- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pcsabat
őstag
válasz
MontyCrew #36899 üzenetére
csak egy picivel többet adj érte és lesz egy megbízható tápod! Azt hiszem az nem lenne (e)NJOY ha magával vinni a géped is
-
MontyCrew
senior tag
Üdv
kis entry szintre keresek 400W körüli tápot. A kérdésem az lenne, hogy max 10k ig mit ajánlotok ami minőségi is és hogy ERRŐL a tápról mi a véleményezés?
-
pcsabat
őstag
válasz
Bobrooney #36889 üzenetére
mind a kettő jó táp, a chieftec kicsit erősebb de semmi csicsa, puritán kinézet, a corsair meg fekete és harisnyázottak a kábelei. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy a CX 430-on 2 db pci-e tápcsati van, a CTG 500 viszont biztosan. Viszont a 7770-nek egy is elég ha jól tudom. Nézegesd meg őket és azt válaszd amelyik tetszik, egyikkel sem fogsz mellé nyúlni! (de azért megsúgom, hogy én a Corsairt venném, de csak és kizárólag azt amit linkeltem, az a legújabb ugyanis 3 féle is van, ipon-ban is)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
DshadoW #36885 üzenetére
A két táp véleményem szerint megegyezik.
A fotók alapján is egyforma tápokról van szó, viszont a Sirtec/High Power-ben golflabda-mintás a venti / nem értem a Chieftec miért nem kapta meg ezt / , habár a High Power is csak egy megrendelő ,mint a többi.Azzal a ventivel még szerintem halkabb is, az amúgy is halk CTG-nél
CTG-400W
HPC 400 plus
Itt az adatlap és lentebb a fotó a belsőkről isChieftec
Sirtec/High Power
-
Dromi
tag
Mi legyen FSP Aurum Gold vagy [link] ez már kétszer annyi.
-
Dromi
tag
Érdekelne hogy 1 DB Sapphire HD7950 vagy 7970 vagy PALIT GTX670 2GB JETSTREAM-nek mekkora hóminőségű táp kell?
-
pcsabat
őstag
válasz
Bobrooney #36844 üzenetére
az a táp, korántsem tudja azt ami rá van írva (viszont egy 400-asnak még épp elmegy). A lényeg, hogy neked egy minőségi 400W-os táp elég. Ha Corsair és olcsóbban akkor Corsair CX 430 80 plus bronze a neked megfelelő jószág!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
DshadoW #36881 üzenetére
A Sirtec mint OEM gyártó van jelen, feltételezésem szerint amit néztél táp esetleg valami gyári PC-ből keveredhet ki.
Hol találtál újan ilyen tápot?, mert én csak Romániában találok, gondolom oda esetleg megfelelő igény esetén szállítanak, és elég jó árban, de konkrétan a CTG-400-as is hasonló árba jön ki.
Viszont a ventije egészen más mint az említett Chifi-é
Szerk: oké adatlapodon látom, Nagyvárad
nyertél, akkor szerencsések vagytok, hogy oda szállítanak ilyen minőségi cuccokat. Szerintem ajánlható
-
törölt tag
válasz
DshadoW #36881 üzenetére
Hogy őszinte legyek a Sirtec-et, mint tápegység márkát nem láttam. Viszont több minőségi tápegység belsejét is a Sirtec gyártja pl. a CTG sorozat belseje is sirtec fejlesztés. Ilyen alapon azt mondanám, hogy jó, mivel a saját márkájukba csak nem import belet raknak
! Viszont a biztonság kedvéért várj még egy kicsit, hátha valaki közbe szól, aki jobban ismeri és tud valamit, ami fontos lehet még.
-
pcsabat
őstag
válasz
bombibmw #36879 üzenetére
Ha húzod a procit, akkor ne hagyd auto-n a vcore-t mert akkor feltol(hatja) a lap jóval a szükséges fölé a feszt, ami ugrás szerű fogyasztás növekedést okoz. A 2500K alapfesz alatt is elmegy neked 4 ghz-n, nagyon gyanítom - így a fogyasztása is csak minimálisan fog nőni, alulfeszelve, pedig még csökkenne is.
De bővebben ebben segítenek neked a sandy topikban.
-
Bobrooney
senior tag
-
-
-
törölt tag
(#36874) DshadoW
A Chieftec Smart helyett a CTG-k között nézegess 400-450W bőven elég, ha nem lesz feszültségemelés!(#36875) bombibmw
Elég, ha nem lesz tuing, jó táp az APN, csak már nem mai gyerek, de ettől függetlenül a 10k-s kategóriában elismert! -
bombibmw
veterán
Sziasztok!A konfigom:Asus p8p67-m alap,i5 2500k,Asus gtx 560,Kingston 8 gb 1333.Kérdés:elég-e neki egy FSP400-50APN táp?Iletve mennyire számít ez a táp jónak,megbízhatónak?
-
DshadoW
tag
Üdv! Új vagyok a fórumon, szóval ha valamit nem úgy csinálok ahogy kéne, akkor ne botránkozzatok meg
Szóval a következő lenne (lesz) a gépem összetétele:
Asus P8B75-M
Intel Pentium G860 (max tdp 65W)
AMD Radeon HD 6770
4 GB DDR3 Kingmax 1333MhzA fenti konfighoz, egy Chieftec Smart Series GPS-400A8-as tápot néztem ki. Ez olcsó és ahogy olvastam elég megbízható is. Elég lenne a géphez egy ilyen táp? Válaszokat előre is köszönöm
-
-
pcsabat
őstag
válasz
banderasz77 #36869 üzenetére
Űber bizony! Egy mai közép kategóriás gamer gépet is lazán visz - i5/i7 + 7870/GTX 660/Ti-hez is simán elég még!
-
törölt tag
válasz
banderasz77 #36869 üzenetére
Nagyon jó választás, ha elég a teljesítménye!
-
banderasz77
addikt
Gyerekek, ez a táp tényleg ennyire űber?
Be Quiet! Straight Power E9 400W
Sok plecsnit kapott. Mondjuk az ára sem semmi...nagyon ebben gondolkodom.
-
BrianWard
csendes tag
válasz
#25712384 #36865 üzenetére
Igazából egy GIGABYTE GZ-M3 házam van, egy gyárilag beletett GB 450W-os táppal, de nincs rajta 6 pin-es vga tápcsati. Úgy hallottam, hogy a gigabyte tápokat az fsp gyártja, ez ennél a modellnél is igaz?
Elképzelhető esetleg, hogy elbírná a konfigot, és egy átalakítóval megoldható lenne a VGA táp probléma? -
M@rdel
őstag
válasz
BrianWard #36861 üzenetére
Ha volna még 500Ft pluszban. Ezen is gondolkodhatsz.
Sharkoon WPM400 -
BrianWard
csendes tag
Sziasztok!
A következő konfighoz szeretnék tápot venni:
GIGABYTE GA-H67MA-USB3-B3
Intel Core i3 2100
CORSAIR 8192MB DDR3 1333MHz CL9 KIT
1 db SSD
1 db HDD
GTX650 1GB GDDR5 PCIEMilyet ajánlotok? A keret sajnos max. 13 ezer Ft.
Köszi.
-
NorbixD
tag
Hello
Mi a véleményetek erről a tápról? Corsair VS450
Elég olcsó és mégis elég nagy teljesítményű így megtetszett. -
misx
senior tag
Hülye origo miket terjeszt:
"Fontos tudni: a mai videokártyák nagy teljesítménye miatt fogyasztásuk is magas, így az asztali gépbe ajánlott minőségi ötszáz, de inkább hatszáz wattos tápegységet szerelni, mert a kis négyszáz wattos táp nem fogja bírni a terhelés. Ez mindössze pár ezer forintos extra költséget jelent."
De legalább a minőségi szó szerepel benne.
-
törölt tag
válasz
pcsabat #36854 üzenetére
Oké, este én is akartam javasolni neki még a Bequiet-et, de aztán láttam a kikötéseket ... és gondoltam vár majd amíg ennyi pénzért full modulárist kap jó pár év múlva
Még gondoltam rá, hogy beírom a Seasonic X-660, ez minden kikötésnek megfelel, csak éppen az ára nem ott van ahol kellene, bár ha nettó áron hozzá tudna jutni még jól is járna -
pcsabat
őstag
válasz
#25712384 #36853 üzenetére
értettem én, ne értsd félre a válaszom!
Én csak azért mondtam neki a Be Quiet-t mert még az is bőven sok a konfig-hoz, jobb minőségű mint a másik kettő (bár nem sokkal ez tény, mert azok is nagyon korrekt tápok), halkabb is és azért sztem nem mindegy, hogy fél moduláris vagy sem, mert egy 600W-700W-os nem moduláris tápnak azért már van bőven kábele (saját tapasztalat az XFX-el), amihez már óriási ház kell, hogy el lehessen rejteni őket.
-
törölt tag
válasz
pcsabat #36852 üzenetére
Nem szerettelek volna megrengetni a hitedben, csak a kérdezőnek volt egy kikötése, miszerint: "nem ártana, ha TELJESEN (azaz 1db kábel sincs forrasztva) moduláris lenne, kizárólag a takarítást megkönnyítendő. Ha nem ilyen, akkor szinte mindegy, hogy moduláris-e egyáltalán, félmegoldás nem igazán hoz lázba"
-
pcsabat
őstag
-
Shoeye
csendes tag
ja? És elfelejtettem
AMD Athlon II X3 450, 3200 MHz -
Shoeye
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Döglődött a gépem, így cseréltem konfigot benne, bár időszerű volt. Állandóan indításkor a disk read error occurred press ctrl+alt+del hibával indult. Azt hittem ram vagy vga vagy hdd, de azok letesztelve, és jók. Alaplap cserélve, egyedül a tápot nem cseréltem, de ezek szerint az lehet a bibi, mert még mindig ha kikapcsolom, ugyan azt írja ki. Az alábbi konfighoz mekkora tápot vegyek? Elég egy 450-es vagy 500-as vagy 550-es? Na meg milyet?
Alaplap:Asus M5A78L-M LX3
16 GB(2x8) Corsair CML16GX3M2A1600C10 ram
ATI Radeon HD 4600 Series (512 MB),
SAMSUNG HD103UJ ATA Device (1000 GB, 7200 RPM, SATA-II)
WDC WD5000AAKX-001CA0 ATA Device (500 GB, 7200 RPM, SATA-III)Köszönöm a segítséget előre is.
-
Bobrooney
senior tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte SuperB550 -es tápom, elkezdett hangosodni, és le szeretném váltani.
Kérdésem az lenne, hogy egyáltalán kell nekem ekkora?Gigabyte GA-880GA-UD3H
AMD Phenom II X4 955BE
Asus Radeon HD7700
2x2GB Kingston 1333Mhz
Gigabyte Superb 550WHalk megoldás érdekelne, olyan 10-nagyon max 15ezer értékben. Corsair tápokat ajánlották, melyik jó széria?
Köszönöm a választ előre is!
-
haddent
addikt
Üdv
megint itt vagyok, megvan a pénz a tápra, és akkor megint kérnék tanácsot, kicsit módosítva az előzőeket:- i7 3770 és hd7970 mellé kell, legyen benne bőven tartalék, én azt mondanám, hogy min. 600W
- erős, védelmekkel ellátott, megbízható, sok garival (3 évnek örülnék min., ájjjponntól venném valszeg.)
- nem ártana, ha TELJESEN (azaz 1db kábel sincs forrasztva) moduláris lenne, kizárólag a takarítást megkönnyítendő. Ha nem ilyen, akkor szinte mindegy, hogy moduláris-e egyáltalán, félmegoldás nem igazán hoz lázba
- örülnék neki, ha harisnyázva lenne a kábel, esetleg "szalagkábel" formátumban lenne, az sem baj ha mind fekete, tehát nézzen ki pofásan az egész
- max. 30kHa jól sejtem ebből a keretből azért már kapható ilyen, de remélem megerősítést kapok ajánlatokkal nem cáfolást
Köszi
Közben amiket én néztem eddig:
[link] (tudom, hogy felesleges a 700W, de olcsóbb mint a 650-es ugyanebből a szériából
)
[link] -
mcmike
őstag
válasz
surgyi #36801 üzenetére
Nekem pont ilyenem van, még sikerült elcsípnem a Hardverker-ből az utolsó darabot (XFX Pro 650W). 2 év garit vállalnak rá Magyarországon, de a harmadik évtől pedig átmegy gyártói gariba a dolog. Annyi csak az egész hogy akkor a gyárral kell levelezni meg postázni ha bármi probléma lenne.
-
salieri.
őstag
Sziasztok!
FSP 400-60APN táphoz nem jár kábel?
Mert rendeltem ipontól egy gépet és nem küldtek hozzá.. -
pcsabat
őstag
válasz
Graphics #36837 üzenetére
- légszállítás 10%-nál nem lehet kevesebb a gyárinál
- azonos (vagy alacsonyabb) feszültségen induljon mint a gyári
- ne legyen PWM-es
- csak a sima 3 vagy 2 pin-es kábellel csatlakozóval/kábellel rendelkező a jó
- lehetőleg forraszd a kábeleket, nehogy elengedje a jövőben
- mielőtt beszereled azért hidegen ellenőrizd, hogy indul-e a venti benne.Ha ezekre odafigyelsz akkor nem lesz gond hosszú távon sem.
Gondolom nem azt a belsőt kapják mint a HX-ek
-
Graphics
Jómunkásember
Halihó mindenkinek, inkább tápvétel helyett tápventi vételben kérek most segítséget.
Jó az a közelítés, ha egy tápban ventit szeretnék cserélni / FSP-250 HEN / , hogy hasonló motorerejűt veszek, vagy a légszállításon kívül van még valami speciális kitétel, aminek meg kell hogy feleljen a venticsere?
/ megfelelő topicban is feltettem a kérdést, de nem kaptam választ. /
Mi az ami ajánlható ebbe a kisfogyasztású típusba
@tixem: VS = Value Series, tehát szerintem nem a teljesítmény-orientált felhasnzálóknak szánják, habár érdemes lenne megtudni, milyen belsőt rejt a cucc.
Szerk: CWT belsős, de azt ne kérdezd melyik fejlesztés
Amúgy a ház rácsa teljesen megegyezik a Thermaltake TR RX2 550W házával, legalábbis elég hasonló.
-
Valkűr
addikt
Megjött az FSP Aurum Gold 650wattos tápom, eddig hibátlan, mint teljesitményben, mint pedig zajszintben kiváló. Kár hogy a külseje nem látszik a házba betéve, mert nagyon szép darab. Igényes csomagolásban jött.
-
Lacc88
senior tag
Sziasztok !
Azt szeretném kérdezni , hogy tápból BE QUIET - et vagy Corsair lenne jobb választás ?
olyan 25 tájt gondolkodom
i5/i7 3570k - 2600k - 7870 - gtx 660
köszönöm , ja és moduláris legyen ha nem baj .
Tuning lenne ....
-
tixem
addikt
Valaki erről tud valamit mondani?
-
jeni
félisten
Üdv.
A CTG Chieftec CTG 400 80P 400W elegendő egy ATI 5850-s karihoz full játékok esetén? -
zsole84
senior tag
válasz
banderasz77 #36826 üzenetére
-
pcsabat
őstag
válasz
banderasz77 #36826 üzenetére
ennél ami olcsóbb az már hangosabb is, meg közel sem ilyen jó minőségű.
-
pcsabat
őstag
válasz
banderasz77 #36824 üzenetére
egy 30W-ot fogyasztó gépnél mire nem elég egy 18 amperes 12v-os ág (216W)? Radeon 7770 80W TDP-vel szuperál
. Az egyik ágon úgyis a processzor lesz, a másikra meg meg akár egy GTX 680-t is ráköthetsz
-
pcsabat
őstag
válasz
banderasz77 #36822 üzenetére
rendkívül jó minőségű táp mindegyik amiket itt leírtunk. Sajnos ezeknél kisebb teljesítményű nem nagyon van a piacon. Ennek a Be Quiet-nek még 20%-os terhelésnél is 90% feletti a hatásfoka.
-
pcsabat
őstag
válasz
banderasz77 #36820 üzenetére
Esetleg passzív alternatívaként ott az FSP Zen, ami nem egy rossz táp, csak már elég régi konstrukció (és most is 30k felett van jóval az ára). Egyébként a Be Quiet! halkabb lesz mint az Arctic proci hűtőd (13 db terhelés nélkül, 14 db-bel 100% load azaz KUSSBAN van teljesen)
-
pcsabat
őstag
válasz
banderasz77 #36814 üzenetére
Ez "fanless": Seasonic X-400
VAGY
Ez pedig az egyik leghalkabb ventilátoros táp a világon! Be Quiet! Straight Power E9 400W
De az árukat is megkérik!
-
surgyi
senior tag
-
törölt tag
válasz
kraven54 #36815 üzenetére
HKC-vel az a gáz, hogy ha bedöglik, akkor lehet, hogy több hardver is kukás lesz... A minőségéről nem sokat lehet elmondani, sokan használják, spórolásból, tudatlanságból, van akinél évekig megy gond nélkül..., de ebben a fórumban nem fogod azt a választ kapni, hogy 'vegyed, oda elég lesz'...
Egy fsp 350-60apn-t már egész baráti áron megkapsz és az irodai gépet probléma nélkül elviszi és nem kell izzadni, hogy gáz lesz-e vele. Vagy ha körül nézel, hardveraprón is kaphatsz használt, jó darabokat!
-
kraven54
aktív tag
Üdv! Tudom, hogy a HKC nagyon gáz táp, de egy irodai géphez sem ajánlott ami csupán netezésre lenne használva?
-
Brutus880
tag
Egy XFX pro 650W elbírna egy intel i7 3770K (4,9Ghz) meg egy vagy esetleg kettő MSI GTX 680 Lightningot?
Vagy a FSP aurum 750W gold lenne jó hozzájuk vagy a 650-es verzió?(#36813) pcsabat: Akkor a FSP aurum 750 a kiválasztott.
Köszi
-
vzsryl
nagyúr
válasz
banderasz77 #36809 üzenetére
Szia!
ENERMAX Triathlor 300W, SEASONIC G 360.
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
A gépemben van egy 350W-os FSP 350-60 APN táp, amit szeretnék jóval halkabbra cserélni. Teljesítményben a 350W bőven elég. Ha nem túl drágák a passzív tápok, akkor az is jöhet.
Ez a leghangosabb a gépemben, ezen felül csak egy AC Alpine 11 Plus venti pörög bent halktalanul 10% -on.Üdv.
-
MMIX
addikt
Az új verziós Seasonic X sorozatból az első teszt: www.clubedohardware.com.br (HardwareSecrets)
Seasonic X-650 (SS-650KM3), újra 50-re végződik. Az előd 60-ra (X-660), az első is 50-re. -
Brutus880
tag
Egy XFX pro 650W elbírna egy intel i7 3770K (4,9Ghz) meg egy vagy esetleg kettő MSI GTX 680 Lightningot?
Vagy a FSP aurum 750W gold lenne jó hozzájuk vagy a 650-es verzió?
-
gainwardgs
veterán
TX650 v2 megbírkózna 680sli-vel 4.3-as 2500K mellett??
-
tixem
addikt
Corsair VS szériáról vélemény? Mitől ilyen olcsó? gondolom nem egy nagy cucc. Chieftec GPS széria?
-
surgyi
senior tag
Egyébként mit szóltok az XFX 650W-os tápegységéhez. Az hogy van, a gyártó 5 év garanciát ad, de pár helyen 2 évvel árulják itthon?!
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W