Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:59:05

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#101301) diegho


diegho
nagyúr

Thermaltake London 550W mennyire ajánlott? Ahogy nézem ez a legolcsóbb moduláris 80+ Gold, ráadásul még 60hó gari is van.

(#101302) _Atesz válasza diegho (#101301) üzenetére


_Atesz
addikt

Ajánlott, stabil táp. CWT bele van, nagyon csendes gépbe viszont nem biztos, hogy jó, tekintve közepesen csendes.


mesteruram

Neked 650-es van?

[ Szerkesztve ]

(#101303) _Atesz válasza _Atesz (#101302) üzenetére


_Atesz
addikt

Pardon, helyesbítek, inkább úgy írom, hogy csendes (<30dBA), de nem ultra csendes.

(#101304) mexel válasza _Atesz (#101302) üzenetére


mexel
veterán

CWT és ajánlott? :F Zavart érzek az erőben :DDD

(#101305) _Atesz válasza mexel (#101304) üzenetére


_Atesz
addikt

Pedig így van. Pl. a Corsair RM sorozat is CWT beles.
Amúgy meg higyj a szemednek:
teszt1
teszt2
teszt3

[ Szerkesztve ]

(#101306) mexel válasza _Atesz (#101305) üzenetére


mexel
veterán

Mindezt elhiszem. Csak azt nem értem ha ez CWT akkor miért ajánlott? A kistesója a Hamburg ami nekem is van azt pl itt elutasítják pedig az is CWT. Nincs a konkrét darabbal probléma, csak az hogy CWT és a CWT nem ajánlott mert régen voltak rossz CWT belsők, valami ilyesmi az indok a nem ajánlott típusoknál. Akkor ez a CWT miért ajánlott? ( itt a ph-n persze, más tesztekben nem húzták le a tápokat, ott nem foglalkoznak vele kia beszállító, ha jól viselkedneka teszteken kapnak ajánlott plecsnit)
Most pl hogy elakartam adni többen is ez miatt nem vitték el mert itt nem ajánlott a CWT. Megérteném ha ilyen CWT-ből a legtöbb hibás lenne és vinné magával a gépet ha megáll, de nekem pl az istenített Sirtec belsős Seasonic állt meg elég hamar és nem is jvították hanem pénz vissza, mert nem egyedi dolog volt állítólag. Én biztos nem veszek Sirtec belsőt most ha nem muszáj. Gari ide vagy oda sokba került így a dolog. ( mivel amikor vettem sokkal olcsóbb volt, áés ami pénzt visszakaptam ugyanarra a típusra sem volt elég, amit vettem hangosabb mint gondoltam (Hamburg) ott is bukta, plusz ha most veszek az jóval drágább lesz. Azért vettem anno sirtec belsős tápot hogy legalább 5 évig amíg gari van ne kelljen vele foglalkoznom, azóta
meg csak költök tápokra hogy találjak egy halkat ( mert az 500-as BQ sem volt ajánlott mert az meg HEC, bár nem sok rosszat hallottam ennek ellenére arról sem )
Most végre az új 9-es FSP, talán az jó lesz remélhetőleg, bár dobtam már ki kettő 400-as fsp-t is régebben pár évesen :)) Mondjuk azokból igen sokat szereltem be egy időben.
Ezzel csak azt akartam írni, hogy biztos jó irány itt, hogy kb 5-8 tápon kívül semmi sem ajánlott itt teljesen fekete-fehéren egy beszállító miatt? Azért egyértelmű hogy egy vargáné és társát ne ajánlja senki vagy eg akygát, de nagyobb gyártók minden védelemmel szerelt tápjai amik teszteken jól teljesítenek talán beleférhetnek az ajánlott kategóriába. ( pl egy 500-os Pure Power BQ vagy hasonló darabokra gondolok)
Nagyon le lett egyszerűsítve az ajánlás úgy érzem. Tudjuk meg a beszálllítót, ha nem FSP vagy Sirtec vagy delta nem vegyük, ha igen vegyük. Régen az volt az érv hogy vannak -e olyan védelmek amik fontosak és ez már döntő lehetett, vagy adott típusban gyenge minőségű kondi vagy venti volt stb, vagy láthatóan hibás alultervezett valami.

[ Szerkesztve ]

(#101307) DR|FTK|NG válasza mexel (#101306) üzenetére


DR|FTK|NG
veterán

A drágább CWT-k (általában) rendben vannak.

Ha akarod, akkor nyugodtan vegyél HEC-et, Te döntésed. :K

[ Szerkesztve ]

(#101308) jim bcs válasza mexel (#101306) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

Mert a CWT-ből is van minőségi kategória, van alja is ami nem igazán ajánlott és nem mellesleg OEM.

[ Szerkesztve ]

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#101309) mexel válasza DR|FTK|NG (#101307) üzenetére


mexel
veterán

Nem ezt mondtam, de így nagyon le van egyszerűsítve. Tudom, van egyYoutube videó ahol meghalt a HEC egy tápja, de biztos hogy pl a BQ aki úgy tűnik adni akar a minőségre olyat enged át ami ilyen veszélyes? Van konkrét tapasztalat hogy ezek az új HEC vagy CWT belsős ( márkásabb) tápok sorra tönkre mennek, illetve nagyobb arányban mint a Sirtec vagy FSP? Amikor a Seasonicom meghalt és leírtam a tapasztalatom kb 5 privit is kaptam amiben írtak tagok hogy hasonló hiba van-volt náluk is stb.
Mindegy, hagyjuk.

jim bcs: igen de ki dönti el mit hová teszünk? Nyilván ahogy írtam nem a cwt belsős pl akygáról beszélek, az alap hogy nem veszünk 20 dekás csillió wattos tápot 4000-ért, de amikor már nagyobb gyártók nem túl olcsó termékéről van szó, ami külföldi teszteken hozza az elvártat akkor az itt sokszor nem ajánlott, és csak azért mert cwt vagy hec.

És minaz ellenére amit írok köszönet a hozzáértőknek itt hogy foglalkoznak a kérdésekkel és segítenek, csak gondoltam megkérdezem ezt hogy nem lett-e leegyszerűsítve nagyon az ajánlási kör :)

[ Szerkesztve ]

(#101310) _Atesz válasza mexel (#101306) üzenetére


_Atesz
addikt

Most jól értem, hogy belekötsz a CWT bélbe, hogy miért ajánlom, majd pont azt reklamálod, hogy nagyon leszűkítjük a kört :F
Ami a HEC belsőt illeti: link
Mondj még egy olyan tápot a BQ 500-ason kívül, ami szerinted benne kellene legyen, árban/felszereltségben/hatékonyságban/stb megelőzi az itt ajánlott típusokat.

Amúgy nézd meg pl. Johnny ajánlott listáját, az FSP-n belül pl. nincs benne a Hydro X széria, a Raider, nála is reklamálni fogsz? :D

(#101311) ragesz


ragesz
csendes tag

Sziasztok!

Laikus vagyok a témában, lényeg, hogy elfüstölt a 6,5 éves Chieftec GPS-550A tápom, ez azt jelenti, hogy már pár napja kerregett a venti, kis mozgatással általában heylre jött, aztán egyszer csak bakelitszag volt, ekkor gyorsan kirántottam a 230-as kábelt a konnektorból. Nem tudom van-e még rá garancia, gondolom rég nincs, papírjait nem találom, ugyhogy szétszedtem, és látom, hogy a belsejében több helyen fehér "olvadt" műanyag van (mint a sziloplaszt, csak ez kemény). A kérdésem az, hogy ez esetleg gyártáskor került-e bele, és ezzel rögzítettek mindenféle elemet (nagyon úgy néz ki), vagy most került bele? Előbbi esetben remélem egy új ventivel életre kelthető a cucc Ha igen, milyen ventit ajánlotok? Illetve utóbbi esetben milyen tápot vegyek? :)

Köszi a választ!

[ Szerkesztve ]

Üdv

(#101312) mexel válasza _Atesz (#101310) üzenetére


mexel
veterán

Oké, de valóban hagyjuk. Nem belekötöttem, azt hittem érthető amit szerettem volna mondani. Nem kötözködés vagy trollkodás volt a cél. Főként nem a szeméylednek szólt.
Csak néha nem értem az ajánlási irányt és az indokokat. Mindössze arra akartam rávilágítani hogy nem kezd-e nagyon "szokottá" és "kedvenc" ajánásra menni a dolog, mint pl ahogy már írtam is, más topikokban látni ( pl autó, tv, vga stb) van néhány kedvenc és ami azon kívül van az nem lehet jó. Mégis néha van kis kitérő, azért is írtam neked is mert meglepődtem hogy cwt-t ajánlasz.
Most ki van ragadva a HEC egy tesztje pl, és ezért nem ajánlott, vagy egy videó miatt. De ha az fsp-nek is van rossz szériája akkor ez alapján az FSP sem kellene hogy ajánlott legyen hiszen ők is gyártottak rosszat is úgy tűnik. Valami ilyesmi amire gondoltam amikor írtam, szerintem inkább egyes tápokra kellene lebontani nem csak a beszállítókra, de mégegyszer mondom, inkább hagyjuk, csak kérdeztem :)

(#101313) thomeef válasza _Atesz (#101310) üzenetére


thomeef
őstag

Mondjuk a hydrot, raidert én sem értem miért ajánlott amikor 100-ból 90-ben 1 év alatt szarrá gyapágyasodik a venti.

[ Szerkesztve ]

"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."

(#101314) _Atesz válasza ragesz (#101311) üzenetére


_Atesz
addikt

Az amit látsz, az ragasztó és igen, gyárilag került bele. Bakelitszag után váll felett hátra. Semmiképp sem javítunk.
A táp ajánláshoz:

Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "20.000Ft alatt kéne megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
● Pl "Lásd az adatlapomon."
● Pl "i5 6500, R9 390(MSI Gaming), 1db SATA HDD, 1db M.2 SSD", esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt.
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Például: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb...


thomeef

100-ból 90-ben. Köszönjük az értékes hozzászólást. Azért mert a tiédben 2 év után hangos lett még nem ezt a statisztikát kellene terjesztened.

[ Szerkesztve ]

(#101315) soneec


soneec
tag

Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy SFX tápot ... 20e Ft-ig max és jó lenne ha halkan üzemelne...

i3 4150 proci, gtx 460, 8gb ram, 4 hdd, 3 ventit kellene hajtania

Köszönöm a segítséget előre is! :R

(#101316) thomeef válasza _Atesz (#101314) üzenetére


thomeef
őstag

Hát akkor olvass egy kicsit mélyebben utána a csodálatos minőségű Yate Loon D12SH-12 ventiknek, és szívesen.

Ez a lista meg már ott vicc, hogy a BQ Straight Power tápok bennt sincsenek.

[ Szerkesztve ]

"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."

(#101317) mesteruram válasza ragesz (#101311) üzenetére


mesteruram
tag

Szerintem erre a tápra már ne költs, próbálj valakitől kölcsön egy ventilátort kérni hogy kipróbáld. Még ha megy is én nem bíznám rá már a konfigomat.

(#101318) _Atesz válasza soneec (#101315) üzenetére


_Atesz
addikt

Be Quiet SFX Power 2 400W 2év gari, halk, kiszolgálja teljesítményben a géped és megfelelő mennyiségű csatija van.


thomeef

Szerintem itt mindenki tisztában van vele, hogy az olcsóbb FSP-k gyenge pontja a Yate Loon ventilátor, de azért túlzásokba sem kell esni. Sajnos a 19k alatti árszegmens az 500-550W-os tápoknál kompromisszumos. Viszont az 5év gari úgy gondolom ellensúlyozza.

Ami Johnny listáját illeti pont ezért hoztam fel, hogy az még hiányosabb.

[ Szerkesztve ]

(#101319) pele81


pele81
tag

Üdv mindenkinek!

Egy kis segítségre lenne szükségem!
Ilyen tápom van:[link]

Most már négy éves, viszont szeretnék egy új konfigot, de nem szeretném, hogy ez legyen a leggyengébb láncszem.
A tervezett konfig:
GIGABYTE GA-Z97X-GAMING 3
Intel i5 4690k
Asus radeon r9 290
1 hdd
1 ssd
Deepcool gammaxx 400 cpu hűtő
5 db 12-cm ház venti

A későbbiekben lehet érkezik még egy r9 290.
Csere esetén milyen tápot tudnátok ajánlani max 20k-ig

Köszönöm a segítséget.

[ Szerkesztve ]

(#101320) Graphics válasza _Atesz (#101278) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Hétfőn tisztazom velük ezt a kérdést. :)

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#101321) _Atesz válasza pele81 (#101319) üzenetére


_Atesz
addikt

A tervezett konfigod fogyasztása max. 400W DC oldalon. A jelenlegi tápod ehhez elég lesz minőségben (Andyson beles) és csatlakozókat tekintve is. Ha nem, észreveszed, de mivel megfelelő védelmekkel el van látva, így kárt nem tehet a gépedben. A 12V-os és 5V-os ágat azért mérd meg normál és max. terhelés alatt multiméterrel, ha nagyon ingadozik, vagy leesik, az nem tesz majd jót a vinyódnak.

Ha még jön ebbe egy CF társ 290, akkor se teljesítményben (úgy már max. 660W-al lehet számolni), se PCI-E csatikat számítva nem lesz elég a tápod. Abban az esetben jól ki kell nyitnod a pénztárcád, 20k-nál biztos többe fog fájni, ha újat szeretnél. (és jön majd a kellemetlen villanyszámla is)


Duliee

Majd oszd meg légyszi mit válaszoltak. :)

[ Szerkesztve ]

(#101322) Balin85


Balin85
csendes tag

Szevasztok.

Haverom akarja most kicserélni a tápját. Egyenlőre úgy néz ki, hogy egy i5 6600K és egy GTX1060 ast kellene meghajtania. Ehhez egy Chieftec 750W 80 + os moduláris tápot nézett 21500 ért.
Szerintem ez egy kicsit túlzás hozzá.
Ti mit ajánlanátok hasonló összegért?

(#101323) thomeef válasza Balin85 (#101322) üzenetére


thomeef
őstag

200w körül kér az a konfig max, nem kicsit túlzás, hanem nagyon.

Be Quiet! Pure Power 9 400 CM ---> moduláris, 80+ silver
Be Quiet! Straight Power 10 400 ---> nem moduláris, 80+ gold

"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."

(#101324) kero92


kero92
újonc

Sziasztok!

Új gépet tervezek venni, és érdeklődnék, hogy szerintetek mekkora táp kellene ehhez a konfighoz:

Approx APPGXC25 számítógép ház
Intel i5 6500 processzor
Kingston 8GB ddr4 2133 Mhz memória
Sapphire RX480 4GB GDDR5 Nitro+ videokártya
Toshiba 1TB merevlemez
illetve lehetséges, hogy még 1db 120 GB-os SSD is kerül bele

Szóval milyen tápot tudnátok ajánlani? Max. 20 ezret szánnék rá.

(#101325) ArmanD.


ArmanD.
őstag

Érdeklődnék, hogy az alábbi confighoz megvehetek e egy Be Quiet Pure Power BQT L7-350 - 350 W-os tápot vagy egy Be Quiet BQT E6-350 - 350 W és melyik lenne a jobb választás hozzá?

Athlon X2 7750 95w (max TDP), Sapphire HD 5830 xtreme (max TDP 175w), 4GB DDR2, 1db 32GB SSD, 1db 160Gb HDD

Köszi előre is

[ Szerkesztve ]

Öreg vagyok már bohócnak!

(#101326) pele81 válasza _Atesz (#101321) üzenetére


pele81
tag

Nagyon köszönöm!!! :R

(#101327) DR|FTK|NG válasza kero92 (#101324) üzenetére


DR|FTK|NG
veterán

Szia.

400w-tal is meglenne:
-Be Quiet! Pure Power 9 400W > 3 év
-Be Quiet! Pure Power 9 400W CM > félmoduláris, 3 év
-Corsair CX450M > félmoduláris, 5 év, egyelőre kevés vele a tapasztalat, de a tesztekben szépen muzsikál
-Cooler Master G450M, G550M > félmoduláris, 5 év
-FSP Hyper (S) 500 > 5 év
-FSP Hyper M 500 > félmoduláris, 5 év
-FSP Raider (S) 550 > 5 év
-Seasonic S12II 430, 520 Evo > 5 év

Ha halkat szeretnél, akkor ezek az FSP-k nem jó választások(de amúgy igen).


ArmanD.(#101325)
Szia.

Mind a kettő kb egy korú, a Straight Power(mint kategória - E6) magasabb kategóriát képvisel, én ezt venném meg, kivéve, ha a Pure Power(L7) jelentősen fiatalabb, mert akkor azt.

[ Szerkesztve ]

(#101328) tejmaffia123 válasza ragesz (#101311) üzenetére


tejmaffia123
tag

Nekem most olyan 2-3 éves a chieftec Smart Tápom remélem nem úgy járok vele mint te 😅

(#101329) Graphics válasza ragesz (#101311) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Az a műanyag úgy van rendben benne, minden tápban van ,rögzítés gyanánt.

Már ne költs rá, mindenképp új tápot vegyél. Ha csak venti, akkor még oké, de ha már égett szag volt, nem bizots, hogy menthető.

Típusazonos ventiket lehet találni ebayen. Abban ha jól rémlik Yate Loon venti volt, mert egy 450-est a napokban én is megkentem

A kerregés azért van ,mert poros , koszos belül , és az nyikorog, ki kell fújatni, szétszedni, tisztítani WD40-nel, kenni pedig valami finom olajjal / én Arecal spray-t vettem, ez tartós kenéshez ideális

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#101330) kirisz


kirisz
tag

Sziasztok!

Milyen tápot válasszak ehhez a konfighoz? 15 ezer Ft-ig lenne a legcélszerűbb, hogy minél jobban beleférjek a keretbe, de, ha ár/érték arányban 20 ezer Ft-ig jobb is van, akkor rászánom. Az alapokon felül szempont még, hogy halk legyen. A gépet általános felhasználás mellett, játékra használnám.

Asrock H110M-HDV alaplap
Intel Core i3-6100 BX80662I36100 processzor
Gigabyte RX460 4GB GDDR5 GV-RX460WF2OC-4GD videokártya
Approx APPGXC25 számítógép ház

]Bónusz kérdésként, szerintetek mennyire kiegyensúlyozott ez a konfig, illetve milyen RAM-ot tennétek bele?

Köszi a segítséget.

(#101331) TechN7ne válasza DR|FTK|NG (#101327) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

"-Corsair CX450M > félmoduláris, 5 év, egyelőre kevés vele a tapasztalat, de a tesztekben szépen muzsikál"

Nagyon jó! :R

(#101332) EVL2


EVL2
aktív tag

Sziasztok!

Kissé érdekes lesz a kérdésem, de hát hol tegyen fel ha nem itt.
Kb. 3 hete vásároltam egy Gigabyte GTX 1060 G1-et és remekül működik.
Szerencsére eddig elkerült a coil whine jelenség. (lekopogom)
Érdekes módon minden rendben van a kártyával pedig elég jellemző erre a termékre a "coil whine" és a hűtő is beszokott rezonálni másoknál. Nagyon örülök hogy én ezt eddig megúsztam, csakhogy eljött egy nagy pillanat az életemben.
Tápot kell cserélnem, és mivel már a Chieftec 450-es tápom majdnem 12-éves és torkaszakadtából üvölt ha egy mostani AAA-s játékkal megjáratom. Kapni fog egy olyan tápot amit reményeim szerint újabb 10 évig nem kell cserélnem. Mivel gondolok a jövőre és lehet hogy a konfogomba kerül még +ba egy két vinyó (7200rpm-es)
és a jövőben akár valami energiazabáló vga-is leválthatja a mostani 1060-at, úgy döntöttem egy CORSAIR RMx Series 650W fog belekerülni.

A kérdésem a következő: Sokkal erősebb több feszt leadó PSU-val megnövelem a Coil Whine kialakulásának a lehetőségét?
Mert azt olvastam hogy főleg a vga tápellátás gyenge minőségű tekercselése okozza ezt a problémát ha nagyobb "feszt"-t kap sípolásba, cicergésbe törhet ki.

Szóval merjek e nagyot álmodni? Ha rászabadítok egy ilyen erős tápot kockáztatom e hogy ez
Coil Whine-t hozzon elő?

[ Szerkesztve ]

(#101333) Graphics válasza EVL2 (#101332) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

A tápból csak annyit fog kivenni, amire szüksége van, tehát nem 650W-ot, hanem amennyit eddig is kért a Chifitől :)

A hatásfok miatt viszont a konnektorból jobb hatásfokkal állítja elő a "naftát"

Az, hogy kialakul-e a jelenség, passz így :/

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#101334) _Atesz válasza kirisz (#101330) üzenetére


_Atesz
addikt

Üdv

A géped fogyasztása max. 200W DC oldalon, így egy 300W-os táp is elég akár.

Be Quiet Pure Power 350W L8-350W ez 14-16k, csendes, 3év gari, fix kábeles. (az alaplapi 8pin-es szűkösen, de oda fog érni, úgy számoltam)

Memóriának egy 2X4GB-os DDR4 kit-et ajánlanék, 2133MHz-es, hűtőbordás: Kingston 8GB (2x4GB) DDR4 2133MHZ

[ Szerkesztve ]

(#101335) DR|FTK|NG válasza kirisz (#101330) üzenetére


DR|FTK|NG
veterán

Szia.

Tápegységre már kaptál ajánlást, ezért erről csak kevesebbet fogok írni.
A Be Quiet! Pure Power 9 300W-350W(esetleg 400W, ez már az FSP Raider belsejére alapul, nem FSP EPN, mint a kisebbek, illetve a Pure Power L8 400w-ig - az afölött HEC gyártmányú). Ez az L8 utódja, halkságban ha:sonló, szintén három ér garancia van erre is.

-VGA: FullHD-ra szerintem még egy ideig elég lesz a 2GB, legalább is ennél az erőkategóriánál, de a több VRAM nem rossz. :N A vélemények alapján hang ügyileg rendben van, de nem a leghalkabbak közül való.
-CPU hűtő: megfelel az Intel gyári hűtő is, de ha halk gépet akarsz, akkor én tennék bele valami jobbat. Topikja: [link]
-Ház: semmilyen információt se találtam róla az interneten, én inkább maradnék a bevált házaknál, pl a Cooler Master N200-nál.
-RAM: Én vennék bele 2×4GB HyperX Fury vagy Corsair Vengeance LPX RAM-ot, a 2133MHz-es is elég ebbe a gépbe - magasabb órajelen nem fog menni ebben az alaplapban, mert a proci max 2133MHz-et támogat, illetve az alaplap nem támogatja a RAM tuningot. Ha van esély arra, hogy idővel 16GB kerül bele, akkor én elgondolkoznék egy darab 8GB-os modulon is.
-Én még beletennék egy SSD-t is, utána nem akarnál visszaülni SSD nélküli géphez. :K


TechN7ne(#101331)
Örülök, hogy végre találtál egy Neked tetsző tápegységet. :)) :D

(#101336) edda80


edda80
tag

Sziasztok!

Sajnos azt a tápot le kell cserélnem gépfejlesztés végett amit még tavaly Decemberben vettem meg, pár ember ajánlásával (Chieftec 400W). Akkor sürgős volt tápot vennem mert nem ment a gép mivel tönkre ment előző táp. :D
De most fejlesztés végett kell új. Az a lényeg, hogy legalább 500W-os legyen, 600-nál több felesleges nálam! :) Az ára max 25.000 legyen és legalább 2db 8pines vga csatija legyen.
VISZONT! Én jövőbeli VGA-m miatt akarok újat, mivel annak 1x8pines csati kell, mostani tápomnak nincsen csak 1x6-os illetve mostani VGA-mnak 1x6 tűs kell, de nem lehetne megoldani hogy a vga 6 tűs csatiját átalakítom 8-asra? Ha hülyeség bocsi de akkor várom az ajánlatokat! :)

(#101337) tmszabi


tmszabi
csendes tag

Sziasztok van egy chieftec gps 650a8 tápom, vásároltam egy rx 470 amd vga-t oc után játék betöltése előtt rögtön újra indul a gép olyan hibával hogy anti surgery mód megvédte a pc-t a táp talán fesz hibájától ... nem értettem teljesen .

Ha a a táp okozza a problémát mert esetleg gyenge v rossz minőségű, ? mit tudnátok ajánlani helyette olcsót de jót . Semmi extra nem lényeg, csak hogy halk meg stabil legyen (nah meg fekete külsőre :) )

i5 4670
asus strix 470
asus z87 c

1 ssd -1hdd , szóval semmi extra nagy 8 vga i82 (i7) nincs a gépben .

[ Szerkesztve ]

(#101338) chester91


chester91
senior tag

Sziasztok!

Egyelőre a nagy gépfejlesztés várat magára, apró lépésekkel haladok hosszú hosszú hónapok alatt. Tápot vennék, 300-450W-ig, legalább félmoduláris, és az átlagnál halkabb, 20e-ig. Amit néztem az eddigi ajánlások alapján, az a Be quiet! Pure Power 9 400W BN266. A kérdés az lenne, hogy fenti feltételekkel van-e jobb, költséghatékonyabb ezen a téren? (Korábban a Be quiet! Pure Power L8 300-350W-os változatok voltak terítéken, de szükségem lenne a moduláris kábelezésre.)

Válaszotokat előre is köszönöm!

„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville

(#101339) Graphics válasza tmszabi (#101337) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

ASUS lapok hülyesége

A táp mondjuk nem egy etalon minőség.

Biosban kapcsold ki a funkciót.

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#101340) tmszabi válasza Graphics (#101339) üzenetére


tmszabi
csendes tag

És mit lehetne helyette ami olcsó de jó és elbírja az alanyt OC-zve . (csak a vga lenne húzva , mert ugye a proci az nem K-s)

(#101341) _Atesz válasza edda80 (#101336) üzenetére


_Atesz
addikt

Üdv

Van 6pin-8pin átalakító:link
Az már más kérdés, hogy nem szerencsés VGA-nál átalakítózni, illetve a tápnál se véletlen csak 6pin-es csati található.

Thermaltake London 550W ezt ajánlanám, 80+ Gold hatásfok, részben moduláris, csendes, 5 év garancia.

(#101342) DR|FTK|NG válasza chester91 (#101338) üzenetére


DR|FTK|NG
veterán

Szia.

Jó lesz, nem nagyon találsz ennél jobbat, a Corsair CX450M rúghat labdába még mellette, de ennek a hangját nem nagyon ismerem.

(#101343) chester91 válasza DR|FTK|NG (#101342) üzenetére


chester91
senior tag

Rendben, köszi :) Eddig nem nézelődtem kicsi moduláris, olcsóbb tápok között, de akkor jól sikerült beválasztani :) Jelenleg ez is kicsit feljebb van árilag, mint akarnám, de a kis Xigmatek Aquila kuckóban rá kellett jönnöm, jobb, ha nincs felesleges kábel, nem kérek dzsungelt bele :)

„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville

(#101344) kirisz válasza _Atesz (#101334) üzenetére


kirisz
tag

Köszönöm a segítséget.

DR|FTK|NG:

Szintén köszönöm a segítséget.

Még egy kérdés, ebben az árkategóriában megfelel ez az alaplap? Alaplapoknál tettem fel kérdést és ott ajánlottak is 2 félét (MSI B150M Mortar, Asrock B150M Pro4), de árban többe kerülnek mint amennyit alapból szántam rá.

(#101345) mesteruram válasza _Atesz (#101341) üzenetére


mesteruram
tag

Az átalakítókkal óvatosan nekem egy 8 pines hosszabító miatt majd nem leégett a gépem, szám.tech. boltban vettem. Az éppen a processzoré volt de van terhelés a VGA-n is. Nem állitom hogy mind hibás csak nagyon figyelni kell egy ideig nem melegszik-e az átalakitó. Egy héttel ezelőtt fel is tettem a képet ahogy megégett és olvadt a kábel.

(#101346) ArmanD. válasza DR|FTK|NG (#101327) üzenetére


ArmanD.
őstag

Köszi szépen

Öreg vagyok már bohócnak!

(#101347) _Atesz válasza mesteruram (#101345) üzenetére


_Atesz
addikt

Ez így van, ezért írtam bele a hsz-be, hogy nem szerencsés. Mindössze a kérdésére reagáltam, hogy létezik-e ilyen megoldás.

Szerk: a leégés erős, tűztől azért nem kell tartani. Kontakthibát -és abból eredő kellemetlenségeket viszont okozhat.

[ Szerkesztve ]

(#101348) mesteruram válasza _Atesz (#101347) üzenetére


mesteruram
tag

Véleményem szerint lehet használni az átalakítókat, csak oda kell figyelni 1-2 napig és ha lehet úgy hogy meg kell terhelni azt amihez használja. Figyelni kell hogy melegszik e a vezeték főként a csatlakozó dugó mindkét végén, ha nem melegszik akkor jó az átalakító.

(#101349) mesteruram


mesteruram
tag

Ezt én nem kontakt hibának nevezném, csak egy i5 4690K volt rajta !

(#101350) _Atesz válasza mesteruram (#101349) üzenetére


_Atesz
addikt

A szakadás is kontakt probléma technikailag. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.