Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bullllit
tag
Üdv
Valószínűleg off-os amit írok, de nem tudtam hova írjak ez tűnt észszerűnek.
Szóval megjött a 280x-es kártyám aminek 2x8 pin plusz táp kell ugye.
A kérdésem az, hogy 2 külön vezetékről adjam neki a 2x8 pin-t avagy 1-ről? Csak mert ugye ezen olyan kábelek vannak amin 2x 6+2 pines csatik vannak...Táp Fsp Aurum Gold 550M.
Előre is köszi és bocs az amatőr kérdésért, de nem volt ilyennel dolgom
[ Szerkesztve ]
..jobb az erőszakosság,ha a szívünkben indulat van, mint az a szelídség,ami csak a tehetetlenséget álcázza..
-
gumisxxx
tag
Sziasztok!
chieftec gps-400aa-101a Ilyen tipusú tápom van,és azt szeretném kérdezni,hogy ennek mennyi lehet az élettartama? 2006 vagy 2007-ben lett vásárolva. Most rendeltem egy giga r7 250-es vgat és nem szeretném ha a táp miatt baja lenne majd.
Asus m2n-e,AMD Athlon 64 X2 5600+,Gigabyte Radeon R7 250 OC 1GB 128bit DDR5 PCI-E GV-R725OC-1GI,4GB Kingmax KLDD48F-A8KB5,Western Digital 320GB WD3200YS-01PGB0,chieftec gps-400aa-101a
-
Graphics
Jómunkásember
válasz gumisxxx #60753 üzenetére
Az a kártya nem eszik semmit ,simán elbírja az a táp
Régebbi, Delta belsős, megbízhatósága persze az élettartammal csökken, de ha eddig nem volt hajtva, akkor ezután sem hiszem, hogy gondot okozna.
Jó konstrukció volt a maga idejében
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
-
Joezyka
senior tag
válasz blaca83 #60750 üzenetére
Köszi a választ!
FSP Raider még pont belefér az árkategóriába amennyit szánok rá - bár kicsit még így is húzom a szám
SSD-t akkor keresek valami jobbat
POTZEE: XFX Pro már túl drága sajnos, meg ahol venném a gépet ott sajnos hiánycikk is viszont a lista leszűkült, és az FSP marad elsődleges.
Köszönöm a segítséget!
Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
LucyFerr
csendes tag
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek melyik tápot vegyem?
[link]
ez mellett szól az 5 év gari
vagy
[link]
ezt nem kell ecsetelnem, van egy GPS-450AA-101A még az ASUS P5KC-val egyszerre vettem azóta semmi gondom vele, de a 3 év gari vs 5 év?
A szempontok ami miatt ezeket közül választok
1. ennyire futja
2. hosszú távra tervezek, a jelenlegi gépemnek elég lenne a 450 W is. ( PhenomII 565, 4gb ram, Giga HD6850oc, 2x500gb sata2 hdd, odd, Giga 780t-d3l deszka)
3. ahol használom naponta többször vált a villany nappali és éjszakai tarifa között és ez gyakran okoz újraindítást. Valószínűleg a mostani tápomnak is ez lett a veszte (Gigabyte superb 460)
4. ha majd futja szünetmentesre, az is lesz, lehetőleg működjön vele.
5. más ajánlatokat is elfogadok
6. lényeges szempont még a 4+4 12 voltos csatlakozó mert bár nem értek nagyon hozzá, de azt mondták az Aqua-ban egyszer, hogy a 4+4 csatis alaplap nem biztos, hogy működik az az 1x4-s táppal. Erről szívesen fogadok el felvilágosítást.[ Szerkesztve ]
Ha megtisztelsz azzal, hogy megkérdezed meg van-e még, akkor tisztelj meg már azzal is, hogy köszi, de már nem aktuális az üzlet!
-
mcload21
tag
Sziasztok. Most állítok össze egy "új" Core 2-es gépet. Minden alkatrész ú, csak a proci lesz használt.
Szóval: Asrock alaplap, 2-4 giga 800mhz-es ddr2, E8400 proci 65W-os, 2hdd, két dvd író, ja és a régi HD 2600XT 512 megás ddr3-as vga-m, ami szintén 65W-os.
Egy Chieftec CTG400 80p tápot vettem. Ez így rendben is van, de a VGA csak ideiglenesen lenne benne, mert egy R7 260x OC kártyát szeretnék bele, ami max 105W-ot fogyaszt (tápcsati van rajta).Ez a táp bőven megfelelő lesz, vagy épp hogy elég, vagy kevés? Sajnálnám, ha nem lenne jó, mert most érkezett.
Válaszokat köszönöm! -
Tomikapc
aktív tag
Üdv! Szeretnék egy új tápot. Egy ilyen alaplaphoz és egy ilyen procihoz. RAM: 2GB. 2 vinyó és egy ODD lenne rákötve, semmi egyéb. Milyent ajánlotok? Minél olcsóbban szeretném megúszni, amolyan 3. gép lenne ez itthon... Ilyent néztem, de ezt sokan leszólták. Tényleg csak 7-8-9 ezer körül lehet megbízható tápot venni, még ilyen "gagyi" konfig mellé is? :/ Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Tomikapc
-
kefear
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi - szerintem egyszerű - konfigot állítottam össze magamnak:
Alaplap: gigabyte ga-b85m-d3h
CPU: Intel G3420
RAM: Kingston 4GB 1600 MHz CL11
VGA: sapphire hd5450 1gb ddr3HDD: 2TB Sata3 64MB, illetve 2 másik régebbi SATA HDD, 250GB és 500GB méretben.
ODD: Samsung DVD íróMindehhez én egy FSP350-60APN 350W tápot gondoltam, amivel látszólag működik is jól, viszont a hibernálással gondjaim vannak. Win7 64 bit az oprendszer. Az integrált vga is használatban van, 512 MB memóriával.
Szóval a hibernálás vagy működik, vagy nem, de inkább nem. A biosban C6-ot tudom kikapcsolni (alapból ki is volt), illetve egy "műterhelést" lehet engedélyezni, ha jól értelmeztem, ami elvileg meggátolná a rendszer lefagyását, ha túl kis áramot vesz fel.
Viszont a hibernálás így sem működik, van, hogy a gép azonnal újraindul, van, hogy lekapcsol rendben, de bekapcsolásnál hyberfil.sys-re hivatkozva nem indul el, illetve nem tud kilépni a hibernálásból.
Már kikapcsoltam a hibrid alvás funkciót, a hibernálást kikapcsoltam - újra bekapcsoltam, megnöveltem a hyberfil.sys méretét 100%-ra.
Lehet gond a Haswell inkompatibilitás, vagy valami más probléma lehet a háttérben? Segítsetek kérlek, ha tudtok! Bocs, ha nem teljesen jó témába írtam. -
Zoli19800324
csendes tag
sziasztok.
szeretnék egy kis segitséget kérni alról hogy mijen tápot is vehetek,kereshetek a pc-mbe?
most jelenleg egy NPS-230EB B van egy fujitsu siemens esprimo 5915 pc-ben.
ezt szeretném lecserélni legalább egy 400w-ra!
a kérdés hogy pontosan mijen tipust tehetek bele és hogy mekkora a max w? -
Potzee
addikt
válasz mcload21 #60759 üzenetére
Elég lesz, de a CTG 500-asnak elég hosszúak a kábelei egy alsó tápos házba is.
Ha neten rendelted a cuccot, akkor 8 napon belül, indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól és visszaküldheted (saját költségeden) vagy visszaviheted a terméket az üzletbe.
Lehet, érdemes lenne egy upgrade egy CTG 500-80P-re...kb.1.000-1.500,- ft a különbözet.(#60760) Tomikapc: Igen, a HKC-t leszólják mert szar és veszélyes. Erre sokan csak akkor jönnek rá, amikor a HD Sentinel napról - napra egyre több bad sectort számol a vinyón vagy valamelyik alkatrészt kifingat...
A GIGABYTE GE-C420A-C2 a minimum amit betennék egy konfigba[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Zoli19800324
csendes tag
válasz Zoli19800324 #60762 üzenetére
ja és most vettem bele egy e Geforce 9600GT 512Mb-os vidikarit amihez állitólag 400W-kellene!most per pillanat rá sem tudom csatlakoztatni a tápra mert nincs hova!!:-))
-
Potzee
addikt
válasz Zoli19800324 #60764 üzenetére
Egy GIGABYTE GE-C420A-C2 vagy Chieftec CTG 400/450/500-80P jó lesz Neked is.
-
Atter
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem!
Olvasgattam a topicot, de nem találtam meg az igazi tápot és hátha tudnátok segíteni.
Egy új gépet raknék össze:
i5 4570
8GB RAM
2db 3TB HDD
1db Blu-ray író
dedikált videokártya nem lesz.Ehhez kellene egy táp, ami nyugodt szívvel ajánlható, viszont modulárisnak/fél modulárisnak kellene lennie.
És az sem lenne baj, ha nem a legdrágább lenneA segítséget előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Taifa Díaz #60773 üzenetére
Hát GTX470-est nem is ilyen 450-esre kellett volna kötni
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Taifa Díaz #60776 üzenetére
Hát az a gond, hogy az a Hipro össz-vissz tudott 228W-ot... a 12V-os ágon, és ugyebár a proci és a VGA is azt eszi...
Ráakasztva egy 230W-os kártya, meg egy 65W-os proci = vége...
[ Szerkesztve ]
-
mcload21
tag
Csak felújítom a Core 2-es gépemet (már 6 éve üzemel hibátlanul, 450w-os Chieftec táppal). Nekem fontos, hogy legyen olyan gépem, amire lehet kötni IDE hdd-t stb és floppy meghajtókat. 260X helyett pedig inkább egy R7 250-es VGA lesz benne, így a 400W bőven elég lesz.
Az új játékokhoz majd másik gépet rakok össze, de várok még vele fél évet, hogy lássam miből érdemes építeni. A Kaveri és az első R VGA-k még csak most jelentek meg ... -
RAMBÓ
aktív tag
Hello!
Segítséget szeretnék kérni.
Valaki tudja esetleg, hogy ennek a tápnak hogyan vannak a 12V-os ágai?
OEM 1060W IBM Lenovo Power Supply (FRU 41A9761) ( Delta DPS-1060AB)
Egyszerűen nem találom neten.Előre is köszi a segítésget!!
-
orangery23
csendes tag
Alaplap: asrock 980de3/u3s3
ram: g skill sniper sr2 1600mhz 2x4gb
Videókari: Sapphire radeon HD7850 2gb GDDR5
HDD: Seagate Barracuda 1TB
Ház: Cooler Master Elite Knight 350
Proci: AMD FX-6300 Black EditionSziasztok Ehez a konfighoz szeretnék tápot venni, sajnos nem értek hozzá, hogy mi lenne a jó neki.
Max 20 ezer ft-om lenne rá
A válaszokat előre is köszönöm -
demmer123
őstag
-
Potzee
addikt
válasz orangery23 #60786 üzenetére
Olcsóbban is megúszhatod...egy jó 450-es, 500-as is elég oda. pl. XFX 450/550 Pro, Coolermaster GX 450 vagy 550, Chieftec CTG 500-80P, FSP Raider 550 de szerintem egy SEASONIC SS-400ET 400W is elviszi.
-
haxiboy
veterán
válasz Potzee #60729 üzenetére
Esetleg valami full moduláris ahol az alaplapra menő kábelek is lecsatlakoztathatók? Tudom hülyeségnek hangzik de ha már nagynehezen megoldja az ember hogy szép legyen akkor ha kiszedem a tápot hogy kitisztítsam fél évente 1x akkor ne kelljen az összes kábelt hátul megbolygatni
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
MMIX
addikt
Egy kis matek, Xigmatek Vector P700
tweaktown.comEgy kis hókusz-pókusz, bekapcsoláskor visszafelé pörög a venti 30 másodpercig (pórtalanít)
A belső egy Andyson K series (címkén írják), pedig a 80+ klónozott vizsgája szerint Sirtec-nek kellene lennie.
Andyson K-ból perpillanat nincs Platina plecsnis. (hamis a Platina plecsni)
Dobozon japán kondenzátorokat írnak. Igaz, van benne 2db ez már többesszám (két primer kondi)Viszont létezik Andyson Y series 700W Platunum, lehet ez van benne.
[ Szerkesztve ]
-
Joker88
őstag
keresnék tápegységet, ebbe a gépbe :
VGA : Gigabyte GTX460OC
Motherboard : Gigabyte GA-880GA-UD3H
CPU : Amd athlon x2 250 3.0 GHz, gyári hűtővel
Ház: Thermalthake V3 Black (alsótápos)A tápegységre 15-20.000 Ft-ot szánnék. Ha olcsóbb lenne,az sem gond
In loving memory of Garrett Lockhart
-
gyendre2
tag
Sziasztok !
intel i5 2400 , nvidia gt220 , 6gb kingston 1333 mhz ram
mellé milyen tápot megyek ? mekkorát ? köszi előre is ! -
MMIX
addikt
válasz #78070016 #60793 üzenetére
Chieftec /HPC-360-202/, nem tudom honnan szerezted, de ez is megvolt legalább 5 éves.
És, ha nem a tápod nyírta ki, hanem a lap a tápot. (nem mindig a táp a hibás, ha elromlik valami a gépben)
A táp is feladta, az "öreg kapus már nem fürge".Ebben az árban: Chieftec CTG 400-500W, Seasonic ET, Corsair CX, FSP HEXA
Olcsó tápban nem fogsz japán kondikat találni. A legolcsóbb az XFX 450W 14-16 ezer Ft.
A Capxcon nem olyan vészes, mint a kínai csing-cseng, kung-fu (Jun Fu) és hasonló hangzású márkák.[ Szerkesztve ]
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
FSP 400-60APN 10.622Ft-ért 4 év garival vagy Corsair VS350 9.521Ft-ért 3 év garival éri meg jobban? Minél megbízhatóbb táp kéne, 350-400w-os táp biztos elég a géphez, csak melyik?Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
Potzee
addikt
válasz haxiboy #60790 üzenetére
Corsair AX760, Coolermaster V700, XFX Pro 750W Black Edition
(#60797) Bagira01:
Részemről FSP 400-60APN, de leginkább SEASONIC SS-350ET 350W[ Szerkesztve ]
-
tknof1871
őstag
válasz Graphics #60178 üzenetére
Nem akarok kényelmetlenséget okozni, csak jellemző rám, hogy néha elmerülök valamilyen témában. Ez a garanciaidő megragadt. A Seasonic 400W SS-400ET-F3 tápegységre 60 hónap garanciát adnak. Én gondolom ugyanolyan védelmek vannak benne is mint amit ma elvárhatunk egy tápegységtől. Amiket másik 12 vagy 24 hónap garanciás tápegységekben is megtalálunk (amik szintén az ajánlható tápok közé tartoznak). Se több, se kevesebb védelem nincs benne. Ezt ugye jól gondolom?
Ha ez eddig igaz, akkor miben több, vagy különlegesebb a Seasonic 400W SS-400ET-F3? Mert ez is csak egy 80+ Bronze tápegység lenne a sok közül, de a garanciaidő miatt kiemelkedik.
Ha nem nagy kérés, akkor valaki elmagyarázná? Ha nem is akadémikus szinten, de annál azért bővebben, hogy minőségi alkatrészek, minőségi alkatrészek, minőségi alkatrészek és kész. Én csak találgatok, talán 168 órát folyamatosan mennek maximális terheléssel és 50°C-os környezeti hőmérsékletben 100%-os relatív páratartalom mellett, és amik ezt kibírják azokat szállítják ki a boltoknak. Csak egy tipp, talán ezért olyan magabiztos a Seasonic, hogy erre 60 hónap garanciát ad. De aki tudja az igazat, az elmagyarázná, ha nem túl nagy kérés?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tornas
őstag
Nem hiszem, hogy túl nagy értelme lenne ennek a fordítva pörgő ventinek. Már csak a venti lapátkialakítása miatt is inkább egy adott irányba működik jól. Marketing-, és "újdonságszagot" érzek ebben a spéci "szolgáltatásban".
A képen a két primer pufi az Hitachi akarna lenni, a többi mintha tajvani Teapo lenne. Egyébként a legtöbb neves tápgyártó is a "japán kondi" címszó alatt legtöbbször mindig a primer puffereket érti.
A japán kondiról jut eszembe: ma belekukkantottam egy nagyon régi (közel 17-20 éves is lehet) Compaq márkájú, 200 W-os AT-s tápba. Abba teljes egészében japán kondérok voltak, méghozzá a Nippon Chemi-Con-tól. A legdurvább az, hogy a 12 V-hoz 1 db 4700 mikroFarad-os Low ESR kondit használtak, az 5 V-hoz meg 2 db 4700 mikroFarad-os Low ESR kondikat.. Hab a tortán, hogy kapacitásuk még ennyi év után is a névleges érték+10 % felett van. Az ESR-jét nem tudom megmérni, de a táp a félterhelést gond nélkül vitte fél óráig stabilan.
Ma meg már fukarkodnak a kapacitásokkal..."Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Politika
- Kupon kunyeráló
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- Apple asztali gépek
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- BestBuy topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen egeret válasszak?
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest