-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigbuda
aktív tag
válasz temporello #114273 üzenetére
Köszönöm szépen, akkor utalok rá. Abban van tapasztalatod, hogy kB mennyi idő amíg lekonyvelodik az utalás?
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz temporello #112401 üzenetére
Arról beszéltünk, hogy a munkabérnek van-e szochó plafonja. A válasz, hogy nincs, arra korlátlanul kell fizetni. Ez a 24 szeres amit mondasz, az osztalékra vonatkozik, munkabérre nem.
-
Begi
senior tag
-
kovaax
őstag
válasz temporello #112357 üzenetére
Úgy pontos, hogy a munkabérre van felső korlát, erre nincs. Meg még a franc tudja mire van, mire nincs.
-=- There's no place like /home -=-
-
korcsi
veterán
válasz temporello #111405 üzenetére
Egy pillanatra azt hittem benne van a deviza váltás költsége is.
Miért *2 minden?
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Yellow73_a
tag
válasz temporello #107232 üzenetére
Jó példa erre a "de viszont". Amikor iskolás voltam, eretnekségnek számított. Azóta megváltoztatták (a beszélők alakították), teljesen szabályos. Lehet, hogy Szalacsi Sándor lendített rajta egy kicsit.
-
Mercutio_
félisten
Ezt akkor csak hobbiból csinálják?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
avl
senior tag
a "jo"-t "helyes"-re modositom
egyetertek avval, hogy folyton alakul a nyelv ...magam reszeröl remelem a "nem-e láttad" nem terjed, hanem inkabb visszaszorul
sokszor - evek ota, eveken at - hallgattam nyelvhelyessegi müsort (mostansag Minya Karoly [link] , Forgacs Tamas [link] szoktak elemezni/beszelni)
-
julius666
addikt
válasz temporello #93097 üzenetére
Ha S&P500 vs Gold, akkor tessék, elég jó historikus ábra: [link]
(log scale alapból be van nyomva de szerintem itt nem sok értelme van)[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz temporello #93097 üzenetére
Én azért, mert az ingyenes Tradingview addig adott visszamenőleges adatot. Te természetesen akkortól nézed amikortól szeretnéd. A te döntésedet a te kutatásod kell megalapozza.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
kozeposztaly
csendes tag
válasz temporello #91964 üzenetére
Nekem ami jött az rövidebb, s nincs szó benne arról, hogy például mely számlára mennyi osztalék jött, mennyi volt az elvont adó és mennyi az ERSTEs elvonás.
Ilyen dokumentum más szolgáltatóknál előző adóévről elérhető. (vagy legalább az elektronikus rendszerük is támogatta a lekérdezését)Bármi javaslat, hogy hol találok hasonló infókat?
Köszönöm.
-
SzGee
aktív tag
válasz temporello #91448 üzenetére
Dehogynem, van amikor naponta több árfolyam is van
If you leave me, can I come, too?
-
bigpocket
csendes újonc
válasz temporello #86104 üzenetére
Felhívtam az Erstét, mert mi itt nem fogjuk tudni kitalálni, úgy látom.
Szóban megerősítették, hogy minden számlára vonatkozik, de most megnézik, hogy nálam miért nem és visszajeleznek.
Majd én is itt nektek, hogy mit ronthattam el. -
peetie1
aktív tag
válasz temporello #85483 üzenetére
Köszi az infót! Megneztem most nekem is ott van a tabletrol. Akkor lehet hogy a Firefox hülyült meg a laptopon.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz temporello #85151 üzenetére
a kiemelt befektetői tájékoztatóban a többségéhez tartozik minimum díj.
Abban semmi érdekes nincs, mert az 1 hónapra csak 3-4% emelkedés. Ezt a kötvény alapok most hozták a hozamcsökkenések miatt.
[ Szerkesztve ]
-
avl
senior tag
-
Paxker315
addikt
válasz temporello #82042 üzenetére
Értem. Ha már "megtörtént a baj" (összeg lekötése), érdemes elengedni-kiszállni, vagy, a még fel nem használt forrásokat észszerűbben csoportosítani? Ami a Cash-be van, arra előre láthatólag jóideig nem lesz szükség, ellenben ha állampapírokba invesztálni inkább megérné, idővel meglépném ezt.
-
tlac
nagyúr
válasz temporello #82036 üzenetére
köszi, hogy megerősítetted
-
CriticalHit
addikt
válasz temporello #77243 üzenetére
Az OTP-s ügyintéző úgy ajánlotta, hogy év végére 11% lesz a kamata. Nem hiába nőtt az eszközértéke brutálisan. Valamit tudnak, valakik. Március óta tényleg kilőtt de még így csak 3 %-ra.
Peter.70 Miért nem a DKJ 20230823 9,88% hozammal?"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
Peter.70
addikt
válasz temporello #77243 üzenetére
-
muzli1963
csendes tag
válasz temporello #75223 üzenetére
Köszönöm!
-
tomazin
veterán
válasz temporello #74797 üzenetére
Hogy leptel be? Mert nekem is az remlik,h kellett a papir, mert azon volt az azonosito.
-
Ha most már így megy, az jó. Nekem anno még meg kellett várni, mire kiküldték a szerződést, mert azon voltak rajta a belépéshez szükséges adatok.
-
Lex Icon
senior tag
Ez meg 2 óra volt, és ebben benne volt a fél órás buszozás és a hölgynek nem kellett mókolnia vele. Természetesen az is számít, hogy ki milyen messze van a MÁK-tól.
-
aAron_
őstag
válasz temporello #74077 üzenetére
Ezt is jó tudni akkor, nem elég elsőnek lenni reggel. Komolyan, írok rá mindjárt egy scriptet. DKJ scalper.
What is your ikigai?
-
aujjobba
addikt
válasz temporello #73821 üzenetére
Tegyél már legyszives egy kettőspontot a https után a linkben.
Elozoleg is rosszul lett linkelve. -
net91
senior tag
válasz temporello #73821 üzenetére
Igen, számukra kedvező kamatozású....
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
Ringman
nagyúr
válasz temporello #73379 üzenetére
majd meg kell várni itt is a közlönyt.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz temporello #73362 üzenetére
az a százalék a marketing része a sztorinak barátom...
-
sunavlys
senior tag
-
g@bo
nagyúr
válasz temporello #73243 üzenetére
"nem tudja kivezetni a saját maga által bevezetett árstopokat."
kivezetheti, a benzinár miatt már obégat Hernádi, ő lesz az áldozat.
mihelyst kivezetik, a benzinár már dobja tovább az inflációt, és a nép elégedetlenségét is.ördögi kör ez. a végtelenségig nem lehet mindent sorosra kenni meg prüsszelre meg a karácsonyi migráncsokra, meg bárkire akit meglátnak, attól nem lesz több pénze senkinek. jön a hideg is.
izgalmas év lesz ez. mindenesetre, örülhet a baloldal (az ún. ellenzék) h nem nyert, már darabokra lettek volna szedve.
[ Szerkesztve ]
-
Hi!King
őstag
válasz temporello #73243 üzenetére
Akkor idővel államcsőd lesz vagy a rezsim bukása, mert már egyre nagyobb hányadát a hatósági ár feletti résznek a gyengülő Ft adja, nagyjából 580 Ft körül lenne az elmúlt időszak Ft gyengülése nélkül, és 800 Ft így az üzemanyag. Innen már hiába fog esni 1-2 év múlva a piaci ár, 480 Ft alá nem fog tudni menni itthon.
-
Hi!King
őstag
válasz temporello #72591 üzenetére
Éa ha tőzsdén veszem és adom is el? Nem ETF-re gondolok, hanem pl. egyes Concorde nyíltvégű alapokat is lehet tőzsdén kereskedni, a hazai zártvégű alapoknak meg majdnem mindegyikével lehet.
-
bozsokiandra
tag
válasz temporello #72591 üzenetére
Köszi, közben rágugliztam én is és kiderült. Magamtól sosem gondoltam volna hogy ha egy bef. alapnak árfolyama van és magasabb árfolyamon adom el az nem árfolyamnyereség hanem kamat
Másik kérdés: 2020 márciusában adtam el részvényt jelentősebb árfolyamveszteséggel. Akkor a 2 adóévig visszamenőleg szembeállítható nyereség-veszteség miatt ha idén decemberben pluszban leszek egy részvénnyel vagy etf-el ami nem tbsz-en van, azzal jól gondolom, hogy megéri majd eljátszani az eladom (realizálom a nyereséget) és utána visszaveszem ugyanezt játékot? -
FeniX-
senior tag
válasz temporello #63093 üzenetére
Csak mondtam egy relatíve kicsi összeget. Lehet 2-300.000 ft is. A lényeg, hogy nincs egyben 2 millió ft-m állampapír vásárlásra.
S írtam azt is, hogy még nem vagyok tisztában az összegekkel. Azért kérdezek itt, hogy kapjak egy nagyjábóli viszonyítás-számot.
Nem tudom, mi számíthat kb. reális hozamnak akár havi, akár évi szinten, ha mondjuk a fenti szövegezésem alapján heti-havi periódusban gondolkodnék és mondjuk a kockáztatott összeg ügyletenként ilyen 2-300$.
[ Arra vagyok kíváncsi, hogy reális-e az elképzelés, vagy tévút, esetleg kb. irányban vagyok ]Az önképzés jó ötlet, de van egy - számomra - elég jó munkahelyem, és több lábon szeretnék állni. Ezt gondoltam az egyik kiegészítésnek. Kérlek most ne azt írjátok, hogy "legyél vállalkozó" - stb. A tőzsdére vagyok kíváncsi.
-
aujjobba
addikt
válasz temporello #63093 üzenetére
Tudom, elnyűtt mantra, de én ezt a pénzt valamiféle képzésre költeném első körben, aminek köszönhetően magasabb bérpozícióba lehet kerülni.
Hosszú távon több értelme van ennek, mint a tőzsdén kockáztatni.
Kiszámolón épp van fent most cikk hasonló témában, bár ott nem kifejezetten az önképzésről, hanem a munkahely váltással elérhető haszonról van szó. -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz temporello #61190 üzenetére
Viszont ha eladod xetrán, az értékpapírtranszfernek minősül és felszámolnak 85 euró díjat, szóval csak óvatosan.
-
Lex Icon
senior tag
válasz temporello #60494 üzenetére
Az MNB közép nem összekeverendő a tőzsdei árfolyammal.
-
Gigicuci
senior tag
válasz temporello #60494 üzenetére
Netbróker felületen keresztül +2,5Ft, el lehet jobbat érni a Bankon belül?
-
vnorbi
aktív tag
válasz temporello #56940 üzenetére
Ez az, amikor az árjegyző elmegy kávézni. Megkérdezheted a BÉT-et, hogy mi volt ez, ha nagyon érdekel. Én kérdeztem már rá hasonlóra, és ugyan nem kapkodták el, de válaszoltak, és elmagyarázták, hogy mik voltak a körülmények, amik ide vezettek.
[ Szerkesztve ]
-
SzGee
aktív tag
válasz temporello #56940 üzenetére
normálisabb platformok már figyelmeztetnek, ha ekkora eltéréssel próbálsz eladni instrumentumot
nyugi nem lesz diszkont, hisz nem lesz aki eladjon neked annyiért (legalábbis elvileg)
ezek szerint érdemes ezekbe 10%-al lejebb poziba állni, hátha rádborítanak egy adag papírt, más kérdés hogy nekem nem lenne hozzá pofikámIf you leave me, can I come, too?
-
nort_on
senior tag
válasz temporello #53147 üzenetére
Igen, tudom. Ez csak olyan gyűjtsünk be minden infót, legyen egy esetleges "B" terv is. Az sosem árt. :)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz temporello #33637 üzenetére
A hétvégén. Rendben, akkor várok vele
Wi-Fi okoscuccok, utolsó darabok ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wi-fi_okoseszkozok_mozgaserzekelo_okosrele_ok/hsz_1-50.html
-
kraftxld
félisten
válasz temporello #27661 üzenetére
Attól függ, hogy mikor veszed és adod el
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
_ATi_1
senior tag
válasz temporello #27402 üzenetére
Ha nem az államkincstárnál veszi, akkor lehet költsége.
Doze: Állampapír vételére a legjobb megoldás, ha az Államkincstárnál nyitsz értékpapírszámlát. Itt ingyenes a számlavezetési díj és az értékpapír vétele is.
Új hozzászólás Aktív témák
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!
- 3D Nyomtatás, 3D tervezést - PETG, PLA, TPU, ABS, PC,
- Új Lenovo Tab P11 (2nd Gen) (TB-350FU) tablet 11,5" 6/128GB szürke+toll - 2 év magyar bolti garival!
- Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
- Asus Rog Strix G15,Ryzen 7 5800H,RTX 3050Ti,32GB DDR4,1024GB
- Eladó bontatlan MS NEMESIS C700 RGB vezetékes könnyített optikai egér PMW 3360
- Earfun Wave Pro - mint az új