Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaubisz
újonc
Az Olympus Stylus 1 S -el kapcsolatosan a márkaüzletben elmondták, hogy a műanyag fogás részt bőrre cserélték. Ennek az is oka volt, hogy sok készüléket vittek a szervízbe, mert egyszerűen a ragasztás elvált, és leesett. A mintabolti munkatárs azt mondta, hogy egyes szállítmányoknál volt ilyen hiba. Made in China...LF1: Made in Japan. Nekem senki ne mondja, hogy csak rá van írva, és tök mindegy, hol gyártják. Ez egyszerűen nem igaz.
Az árbajnok Sony RX 4 Indonéziai gyártmány? Mert, hogy nem Japán, arra nyakamat teszem.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
A menüs panaszokat én se értem, őszintén, ki váltogat percenként módot+ISO-t+képarányt+stb? Én kb az órát szoktam pontosítani ha geotaggelni akarok, a többi beállítást (ISO-n+blendén kívül) hónapokig nem piszkálom.
Adott funkció hiánya már sokkal nagyobb gond.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
szaubisz
újonc
válasz DonMenyet #53293 üzenetére
Ez jópofa megoldás. Nekem tettszik.
Lugomon végül jó nyomott áron eladta az LF1-et. Szerintem jól tette. Ennél, és az RX -nél is az a gond, hogy túl kisméretűek. Fogásuk valóban nincsen..asdf. Nekem volt a kezemben Olympus Stylus 1....kegyetlen bonyolult, átláthatatlan volt a menüje. Érdekes, hogy később olvastam a neten nem egy usernél,, hogy nem csak én voltam vele így. Emiatt sem vettem meg, és valszeg én vagyok itt a 2. olyan, akinek nem tettszettek a vele készült fotók. LX7-et vettem helyette, és jól tettem!
Sokan el vannak ájulva az Olympus XZ 2-től. Sajnos mivel vagy 5 éves típus, nem volt módom kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz lugomon #53291 üzenetére
de éppen olvasom a sima RX 100-nál, hogy milyen brutál sz@r, és bonyolut a menüje.
Az tok mindegy, mit olvasol. Hasznalni kell, hogy neked milyen. Olympus menujerol is hanyszor olvastam mar, hogy sirnak egyesek, hogy milyen bonyolult, meg igy, meg ugy, aztan gepvasarlas utan 2 nappal en meg ugy voltam, hogy mirol beszelnek ezek???
-
jjeahh
nagyúr
válasz DonMenyet #53293 üzenetére
Én anno az öreg e-p1-et vontam be ilyennel (előtte-utánna), a fogáson nem hiszem, hogy segít, de kevésbé csúszik és mivel az én gépem full fém volt, műbőr skin-el télen kellemesebb volt kézbe venni Esetleg egy ilyesmit ha be tudsz szerezni...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
t72killer
titán
RX100IV tulajként () nem írnám le a szériát. Sokat rágódtam rajta, melyik legyen, és bármilyen rajongói-beállítottság nélkül, tisztán a teljesítménye + mérete-súlya miatt választottam.
+csúcsszuper 4k videóminőség, a full-szenzor-readout miatt lényegesn jobb a GH4/LX100-nál
+jó, fényerős obi, ami az elmúlt két évben használt fókusztáv-statisztikám 99%-át lefedi (bár lehet, nem dobom ki az e-pl5-öt, úgy se kapnék már sokat érte)
+zaj/dinamika/színvisszaadás terén <1/2FÉ lemaradása van a csúcs MFT-khez (GX8, E-M10 II) képest
+zsebrevágható, masszív(fém) kicsi gépezet-extrém drága, kb annyiba fáj mint egy pana g7 +14-140 kit (igaz, ehhez képest minőségben a fényerős rx100-nak áll a zászló)
-problémás: a 4k videózást csak 5 percig bírja, 25°C-os szobában, kézben tartva a második 5perces klip közepén leáll túlmelegedési panaszokkal (furamód a gép csak enyhén langyos, lehet kicsit szigorú a hővédelem)
-eszi az akksikat
-nincs rajta vakukapocs, optical slave-ként kell bármilyen külső vakut elvillantani
-nincs mikrofoncsati
-hiányoznak beállítások, amit m43-on megszoktam (pl manuál vakuerő)Végszó mégis sokaknál a vétel, uis egyszerűen nincs más gép 2000EUR alatt, ami olyan 4k minőséget adna, amit nagyobb 4kTV-n nézve is vállal az ember. Sima fotózásra zéró értelme, a mkIV a videóról szól (aka a7sII a "nagyok ligájában")
-
DonMenyet
tag
A legelső gépem Panasonic volt, az után egy ideig volt kölcsönben nálam egy Sony, annak a menüje elsőre kissé furcsa volt, de még aznap megszerettem. Végül most is Panát vettem, de pl amikor az Rx100 Mk1-t próbáltam, tény, hogy más, de az is kézre állt.
Most LF-1-em van, és egy dolog nagyon hiányzik róla: nincs rajta rendes markolat. Gondolkoztam valami utólagos megoldáson, de valami nem találtam rá való "bumszlit".
Viszont találtam egy ilyet, sablonnal, fotókkal, bár én nem burkolnám be az egészet. Szerintetek egy ilyen bőr hatású borítás mennyit javítana a helyzeten, stabilabban lehetne kézbe fogni a gépet? Próbálkozott már valaki hasonlóval? -
Lacy6
senior tag
válasz Vyndree #53290 üzenetére
De az igaz, hogy a IV. verzió nagyon sokba kerül. Szerintem sem ér annyit, de nyilván a konkurencia hiánya miatt is adhatja ennyiért a gépet.
Viszont az RX100 I, II még mindig simán jó vétel és kár leírni.(#53291) lugomon: Milyen kritika éri?
A menüje meg pofon egyszerű...5 perc alatt ki lehet ismerni. Sokkal-sokkal bonyolultabb az FZ200 menüje ha ahhoz hasonlítom. Itt van mellettem mindkettő gép, szóval tudom miről beszélek.[ Szerkesztve ]
Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
lugomon
tag
válasz Vyndree #53290 üzenetére
Lehet, de éppen olvasom a sima RX 100-nál, hogy milyen brutál sz@r, és bonyolut a menüje. Kösz, inkább nem. ( ezt a nagy RX sorozatot, ahogy néztem a véleményeket, nem kevés kritika éri egyébként. Ráadásul pofátlanul,drágán adják, 1 év garival . Mennyi is az RX IV? Egy sz@ros kompaktért..ugyan már..).
[ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
Vyndree
őstag
Az LX7 videóban jobb az XZ-2-nél, de a képei nem jobbak, arra nem cserélném le hacsak nem a videóra gyúrsz. Képek tekintetében Olympus Stylus 1 vagy RX100 IV ami előrelépés lehet számodra.
lugomon: Sony HX60-nál elszenvedett rossz tapasztalat miatt leírni az RX100-at nagy butaság. Messze nem egy ligában játszanak -> szenzor, lencse, meg úgy mindent összevetve is ég és föld.
-
lugomon
tag
Sajnos nincs összehasonlító képem, de készítek. Nyílván van, hiszen az LX7 nyitó rekesze 1,4( ráadásul nagyobb a szenzora). Az fz200-é meg 2.8, de azt még 24X opt. zoomnál is tartja. Az LX7 3,8 X zoomig van pariban vele.
Mind a két gép k.rva jó szerkezet! Kiegészítik egymást.Sonyt semmi pénzért nem vennék, akkora trauma volt a HX60 minősíthetetlen képalkotó ( nem) tudasa.....Néztem a Sony RX 100 4-et.. mit tud az a gép , hogy 300 ezer felett kínálják???
[ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
Aki LX7-et keres, talál itt az aprón 50 ezerért!
Omega Testamentum
-
félisten
válasz t72killer #53278 üzenetére
Kössz!
Hát a semminél határozottan jobb.
Még gondolkodom...Az is abajom az RX100 sorozattal, hogy a II-es lencse 100mm-es végén eléggé beszűkül a rekesz (f4.9).
A III-as pedig újonnan még mindig 200k felett van, ami eléggé ijesztő ár. Használtan sem lesz 130-150-nél olcsóbb szerintem.Kemény dió... Lehet, hogy bölcsebb lenne az Oly XZ-2-nél maradni, és benyelni a gyenge videót. Csakhát annak sem éri el a képminősége az 1" érzékelős gépekét. Kéréd, hogy a fényesebb lencse behozza-e a lemaradást legalább nagyobb gyutávokon.
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
t72killer
titán
Jogos, a pici rx-ek nem a fogásukról híresek, értelmes markolatot nem láttam hozzá, én vmi akksisat keresnék a mkIV-emhez, de ilyet picur géphez nem csinálnak (tudtommal).
[ Szerkesztve ]
-
félisten
hito, sideburns, t72killer: Köszönöm a tippeket!
Az RX100 verziókat már fogtam a kezemben, és ha kicsit jobb lenne a ofgásuk, akkor hazsnáltan bevállalnék egyet.
Így még gondolkodom, de felkerült a listámra a 2-es vagy a hármas.
Valami értékelhető markolat van hozzá?
Egyelőre nem találtam.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Vyndree
őstag
válasz Dzsudfuztro #53275 üzenetére
Az biztos, hogy állítani nem tudod: vagy 25, vagy 30.
-
Vyndree
őstag
válasz Dzsudfuztro #53273 üzenetére
A videofelvétel 60 vagy 50 képkocka/mp sebességnél váltott soros (interlace), 30 vagy 25 képkocka/mp frissítésnél progresszív elvű.
Úgy tudom EU-ban 25, az USA-ban 30 képkocka/mp játszik.
-
Dzsudfuztro
újonc
Sziasztok!
Van egy Nikon Coolpix p530-as fényképezőgépem.
A Nikon oldalán 1080/30p van írva videó-hoz, de nekem csak 1080/25p-van.
Mi lehet a gond? -
sideburns
aktív tag
Nekem úgy tűnik, hogy adapterrel lehet szűrőt tenni rá.
http://www.amazon.com/Panasonic-DMW-FA1-Filter-Adapter-Black/dp/B008OQGGIW -
félisten
Kössz!
Igen, nézegettem ezt a gépet is.
Nagyon bejön, csak van egy baj vele: Ahogy az említett Olympus gépen sem, ezen sem lehet szűrőt használni. Pedig egy polár szűrő sokszor jön jól.Még emésztem a dolgot, hátha együtt tudok élni a szűrők hiányával.
-
félisten
Sziasztok!
Valami minőségi kompakt gépet szeretnék magam részére venni.
Ami fontos:
- nagyobb fajta érzékelő (legalább 1/1,7")
- kifejezetten fényerős lencse komoly hibák nélkül
- 28-100mm körüli gyutáv
- jó minőségű fullHD video
- video közben normálisan működő AF
- EVF + vaku
- sötétben is magabiztos legyen, már amennyire a kompaktoktól elvárhatóValami Sony RX-10 és Olympus XZ-2 közötti megoldás lenne igazán jó.
Előbbi nagyon drága nekem, utóbbi pedig kissé gyenge videóban. (nem a funkcióit tekintve, hanem egyszerűen a tezstvideók mindegyike szaggat, ami nem túl jó előjel, ráadásul 35mm-re ugrik a 28mm-es gyutávon - gondolom a szoftveres stabi miatt)100k körül nagyon szeretném megúszni.
A vásárlással ráérek január/február környékén.Kössz!
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz #34577664 #53263 üzenetére
Igen, egeszen addig, amig a keszulek nem javithatatlan es veteli ar visszateritesere, vagy kotelezo jotallasi idon tuli levasarlasra (masik termek araba beszamitjak), nem kerul sor, vagy ameddig a kotelezo jotallason (=1 ev) tuli, a gyarto altal onkent vallalt korlatozott jotallas ervenyesithetosegenek felteteleul nem szabja a szamlat. Elso blikkre most nem vagom, hogy a samu hany ev garival tolja a fenykepezos cuccait, ha 1 even felulivel, plane meg regisztralni kell hozza, akkor siman buko tud lenni a szamlanelkuliseg.
-
Vesztor87
senior tag
-
asdf_
veterán
válasz Vesztor87 #53257 üzenetére
Az lehet, hogy kapott leszólást, de marhára nem mindegy, hogy 1/2,3"-nyi szenzorterületre esik az a fény, vagy 1"-ra ugyanolyan fényerejű obit használva.
Nagyobb átfogású objektív meg van, csak pénztárca kell hozzá, a 10x-es átfogású 14-150-ért, úgy 150-et kell otthagyni.[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
RX100 esetében hol tudom kiolvasni az expo számot?
Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Vesztor87
senior tag
-
cidalain
veterán
ElRamos (#53254)
Most kanaan van apron: Van xz-2, xz-10, lx7, xf1, rx100 is!
Van amelyikert meg 50-et sem kernek, van amelyikre meg 1,5 ev gyar gari van.*Update: kettot mar elvittek, egy meg jegelve van. Mar nincs kanaan.
[ Szerkesztve ]
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
asdf_
veterán
válasz ElRamos #53254 üzenetére
Konkret ajanlas nincs, mert mint mondottam, 30 es 80 ezer kozott gyakorlatilag kivetel nelkul ugyanolyan meretu szenzor es ugyanolyan fenyereju optika kombo van mindegyik gepben. Ergo kb. tokmindegy, hogy melyiket valasztod, a kepuk nagyjabol egyforma lesz. Hogy te melyiket akarod megvenni, azt a te szempontjaid fogjak eldonteni, hogy neked a kis meret a lenyeg, az ertelmetlen gigazoom, hogy ceruzaelemes legyen, hogy legyen benne hisztogram, esetleg szenzor/optikai stabi, hogy ne pixeldzsungel legyen a kijelzoje, hanem 920e keppontos, hogy esetleg rakhass ra vakut. A sallangban kulonboznek ezek csak, hogy a sallangok kozul mire van szukseged, mi lenyeges, azt viszont csak te tudod.
Amit jo szivvel ajanlunk, az ugyis az unasig ismetelt hasznalt xz-10 (ritkan van), hasznalt xz-2 (meg ritkabban), uj/hasznalt lx7, uj/hasznalt RX100 II, vagy ha valaki nem kap hidegrazast a bekapcsolasi modjatol, akkor az xf1 (meg volt anno valami Pentax is eleg dragan, az nem tudom, letezik-e meg egyaltalan meg mennyiert). Figyelem, a hasznalt nem jelenti azt, hogy mar nem garis.
Ugyan kompakt gepet keresel, de ha sosem cserelsz rajta obit, mar akkor is jobban jarsz egy Nikon 1 S2-vel, ennek legalabb nagy szenzora van, a gigazoomrol kell csak lemondani, a feher szinnel megbaratkozni, 60-ba meg pont belefer (amig meg kaphato es amig tart az akcio).
-
ElRamos
tag
Konkrét típus, amit esetleg ajánlasz? Lehet hogy nem mondtam, de ÁTLAGOS felhasználásra nem hiszem, hogy nem lehet egy elfogadható gépet kapni 60 ezerig. Legalábbis részetekről biztos. Nem baj. Nekem jó lesz a Nikon. Nem olyan rossz gép az.
Egyébként ugyanez megy a kamera topicban is. Ott is azzal kezdtek, hogy 200 ezer alatt felejtsem el a kamerákat, pedig mondtam, hogy nem akarom leforgatni a Jurassic World 2-t. Na mindegy, ez kicsit off volt.
Értem én, hogy mindenkinek jót akartok, de azt nem hiszem, hogy egy Nikon Coolpix L840 átlagos felhasználásra nem elég...
-
m_balint2002
tag
[link] 18-140mm objektívvel milyen kompozíció lenne? Macrofotozasra így is megfelel? (vannak idétlen kérdeseim )
"Szeretnék hasznos tagja lenni a csapatnak."
-
asdf_
veterán
válasz ElRamos #53251 üzenetére
Megnezed kb. barmelyik uj gepet 20-tol 60-70-80 ezer forintig, ket jellemzo kb. fix:
Szenzormeret: 1/2,3"
f/3,x–5,x (brutalzoomoknal 6,x-be is maszhat)Az elkeszult kep minosegenek (az extremitasokat kiveve) kb. 80-90%-at a fenykepezogep adatlapjanak ezen ket sora hatarozza meg, az tobbi resze az egyeb (kenyelmi) funkciok leirasa , meg a marketingmaszlag.
Ez ket dolgot jelent: kicsi szenzorra keves feny esik (magyarul: belter felejtos, sotetedesnel felejtos, nyaralasnal templomban felejtos, ha epp olyanod van, hogy egy koncerten* lonel par kepet, az is felejtos, verofenyes napsutesben persze nem lesz semmi gond). Ez igaz kb. az osszes ebben az arkategoriaban levo gepre, tehat mind ugyanabbol az alapanyagbol dolgozik (a fizikat ugye nem lehet meg#?&ni, ha ugyanakkora a szenzormeret, es ugyanolyan fenyereju az optika, akkor ott jelentos, tobbtizezreket ero kulonbseg keptelen lenni a kepeik kozott***) egyedul a korites kulonbozteti meg oket. Van amelyiken van wifi, van amelyiken GPS, van amit megkaphatsz babarozsaszinben, van aminek 40-80x-os zoomja van (de minek), van ami kicsi, van a mi szep nagy, van ami Full HD(nak mondott) videot kepes rogziteni, van manual mod, van amihez kapsz tokot meg memoriakartyat, meg ezeknek a tetszoleges szamu kombinacioja.
* koncerten meg egy jo kompakttal (=nagyobb szenzor**, fenyerosebb optika) sem lehet jo kepeket csinalni, csak egy olyat, amit magadnak elraksz emlekbe, mert jonak nem feltetlen jo, de elhanyni mar nem hanyod el magad tole
** itt termeszetesen nem az 1"-os szenzoru csucskompaktokra gondolok
*** a kulonbozo, becsodolt cegek markanevei alatt forgalmazott kinai olcso hulladekokat hagyjuk ki ezen megallapitasbol[ Szerkesztve ]
-
ElRamos
tag
Sziasztok!
Elolvastam rengeteg hozzászólást itt a fórumon, bevallom, kicsit meglepődtem, hogy mennyien savazzátok a Nikon Coolpix L840-et. Miért? Nem mintha értenék hozzá, ezért is kérdeztem meg egy kollégámat, akit elég jó fotósnak tartok (neki egy Canon PowerShot SX50 HS típusú gépe van). Na kérem, ő azt mondta, hogy ebben az árkategóriában jó vétel. Családot, kislányomat fotóznám túlnyomó részt, valamint nyaralások alkalmával használnám. Nálam szempont volt, hogy Full HD videót rögzítsen, mivel előzetesen egy kamerát akartam venni, ami fotózni is tud, de végül az lett, hogy fényképezőgépet veszek, ami full hd-ban videót is tud rögzíteni.
Ebben az árszegmensben (max. 60 ezer Ft) tudtok esetleg jobb gépet ajánlani? Használt gépet nem akarok, mindenképpen újat szeretnék.
Üdv, ElRamos
-
caleb
aktív tag
Sziasztok.
Egy könnyű kicsi kompakt gépet keresek,ami nem húzza le a zsebem.Csak előkapom és kattintok párat automata üzemmódban (gyerekek,tájkép,csakúgy). Keret max 100
Összefoglalót nézve a
-canon s120,s200
-nikon 1
ami szóba jöhet
Illetve a Nikonnál mindegyik honlap más súly és méret adatot ad meg,viszont az a legolcsóbb.Ezek közül pro-kontra? Esetleg valami más?
Köszi
Az élet jó a világ nem!!!
-
törölt tag
válasz #41133696 #53124 üzenetére
Helló, csináltam egy videót : Invitel 109 csatorna + Sony DSC-WX350B + Sony VCT-R100 állvány... -Youtube a Sony DSC-WX350B kompaktgépemmel, úgy, hogy egy Sony VCT-R100 állványon ült fixen. A Videón látszik, hogy csatorna váltásoknál fókuszálgat ide-oda az elején. Persze rövid ideig tart, de mit állítsak be konkrétan, hogy a lehető legjobb videókat készítsem el vele, fix távolságból, ezeket kiküszöbölve?
-
diegho
nagyúr
válasz Vyndree #53239 üzenetére
Van rá másik browser, de még az ie-nél is szarabb volt számomra, szóval ez van, másfél évig használtam WP8-at és 8.1-et szóval tudom mi elől menekültem.
A legnagyobb gond itt tényleg azzal van, hogy kb évente pár alkalommal lenne elővéve a gép, nem akarok vele megtanulni profin fotózni, auto módban akarok 1-2 pillanatot megörökíteni és ennyi. Nem akarom cserélgetni, megveszem, használom, ennyi. Jelenleg használt fronton sem látok legalább 1 év garanciával olyan gépet obival 50k körül, amit meg is vennék, ráadásul, ha újonnan veszem számlával, akkor simán elszámolom.
-
Vyndree
őstag
válasz diegho #53238 üzenetére
Kétlem hogy Nokia nem nyitja meg az nba.com-ot, biztos van rá másik browser, vagy valami más megoldás, ebbe itt ne menjünk bele. Csak szólok, hogy ha az E-PL6-ot dobod a Nikon 1 S2 mellé, akkor is leesik az állad. A helyedben elindulnék valami használttal, majd fél év múlva csere, amit megint és folyamatosan lépésről lépésre. Én is így csináltam, egyszerre 25k-nél többet nem adtam gépért, illetve nem fizettem rá. Az asszony is jobban viseli, nem veritek magatokat hirtelen nagy kiadásba és közben megtanulod a fotózás alapjait lépésről-lépésre.
-
diegho
nagyúr
válasz Vyndree #53236 üzenetére
Windows Phone nem jó, az ie nem importálja a chrome előzményeket és nem nyitja meg az nba.com-ot, ami kb a legfontosabb oldal számomra és még nba gametime app sincs rá. 735-ről váltottam Oneplus One-ra, szóval a WP kösz nem. Black friday alatt majdnem vettem egy G4-et, de lebeszéltem magam róla, hogy az csak nálam lenne mindig, párom meg ha olyan van nem tud itthon fotózni. Szerintem rábeszélem a Nikon 1 S2-re és az elég lesz nekünk életünk végéig.
fefe9 köszi a véleményt, nem volt hosszú. Bluechip-ben volt Black Friday előtt 55-ért Nikon 1 S2 kit + kártya + táska, le kellett volna csapni rá, de jobb helyeken most is csak 65, a jövő heti last minute akciókat még lehet megvárom és akkor meg is veszem, hacsak nem kerül fel apróra valamilyen garanciális best buy.
[ Szerkesztve ]
-
fefe9
tag
válasz diegho #53234 üzenetére
Nem akarlak sem le-, sem rábeszélni semmire, csupán leírom a saját tapasztalatomat: alap kompaktról (Fuji T200) váltottam egy Nikon 1 S1-re. Havi átlag kb. 30-40 képet készítünk, családi, óvodai események, kirándulás, stb. Az igényeink nőttek az utóbbi időben, pl. karácsonyra a nagyiknak képes naptárat készít a párom, és mikor keresgéltük az előhívandó képeket, alig találtunk megfelelőket.
A Nikon 10 napja van meg, most tartunk 150 képnél, és alig várom, hogy használhassam, ahova csak lehet, visszük magunkkal. Nagyságrendekkel jobbak a Nikon által készített képek, szinte egymás kezéből kapkodjuk ki.
Arról már nem is beszélve, hogy engem rendesen magába szívott ez a cserélhető obis világ ennyi idő alatt, már nézegetem a következő potenciális alanyt (titkos vágyam egy Oly E-PL5).
De a lényeg: örömmel használjuk a masinát, és bár eddig csak az automata módot használtuk, döbbenetes a különbség (jó, elismerem, volt mihez javulni, a Fuji ha volt fény, tűrhető képeket lőtt, de pl. a Nikon-nál sokszor eleve letiltom a vakut beltérben is, mert bőven fényerősebb).
Elnézést, ha hosszúra sikerült...
--- https://flic.kr/ps/37w6iv ---
-
Vyndree
őstag
Nikon S7000 -> 1/2,3" szenzor, fényerő f/3,4 - f/6,5. Nappal lehet jó képeid lesznek, mint egy közepes telefonnal este gyengébb még annál is.
Cseréld le inkább a telefonod egy Nokia 1020-ra jobban jársz: 1/1.5 BSI CMOS, lencse f2,2 és 1920 x 1080 30 fps videó. [link] -
jjeahh
nagyúr
Hát ezek pedig egy hajszállal tűnnek jobbnak a semminél Ha esetleg van egy jobb okostelód, akkor szinte fölösleges 50k-t kiadni egy ilyen kompaktért. A Nikon 1 ha képminőségben nem is a legjobb, de legalább cserélhető az optikája, tud raw-ot és brutálisan gyors.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
diegho
nagyúr
Én most levelezek a digitcam-el, hogy mondjanak már egy használható kompaktot 50k körül, kettőt is mondtak: Nikon S7000 és Sony WX350B. A Nikonnak utánanéztem és valóban kompakt létére egész szép képeket lő, elképzelhető, hogy egy ilyent veszek, ha párom megvétózza még a Nikon 1 S2-t is. (komolyan nem értem... vettem neki mosogatógépet és wellness hétvégét, azokért nem nyihogott, hogy minek )
-
Vyndree
őstag
válasz betyarr #53219 üzenetére
30-40k alatt tökmindegy melyiket választod. A lencséjük fényereje egyformán gyenge, a szenzoruk ugyanolyan bolhányi, az elkészített kép szempontjából mindegy melyiket választod. Ha fontos a wifi, vagy aminek hajlítható a vakuja, legyen fém házas, esetleg amire több a garancia.
-
cidalain
veterán
válasz betyarr #53225 üzenetére
Akkor a legegyszerubb valaszt kapod: tokmindegy. Amelyik tetszik. Amelyikhez hamarabb hozzajutsz. Amelyikhez jar gyarilag mondjuk tok meg memoriakartya. Amelyiknek szebb a formaja. Amelyikre tobb a garancia.
Tenyleg ugyanolyan kepet keszirlt egy 20e forintos mint egy 40e forintos. Max a dragabba van mondjuk wifi. Vagy jar hozza "ajandekba" egy 8 gigas memoriakartya.Mondjuk ezt be lehetne orni az osszefoglaloba is. Mert aokan nem ugy dekodoljak azt a masfel sort. Meg lehet venni ezeket az olcso gepeket is, egy atlagos telefonnal ezek is sokkal szebb lepet keszitenek. De nyilvan az itteni fotos szakik (nem en, en nem vagyok az), nem mondjak hogy vedd ezt vagy azt, mert semmi extra kepminoseg kulonbseg nincs.
[ Szerkesztve ]
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
-
Vesztor87
senior tag
válasz diegho #53218 üzenetére
Jut eszembe, ami igazán engem érdekelne ezekkel kapcsolatban, hogy amolyan családi fotózásra (beltér/kültér vegyes) ezek a kis bridge gépek milyenek? Értem én hogy a FÉ érték a max zoom-nál kevés, de a kezdő 3 körüli érték, meg nem sokkal felette nem olyan vész?
Mert önmagában az, hogy 20-30-40x nagyítás esetén csak a nyári verőfényben jó az engem nem érdekes annyira. Köszi az infót előre is. -
betyarr
veterán
tesóm szeretne venni egy digit kompaktot.semmi extra,relatíve rendben legyenek a készített képek.összeg 30k,vagy ha nagyon-nagyon megérné valami,akkor egy kicsit még rá lehet dobni.tudom,hogy 50k alatt nincs jó gép,de hátha lenne valami,ami egy totálisan amatőrnek megfelel.
előre is köszi!mod.: általános emberfotókra lenne használva.ha belefér,akkor legyen benne valami videó lehetőség is.nem kell semmi extra abból sem,csak legyenek azért felismerhetőek a felvételen lévő dolgok,emberek stb...
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
válasz Vesztor87 #53217 üzenetére
A kis kompakt nem tud raw-ba menteni, azért nincs benne.
Nálam is ez a kompakt 50k körül, vagy komolyabb 100k körül a dilemma forrása, én 100k-ért vennék valamilyen MILC-et újonnan, párom meg nem akar kiadni érte annyit, inkább venne 50k-ért egy L840-et, használtat szintén nem akar. Nem tudom hogyan lesz ebből bármi is, ha minden kötél szakad, akkor a Nikon 1 S2-re rá tudom beszélni, hogy az annyival jobb, mint a Bridge-ek, hogy megéri, de ez sem biztos. Nem értem mondjuk a problémáját, simán megvehetnénk az A5000-et 100k-ért, de szerinte felesleges nekünk olyan fényképező, ami ennyibe kerül, mondjuk lehet van valami abban, amit mond, az az évi 50 kép nem valami sok.
[ Szerkesztve ]
-
Vyndree
őstag
válasz Vesztor87 #53203 üzenetére
Ilyesmi tesztre gondolsz?
-
sideburns
aktív tag
válasz olivera88 #53214 üzenetére
Nincs az SX410-ban sem manuális mód.
http://www.dpreview.com/products/canon/compacts/canon_sx410is/specifications
De zajosak, a dinamikatartományuk szintén csapnivaló, ami szintén elég lényeges pl. felhőfotónál. -
olivera88
veterán
-
Vesztor87
senior tag
válasz scarabaeus #53204 üzenetére
Ez most mit jelent?
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy használtan de pöpec állapotban levő Olympus D-745 fényképezőt el lehet e adni 500Ft-nál drágábban, vagy csak annyit kapnék érte amiért felesges eladni?
-
-
asdf_
veterán
válasz Vesztor87 #53200 üzenetére
Van XZ-2 az apron 67-ert, masfel ev garival, tartalek akksit is adnak hozza (nyilvan utangyartott). Tul sokat nem kell hozzarakni az 50-hez, ellenben fasza gep (a csak ujat akarokrol meg le kell mondani, folosleges ujan szart venni, ha lehet hasznaltan jot, plane garisat). Az SH-1 normal 86-90 ezres ara vicc, 50-ert nem akcios aron venned meg, 35-40 ezerrel olcsobban, hanem siman csak a realis aran, tehat nem jarsz olyan jol vele, mint amennyire tunik (ha jol futottam at az adatlapjat, a szokasos 30 rugoert kaphato kicsiszenzor sotetzoom gepekbol, a szenzorstabival, a tapis kijelzovel, a wifivel, es a manual moddal emelkedik ki, ezt mondjuk arazzuk be pont egy huszasra es meg is van az 50-es ara )
[ Szerkesztve ]
-
Vyndree
őstag
válasz Vesztor87 #53192 üzenetére
Sokat nem szabad tőle várni: a lencséje f3,0-6,9, szenzora 1/2.3" ez a két adat mindent elárul. Mivel a tele végén brutál sötét, tehát magas ISO fog kelleni ami zajos. Kisebb ISO-n bemozdul, legfeljebb tájat tudsz vele fotózni.
* max zoomon nagyjából ilyen képekre számíts. Senki nem akar lebeszélni róla, ha tetszik vedd meg.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest