Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: HDD működési idő rekord 29766 nap :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- sziku69: Szólánc.
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joe123
senior tag
Örvendezzünk!
[link] -
válasz
zoo8800 #109297 üzenetére
Kérdezd meg, hogy az arany jár-e ingyen!
Nekem így lett. Az csak 1.5m, de még munkáltatói se kellett hozzá.
Kell valamennyi pénznek érkezni havonta, talán 600 vagy 800k.
Az államkincstári vásárlás után nem nagyon adnak visszatérítést. (ezt itt mondták, nem jártam utána) -
zoo8800
veterán
Hadd kérdezzek egyet.
Az Unicredit ajánlott nekem egy hitelkártyát (Platina), 2,5M hitelkerettel. Visszatérítés 1% a napi vásárlások után. Fordulónapot követő kamat természetesen horror. Éves díj 26.000 Ft, szintén nem olcsó.
A visszatérítés viszont fedezné az éves díjat.
Működhet-e az, hogy a hitelkártya-keretet megpörgetem 1 hónapon belül lejáró DKJ-val? Ugye a kincstáros vásárlás nem minősül kp felvételnek?
Sose volt még hitelkártyám... -
peetie1
aktív tag
válasz
kozeposztaly #109289 üzenetére
Eladási díja nincs, de ezt ki is tudnád próbálni mert kiírja mikor el akarod adni, hogy mennyi lesz a díj... Nincs se büntető kamat se semmi, megveszed, T+2 nap múlva mikor már eladható eladod és 5 nap múlva tied a pénz. Nyeszen is igaz amit írtál, csak azt kalkuláld bele, hogy miután eladtad és mást akarsz venni belőle az már nem lesz ingyenes... Ezért rakjuk a fő számlára és ott adjuk el, akkor nem bukod a nyeszen az első vétel ingyenességét.
szerk: itt még hozzátenném a nyeszen is figyelni kell erre a köcsög erstére, mert nekem ott is levonta egyszer a díjat az első befizetésre... Úgy kellett reklamálni náluk és visszautalták.
-
somegi
csendes újonc
Megjelent nálam a dec 5-i futures utalás az erste számlakivonatban. Vétel/future program A85 megjegyzéssel. Külső banktól eseti utalással utaltam egyébként 20k-t.
-
SkyLaci
őstag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne első Babakötvény vásárlása előtt.
A +10%-os, évente max +12000 forint támogatás kihasználása erejéig szeretnék most vásárolni.
1. A start számlára átvezetendő életkezdési támogatás (42.500ft) után is ad az állam +10%-ot az átvezetés évében, vagy csak az általam vásárolt babakötvények után?
2. 120.000 ft névértékű (jelenleg 137.836ft-ba kerül) babakötvény utánkapomkapja meg a 12.000 forint támogatást, vagy már 120.000 ft értékű vásárlás (jelenleg 104.472 névérték + a kamatai) után is? -
seven7
aktív tag
válasz
ngaba #109287 üzenetére
Prémiumot elfogadják mindenhol, de rengeteget vonnak le.
+ ami a bajom, hogy nagyon macerás, hiába a csodakártya, patikákban tök jó, de ahol sokat vásárolunk, mint pl. a drogériák, ott meg mindig be kell diktálni ugyanúgy minden adatot, mintha csak számlát kérnék, így meg szerintem elveszti a kényelmes mivoltát. -
.mf
veterán
válasz
kozeposztaly #109289 üzenetére
Oldalak óta ez megy, esetleg kikapcsolnád a write-only módot és visszaolvasnál?
-
kozeposztaly
csendes tag
Erste Future program a díjnullázás miatt:
mai napon mi éri meg, ha csak addig tartanám amíg kell, s forgatnám is ETFbe? A Save program?Ennek vételi költsége 0,5%. S eladáskor mennyi? Erről nem látok semmit a hirdetményben.
Illetve azt, hogy ha ez 100% Erste Megtakarítási Alapok Alapja, az üzleti díjjegyzék szerint eladni díjmentes. S mindezt ha NYESZre csinálom, akkor mindennek a vétele is a NYESZ 1. beutalás főszabály szerint.
Valaki erősítse meg plz, hogy a fentiek igazak. Köszönöm.Végezetül: nem találtam, ezért kérdezném: ezen alapnak mennyi a min tartási ideje, s ha előtte eladom mi a büntetőjatt?
-
ngaba
aktív tag
Nagyon olcsó ez az Új Pillér, csak szinte sehol nem fogadják el a patikákon kívül... Se a feleségem fogászánál, se a lányom szemészet-optikájánál, ahol szinte mindent elfogadnak. (És az Új Pillér honlapján szerepelnek a szolgáltatók között... Csak gondolom nem frissítik gyakran azt.) Hát, úgy látszik az Új Pillér a szolgáltatókat próbálja jobban megsápolni, egyre kevesebb sikerrel.
Egyébként elég rugalmasak, meg minden (a Vitamin sokkal bürokratikusabb volt a számlakísérlő adatlapjával), de pl. az informatikai rendszerük is egy őskövület (Vitaminnál azonnal jött az email, ha használtam a kártyát, ott egy online felületre kellett feltölteni a dokumentumokat, és szépen láttál minden feltöltést, stb.)
-
zakoshun
csendes tag
Próbáltam a héten elindítani ezt a Futures dolgot, normál számlára (A85 kóddal) utaltam, ma a tranzakció értesítőben ez szerepel:
12.05 - Bejövő pénz - 20.000 Ft
12.06 - Vételi Megbízás - 19.899 (ERSTE Megtakarítási alapok alapja) - Költség 100 Ft.Ez így most OK, vagy 20.100 Ft-ot kellett volna minimum utalnom?
-
Valahol le tudom tölteni pl. csv-ben a PMAP árfolyamokat?
Számoltam én Excelben, de nem ugyanaz jött ki mint a valóság.
PortfolioPerformance-ba tölteném be. -
Ringman
félisten
sziasztok!
ma olvastam a portfolios cikket az szja-visszaigénylésről, ebből a jelenlegi környezetben mit érdemes meglépni, ha ügyvezető+cégtulajdonosként?
van ezekhez ehhez kalkulátor valahol - vö. kiveszem osztalékként és befektetem, ha akarom.[link]
az önkéntes nyugdíjpénztárak esetében évente maximum 150 ezer forintnyi adójóváírást igényelhetünk,
a nyugdíjbiztosítások után évente maximum évi 130 ezer forintnyi adójóváírás jár,
a nyugdíj-előtakarékossági számlánál (NYESZ) pedig 100 ezer forint az éves adójóváírási limit.
Fontos, hogy együttesen ezekre a termékekre maximum 280 ezer forintnyi szja-t igényelhetünk vissza. -
dzsentri
csendes újonc
Céges MÁK számlámon eddig DKJ-t tartottam, tudnátok ajánlani valami mást, ami most a csökkenő hozamok mellett jobban megéri és viszonylag likvid befektetés (tehát bármikor eladható)?
-
ripo05
tag
IBKR-hez szeretnék kérni egy referral linket.
Előre is köszönöm! -
peetie1
aktív tag
-
pictigjis
őstag
válasz
üzenabakusz #109267 üzenetére
mindenkitől kért. de ahhoz már nem, hogy új számlaszámot lehessen rögzíteni, és ahhoz sem, hogy bármennyi pénzt kiutalj a kincstárból
-
tlac
nagyúr
Oda van írva: az ex-Random kedvezmény (számlánkénti díj és állományidíj-mentesség) jár le most.
ne legyél már ennyire ufó, nyilván nem azt kérdeztem, ami lejár...
hanem ezt:"Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy jelenlegi beállításod szerint reklámküldéshez nem járultál hozzá, így díjkedvezményt tartalmazó akciónkról nem tudunk tájékoztatást küldeni."
-
.mf
veterán
válasz
HussarF #109240 üzenetére
Ha csak rövid távon parkoltatnád, szerintem semennyire. Én az "éppen szabad, de rövid távon belül kelleni fog / kellhet" eurót wise jarba tettem, így egyből hoz, nincs 3-4 hónapig mínuszban. A többi pedig 26X és 27X Pemápban van még, illetve ETF-ben TBSZ-en.
Lemusz: "jelleggörbélyét"
lyááály
Tlac: "tudja valaki, hogy milyen akcióra gondolhatnak? future?"
Oda van írva: az ex-Random kedvezmény (számlánkénti díj és állományidíj-mentesség) jár le most.
Én is elindítottam már korábban a futuret, volt 1 db beutalásom tavasszal; megkérdeztem: igen, az annyival már elindult, csak amíg nem utalok újra be, passzív. -
aAron_
őstag
válasz
üzenabakusz #109258 üzenetére
Olyan, hogy "arányos kamat" nem létezik.
Felhalmozott kamatnak hívják, és természetesen megkapod a nettó árfolyamon felül, amennyiben eladod a kötvényt. Kettő együtt a bruttó árfolyam.
Aktuális napi árfolyamjegyzés itt megtalálható: Magyar Állampapír - Kincstári árfolyamjegyzés (allampapir.hu)
-
TCr
veterán
válasz
üzenabakusz #109258 üzenetére
Nem, nem biztos.
A múltkori PMÁP rally-nál eladtam az 1MÁP-om, pont félúton, időarányosan a kamat felével együtt. -
nort_on
senior tag
válasz
Shade45 #109255 üzenetére
Én is még előző héten nyitottam a régi IB TBSZ-eket és akkor el is indítottam a transzfert. Ma délelőtt megjött nekem is a válasz az IB-től, ki is töltöttem minden ERSTE formot és beküldtem ellenőrzésre, kíváncsi vagyok mi lesz a válasz. Holnap bemegyek egy fiókba és elindítom hivatalosan is. Már látszik a célvonal.
Pápá ERSTE.
-
üzenabakusz
tag
válasz
pictigjis #104506 üzenetére
Biztos, hogy ez így van?
Épp itt egy cikk, hogy van időarányos kamat az 1MÁP-nál:
https://tudastar.money.hu/ismerteto/egyeves-magyar-allampapir/Továbbá egy picit többet ad egy évre, mint a DKJ.
Valamiről nem tudok még?
Nekem most jelenleg kb 1 évre az 1MÁP jobbnak tűnik. -
Kobe
veterán
válasz
D1Rect #109235 üzenetére
A cikk lehet nem pontos, de szerintem az adobevallasos reszbe beleertik a szolgaltatok altal benyujtott adatokat is marpedig azt a brokernek szukseges ugye megkuldenie
legalabbis a foglalkoztatottak szama nekem picit gyanus, 4-4.5 millio fo munkakepes koru remlik (lehet rosszul persze), erre jut majdnem 5M adobevallas -
fogkefe21
csendes tag
Ugyanezt kaptam én is, szinte 100%, hogy a Futures programra gondolnak, feljebb valaki linkelte is az emailt. Ahogy olvastam itt a csopiba megéri elkezdeni. 100 Ft-ra lehet csökkenteni a havi díjakat így, plusz majd nálam lesz a kiutalasnak díja, de ha átvezeted TBSZ-re akkor mindegy.
-
tlac
nagyúr
kaptam egy ilyen emailt az erste-től
tudja valaki, hogy milyen akcióra gondolhatnak? future?
esetleg valakinél engedélyezve vannak a reklámok?Szeretnénk tájékoztatni, hogy a Random Capital Zrt. és az Erste Befektetési Zrt. egyesülésekor, a Random ügyfelei számára bevezetett egyedi, a fix és állományi díjakra vonatkozó számlavezetési díjkedvezmény 2023. december 31-én lejár. Január 1-től a mindenkor hatályos Online számlacsomag díjjegyzékében meghatározott díjak lesznek irányadóak.
Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy jelenlegi beállításod szerint reklámküldéshez nem járultál hozzá, így díjkedvezményt tartalmazó akciónkról nem tudunk tájékoztatást küldeni.
Ha ezen változtatnál, akkor NetBrokerben a személyes adatok között módosíthatod beállításodat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen monitort vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Autóhifi
- További aktív témák...
- HP EliteBook 2540p 12.1" 1280 x 800 Dual Core i5 540M (2.53 GHz) 4GB RAM 60GB SSD +240GB HDD
- Komplett simrig eladó (igény esetén PC-vel is akár)
- EarFun Air Pro 4 TWS Kék bontott szinte új fülhallgató 2év garanciával eladó
- Obsbot Tail Air webkamera PTZ
- AUDEZE Maxwell Wireless Gaming Headset - PlayStation
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest