoztatni ha egyébként is van bankszámlád több helyen, kis összegért nem éri meg számlát nyitni. Én Erste/Unicredit/MKB között szogtam mozgatni pénzt ilyen akciós betétekkel.
-
fLeSs
nagyúr
hülyességet mondtam, mert rosszul számoltam, de mind1, több pénznél is soknak találom ezt a levonást, ha sokmilliót tennék be, akkor még talán OK, de így nem.
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
fLeSs
nagyúr
naszal, köszi az infókat.
időközben írtak nekem priviben, hogy a KésH bankban létezik egy úgynevezett technikai számla költség amit a pénz kivételekor kell kifizetni, ez a pénz 0,3%+300 ft, minimum 500, max 5000 ft.
namost miután kiszámoltam kiderült, hogy a 2 hónapos kamatozást követően pénzkivételkor még én fizetnék nekik azért, mert náluk volt a pénzem (sajna nem milliárdokat akarok betenni).ezért kérdeztem rá, hogy mivan ezekkel a további költségekkel, mert én a bankokat általában messziről elkerülöm, ugyanis egy nagy lehúzós banda az egész.
asszem ez a pénz sem bankban fog magának helyet találni, esetleg a hozamplázában (ami végülis az erste bank, de ott azért mások a lehetőségek).
[ Szerkesztve ]
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
Füleske
addikt
Martin Weiss, Money and Market: A nagy bankok olyan közel állnak a csődhöz, a világgazdaság olyan gyorsan esik szét, hogy a Wall Street rendszerleállása küszöbön áll. Az eddigi előrejelzések túl barátságosak voltak, helyettük vad dolgok várhatók, beleértve:
* Értépiac zuhanása,
* Nagyvállalati csődök: nagyon valószínű a General Motors, Chrysler, de a "kisebbek" is: Ann Taylor, Best Buy, Jet Blue, Macy’s, Saks Fifth Avenue, Sears, Toys “R” Us, U.S. Airways, valamint az óriások is: Ford, vagy akár a General Electric,
* Óriásbankok csődje: Citigroup, Bank of America, de várható a JPMorgan Chase, HSBC,
* USA-szerte kis és közepes bankok csődje,
* Biztosítók, államok és városok csődje (pl. Kalifornia),
* Árutőzsde bezárása, értéktőzsde befagyása, állami kötvénypiac bedőlése
-
glutamin
őstag
1-200e Ft-ot már érdemes szerintem lekötni. Ugyanakkor a feltörés is pénzbe kerül bizonyos bankoknál, tehát erre is figyelni kell (nem csak a kamatot bukod el, hanem ezen felül még kezelési költséget is vonnak). Én úgy látom, hogy kb 1 milla fölött már 1-2% kamatkülönbség többet jelent, mint a kezelési költség, vagyis ez alapján érdemes bankot választani. Ennél kisebb pénzeknél meg a kettőt együtt figyelni. Mindenkinek más pénzügyi szokásai vannak (utalások, kp kivétel stb.)
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
Kobe
veterán
-
Kobe
veterán
szvsz kis összegnél nem érdemes hurcolászni a pénzt, több járulékos költsége van a bankból bankba hurcolászásnak mint hinné az ember, számlanyitás, kezelési költség, kamatadó, stb. Persze kinek mi a kicsi. Legalábbis szerintem hogy megérje ennyit utána járni, 5-10 milla felett kell lennie az összegnek.
Bár nem vagyok nagy pénzű, amit én összeszedtem az hosszabb idő megtakarítása (suli mellett már amennyire megy), de én pl azt néztem, hogy fél millió alatt gyakorlatilag akárhova viszed a pénzed, nem éri meg lekötni, bármikor kell, fel kell bontani, buktad a kamatot máris, 500-1 millió alatt meg a 3 hónapos akciós betétek olyan nevetséges kamatot adnak (200 ruppónál kb 4 ezer forint a kamatadó után ami marad a 3 hónapos periódus után, ezekután meg fele kb) hogy azért nem éri meg lemondani (nekem legalábbis) arról hogy bármikor hozzá tudjak nyúlni.
Az AXA bank látraszóló kamata 9% körül van, szerintem ha fontos hogy bármikor rendelkezésre álljon, inkább az. Bár ennek az ügyintézéséről 8100% online bank, macerás intézni) már sok rosszat hallottam
Az ügyintézésről meg annyit, hogy ha adott banknál van netbanking szolgáltatásod, ott is adhatsz megbízást a lekötésre, nem muszáj rohangálni utána. nekem legalábbis raiffeisennél van ilyen opció. Az más kérdés hogy nem használom ki, mert sajna valamiért mindig hozzá kell nyúlnom a lóvéhoz, 100-200 ezernél meg 4 ezer forint nem pénz hogy azért megérje lekötni.
-
Manitou
veterán
még jó, hogy tudod mit csinálsz a pénzeddel.
Szerencsére tudomLehetett volna 6 hónapra 10,5%-al lekötni, ahhoz minimum 500k-t kellett volna lekötni.
De 6 hónapra nem akartam lekötni, mert hamarabb mint 6 hónap kelleni fog nagy valószínűséggel egy nagyobb összeg, így a 3 hónapos pont jó volt nekem, pont ilyen rövidebb távban gondolkodtam.Megújuló, vagyis ha lejár a 3 hónapos lekötés újbóli 3 hónapra le van kötve a pénzed, de utána már nem garantált a 11,5 %-os kamat. Ennyi a lényeg. Ez már csak egy kis plusz dolog, van ahol ha lejár újból le kell kötnöd, ez meg automatikus.
link: erste honlapja
De itt van [link]
Ismétlődő, nem megújuló
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
válasz Manitou #5837 üzenetére
"megújuló lekötés vagy mi van"
még jó, hogy tudod mit csinálsz a pénzeddel.
"utána meg az éppen aktuális kamat "
sztem a második ciklusban már nem az aktuális akciós kamatot kapod hanem azt a mindenkori kamatot (vagy minek nevezik) ami 5% környékén vagy azalatt van.
link?
-
Manitou
veterán
Én januárban kötöttem le egy nagyobb összeget. Nem egyben hanem 3 részletben, így, ha mégis kéne valami nagyobb összeg akkor megbontom az egyiket így csak az egyiknek vész el a kamata, a másik kettő még kamatozik. Nekem 3 havi megújuló lekötés vagy mi van. Első 3 hónapra garantált 11,5% , utána meg az éppen aktuális kamat . Nincs semmi költsége, még mindig jobb mintha csak ott állna pénz aztán lekötés nélkül semmit se kamatozna szinte. Ja ez Erste Bank .
-
fLeSs
nagyúr
a múltkor érdeklődtem, hogy melyik bankba érdemes lekötni a pénzt.
ajánlottátok a K&H-t 13,13%-os kamattal, de az csak 2 hónapos lekötés, és most nézem, hogy az FHB-nél a 3-6 hónapos lekötés 12%, az egy éves meg 10%.szal a kérdésem: én még sosem tettem be bankba pénzt kamatozni (befalapok, részvény más dolog).
hogy müxik ez? bemegyek, mondom kamatoztatni akarom a pénzt, itt a pénz, aláírok vmit, aztán pá? vannak ennek járulékos költségei a kamatadón felül?szerk: kiszámoltam, hogy mivan ha egyik vagy másik bankba teszem a pénzt tegyük fel a lejáratot követően egyből (amire ugye nincs lehetőség) 1 éven keresztül.
mondjuk 100 000 alap
K&H - 13,13% 2 hónapra, 20% kamatadó - 1,75% 2 hónapra101750
103530
105342
107185
109061
110970FHB - 12% 3 hónapra, 20% kamatadó - 2,4% 3 hónapra
102400
104857
107374
109951FHB - 12% 6 hónapra, 20% kamatadó - 4,8% 6 hónapra
104800
109830a K&H jobb, de ez ugye csak fikció, mivel a 2 hónapot követően nemtom újra betenni a pénzt, vagy igen? van erre vmi módszer?
egyszerűbb, ha ide-oda rakosgatom a pénzt.
vagy beteszem az FHB-be éves 10%-ra (kamatadó után 8%), és azzal nem kell foglalkozni.műs ötlet?
ps: ha nem lenne ilyen drága a dollár, akkor átváltanám az összes forintot USD-re, aztán menne a részvényes számlámra.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
dettó így gondolom
Szituációk:
300-nál eur vétel, elszalad, 320-ig, gondolkodsz, hogy visszaváltsd e? Nem, kitartasz. Elszalad 360-ig. Mit csinálsz a nagy csábításban? Ha visszaváltod, akkor az eredeti koncepciónak, a biztonságnak lőttek, és onnantól már hazárdírozás kategória.300-nál eur vétel. Visszamegy 280-ra, tuti nem fogsz ugrálni, mert az még csak visszatesztje a korábbi történelmi mélypontnak. Mégis átviszi lefelé, 260-nál visszaváltod? Úgy gondolom nem, mert onnantól kézzelfogható közelségbe kerül az eur bevezetés dátuma, stabilizálódik a helyzet.
Úgyhogy az a baj, hogy, ezen már csak bukhatsz, vagy helyben maradhatsz, mert a biztonságot szem előtt tartva később sem fogod magasabb árfolyamnál visszaváltani.
Ha ezt a gondolatot ki tudod iktatni magadból, akkor 280-290-es sávban szvsz mehet az eur vétel, fő a biztonság mottóval. EUR pénzpiaci alapba bele, hogy minimálisan azért kamatozzon, és onnantól már csak bankcsőd híreket kell figyelni.Bár most látom, hogy nem egy körmötrágnivaló összeg. 4-5 misinél már komoly lenne a potenciális árfolyamveszteség/nyereség.
-
Kobe
veterán
Tudom hogy nem most kellene ebbe beszállni, de a szükség nagy úr, szerintetek megéri a megtakarított pénzt most euróba váltani ? Igazából nem baromi nagy devizaspekulációs szakításra gondolok, csak zavar hogy ami tavaly nyáron pénzem ért 1000 eurót kb az most 700at jó ha ér, szóval 30% bukta forintunknak köszönhetően. És valahogy ezt ölbetett kézzel nem tudom nézni tovább.
A további értékvesztést akarom elkerülni, de ahhoz ugye az kéne hogy ez az árfolyam maradjon tartósan ennyi, vagy csak tovább romoljon a forint....meglehetősen kockázatkerülő vagyok sajna[ Szerkesztve ]
-
fokukac
nagyúr
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
adalbert1
veterán
válasz concret_hp #5828 üzenetére
Csak van valami kellően bolond...
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #5821 üzenetére
Drágán veszi az ember a $-t, azon meg drága aranyat vesz. Ez már tényleg világvégére készülés. Már szinte ugyanolyan spekuláció (dupla), mintha a piac feltámadására fogandék. Aztán a nagy parázás miatt többet bukhat az ember
[ Szerkesztve ]
-
-
attiati
veterán
gondolkodtam rajta én is
Valóban "dől" az euro is, de csak akkor, ha jobban dől, mint a többi deviza. Ha együtt dőlnek, akkor helyben van. Mert ugye ez csak váltási arány.
Ha biztonságba akarsz menekülni a ft-ból, akkor deviza. Bankcsőd esetén meg jól értesültnek lenni, és azonnal kikapni azt az devizát is is.
Gyakorlatilag nem tudsz úgy befektetni semmibe (arany, gyémánt...), hogy ne fusd a devizakockázatot. És akkor még futod annak az árfolyamkockázatát is.
Úgyhogy euro, ha parás vagy, akkor párnába varva.
-
stangli
senior tag
válasz concret_hp #5817 üzenetére
concret_hp PH taghoz csatlakozva: gyémánt
-
stangli
senior tag
-
qfm
őstag
Sziasztok, volt már itt párszor a kérdés, de még mindig nem vagyok biztos a válaszba. Mibe lehetne pénzt tenni hogy legalábbis minél kevesebbet veszítsen az értékéből? Mert ha ide is eljutna a legrosszabb, akkor se kéne mindent elbukni annak akinek van megtakarítása. (vagy hagyni hogy még jobban elértéktelenedjen).
Lehet hogy hülyeség, de ha a rossz helyzetű országok buknak, akkor vele együtt értéktelenedne az euró is, nem? Mégis mi az ami biztosabb?
Köszi
-
fokukac
nagyúr
portfolio elemzés az 1500 forintos otp-árfolyamról :
[link]Pleased to meet you - hope you guess my name
-
lajafix
addikt
válasz concret_hp #5811 üzenetére
nekem van egy olyan gyanúm, hogy a hatékonyság a pénzhajhászással kéz a kézben jár.
kétlem, hogy mindenkit meg tudna menteni az imf. A szerbek olyan imf ultit kaptak, hogy mi megköszönhetjük valszeg, hogy eu tagok vagyunk. 2 milliárd €, 1,5% hiányért, különben megy a csődbiztos.a csehek meg a megkülönböztető marketinget nyomják
Rock'n Roll
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #5811 üzenetére
ba*za meg, limitet kéne ugrani
-
concret_hp
addikt
válasz lajafix #5807 üzenetére
hát az ukránoknál tényleg komoly a gixer, ha ők nem őlnek be akkor viszont mi sem. csak az a baj, ah ők bedőlnek, az nem tezs jót se nekünk se a lengyeleknek, ha mi, meg a lengyelek szopunk, az ismét továbbterjed, stbstb.
btw valóban a hatékonyságon kéne javítani. én azt mondom, hogy ha globálisan megvalósítható lenne a hatékonyság drasztikus növekedése a pénzhajhászás helyett, akkor kb. napi 4-6 óra lenne az átlag munkaidő, a 8-12vel szemben.
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Kraptor
őstag
Jön a cumi
-
lajafix
addikt
válasz attiati #5801 üzenetére
van az imfnek annyi pénze, hogy mindenkit megmentsen? Szerintem nincs, az Ukrajnának a tavaly megítélt imf csomag következő részlet folyósításának leállítását rebesgetik.
Gázt a ruszkik szvsz másfele is tudnak nyomni, és gáz csak akkor nem lesz ha az ukránok elzárják a csapot, vagy az oroszok zárják el ha túl sok szivárog el ukrajnában."És onnan csak akkor lesz kilábalás, ha az emberiség hatékonyságban javul, és nem újabb álnövekedést generál, és újabb lufit kezd el fújni."
Rock'n Roll
-
fokukac
nagyúr
úgy szeretem az elemzőket a céláraikkal.
két mai cikket linkelek a napi.hu-ról.
az egyikben a merill lynch 1200 forintos célárat határoz meg az otp-nek, a másikban a nomura azt állítja, hogy az otp árfolyama kilőhet, és egyenesen 4600 forintos célárat jósol.
csak tudnám, hogy melyik az igaz?
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
attiati
veterán
KH 500 ft-os utalási költséget terhelt be e-bankos utalásért 500.000 ft után. Igaz, hogy alap, és nem az e-számlacsomagom van. Ezek megőrültek.
Tisztelt KH!
Meglepődve tapasztalom, hogy a korábbi netbankos utalás fix 20 ft-ja helyett 500!!! ft-ot terheltek be 500.000 ft utalásáért.
Rögtön rá is kerestem díjjegyzékre, mely szerint a módosítás óta valóban ennyi: 0,1% min. 20, max 1000 ft
Biztos el tudják magyarázni azt a matematikai furcsaságot, hogy 0,1% jutalék és a maximálisan egyszerre utalható 500.000 ft-os összeg mellett matematikailag hogy lehet 1000 ft a jutalék? De nem gond.
Az e-bank az olcsósága miatt hasznos mindkét fél számára. Legutóbb mikor előfordult velem, hogy ilyen magas összeget láttam beterhelni egy utalásért, rögtön meg is szüntettem a bankszámlámat. Történetesen az Otp-ben.
Ja, hogy ezzel akarják visszatartani a betétgyűjtés keretében szerzett forrásokat?
Rossz módszer. Csak egyszer működik, másodikra már oda se megy.Egyébként a díjjegyzékük alapján könnyedén kijátszható ez a díjtétel, de nem vesződök vele.Eddig is röhej volt a napi félmillió forintos kiutalási limit. Utalgassam 4 napig a 2 millió forintot. Á, jobb módszer tudok.
További profitábilis működést kívánok.
Üdv.
xy[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
hú ismerős ez a grafikon
Egyébként ha Ukrajna bedől, többek között nem lesz gáz megint. De Oroszo. dől vele, azzal meg dőlünk mi. Ausztria a kihelyezett hiteleken keresztül szintén durván megérzi.
Vagy egyszerre az egész tágabb értelemben vett régió.Úgyhogy az IMF ha ment, akkor már mindent, és korlátlan mértékben mentenie kell.
Ráadásul van egy másik megvilágítás is: túl sok pénzt helyezett már ki az IMF Ukrajnába, hogy azt hagyja elveszni.Én inkább azt tartom reálisabbnak, hogy minden erőfeszítés ellenére szinte az egész világ együtt fogja végignyögni hosszú időn át.
Végigsegítik a bajba jutott országokat, mert félnek, hogy anélkül velük együtt vesznének. Így meg a megsegítéssel jócskán legyengülnek a megsegítő országok, devizák is.Vagy így, vagy úgy, de elkerülhetetlen a leépülés. Szerintem ez piaci folyamat veszélyesebb, és reálisabb. Mint egy tehetetlen tömeg, és a fizikai törvények.
Vissza kell adni most ugyanakkora visszaeséssel az elmúlt évek (évtizedek) lufiját. És onnan csak akkor lesz kilábalás, ha az emberiség hatékonyságban javul, és nem újabb álnövekedést generál, és újabb lufit kezd el fújni.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Politika
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali médialejátszót?
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook