-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
válasz ripo05 #126183 üzenetére
Ha van már TBSZ-ed, akkor azt is feltörheted. Ha ez lenne az első, akkor megértem a dillemád. De a TBSZ-re én úgy tekintek, hogy 5 évig ott marad és kész. Ha leég az ingatlanom, akkor a vésztartalék segítségével át tudom vészelni. Addig talán a biztosítóval is leboltolom, amit kell.
Értem, hogy szochó gonosz, de a reddit is tele van ezekkel a posztokkal.Nagyon az az érzésem, hogy most valamiért arra ösztönzik az embereket, hogy minél előbb bontsák fel a pmápjaikat és tolják TBSZ-be. Tudom, hülyén hangzik, de kinézek ilyen trükközést a nagyjainktól. Majd pedig februárban dobnak egy nagyot, de addigra az emberek mindent betoltak TBSZ-re, mert hát szochó.
Mess with the best / Die like the rest
-
Joe123
senior tag
válasz ripo05 #122337 üzenetére
Tudtommal ezek (és a nyersanyag ETF-ek is) futures termékeket tartanak és görgetnek folyamatosan, emiatt plusz költség jelentkezik, erre jön még az ETF költsége. Ha shortolni akarsz, talán még az SPX futures a legjobb, de az meg nem kispálya. Vagy veszel valamelyik SP500 termékre Put opciót. Ennél korlátozott a kockázatod (annyit bukhatsz max. amennyiért a Put-ot vetted), de az idő keményen ellened dolgozik, ha nem jön be az elképzelés vagy lecsökken a vola. Viszont az opciózás sem a könnyű, egyszerű pálya. Cserébe ha gyorsan igazad van, akkor kasza, igen jó risk/rewarddal.
[ Szerkesztve ]
-
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz ripo05 #121133 üzenetére
Ez összességében néhány tized százalék hozam, ez ilyen tízen-huszonpárezres hozam ekkora összegnél. Neked ennyiért megéri odautalni, aztán kiszámolni a nyereséget, azt beírogatni az adóbevallás megfelelő mezejébe (tudod hova kell?) aztán befizetni az adót? Ha már ezek közül bárminek utána kell nézned ami eltart pár órát, mert nem tudod csípóből, akkor párezer forintos óradíj fog kijönni, szvsz marhára nem éri meg.
Vegyél egy 09.18-án lejáró DKJ-t ha minden áron maszírozni akarod, azzal tizedannyi nyűg nincs, hozamban hasonlóra fog kijönni vagy akár még jobbra is, ha kivárod a lejáratát.[ Szerkesztve ]
-
dptrsk
addikt
válasz ripo05 #120836 üzenetére
Pdfet fogadnak el, rá tudsz úgy szűrni, hogy csak azt listázza, amit kell. Pl levonás napja, csak terhelés, ha szöveges kereső is van, akkor azt is tudod használni.
UC, MBH esetén ment ez simán a számlatörténetből pdf export.(csak a 2 hitel kamat,tőke levonás került benyújtásra, minden esetben)
-
confuser
senior tag
válasz ripo05 #114660 üzenetére
Jó a tipp, nafikra esetében pl. releváns is, bár csak a 4000/negyedéves költségen tud vele spórolni, mondjuk éves szinten 4*4000-800=15200 forintot, ha egy papírt kell csak átmozgatnia, amire viszont kicsi az esélye, szóval papíronként további -800 Ft. Nem mondom hogy jelentéktelen összeg, de a fenti számítás szerinti 0,75M-es hozamtöbbletet "csak" 0,765M-re tudja vele feltolni. Én viszont csak kis összegben, 500k értékben veszek ott papírokat, hogy az egyszeri 40k-s K&H-s jóváírásra jogosult legyek, amihez bő fél évig kell ott tartanom ezt az összeget, így nekem 1000-1500 Ft költségem lesz, amit 2 db transzfer díja már túl is lép. Az egyéb megtakarításaim nagyrésze egyébként is 18%+-os PMÁP-ban van a MÁK-nál. De ha hirtelen felszabadulna további befektetendő pénzem ( ), fejben tartom az ötletet, köszi!
@#114666 Begi
Az tény hogy az Új Pillér nagyon fapados, még alkalmazásuk sincs, gondolom ez is az egyik oka annak, hogy olcsóbbak. A másik amit olvastam, hogy valami egyedi fejlesztésű kártyaelfogadó rendszerük van, ami olcsóbb a standard rendszerhez képest... A fapadosságért cserébe viszont olcsók és elég rugalmasak (pl. minden mehet emailben).
Generali-s negatív tapasztalatom (a tavaly nyári drágulásukon túl), hogy csak kevés helyen fogadják el a kártyájukat, online számla ugyan mehet emailben AVDH hitelesítve, de a papír alapú csak postán (pénz+idő...)[ Szerkesztve ]
-
confuser
senior tag
válasz ripo05 #114572 üzenetére
Viszont a feleséged adóstársként MBH-ról nem fizetheti a hitelt, ha ő is fizetné EP-n keresztül, neki máshova kell belépnie (ami egyébként nem akadály). Ráadásul az MBH messze nem a legolcsóbb egészségpénztár, ezeket is mérlegelni kell.
-
360xbox360
tag
válasz ripo05 #110199 üzenetére
Click the User menu (head and shoulders icon in the top right corner) > Settings > Account Configuration > Close Account
Így, ezt megismetelve amig csak egy marad?
Tbsz-el egyutt 4 szamlam van most, viszont csak egyrol jott email hogy approved, de kozben mar tbszre is pakoltam penzt.Azt mar olvastam, hogy a tbsz dijat a foszamlarol vonja le, viszont igy melyik a foszamla? Van harom … Errol kuld valami ertesitest, hogy tegyek ra penzt vagy mindig figyelni kell hogy legyen rajta? Tbsz-re penzt feltolteni kozvetlenul nem lehet, csak atvezetessel?
Dumb kerdesek, de ez a felulet tiszta bug meg atlathatatlan funkciok igy elsore, ipadrol regisztraltam pl. a checkboxok mellett/alatt kellett nyomogatni 10x h bepipalja vegre…
[ Szerkesztve ]
-
peetie1
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!
- 3D Nyomtatás, 3D tervezést - PETG, PLA, TPU, ABS, PC,