Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- New Game Blitz - 2024
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AnthraxP
csendes tag
Hali skacok!
Egy HP compaq 8200 elite sff szériás gépbe kéne táp de fogalmam sincs miket tudok bele passzírozni a méretei miatt megnéztem közelebről a témát nagyon hülyén néz ki ami most benne van és azt sem tudom egyáltalán csereképes e a cucc [link] <---- ilyen van benne xD -
BDave
őstag
Arra gondolok, hogy melyik kábellel tudnám meghosszabbítani, hogy összeérjen a kettő ha túl rövid(ek) a kábel(ek)?
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
-
Geresics
addikt
válasz fOriginal #34888 üzenetére
Én olyan 500-550W környékén keresnék egy minőségi (pl. FSP, Seasonic, Corsair) tápot.
Pl.: Seasonic M12II-520, Enermax Triathlor 550W, FSP Aurum Gold 500W*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
fOriginal
tag
Sziasztok, egy konfighoz keresnék megfelelő tápot
Asrock z75pro3 alaplap
8gb corsair vengeance memória
Intel core i5 3570 proc (tuning valószínűleg nem lesz)
nVidia Gtx 660 vidkártya
120gb intel ssd
1 optikai
és max 2 hddA cél a megbízható, de aránylag olcsó kategória lenne. nemtudom 10-15 000 ből kijön-e egy jó táp, vagy csak 20 000+. Ha a háztól is függ akkor ha ajánlotok házat azt is megfontolom. Segítséget előre is köszönöm.
"a pessimist is never disappointed"
-
Mclovin
senior tag
Konfig:
Gigabyte lga 775-s foglalatú alaplap
Intel Core 2 Duo e4600
Samsung Sata II 160 gb winchester
Samsung Sata II 250 gb winchester
LG DvD író
Ati HD 4830
2 gb ddr2 800mhz ram
+ egy házhűtő ventiEhhez elég lenne egy 70-80% hatékonyságú, 400W-s táp?
-
Crias
senior tag
Az egyikhez (drágábbhoz
[ P ] ) adnak tápkábelt a másikhoz nem [PB].petike2014 (#34880)
Azt tudom hogy jó táp csak majd 3k-val olcsóbb és low budget gépekbe nem igazán tudok mit ajánlani az fsp 400-60apn-en kívül, azért is kérdeztem meg mert ez így első ránézésre jónak tűnt.[ Szerkesztve ]
Crias
-
BDave
őstag
válasz petike2014 #34880 üzenetére
-
Crias
senior tag
Sziasztok!
A milyen asztali gépet vegyek totyikban felmerült ez a táp, én a gyártó (chieftec) oldalán nem találtam meg ezt a tápot, valami új eresztés lehet?
Lehet tudni róla valamit? Low budget gépekbe ajánlható? Állítólag 50cm-es kábelei vannak, így alsó tápos házba is jó lehet.Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
Crias
-
BDave
őstag
válasz pcsabat #34872 üzenetére
Közben rájöttem, hogy nem is kell több kábel csak egy. Ez most egy másik gép lesz, az én gépemben is FSP van (400W) szintén Bitfenix házban és meg kellett toldani. Ha jól emlékszem, akkor csak a HDD-t. Nem is tudom miért hittem azt, hogy hirtelen több kábel fog kelleni ugyan ahhoz a konfighoz
Mellesleg én nem vettem kábelt a toldáshoz, sufnituning volt: nagybácsikám gyorsan összedobott egyet este. De ez most nem játszik, így marad a drágább, de kényelmesebb megoldás. De lehet, hogy inkább egy Chieftec táp lesz. Van különbsége a kettő között? Gondolom nem sok, max 1000 Ft
-
pcsabat
őstag
-
BDave
őstag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni? Egy Bitfenix Merc Alpha házba szerelendő FSP Hexa 500 táphoz milyen kábelt vegyek, hogy kényelmesen el tudjam érni az alkatrészeket?
-
Geresics
addikt
válasz marcyman #34864 üzenetére
Ha egy keretet is írsz, amibe bele kell férni, akkor biztos gyorsabban tudnak segíteni.
Én olyan 500-550W környékén keresnék egy minőségi (pl. FSP, Seasonic, Corsair) tápot.Pl.: Seasonic M12II-520, Enermax Triathlor 550W, FPS Aurum 550W
[ Szerkesztve ]
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
marcyman
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
-
ttmk.lac
csendes tag
Helló! Segítséget szeretnék kérni táp témában. A felállás a kővetkező:- I5 2400, hd 7770, 2 db vinyó, 1 odd és mindez egy alsótápos CM 430-ban foglal helyet. Elvárások: kb 10000 ft ár ( ha jó táp és egy ezressel több az még belefér), minél halkabb venti, lehetőleg fekete ( plexi oldallap miatt ), ha lehet moduláris legyen bár tudom ,hogy ebben a kat.ban nem jellemző. Bővítés mostanában nem lesz, max jövőre egy 8850. Tudom az elvárások az égig nőnek, a pénz kevés, de bízok bennetek.
Szerk: alaplap: Asus p8h67 m-le. És inkább új, garis táp érdekel, de ha van valami extra jó vétel apróban akkor meg lehet győzni.
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
Seasonic 80+Platinum Fanless (ventilátor nélküli) 520 W teszt.
www.hardwaresecrets.com -
Geresics
addikt
Erre esetleg valaki? (#34828) geresics?
-
Geresics
addikt
válasz Remus389 #34843 üzenetére
Attól, hogy valami szürkeimportos, attól még kapsz róla áfás számlát!
Amúgy ipon tényleg tuti lesz még 5 év múlva is, és pofátlanul alacsonyak az áraik! (Van saját számtech. boltom, és van, amit onnan olcsóbban megkapok, mint a nagykerekben! Versenyezni velük árban vidéken lehetetlen, kivéve, ha figyelembe vesszük a postaköltséget, ami 2-3 termék vásárlása esetén már el is tűnik... )*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Asbee
veterán
620-as táp nem is kell egy erős 500-as elég. Egyébként ez a seasonic teljesen jó, modernek mondható belső, jó hatásfok. Nem is igazán találok 80 eurón belül mást amit érdemes lenne helyette venni.
(#34845) justo00: Kábelei szerintem rövidek lennének+ átalakítózni kell. Inkább Corsair CX 430
[ Szerkesztve ]
-
justo00
tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz:
Alaplap: ASROCK 970DE3/U3S3
CPU: AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition
VGA: SAPPHIRE 11201-00-20G HD7770 1GB GDDR5 GHZ EDITION PCIE
RAM: KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz KIT
HÁZ: SHARKOON Vaya
+1vinyó és 1 ventielég lenne a teljesítménye és kábelezése ennek a tápnak: [link]
-
Remus389
veterán
válasz Geresics #34837 üzenetére
értem, viszont áfás számla is kell
szóval marad az A4team, szerintem ha rossz 1 éven belül kiderül, ha a következő 4 évben lenne baja, csak szerzek valakit a PH-ról egy Big Mac menüért akinek van garipapírja, nekem pedig egy rossz tápom
a másik bolt ahol 5 év garit írnak macerás, utálom az ilyen webshopokat, regisztrálni meg minden, az is lehet 5 év múlva sehol nem lesz az a bolt...
megkérdem holnap az A4team-et van-e raktáron, ha nincs hozzanak, vásároltam már tőlük korrektek
az is lehet azért nem írják ki az 5 v garit hogy rávegyék az ember a 2 év garira +5%-ért
szerintem a gyártói garit is lehet érvényesíteni vhogyan
de úgyse fog tönkremenni, az ettől jóval bénább chifim is 6 éve fut
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Fractal Desing Integra R2 és Tesla R2 tápokról mi a vélemény? A topicban semmi sincs még róluk, és a Tesla R2 tetszik. Bár nincs 400 vagy 450W sajnos, az 500-as meg már 27 pénz... De attól még szép, és érdekel, hogy jó is-e vajon.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
ryger
aktív tag
Parancsolj uram, habar en nem ertek nemetul es lehet csak valami nagykerar.
Itt talalhatod meg. -
marcyman
aktív tag
Sziasztok!
Új táp vásárlása előtt szeretném kérni a segítségeteket a következő konfighoz:
- I5 2500K proci amit autatikusan húz a gép
- Gigabyte GTX 570 videókártya (nincs húzva)
- 1 db merevlemez és dvd író
- alsótápos a házA jövőben esetleg SSD-vel vagy újabb vinyóval bőviteném.
Egy jó ár/érték arányú tápra lenne szükségem. Garancia fontos, hogy 1 évnél több legyen rá.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
válasz Remus389 #34836 üzenetére
Amikor egy termékre normál esetben 3 (vagy több) év garancia van, olyankor 1 (vagy 2) év bolti gari általában a szürkeimportos cuccokra van. Ennek előnye az ár, hátránya, ha gond van a termékkel, mert ilyenkor már csak a boltoson múlik, hogy mi lesz a végeredmény...
-
Remus389
veterán
válasz pcsabat #34833 üzenetére
köszi akkor valószínűleg az FSP aurum lesz, egyrészt mert hosszú távra tervezek tápot(5+év), másrészt mert tényleg jókat olvastam róla(halk, kiváló hatásfok, minőség, újfejlesztésű belső, FSP), harmadrészt anyukám főnöknője leírja az adójából (tehát nekem ingyen lesz, de 35 ezerért pofátlanság lenne tápot venni)
szóval: FSP aurum a Raider helyett(mert az nincs)
kérdés: árgép szerint itt a legolcsóbb
az egyik helyen miért van 1 vagy 2 év gari, a másik helyen pedig 5!
szóval a bolti gari 1 vagy 2 és a gyártói gari 5?
azért furcsállom mert a raiderre is mernek 5 évet vállalni, akkor az fsp aurum-ra nem?
-
ryger
aktív tag
Udv,
Ismerosnek epitunk uj gepet es eleg komoly teljesitmenyu lesz. Geforce 680 egy i7 3930k tarsasagaban plusz az apraja. Neki ajanlottak a Seasonic S12 II 620W-os tapot de talan az mar kicsit regi fejlesztes es esetleg jobb lenne valami mai/frissebb helyette. Ilyesmi arban kellene maradni(kb 80€) ha mast ajanlotok helyette. Also tapos haz lesz a szine szinte mindegy es nem kell modularis! Halksag es a teljesitmeny a fonosabb tenyezok.
Koszi elore is!
-
pcsabat
őstag
válasz Remus389 #34832 üzenetére
1. van hasonló árban Chieftec CTG-500-80P, ami megbízható és jó táp, elég hosszú kábelekkel és halk is.
2. a HEXA szintén megbízható, jó táp. Nekem is volt egy 500W-om. A kábelei lehetnek rövidek alsó tápos házba. Kb. ugyanolyan hangja van mint a Raider-nek. Nekem hangos volt a HEXA, de egyeseknek nem az. Én nagyon érzékeny vagyok a gép hangjára, szal lehet nálam volt a hiba, hogy hangosnak éreztem.
3. a négy közül amiről eddig szó volt az FSP aurum 500W a legjobb választás, bár drágább mint a többi.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
nagyon bosszús vagyok, az FSP Raider amit kinéztem, mindenhol elfogyott
ma akartam a rendelést intézni de nincs sehol
várni nem tudok
arra gondoltam, az FSP Hexa 500W is megfelelő lehet nekem, arról mi a vélemény?
-az is 80+
-nincs rá 5 év gari, csak 1-2 év sajnos, de olcsóbbolyan brutális gépem úgyse lesz hogy raider kelljen
kérdésem:
1. FSP Raider-nek, Chieftecben vagy hasonlóban mi lehet az alternatívája? ár másodlagos de 20K felett ne legyen
2. ez a Hexa megbízható? jókat hallani róla?
3. gondolom az APN sorozat és a Raider közti arany közép ez a Hexa
4. jobban megnézve, 50W-tal és abban marad el hogy 6+8 PCI-E van 8+8 helyett
5. Halk?
[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
-
Geresics
addikt
Hali!
A következő konfighoz milyen tápot javasoltok?
- Gigabyte GA-Z77X-UD3H-WB WIFI alaplap
- Intel Core i5-3570K 3.4 GHz dobozos
- 16GB 1600MHz DDR3 RAM Corsair Vengeance Kit (CMZ16GX3M2A1600C10) (2X8GB)
- Sapphire Radeon HD7950 3GB GDDR5 FLEX OC with Boost /11196-17-40G/
- 120GB OCZ SSD-SATAIII 2.5" Meghajtó Vertex 3 Series (VTX3-25SAT3-120G)
- plusz van még valami (szerintem SATA2-es) HDD-je adattárolásra, ami a korábbi gépből marad egy Thermaltake házzal együtt.Eredetileg egy Corsair VX430-at akart volna a haverom, de szerintem az ehhez már kevés lesz, pláne, ha később akar a procival szórakozni (egyenlőre még nem akar, ezért nincs is hozzá külön hűtő).
-
Chp
őstag
válasz MeszarosB. #34824 üzenetére
Mennyi időt ment? Nagyon sok ismerősömnek vettem és elég régóta mennek gond nélkül és még az enyém is tökéletes, bár most cserélem FSP-re platformváltás miatt.
-
Asbee
veterán
válasz MeszarosB. #34824 üzenetére
Corsair CX430, FSp HEXA 400, Chieftec CTG, Sharkoon WPM400
-
MeszarosB.
tag
Sziasztok!
Lehetséges, hogy ellszállt a Coolermaster Elite 335-ös házban a Chicony Hypro 380-as tápunk, és
egy 400w körüli cseretápot keresnék 12k-ig bezáróan.Szenteltvízet keresek nagymennyiségben. Ugyanitt hibás G100S eladó.
-
Tauren45
aktív tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy találtam a napokban egy gépházat pontosan névre:Xilence Interceptor Pro.
És valaki megkérdezte tőlem, hogy tulajdonképpen mi is az a "mini power supply" ami ha minden igaz a fölső chamber-ben kapna helyet. | Nem tudom mi a hivatalos megnevezése egy ilyen tápnak.
És sajnos nem tudtam rá normális választ adni. Így most már engem is érdekel ez a dolog.
Ki is néztem a FSP150-50TNF (FANLESS) nevű tápot, ez valyon oda illő, a felserelése hogyan történne? Én csak 3 csavar helyet látok, és azon a 3 csavaron csüng ez a táp? Nekem nem tűnik biztonságosnak És mi van akkor ha alatta van egy µATX-es alaplap akkor a CPU hűtőt hova teszem? Vagy az pont elfér?
Még annyi kérdésem lenne, hogy ez a táp gondolom én képes egy core i5-öt rendesen kiszolgálni lappal rammal, nincs külön vga.
Köszi a segítségeteket.
Samsung Galaxy S2 - 4.0.4 - SGP Ultra Crystal | Lenovo W510 | The Settlers 2 |
-
Asbee
veterán
Chieftec CTG 500 vagy Sharkoon WPM 400 amit tudok ajánlani alsótápos házba, hasonló árban. Igaz egyik sem FSP beles, de a chieftec napjaink best buy tápja, erős, csendes, hibásról még nem hallottunk (Sirtec bél). A sharkoon wpm szintén nagyon ajánlott olcsó moduláris. (CWT bél)
[ Szerkesztve ]
-
Levwi
aktív tag
Hellosztok most tervezek tápot cserélni mert megilyedtem hogy a chieftec iarena tápom tönkreteszi a gépem.
Az fsp hexa 400-on gondolkozok de mindenhol azt írják hogy nagyon rövidek a kábelei.
Tudnátok ajánlani hasonló árban valami jó tápot aminek elég hosszúak a kábelei alsó és felső tápos gépbe egyaránt. Alényeg hogy fsp legyen legalább a bele.Xiaomi 14
-
NixonHUN
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Gigabyte Odin 370W-os táp hajt meg egy relatíve alacsony fogyasztású konfigot: (CelE3300@3.0 Ghz, 4GB DDR2 800 Kingston Hyperx 1.8V, 320Gb Sata winchester. és egy 9800GT).
A kérdésem: Le szeretném cserélni a procit egy Q6600, vagy valami hasonló négymagos megoldásra. A mennyit fogyaszt a gépem típusú oldalaknak nem hiszek.. Szerintetek érdemes lecserélni a tápot?
Előre is köszi a választ.
-
pcsabat
őstag
válasz kissz84 #34804 üzenetére
azt hiszem, hogy az 550-es XFX-nek is 55 centisek a kábelei. Esetleg a proci tápkábele lehet rövid - a többi bőven hosszú is lesz -, egy magas alsó tápos házban, ha hátul szeretnéd elvezetni (nálam ez az egy hibádzott, de 60 centi magas a ház és még ha 65 centi hosszú is lett volna az a kábel akkor sem ért volna el hátul vezetve).
davidunited: azt jelenti, hogy csak magát a tápot kapod. Nincs doboz, hálózati tápkábel stb. Csak maga a táp "bezacskózva"
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz davidunited #34807 üzenetére
Csak a csupasz tápot kapod, oem = doboz és tápkábel nélküli termék
https://howbad.info/
-
davidunited
tag
Amikor azt olvasom valahol h a tápegység OEM AZ MIT JELENT?
A nemleges vàlasz is vàlasz...
-
Qru
MODERÁTOR
-
kissz84
tag
Ohh egyértelműnek látszik a dolog szerintetek ennek igazán örülök
Csak a kábelek legyenek elég hosszúak és szépen elrendezem mint az előzőt*.*
Köszönöm a gyors reakciót urak !Jobb tűzben égni mint húgyban ázni...
-
pcsabat
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Milyen notebookot vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Renault, Dacia topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Trollok komolyan
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Horgász topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest