Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Van valakinek tapasztalata erről a gépről?
AGFAphoto DC-630X
[link]
Barátnőm kapta karácsonyra és még csak a márkáról sem hallottam addig (agfáról persze igen). -
törölt tag
Ez a kedvenc topikom, remélem nem baj, ha felteszek egy offtopik kérdést:
milyen új, kicsi városi autót ajánlotok max. egymillió forintig?
Fontos, hogy gyorsuljon 4 mp alatt százra, legyen kicsi, hogy könnyen tudjak parkolni, de az se baj, ha a csomagtartóban elfér egy pianínó, mert néha szoktam bútort is szállítani. Szintén jó lenne, ha lehetne vizet tankolni bele és persze legyen benne cd-lejátszó.
És semmiképpen nem szeretnék visszaolvasni egy fél oldalt sem.
Bocs az offért, köszi. -
törölt tag
Néhány tanács fényképezőgép vásárlása előtt állóknak:
- fekete gépet vegyetek, a fekete gépek köztudottan jobb képeket csinálnak (lásd: tükörreflexes gépek többsége is fekete)
- figyeljetek a linearitás-szabályra: egy százötvenezres gép ötször jobb képet csinál, mint egy harmincezres. Ezt érdemes így számolni. -
törölt tag
Egy kérdésem, amit a pusztába kiáltanék:
miért hiszik rengetegen, hogy a nagy zoom az valami jó dolog?
Pláne, ha még "szép képeket" is akarnak csinálni a géppel?
Egyáltalán, aki "szép képeket" akar csinálni, hogyan definiálja a szépet? Eh. -
törölt tag
Ja igaz, bocs, én csak a studio scene comparisont néztem, a legördülő menüs képösszehasonlítást.
De van külön tesztje a Samsungnak is:
http://www.dpreview.com/reviews/samsungtl500/Tetszenek ezek a csúcskompaktok nagyon. Ezerszer inkább egy fényerős ilyen rövid zoommal, mint a tizenx zoomos értelmetlenségek. Szerintem.
-
törölt tag
válasz PRO-peller #22677 üzenetére
Pontosan.
Szomszédos topikban is pont erről megy a téma:
http://prohardver.hu/tema/re_canon_powershot_sx30_is_harmincotszoros_nagyit/hsz_1-50.htmlBár én nem hinném, hogy a Canon vezérigazgatója ott fog ücsörögni a raktárban az eladatlan szuperzúm dobozokon, búsongva, hogy miért nem olvasta a prohardver fórumát előbb.
Éljen a fogyasztói társadalom. -
törölt tag
Azok kedvéért, akik valahol olvasták, hogy az 5-6 megapixel az ideális a kompakt érzékelőkön a pixelsűrűség miatt:
azon nem gondolkoztatok, hogy valószínűleg a gyártástechnológia is fejlődik?
Vagy ti is még 800-900 MHz-es procival szerelt gépeket használtok, mert "régen tudták, hogy kell processzort csinálni"?Persze a puding próbája az evés - meg kell nézni a képeket. Az számomra megint csak kérdéses, hogy érdemes-e 100%-os nagyításon nézegetni a pixeleket. Én biztos nem fogom.
-
törölt tag
Pedig éppen azon gondolkoztam, hogy mintha a pixelzsúfolás megállt volna 14 megapixelnél, legalábbis már jó pár éve vannak 14 MP-es gépek. Erre tessék, 16 MP.
Biztos ennek is lesz piaca (nem feltétlenül Magyarországon).Az igényesebb dolgok kedvelőinek meg ott lesz ez:
http://www.43rumors.com/high-resolution-image-of-the-olympus-xz1-i-has-an-oled-screen/ -
törölt tag
válasz Danniel #23908 üzenetére
Te figyelj csak, szerintem ezek közül egyik sem komolyabb gép, max. komolyabban néz ki az ultrazoom-bridge dizájn miatt. Képminőségben nem lesz előrelépés. Arról nem is beszélve, hogy régebbi konstrukciók, ettől persze még nagyon jó kis gépek lehettek a maguk idejében.
Szerintem ne add el az A570IS-t, nagyon jó kis gép az. Ha tényleg komolyabb gépet akarsz (és nem csak nagyobb zoomot), 40-ből nem fogsz kijönni, feljebb kell menni. Esetleg Canon G-széria. -
törölt tag
Az összes kompakton be tudsz állítani meghatározott gyútávokat. Vagy az exponáló gomb körül van egy billenőkapcsoló, ami erre szolgál, vagy a gép hátlapján. Majd egyszer megmutatom.
Rumos14 arra gondolhatott, hogy ha az optika körüli tárcsával állítod a zoomot, előre meghatározott gyútávokra áll be, 28, 35, 50, 85, 105 mm., nem olyan (majdnem) fokozatmentesen, mint a sima zoomkallantyúval. Majd egyszer megmutatom.
-
törölt tag
Teljesen fölösleges lecserélned a jó kis Canont, nem azzal van a baj, hanem a töltőddel valószínűleg.
Van töltőkről külön topik, de annyit elárulok, hogy a Voltcraft IPC-1L a legjobb választás manapság.
Akkunak pedig alacsony önkisülésű akkukat kell venni, Eneloop, Ready2Use, csak hogy a legjobbakat mondjam.
Nem olcsó a cucc, de bőven megéri, személyes tapasztalat. -
törölt tag
Én is AA akkukat használok és szerintem népszerű tévhit, de legalábbis nem életszerű az, hogy "veszel az ABC-ben" elemeket ha lemerül. Pláne hogy a legtöbb gép be sem kapcsol sima elemekkel vagy alig pár képet bír ki.Vehetsz drágán márkásat és azok talán bírják valameddig.
A tuti tippem továbbra is az okos töltő (IPC-1L), lassú önkisülésű akkuk és előre tervezés, vagyis minimum két szett, fullra feltöltve. -
törölt tag
válasz Badb0y #36215 üzenetére
Canon Powershot G1X esetleg? Mondjuk a 200k fölötti ár húzós. (ebayen vannak olcsóbban új darabok)
De a legnagyobb szenzoros kompakt, ami 28-112mm átfogást tud. (Szemben pl. a Fujifilm X100-zal ami fix ekv. 35mm gyújtótáv)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest