Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyno
veterán
FSP Aurum a leghalkabb tápok közé tartozik, 400W-os is bőven elég.
(#7198) Interceptor : Igen jó lesz a VGA mellé, különösebben nem kell oda figyelni rá, bírnia kell bőven.
(#7197) Mans20: Pukkan egyet? AMúgy gs600 helyett inkább A-DATA Horus 550/650W, vagy maradj a TX650-nél.
(#7200) szepsy: Első hsz.-ben minden hasznos infót megtalálsz, még sorrend is van, amúgy ja a mostani tápodnál lényegesen halkabbak.
-
llax
senior tag
Itt a PH!-en is várható egy teszt (a hazai pálya rovatban volt említve), amiben az Aurum is szerepelni fog. Arra nagyon kíváncsi leszek.
A széria legkisebbjének (400W) 12V-os szekciója (össz. 384W) lenyomja a legtöbb átlagos 450-esét, de sok 500-ast is beér... Ha azt nézzük, hogy mai legtöbb konfig a 3,3V-os és 5V-os ágakon együtt sem eszik 30-40W-nál többet, akkor ez a 400W-os Aurum gyakorlati használhatóságban inkább a 450-500W-os átlagos tápokkal mérhető össze...
Szóval nekem eddig (papíron) tetszik, 12V-on bőséges tartalékok maradnak arra az esetre is, ha valamiért később kevesellném egy középkat. VGA erejét...
-
Petiu
csendes tag
válasz Butcher-HUN #7151 üzenetére
Hálás köszönet!
-
llax
senior tag
16-18kHUF...
Mondj másik tápot 20 alatt, ami 80+ gold kategóriás, megbízható gyártótól származik, mindezeken túl a (az eddigiek alapján) a leghalkabbak közé tartozik.
Számomra egyre vonzóbb még ilyen ár mellett is. Mondjuk az az aranysárga keret rajta nem igazán tetszik, de az meg házba szerelve úgysem látszik...
A garancia: ha egy minőségi táp túléli az első 2 évet (azaz nincs komolyabb egyedi/széria hiba) és nincs csúcsra járatva, akkor a további 3 évvel sem lesz gond (van kereskedő amely most is 5 évet ír).
-
Lawboy
tag
Sziasztok!
Van egy Chieftec GPS 550AB-A Tápom.
Gépben van egy 250GB os winchester.
Asusp5ql pro alaplap.
E7400 2.8ghz-n(alapon)
2gb ddr2 geil black dragon 800mhz
1db dvd író.
meg 1kis venti.
Ha belerakok egy 4870X2-t akkor elmegy vele?Tuningolni nem tuningolnám meg semmi.Üdv!
-
MMIX
addikt
Németeknél 5évet adnak az Aurum-ra. Nem minden boltban, de többet is találtam.
-
Lawboy
tag
Fontos lenne mert már holnap beletenném.
Üdv!
-
Dyno
veterán
Elég necces, mindenkép ugy kösd be, hogy az egyik 6pinest ami van a tápon dugd rá a kártyára, de a másikat alakísd át molexekből, mert azok külön ágon vannak, a Te tápod pedig egy ágon csak 18A-t tud ami kevés lehet.
De a cpu-d mellé fölösleges ez a táp, még egy sima 4870 mellett is cpu limited lenne.(#7208) szepsy : Jobb lenne igen, erősebb/halkabb/minőségibb, jelőlések változók, egyszerűen csak sima név, de áltlában a HX-k mind modulárisak, TX-ek a komolyabb kategória 650W+, VX450/550 más nicns is, CX-el meg kár foglalkozni, egyedül a CX400 ajénlható, de már nem kapni, nem is gyártják, a többi meg túl van árazva és túl van méretezve a cimkéjük is.
[ Szerkesztve ]
-
Lawboy
tag
Holnap megyek venni tápcsatit mert nem kaptam hozzá.
1iket a tápból teszem rá másikat amit holnap fogok venni (8pines Molex PCI-E)Ez kell ugye?
Gondolkoztam rajta hogy inkább nagyobb proci lesz benne és kisebb vga+több ram.
vzsryl:Akkor kb le fog kapcsolni ha valami nem tetszik neki és nem fog károsodni stb nem?(táp)[ Szerkesztve ]
Üdv!
-
14adam
addikt
válasz DroneZ^ #7210 üzenetére
lehet házilag csinálni egyet. fogsz egy molex-6pin átalakítót levágod a 6pin-es részét. Multiméterrel kiméregeted,hogy mekkora fesz megy a szerveres kábelbe és ha 3db 12v meg 3db föld (fekete) megy akkor meglehet oldani.
Utána a szerveres csatit vágod le és összeforrasztod a kábelek végét a 6pin-es csatlakozóval. A pöcök felöli részen van a 3db 12voltos kábel alatta meg a földek. Érdemes jól összeforrasztani mert ha rossz a forrasztás akkor melegszik és elenged. Meg még arra zsugorcsövet kell húzni. Szívesen összedobom neked ha akarod csak az a baj,hogy ahhoz elkéne küldeni a tápot[ Szerkesztve ]
-
lizakattila
senior tag
Sziasztok!
Adatlapomon lévő konfiggal egy Corsair CX400-as megbirkózna?
"Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
satee76
aktív tag
Sziasztok !
A lét tápom ventijét szeretném lecserélni lehetőleg halkabbra, de a megfelelő levegőszállítás kapacitás megmaradása mellett (lehet h. az életkoruk miatt hangosak)Az egyik egy Chieftec GPS400AA-101A 12 cm -es ventivel (Jelenleg 2 magos kuma AMD, 4670 kártya, 2 sata, 1 Ide optikai, 2Gb 1066 Ram) Később lehet négymagos a proci, +2 Gb Ram illetve max egy gtx 460 kártya.
A másik egy FSP-235 60 GT 8 cm-es ventivel, Jelenleg Socket A-s Htpc- hajt, 1 Gb ram DDR, geforce 2 mx400.
Mit javasoltok?
thx satee76
-
Chaser
legenda
Én szerintem nem tévedek nagyot, ha azt mondom a 400 APN se sokkal rosszabb hatásfokú, igaz nem gold..de feleennyibe kerül. Corsaireknél mért nem tűnik el a gyártó által adott gar? 5 évvel is ugyanannyiba kerülne mint 2-vel, szóval én maradnék a teljes garnál teljes áron.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
horvathkrisz
addikt
Sziasztok Srácok,
kíváncsi lennék, hogy Ti mit gondoltok erről a beszélgetésről?
[link] -
Chaser
legenda
válasz horvathkrisz #7225 üzenetére
"A 400W-os tápegység mára alaplapi VGA mellett egy HDD és egy ODD meghajtására elegendő. Nem számítva, hanem tapasztalat alapján. Gondoljuk csak át, minek kellene 800-1000W-os tápegység, ha a 400W-os valóban tudná a 400W-ot? " Csak az nem mind1, hogy milyen az a táp, egyébként meg igaz. Egy minőségi 400W-os táp elég sok hdd-hez, valaki írt ott 800W-ot az nevetséges. Vettem 1x servernek használt gépet, kb 8hdd volt benne egy 65nm-es c2d mellett, +2600xt, abban 500-as FSP everest volt...de valahogy elég volt
-
El Kebir
őstag
válasz horvathkrisz #7225 üzenetére
megelőztél, épp linkelni akartam...
szerk.:
"A 400W-os tápegység mára alaplapi VGA mellett egy HDD és egy ODD meghajtására elegendő."nekem ez volt egy kicsit nagyon "erős"....
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
04ahgy
nagyúr
FSP Aurum: csak fenntartásokkal a leghalkabb. A Corsair AX széria halkabb nála, amíg a venti nem indul el, addig mindenképp.
20 fokos szobában nekem állandósult 330W konnektorból felvett teljesítmény mellett áll az AX750-es ventije. HD6970CF + feszemelt 980X melett 538W felvett teljesítmény mellett állt a ventilátor, amíg kézmegelgnél nem volt melegebb az AX.Van ugyanakkor egy 700W-os Aurum-om, ami bekapcsoláskor maxra, vagy max. közelébe pörgeti a ventilátort, olyankor van szép hangja. De szépen pár másodperc alatt beáll nagyon halk értékre...
Az a durva, hogy a Corsair AX-hez képest alig van az Aurum belsejében alkatrész (ventirácson benézve), és csak 50W-tal kisebb a teljesítménye, valamint a 80+ oldala szerint a hatásfoka is jobb.UI.: Mind az AX750-t, mind az AU700-at felajánlottam Rudinak a teszthez, ha nem szedi szét őket, de még nem válaszolt a privimre.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz Piftuka #7192 üzenetére
Az a gond itt, hogy a gyártó úgynevezett Limited Warranty-t ad rá, már az első perctől kezdve. Eiatt, még ha azt a beszállító továbbítja is a végfelhasználó felé, az nagyon különbözik attól, mintha azt adná írásba, hogy 5 év jótállás.
A jogszabály szerint 1 év jótállás kötelező. Valamint a jogszabály szövege értelmében a gyártó által biztosított jogokat (ergo egy éven túl a Limited Warranty-t) kell továbbgörgetni a végfelhasználónak. Olyat nem játok, hogy ha a gyártó ad 5 év Limited Warranty-t, akkor az idehaza automatikusan egy annál szigorúbb feltételekkel rendelkező jótállást jelentene. Tehát nem látom itt a jogszabályt sértve.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
horvathkrisz
addikt
-
Piftuka
veterán
válasz Enszuke #7196 üzenetére
"Szerintem a gyartonak(=importor) joga van meghatarozni, mennyi garanciat ad."
Nincsen joga meghatározni. A #7192. számú hozzászólásban linkelt Fogyasztóvédelmi Törvény alapján kötelessége van.
Szintén ott linkeltem ezt az olvasnivalót is:
"Az áru hibáiért tehát a gyártó felelős, és nem a forgalmazó. Ha a gyártó székhelye nem a Magyar Köztársaság területén van, az áru importálója minősül gyártónak. Ez utóbbi nagyon fontos kitétel, hiszen ebben az esetben az importőrnek kell mindazon kötelezettségeket (pl. áru biztonságosságáért való felelősség) vállalni, amelyek a gyártót terhelik."
A problémát ott látom, hogy ez egyúttal egy "kiskapu" is az importőr számára.
Hiszen a törvény a termék biztonságossági megfelelőségének követelményeire vonatkozó kötelezettségeket említi.
A garanciális időtartamon belül történő meghibásodás pedig nem feltétlenül tartozik bele a "biztonságossági megfelelőség" témakörébe. Szóval ez az a terület, amit még ebből a szempontból fontos lenne tisztáznia a törvényhozóknak.
Mindamellett a fogyasztó a törvény által garantáltan nem járhat rosszul.
Mivel a forgalmazó (kiskereskedő) a saját tevékenységi körén belül vásárolt termékek esetében az importőr (nagykereskedő) felé nem számít fogyasztónak, ezért a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendeletetben a fogyasztó részére garantált jogok őt (kiskereskedőt) nem illetik meg.
Viszont mivel a jogszabályban leírtak hatályosak, sajnos a kiskereskedő "járt rosszul".
Ugyanis neki (a kiskereskedőnek) a fent említett rendelet alapján az importőrtől függetlenül minden általa forgalomba hozott termék esetében kötelessége a fogyasztó felé a fogyasztó szempontjából legkedvezőbb garanciális feltételeket biztosítani. Tehát a gyári jótállást is.
Hogy ezt hogyan oldja meg, vagy egyáltalán meg akarja-e oldani az ő döntése.
(Amennyiben úgy dönt, hogy nem akarja megoldani, úgy legyen tudatában annak, hogy tevékenysége törvénysértő.)
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
-
Piftuka
veterán
Minden cinizmus nélkül kérdezem: mi van akkor, ha a szobában jóval melegebb van, mint 20°C?
Akkor milyen hangot ad ki a Corsair AX és az Aurum?
"Az a gond itt, hogy a gyártó úgynevezett Limited Warranty-t ad rá"
Ez az információ honnan származik? Nem te vagy az első, aki a témában megemlíti, ettől függetlenül az FSP honlapján nincsen ilyen információ.
Ott "Five years Extended Warranty"-t írnak, ami messze nem ugyanazt jelenti.
(Igazából ebben semmi különös nincsen; az "extended" jelen esetben arra utal, hogy a tápjaik esetében biztosított szokásos 2 év jótállás helyett az Aurum esetében 5 év jótállást biztosítanak.)
-
Nico Bellic
csendes tag
Sziasztok.
Ezen közül a tápok közül ti melyiket ajánlanátok megvételre:
FSP Everest 600W ATX/EATX
Thermaltake TR2 TR-600PC 600W
Corsair CMPSU-600CXEUesetleg valakinek tapasztalata ezekkel vagy más hasonló árú (max 24000ft) -os tápokkal kapcsolatban.
A segítséget előre is köszönöm.
-
Piftuka
veterán
Ne haragudj, de ezek szerint mégsem figyelmesen olvastad el, hiszen - mégegyszer mondom - éppen arról beszélgetünk, hogy "hová tűnt a 3 év jótállás az 5-ből?"!
Ha pedig "költői a kérdésed", abban az esetben csatlakozom hozzád, mert valóban... "Hová tűnt a 3 év jótállás az 5-ből?"
(Erre viszont csak az importőr, illetve a forgalmazók - akiket illet, mert nem túl hosszas keresgélés után én is találtam olyan webáruházat, ahol 60 hónap a jótállás az FSP Aurum tápegységre - tudnának válaszolni.)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Nico Bellic #7235 üzenetére
Corsair TX V2 650W (CMPSU-650TXV2) vennék, 22-23k köryékén árulják, remek SeaSonic belső, 80 Plus bronz hatásfok, csendes megbízható.
#nincsbennetarcsi
-
Piftuka
veterán
Valóban ez a tapasztalatod?
Persze "lakása válogatja". Én például egy régi építésű családi házban lakom, amelynek nem jó a hőszigetelése, így számomra ebben az időszakban nem furcsa a 20°C-os szoba.
(Most éppen 18°C van a szobámban.)Viszont nyáron éppen a nem megfelelő szigetelés miatt fordított a helyzet. Még leengedett redőnyök mellett is felkúszik a hőmérséklet akár 26-27°C-ig is.
Számos ismerősöm lakik panelházban; náluk pedig azt tapasztalom, hogy ilyenkor számomra - mert nem ahhoz vagyok hozzászokva - gyakran elviselhetetlen meleg van (25-27°C, van ahol még melegebb) a fűtés miatt.
Nyáron pedig még rosszabb a helyzet, mert a panellakás olyan, mint egy "forró katlan".
Új építésű, jól szigetelt családi ház belső hőmérséklete a fűtési szezonban szintén inkább a 25°C-hoz van közelebb (annyi a különbség, hogy sokkal kevesebb energiát emészt fel a fűtési rendszer ehhez, mint a régi, rossz szigetelésű házban). Nyáron jellemző az, hogy jóval hűvösebb van, mint odakint.
Szóval tényleg nem tudom, hogy milyen lakásban jellemző az állandó, egész évben tapasztalható 20°C körüli hőmérséklet!?
-
Chaser
legenda
válasz Piftuka #7237 üzenetére
De elolvastam. Az FSP ad 5 évet, az importőrnek köztelessége ezt továbbítani a kisker felé, a kiskernek meg a fogyasztó felé. Nem korlátozott 5 évet ad, hanem 5 évet. De ha korlátozott lenne akkor is továbbítani kellene, alaplapoknál is sokszor az van feltüntetve és mégis minden kiegészítés nélkül 3 évet adnak a kiskerek-már amelyikre-. Vagy min siklottam át?
-
Osynho
addikt
Úgy néz ki, jó áron tudok szerezni TX650V2-őt. Teljesen felesleges ekkora, de nincs kisebb TX, illetve 520-as Antec-et nem tudok szerezni, onnan ahonnan ez lenne.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy milyen hátránnyal járna, hogy a táp teljesítményéhez mérten nevetséges a gépem fogyasztása? Idle 80W körül mozog, ami kb 12%-os terhelést jelent, játékok alatt terhelné le kb 35%-ra. A hatásfok ilyenkor nagyon leesik? Egyéb hátrány? Nagyon szimpi ez a táp, hozzá 5 év a gar, így egy darabig ellenék vele szerintem. -
AAntii
őstag
A most szerzett tapasztalatomat szeretném megosztani veletek. x3 445 @x4, 4 db ram, 2 wincheszter, 4890-es vga gond nélkül megy. Magam sem gondoltam volna, hogy menni fog, de végül a fórumtopic nagyjainak a véleménye igazolódott be, elbírja a táp a konfigot. Nem tudom mennyire veszélyes így üzemeltetni a gépet, de egyelőre legalább az előny, hogy nem muszáj tápot vennem, csak egy opció. A kifújt levegő hidegnek nem hideg, de éppen csak langyos. Szóval akinek szűkös a keret és a fentinél kisebb fogyasztású hardwarekből akar gépet építeni ez a táp is lehet egy alternatíva, és a 400 wattos tápokról szóló ph cikk eredménye nem a vakszerencse műve.
A 12 V-os ágnál a feszültség az alap, idle 12.35-ről 12.16-12.22-ig megy le.[ Szerkesztve ]
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
InHell
senior tag
Sziasztok!
A héten szeretnék tápegységet vásárolni, a jelenlegi konfigomhoz.Amit kinéztem elég jó áron van moduláris és fekete. Ezek fő szempontok.
Találtam egy XFX 850W Pro Modulart
aminek nagyon jó ára van.
Ahogy nézem a 850W-os moduláris tápok pl. Corsair olyan 10k-val drágábbak.
Mi ennek az oka, hogy ez ennyire "olcsó" ?
Nem olyan jó minőségű, esetleg nagyon hangos?
Hang annyira nem zavar egyébként.
Kisebbet nem akarok venni, mert SLI lesz a közeljövőben, és nem szeretném ha újra tápot kéne vennem, ha esetleg később mondjuk lecserélem nagyobb fogyasztású kártyákra, mint a jelenlegi GTX460.
Üdv.< béna duma helye >
-
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
A mostani Corsair CX400-as tápomat szeretném lecserélni egy hasonlóan jó (vagy jobb ) moduláris tápegységre. Milyen márkákat, típusokat tudnátok ajánlani?
450-500 W bőven megfelel. Max 15k-t szánnék rá.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- PlayStation 5
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest