Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bartucc
addikt
Mi az az ár, amiért még jónak számít egy Fuji S200EXR? Aprón van egy pofátlanul olcsón, annyit, vagy picit többet még megérne, és akkor az SX200 már menne is tovább. A képminőségére is csak jókat írtak, még kategóriáján belül is, hát még akkor egy kompakthoz képest...
Semmiképp sem akarok bővíthető rendszert egyelőre, ha megveszem a gépet, ne kelljen fejlesztgetni, hogy teljeskörűen használni tudjam. Ezért hiába van ennyiért DSLR, még mindig majd a duplája, mire lesz két objektívem hozzá.
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
s7evcsenko
addikt
Szerintem senki nem vonta kétségbe a válasz korrektségét, csupán csak a téma nemidevalóságára próbált rámutatni a kolléga, amiben szerintem is teljesen igaza van...
Ha már felmerült a kérdés, és van aki tudja is a választ, akkor nyilván boldog a kérdező, de ellenkező esetben a kérdés abba a topikba való..."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
vbonny
csendes tag
-
válasz Vasinger! #36081 üzenetére
"vagy vegyek egy kompakt gépet"
Szóval az "SLR vagy kompakt" kérdést miért csak az slr topicban válaszolható meg?
Miből gondolod, hogy itt nem a "legszakértőbb" választ kapja? (Nem 1 embernek van ebben a topicban is SLR gépe, ami tud és szeret is használni, tudja, hogy az aranymetszés nem egy kézműves mesterség)Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Qoaltrain
csendes tag
Üdv!
Teljesen kezdő vagyok fényképezők terén, de mivel az eddigi gépemet elnyelte a föld (szó szerint - beleesett egy víznyelőbe ), rá vagyok szorulva egy új beszerzésére. Mik azok a fő paraméterek, amiket figyelembe kell vennem egy kompakt gép vásárlásánál? (felbontás, optikai/digitális zoom stb.)
-
Alex91
félisten
válasz K Norbi #36089 üzenetére
Hat a 240/260, csak ahhoz meg tobbet kell gyujteni jelenleg . (Az a gond, hogy mindig a kifutot erdemes megvenni, mert anak jo az ar/teljesitmeny mutatoja, csak ugye ezt jo idoben kell elkapni. Amikor meg lehet kapni, es mar eleg alacsony az ar... [link], ez is ennyiert pl. jo vetel lett volna, de sajna en is lemaradtam rola .)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
K Norbi
addikt
Sziasztok! ha nem lesz kapható a 220/230 as akkor szerintetek melyik gép lesz a méltó utód? azért kérdezem mert még gyűjtenem kell hozzá! remélem fogok kapni.
-
vbonny
csendes tag
Sziasztok
Nem tudom mennyire szokás saját tapasztalatot írni én megteszem. Nem értek a fotózáshoz ezt le kell szögeznem. Segítségetekkel eljutottam oda, hogy vettem egy Canon Ixus 230-ast és nagyon örülök, hogy megtettem. Számomra teljesen megfelel az automata mód meg a többi lehetőség (portré, gyerek stb...). A gép gyors és számomra jó képeket csinál még kicsit kevesebb fénynél is. A videója is megfelelő. Egy feltöltéssel kb 230-250 kép plusz egy kis videó.Egyszó mint száz nekem nagyon jó gének tűnik köszönöm a segítségeteket.
-
MODERÁTOR
Megjött. Igaz még csak kb 10 percet tudtam használni, aztán lemerült, de eddig tökéletesen elégedett vagyok.
A videóban tényleg jó. 32"-os FullHD TV-n nézve is itthoni, alkalmi videózáshoz, egy-egy esemény felvételéhez tökéletes a minősége.A képeket javarészt még automatán lövögettem, de azért azt hiszem ez talán így se rossz
Mégegyszer is köszönöm mindenkinek, aki segített a választásban
Everybody lies.
-
Zozzer888
addikt
válasz cukormeister #36056 üzenetére
Már látom írták hogy elfogyott Persze, megéri, azért írtam mert ugye lassan nem lesz belőle Bár a 2980HD-t az idei szezonra "hozta" a Fuji
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
válasz Vasinger! #36079 üzenetére
Már mér lenne rossz topic? Ennyi erővel az SLR is rossz topic.
Ez nem lehet kérdés SLR -ben benne van a potenciál, hogy nagyon jó képet készyítsen. Ha nem zavar a méret/súly, akkor egyértelműen a 420-as "csatahajó" ;-)
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Vasinger!
nagyúr
válasz cukormeister #36078 üzenetére
Rossz topik, ezt kerested: [link]
-
cukormeister
csendes tag
Kaptam kipróbálásra egy Olympus E 420 -as gépet.
Elég komoly szerintem egy magamfajta kezdőnek.
Mi róla a véleményetek?
Megválna tőle 4 db 10 ezresért.
Szerintetek megéri ilyennel foglalkoznom,vagy vegyek egy kompakt gépet 40 körül 2 év garival?
Amúgy patent a gép
Köszi!Ha kéne választani a barátnőd és a lottó- főnyeremény között, Te milyen autót vennél belőle?
-
norbre
tag
sziasztok,
olyan kompakt (digitális) fényképezőgépet keresek, ami aránylag jó minőségű képet és (lehetőleg HD) videót is tud készíteni. Fontos lenne hogy az akkumulátor aránylag hosszú ideig bírja (legalább 1 nap kattintgatás/videózgatás), és ne legyen horror ára.
Tudtok ajánlani tipusokat, illetve tudtok saját tapasztalatokat megosztani? akár arról is hogy mit nem érdemes (márka, tipus)?
köszi előre is
-
sagit
veterán
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
m_bálint
csendes tag
Sziassztok! A tükörreflexes gépem leváltom egy profi tükörreflexes analógra és így még marad pénzem egy kis kompakt gépre is. Legfőképp utazáshoz kéne, amolyan élményfotózásra. Mindenképpen valami olyasmit szeretnék amin lehet fehéregyensúlyt, záridőt és blendét is állítani. A 30-40 ezres kategóriába mi most a kompakt gépek bestbuy-ja? Látom többen ajánljátok a Canon SX 130-ast, esetleg nekem is ez után kéne néznem?
-
MODERÁTOR
válasz Khelben #36061 üzenetére
Ugyan minden állatható manuálisan, de az automata mód is egész jó, valamint videóban(1080p) sem kell szégyenkezni és ahogy nekem, többünknek is a Canon PowerShot SX220/230 HS-t javasolták. Árban is belefér.
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Khelben
nagyúr
Üdv, egyik ismerősöm családi gépnek keres masinát 50-70k Ft körül. Általános használatra, kirándulás, családi események, videó, stb. Állítgatni nem nagyon akar semmit.
-
Akos96
senior tag
Sziasztok!
Édesapámnak keresünk fényképezőgépet 30k körüli áron. A fő szempontok: elférjen zsebben, és minél jobb képminőség. Főleg szabadtéri használatra lenne. Elsődlegesen új gépek érdekelnek (annyira "elsődlegesen", hogy már-már "csak"), árban elmehet 35k-ig is.
Előre is köszönöm.
"A tévében nézed a szaxofonost, És azt gondolod, hogy de jó neki."
-
Michele
tag
válasz cukormeister #36056 üzenetére
Azt bizony megvették
Pedig múlt héten én is láttam .... -
cukormeister
csendes tag
válasz Zozzer888 #36050 üzenetére
Be tudnád linkelni? Esküszöm,hogy nem találom
És,ha kifutott azért még megéri megvenni,vagy másikat ajánlanál helyette?
Nekem jobban tetszik a Fuji, de a Canon jobb?
Érvek?Köszi előre is.
Ha kéne választani a barátnőd és a lottó- főnyeremény között, Te milyen autót vennél belőle?
-
csokasl
csendes tag
Hali!
Szerintetek elég class6-os memkártya vagy kell neki a class10-es?Full HD-s videókhoz?
-
Zozzer888
addikt
válasz cukormeister #36049 üzenetére
Az SX130 már nem, az "örülj ha találsz" kategória, a fuji s2980HD meg itt fut hardverapron 33ért, 2év garival, olcsóbb már az se lesz
szerk.: A 2950HD meg pláne kifutott
[ Szerkesztve ]
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
cukormeister
csendes tag
Köszi szg,és zozzer!
Inkább várnék karácsonyig,akkor talán olcsóbbak lesznekHa kéne választani a barátnőd és a lottó- főnyeremény között, Te milyen autót vennél belőle?
-
-
energy_
senior tag
Sziasztok 15k-ig (max 20 ha nagyon bestbuy) kéne egy kompakt alap dolgokra.
-
csokasl
csendes tag
Hali!
Nézegettem gépeket és leszűkítettem magamnak 5 gépre az esélyeseket.Egyszerű családi gép lenne, semmi extra.Arra lennék kíváncsi, hogy van-e valakinek valamelyikről jó vagy rossz tapasztalata ami miatt ajánlja vagy nem.
A gépek:Samsung WB750Z
Olympus SZ-30MR
Olympus SH-25MR
Olympus SP-620UZ
Nikon Coolpix L810Szerintetek melyik lehetne a befutó ezek közül?
Előre is köszi a válaszokat!
-
szg88
őstag
válasz cukormeister #36041 üzenetére
Sx130-ast ha még találsz valahol, inkább azt javasolnám.
-
cukormeister
csendes tag
Sziasztok!
Most tervezek venni egy gépet.
Nem nagyon értek hozzá,a segítségeteket szeretném kérni ez ügyben.
Ezen a 2 gépen vacilálok: [link]Otthoni, makró ,hobbi célra szeretném használni.
Jelenleg egy Samsung ES-17 -em van.Köszi előre is
Ha kéne választani a barátnőd és a lottó- főnyeremény között, Te milyen autót vennél belőle?
-
benvolio
őstag
válasz Vasinger! #36035 üzenetére
Miért, a gorilla nem rakható földre három lábbal? Ezt is használhatod ugyanúgy. Nem értem miért mondod, hogy leesik. Ha valamit megfelelően rögzítek nem fog leesni. Tapasztalatom nincs a gorillával, de én egyszer tervezek egy ilyet venni. Ha nem figyelsz a beállításra ez a háromlábú fel tud borulni ám könnyen. Ha nem húzod ki teljes hosszra a lábát, nem egy stabil, mert elég kicsi a lábak bezárt szöge. Mondjuk én bridge-el használom és lehet az nagy és nehéz neki, egy kisebb kompakttal biztosan stabilabban használható, de én akkor is a gorilla mellett vagyok.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Barthezz2 #36032 üzenetére
Pont ez a lényeg. Makrókra kiváló, vagy ha felrakod az asztalra vagy hasonló helyre akkor nagyon jó.
Rendes, komoly állvány 10k körüli van itthon, de azt nem ilyen célra használnám, mert az túl nagy, ezt a kicsit meg elvihetem mindenhova magammal.
benvolio:
Oké, lehet hogy erre találták ki, de azért érted, akkor sem olyan biztonságos, mintha a földre raknád le 3 lábbal, mint feltekerve egy nem túl stabil helyre, aztán egyszer csak lefordul és nézed hogyan zuhan le 60 ezer forint
A gorilla pod meg jóval drágább is: [link]
[ Szerkesztve ]
-
BiriBum
őstag
-
benvolio
őstag
válasz Vasinger! #36030 üzenetére
Hát pont az, hogy korlátozottan használható. Ha asztalon, sima egyenes felületen használod akkor jó. Nekem jól jött volna néha, hogy korláthoz stb.-hez lehessen rögzíteni. Egyenletlen felületen /várfal, stb./ jobban paraméterezhető/stabilizálható szerintem a gorilla, és sokkal könnyebb vízszintbe állítani. Miért esne le, mikor azért találták ki. Nekem nem jött be, de mivel nem egy nagy összeg megveheted és majd meglátod neked megfelel e.
-
benvolio
őstag
válasz Vasinger! #36028 üzenetére
Nekem ilyen van, de szerintem egy ilyesmivel jobban jársz.
-
Vasinger!
nagyúr
Szerintetek egy ilyen állvány jó lenne az SX220HS-hez? Valaki vett már ilyet?
-
qkaleko
tag
Üdv! Tudnátok ajánlani valami elfogadható olcsó 15-20k körüli fényképezőt? Nyaralás, kirándulások, családi események megörökítésére lenne használva.
-
titán
válasz kecsetihunor #36018 üzenetére
Én még mindig azt a E-PL1 dupla kitet ajánlom. A macróképességet nem centiméterben mérjük, mert az nem mond el semmit a képességekről. A nagyítás a lényeg. A PL1 a kitobival ekv. 1:2 macrot tud alapból 25 cm-es tárgytávolsággal, ami van olyan jó nagyítás, mint a kompaktok "1cm-es" macroja. Sőt, ha egy kicsit komolyabban érdekel a téma, akkor 10-15-ért veszel hozzá egy manuális objektívet, és hozzá egy kihuzatot, vagy közgyűrűt. Én pl egy speciális kihuzathoz tervezett macroobjektívet vettem kihuzattal együtt 15 pénzért. Ezzel 4:1-hez nagyítást kapok, ami többszöröse annak, mint amire egy kompakt képes.
Egyébként az E-PL1 duplakitet 104-ért kaphatod meg, nem 130-ért. Ha macrózni szeretnél, mindenképpen fontold meg.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
szg88
őstag
válasz kecsetihunor #36001 üzenetére
-
Michele
tag
válasz kecsetihunor #36018 üzenetére
köszi
-
bartucc
addikt
válasz Vasinger! #36013 üzenetére
A lencse állapota miatt kértem újabb képeket, valamint a sérülésekről is. Ha egyszer leesett, vagy kétszer, és nem lett hibája, későbbiekre nem hiszem hogy hatással lenne, meg nálam már ilyen nem fordulna elő. Viszont ha a lencse is sérült, akkor hagyom a fenébe. A mostani is sose járt még a földön másfél év alatt emlékeim szerint, de még közelében sem.
Helyszíni tesztelés során úgyis kiderül minden. Sajnos keresetem nincs, a meglévőhöz nem sokat tudok később sem hozzárakni, jobb áron meg úgy sem lesz, ebből kell kihozni a legjobbat.
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
Vasinger!
nagyúr
válasz bartucc #36012 üzenetére
Ezt néztem én is, de SX220-tól sok mindenben elmarad, videóban csak 720p-t tud, nagyon erős a kromatikus aberráció is, érdemes megnézni a tesztképeket.
Egyébként a sérülést onnan szerezte, hogy leejtették, továbbá a lencséje is eléggé maszatos vagy karcos, ami megint csak hát.... Na engem innentől nem érdekelt a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
bartucc
addikt
válasz Zozzer888 #36011 üzenetére
Ebből max az SX130 érdekelne, lévén hogy a 150-es alig hozott előrelépést. De végül megveszem személyes átvéttel az SX200-at, az azért még egy lépcső képminőség terén (is).
Az SX220-as és az S9100 képei is megerősítettek benne, hogy bizony kompakt és kompakt között is egetverő különbség van. (makróban pl az én gépemmel, teljes felbontáson olajfestmény, egy hasonló kép) Természetesen nem várok olyan minőséget, mint utóbbi nyújt, de messze felülmúlja az SX200 kép is azt, amit elvárnék egy géptől.
Erről lenne szó, az esztétikai hiba zavar kissé, de az SX220 árának feléért nem jelent gondot az a pár karc. Próba során pedig úgyis kiderül, ha van valami baki a gép körül.
Oka a választásnak:
Bridge: minőségre nem jobb jelentősen, mint egy kompakt, sőt, szinte semmivel sem, de nagyobb, és ez probléma számomra.
MILC: a kitobival hamar vége a zoom tartománynak, és ez is egy újabb mokuskerék-legózás, mint a DSLR, pár grammal könnyebb vázzal, de méretben majdnem ott vagyok, meg obikat kell magammal is hordani.
DSLR: szép képminőség, de kevésszer fontos annyira, mint a kis méret, és a min. 5-6x-os zoomtartomány.
Kompakt: kicsi, kompromisszumos képek, de elvárási szintemet már megüti, videó csak pluszpont, de nem lényeges annyira, az viszont, hogy mindig kéznél van, nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
Michele
tag
válasz kecsetihunor #35991 üzenetére
Na megpróbálkoztam én is egy képet csinálni a 3 napos gépemmel
Nikon Coolpix S9100.
Sose csináltam még makrót, úgy tessék a képet nézni , és a nap itt se sütTejes Autó beállításon van a gép.
Vélemény??
[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
Sziasztok
Barátnőm szülinapjára keresünk valamit 50-55-60k-ig
Őt néztük: Nikon Coolpix L310
más alternatíva?[ Szerkesztve ]
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
BiriBum
őstag
válasz kecsetihunor #35998 üzenetére
Mondtam: G12
-
kecsetihunor
aktív tag
válasz scarabaeus #36003 üzenetére
Lejárt időlimit
Az oldal a Canon-t hozza fel jobbnak, de én mondom, teljesen nyitott vagyok bármire, tehát ha valaki megérveli, hogy miért jobb, akkor elfogadom, és lehetséges, hogy megfogadva tanácsát azt a gépet veszem meg
If you want to do something with Windows, reboot. If you want to do something with Linux, be root.
-
scarabaeus
őstag
válasz kecsetihunor #36001 üzenetére
"Nem tudom mennyire lehet hiteles az oldal"
Egyáltalán nem.
Annyi a "sajtóhibájuk", ami teljesen értékelhetetlenné teszi az összes összehasonlításukat.
Nem azért jobb az FZ, mert ők írták.
Kezd érdekessé válni a csevej, én meg elhúzokQuoth the Raven "Nevermore."
-
kecsetihunor
aktív tag
válasz Vasinger! #35999 üzenetére
Az első képpel nagyon eltaláltad azt a makró stílust amire nekem szükségem van, tehát ennél közelebbre nem szeretnék menni.
Tehát amilyen gépet keresek, az kb ezt kell nekem tudja jól makró téren.Egyelőre csak a makrót tisztáztuk le, a zoom átfogást még annyira nem. Tudni kell, hogy voltam februárban egy valami versenysorozaton, és megkértek, hogy menetközben csinálgassak képeket egy Canon D400-as 18-55 alapkites géppel, és nagyon meglepve éreztem magam, hogy az a kit szinte semmi zoom-ot nem ad nekem, nagyon közel kellett mennem ha egy díjátadást akartam lefényképezni. Ilyen szempontból lenne nekem előnyösebb a zoom is, nem várom el a DSRL képminőséget, mert nem lehet elvárni.
Nem tudom mennyire lehet hiteles az oldal, de igaz, vannak dolgok ami tetszik az FZ150-ben, de én nem tudok így dönteni... Egyelőre ez a terület nekem ismeretlen, mivel eddig egy gyengébb kompaktom volt.
If you want to do something with Windows, reboot. If you want to do something with Linux, be root.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest