- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CriticalHit
addikt
válasz
pecsenye88 #159391 üzenetére
Ellenőrizted a kérdéses HDD-t a HDSentinel/HDDScan/ HDTune Pro progival?
-
-
válasz
sutyerák007 #159393 üzenetére
Áh, az kiváló. Én egész biztosan megpróbálnám vele az új HW-eket. Ha mégis csere mellett döntenétek, pl. a chieftec PP 550 vagy 650-es verziója is értelmes. Ha nem zavar a két év gari. (a BF Formula gari-ideje vlszg már lejárt, mert öt évet adtak rá a napjaiban)
picit drágábban van mondjuk Adata XPG core reactor, már ATX 3.1-es. Ráadásul hét év garanciával.
-
jeni
félisten
válasz
pecsenye88 #159391 üzenetére
hello
előbb tedd direktbe a HDD-t,hogy akkor is ez van de ha többinél ez nem jön elő akkor lehet érdemes a sata kábelt vagy a csatlakozást átnézned,illetve felcserélni,az alaplapon is
kérdés még,hogy a HDD kondiciója milyen?
a HD sentinel mit mutat?
még a chipes,memóriás SSD-k esetén is van mikor a vezérlő döglik meg hamarabb.
ha ezek rendben vannak és HDD 75% illetve SSD 90% felettiek akkor lehet tovább nézni,hogy fáradt-e már a tápegységed-púpos kondi,stb...?
Egyesével leválasztva lehet megtudni mi kattog a gépedben? -
válasz
sutyerák007 #159389 üzenetére
Az a helyzet, hogy 450w elég lenne egy RX7600 & R7 5800 kiszolgálására is. Milyen fajta az a táp?
Ha cserélnétek, nem kell kilowattos egységekben gondolkodni, olcsóbban is megúszható.
-
pecsenye88
csendes tag
Sziasztok! Egyelőre még nem töltöm ki a segéd összefoglalót, mert nem vagyok teljesen biztos benne, hogy jó úton járok. Hátha valaki tud segíteni ezzel kapcsolatban, mert a tápegységre is gyanakszom...
A konfigom nem nagy étvágyú, nem is használom játszásra egyáltalán. MSI GeForce GTX 1080 Gaming X van benne egyébként. A fő problémám a háttértárakkal van, illetve leginkább egy darabbal. Külön megtáplálást használok az USB-k alatt nyomógombbal aktiválom azt a háttértárat, amire szükségem van. Sok-sok éve nem is volt ezzel semmi baj, de most az egyik HDD sokszor kikapcsol. Egyszer csak nem látom a rajta lévő adatokat, meghajtókat, majd kis idő múlva visszatér. Olykor kattog is. Nem tudom, hogy ez inkább HDD progléma, vagy a tápegység kezdi megadni magát? Azt se ma vettem már, ez is igaz. 550W gold 80-as. Valami hasznos infó valakitől esetleg? Ha a táp a gyanús, akkor rátérhetünk a téma összefoglaló részre.Köszönöm szépen a segítséget!
-
sutyerák007
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek. Öcsém fejlesztené a gépét. Az rx7600 egy 1660 supert váltana és kellene egy új tápegység a régi (450W) helyett.
r5 3600 + rx7600
jó lenne 30k körül megállni
a jelenlegi ház egy define s.
amennyiben halk és fél/tejesen moduláris az előny de csodát nem várok.
az r5 3600 rövidesen cserélve lesz szintén mondjuk egy 5600x/5800x vagy valami hasonlóra amit az alaplap befogad.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Csorbi
addikt
válasz
HaZsolt #159384 üzenetére
Úgy tudom ott nem ritka a coil whine (ami amúgy teljesen "normális" jelenség, bár vannak gyártók akik próbálják megelőzni ilyen-olyan technikákkal, több-kevesebb sikerrel), valamint a VITA talán leggyengébb pontja ugyancsak a ventilátor, az sajnos nem lett túl jó választás bele.
-
bonifa333
aktív tag
válasz
CriticalHit #159382 üzenetére
Köszönöm
-
CriticalHit
addikt
válasz
bonifa333 #159375 üzenetére
FSP Hydro Ti Pro 1000W
FSP Hydro PTM Pro 1000W
Super Flower Leadex VII XG 1000W
Super Flower Leadex VII PRO 1000W
Corsair RM1000x
NZXT C1000 Gold
Montech TITAN GOLD 1000W
Seasonic Vertex GX/PX 1000WRowon
Nem a márka, hanem a típus. Nem hiába nem ajánlott a B12, akárcsak a többi szemét kondival szerelt táp. -
-
Csorbi
addikt
válasz
HaZsolt #159377 üzenetére
Én 1000W-osat néznék a helyedben inkább. Az NZXT C1000-es fehérben elég menő lenne, HA lehetne kapni...
Corsair RM1000x Shift? Ez drágább kissé, és oldalt vannak a moduláris csatlakozók.
Esetleg még a DeepCool PX1000 G WH, ez is jó választás lehet - igaz full terhelésen már ennek is megjön a hangja.
Vagy az ASRock Steel Legend 1000W... -
bobalazs
nagyúr
Két év alatt 5 púpos Asia'X kondi a Seasonic b12bc 550w tápon.
-
bonifa333
aktív tag
Sziasztok!
Milyen tápot ajánlotok?
Amd 5800 3d( lehet bővítve lesz 78003dre)
9 venti
Rtx 5080Most Corsair hx850i.
Olyan lehet jobb lenne ami modern 12vhpwr.
1000w vagy felette?
A tapon nem akarok spórolni.
130k fölé ne menjünk.Nagyon köszi
-
HaZsolt
őstag
Szeretnék tápot venni. 80 ezerig. 9800x3d és 7900xtx társaságába menne, MSI b650m project zero lappal. Csak egy szempont a fontos, hogy csendes legyen terheles alatt minimalis hangja legyen, idleben hangtalan. Milyet javasoltok?
-
bbmt
senior tag
Sziasztok,
Van egy FSP Hyper M 600W tápom.
Ideiglenesen elbírja ezt a konfigot?
Gigabyte B760M DS3H DDR4
i5-14400F
RTX 3070
16GB DDR4 RAM -
bobalazs
nagyúr
válasz
bobalazs #159368 üzenetére
nem vennék rá mérget hogy amit leírnak az igaz. Vegyük alapul a BQ System Power 10-t, ennek a sorjában ez van írva: Borzalmas hullámosság-szűrés, különösen a 12V-os ágon (jóval 100mV felett teljes terhelés alatt), az OCP nincs megfelelően beállítva, alacsony hatásfok, gyenge minőségű ventilátor.
Ehhez mérten, egy korábbi, már nem elérhető tesztben, ezek a dolgok nem voltak említve.
Ahogy ebben a jelenlegi reviewban is abszólut más eredmény van: [link] vagy ezen [link]
RIPPLE 12V 550W 33 mV, 5V 10mV 3.3V 6mV
Efficiency 89%
Transient delta 100mVÍrtam is a fejlesztőnek, amire ezt a választ kaptam:
We are in the process of developing a sources list. It's almost done and will be publicized once it's completed. The reason our list has different information than theirs is because their list hasn't been updated in over two years, and our methodology is stricter in some ways. Tier E doesn't necessarily mean dangerous, it just basically means that it is problematic and we don't recommend buying it. In the case of the System Power 10, it's built by HEC using a platform that is significantly out of date. The OCP triggering points aren't necessarily problematic on the whole, but they need to be set relative to the capability of the platform. Because the platform is so weak, the ripple is allowed to get to nearly 200mV before the OCP kicks in on 12V, which is well beyond the ATX specifications. Ripple is barely within spec on 12V even without an overload. The low efficiency is relative to other units in its class. Although it bears a Bronze badge, it barely qualifies for 80 Plus Bronze and really performs with an efficiency curve similar to 80 Plus White. The low quality fan doesn't refer to the noise, it refers to the fact that it's a sleeve bearing fan made by a budget manufacturer, which, again, isn't competitive with other units in its class. This data comes from Aris Mpitziopoulous from HWBusters.com. He's also the lab director for Cybenetics.
Lastly, we definitely can do exactly that. It's our tier list. Just because you don't agree with the rankings doesn't mean it's wrong. The methodology is clearly posted. You can always do as we did and take hundreds of hours out of your time and make your own tier list. Nobody seems to want to do that. I'm not sure which units you're objecting to being tier E, but we don't give out E or F ratings unless there's a good reason to do so. Hope that helps.Éppen egy forráslistát fejlesztünk. Szinte kész van, és a befejezése után közzé is tesszük. Azért tartalmaz a mi listánk eltérő információkat, mint az övék, mert az ő listájuk több mint két éve nem lett frissítve, és a mi módszertanunk bizonyos szempontból szigorúbb. Az E kategória nem feltétlenül jelent veszélyeset, egyszerűen azt jelenti, hogy problémás, és nem javasoljuk a megvásárlását. A System Power 10 esetében a HEC gyártja egy jelentősen elavult platform felhasználásával. Az OCP (túláramvédelem) kioldási pontjai összességében nem feltétlenül problémásak, de a platform képességeihez kell igazítani őket. Mivel a platform nagyon gyenge, a hullámosság a 12V-os ágon csaknem a 200mV-ot éri el, mielőtt az OCP bekapcsol, ami messze meghaladja az ATX specifikációkat. A hullámosság a 12V-os ágon terhelés nélkül is alig felel meg a specifikációknak. Az alacsony hatékonyság a kategóriájában lévő többi egységhez viszonyítva alacsony. Bár Bronz minősítéssel rendelkezik, alig éri el a 80 Plus Bronz szintet, és valójában egy 80 Plus White-hoz hasonló hatékonysági görbével rendelkezik. Az alacsony minőségű ventilátor nem a zajra vonatkozik, hanem arra a tényre, hogy egy költségvetés-orientált gyártó által készített siklócsapágyas ventilátor, ami ismételten nem versenyképes a kategóriájában lévő többi egységgel. Ezek az adatok Aris Mpitziopoulostól származnak a HWBusters.com-ról. Ő a Cybenetics laboratóriumi igazgatója is.
Végül pedig, határozottan meg tudjuk csinálni pontosan azt. Ez a mi kategória listánk. Csak azért, mert nem értesz egyet a rangsorolással, az nem jelenti azt, hogy téves. A módszertan egyértelműen közzé van téve. Bármikor megteheted, amit mi tettünk, és több száz órát rászánhatsz az idődből, hogy elkészítsd a saját kategória listádat. Úgy tűnik, senki sem akarja ezt megtenni. Nem vagyok biztos benne, hogy mely egységek E kategóriába sorolása ellen tiltakozol, de nem adunk E vagy F besorolást anélkül, hogy jó okunk lenne rá. Remélem, ez segít. -
bobalazs
nagyúr
-
jeni
félisten
Megtudja nekem valaki erősíteni,hogy a tápegységek a doboz oldali PCIe VGA 8 PIN csatlakozóik mindegyiken azonos bekötésűek(a csatlakozó kinézetét most nem veszem figyelembe)? A másik oldala logikusan egyformák. Azért kérdem mert sok tápegységeken a P8 vagy PCIe esetleg PSU jelöléssel vannak megoldva.
Nem találok erről írást a bekötésekről a neten.Olyat találtam ami a VGA felőli bekötést mutatják.
Ugyanis megmaradt az előző Phanteks Revolt Pro tápegységhez vett de sosem használt 2x8 PIN to 12VHPWR gyári kábelem. Mert akkor megtartanám ha kompatibilis a többi tápegységekhez. Feltehetőleg az újabb Phanteks AMP GH és a Seasonichoz is jó. -
jozsef83
tag
Sziasztok! Tápvásárlás előtt állok. Gondoltam megkérdezem itt a fórumban. 50k körül milyen gold minősítésű táp ajánlott 750W-os kategóriában. Én egy Seasonic Focus GX 750W ATX 3.0 néztem ki. Úgy hallottam ez egy jó minőségi táp. Ezzel a táppal tapasztalat valakinek vagy esetleg más lehetőség? 10 éves gari jó lenne és moduláris. Köszi.
-
jeni
félisten
válasz
estikornel #159350 üzenetére
Legalább 650W érdemes venned.
30ezer Ft nehéz lesz vatta újat találni annyiért ha még moduláris is legyen.
Gold kat:
Seasonic Core GM 650 7év garis valamint félmodus
Chieftec GPU-650FC full modus 5év gari
Thermalright TG-650-W 80+ Gold modus 5 év gari full modus
Ha nagyobb kell akkor:
Chieftec BDF-750C-bronz kat.
Használtan az aprón azok amelyk még garisok.
Corsair RMx,stb...,
aprón van ilyen lealkudni esetleg?
Corsair RM650x tápegység - 7 év garancia -35ezer -
estikornel
tag
Sziasztok,
Későbbi (1-2 hónap) videokártya frissítés miatt keresek egy hozzá illő tápot a mostani Coolermaster G450M helyére.
1.: Mennyit szánnál rá?
30 ezer körül, de használt is jöhet bár az utóbbi időben nem voltam túl szerencsés
2.: Milyen gépre kötnéd?
Adatlapomon szerepel, de főbb elemek: Ryzen 5 5600X + GTX 1060 egyelőre de későbbiekben ez cserélve lesz egy 6600-6700XT szintű kártyára attól függően melyiket milyen árban találom. Jó lenne ha időtálló lenne de a következő években nem tervezek komolyabb változást és tuningot sem mert pont elég volt már ennyi is, amennyit szívtam vele.
3: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Legalább félmoduláris legyen, de jó lenne ha teljesen az lenne -
válasz
CriticalHit #159346 üzenetére
Ezért kell csak olyan oldalt nézni ahol 3.1 szerepel, mivel a hivatalos oldalon is így van feltüntetve. Régi volt 3.0, és valószínűleg nem lett teljes mértékben frissítve az adatlap pár boltnál.
-
BigBear
senior tag
Arról nem beszélve, hogy kb. milliomodszor megy a juj, ATX 3.0 vagy 3.1 a jó-e, mer' a 3.1 nagyobb szám...
A ludas nem a user, hanem a gyártók. Ugyanis a 3.0-ként kijött tápok nagy része megfelel a 3.1-es szabványnak, csak a user hülye, ezért ha 3.1-et lát a szaros matricán, arra ugrik, ezért a gyártók bizony mismásolnak. Holott - ismét ezredszer - vicces módon a 3.0 az egyik legfontosabb paraméterben (hold up time) szigorúbb mint a 3.1. Emiatt az a csúfság is előfordulhat, hogy egyes 3.1 -ként kijött tápok nem teljesítik a 3.0 előírásait, mert olcsóbb legyártani egy 3.1-es tápot. -
CriticalHit
addikt
válasz
RobbyJr #159344 üzenetére
"Ezt a mondatot nem tudom hova rakni, mikor egy 10 éves is érti, hogy ez most melyik verzió."
Akkor vajon miért volt bizonytalan a kérdező? Pontosan azért, mert például:
Alza: "1 db 12VHPWR (16-pin)"
Firstshop: RMx Series, RM1000x, 1000 Watt, ATX 3.0
Mysoft: CORSAIR tápegység RM1000x 1000W ATX 3.0
HRP: CORSAIR RM1000x 1000 Watt, ATX 3.0 -
válasz
CriticalHit #159343 üzenetére
Plusz sok hirdetésben még nincs is bele írva, hogy mi micsoda..
Én az Alzánál a Seasonicot lutrira vettem, mert képeken már az új szerepelt viszont a cím alapján még nem az volt, de szerencsére már a 12v-2x6 új típus volt. -
válasz
CriticalHit #159343 üzenetére
Az a boltoknak a gyengesége, ha a hivatalos oldal alapján nem tudják eldönteni, hogy ez most 3.0, vagy 3.1, mikor világosan le van írva. Csak ki kellene nekik másolni...
"Nem csoda, hogy a boltok is megkeverednek" Ezt a mondatot nem tudom hova rakni, mikor egy 10 éves is érti, hogy ez most melyik verzió. Az összes új RMX széria 3.1-es. -
válasz
CriticalHit #159341 üzenetére
Elnézést, hogy nem linkeltem. Itt is van.
De mint mondtam, nekem a dobozon is rajta van a 3.1 jelzés.
Igen, 12V-2x6-os kábel van hozzá. -
válasz
CriticalHit #159339 üzenetére
3.1-es a hivatalos oldal szerint, én is most vettem 1 hónapja, dobozon 3.1 szerepel.
Itt amúgy olcsóbb, mint a vinnyogós zöld gyökérnél. -
4264adam
veterán
válasz
Dave567 #159333 üzenetére
[Be quiet! - Power Zone 2 1000W 80+ Platinum]
75k, Platinum, 10 év garancia, PCI-E 5.1 ATX 3.1
Kazy-nál vigyázni kell mert 2 év garanciát ad 10 év helyett. -
Dave567
addikt
Corsair Rmnél ez a változat 3.1 es?
[link] -
Dave567
addikt
-
Dave567
addikt
Sziasztok
jelenleg egy 1000w Thor tápegységet használok, de az ma elvileg el megy.
Mivel takarva lesz hátul, ezért egy másikat keresek mi most a Best 1000w környékén moduláris legyen.
Asus z790 maximus
I9 14900KF
4080, de ez később változik.90000ft a maximum amit rá költenek, vagy alatta.
Köszönöm!!
-
jeni
félisten
válasz
Protonmail #159326 üzenetére
igaz, drágább kisebb 400W ,ellenben nem bontható.
Be quiet! PURE POWER 11 400W -
jeni
félisten
-
Tamás31
lelkes újonc
Szia. Nem rég rendeltem lian li lancool 207 házat, és látom csatoltál ide tápot. De előtte https://www.alza.hu/msi-mag-a850gl-pcie5-ii-d12782036.htm ezen gondolkoztam. Érdemes lehet lian li tápot venni, vagy msi erősebb belülről? Mind kettő ugyan az, atx.3.1 és pcie 5.1. csak lian li alakja más. Nem sok házba láttam lian li tápot be szerelni, de ha erős és jó, azt venném.
-
jeni
félisten
válasz
Protonmail #159322 üzenetére
Kicsi házba én már modulárisat esetleg fél modurálisat vennék.
Hiszen ami kötelező csatlakoztatni az amúgy is fix kábeles.
Mivel nem lesz VGA benne így a bonthatóság nagy előny lenne.
Mi a Ft keret?
Ennyiért szerintem ez bevállalható 7év gari és a kötelező kábelek. A többi meg maradhat a dobozában tartva.
Seasonic Core GM 500
Hátránya,hogy jobb fajta diszkrét VGA kártyára nem alkalmas mert csak 1 szálon 2 csatis PCIe csatolója van (hacsak van aki elfogadja,hogy 1 szálon 2 csatlakozással köti rá a VGA-ra a PCIE kábelt). -
Protonmail
csendes tag
Számítógép vásárlás előtt állok és tápegységet keresek. Az alábbi alkatrészekből fog állni:
Montech Heritage ház: [link]
Asrock B650M-HDV/M.2 alaplap
AMD Ryzen 5 8600G processzor
Patriot Viper Venom 2x16GB DDR5 6000MHz memória
Samsung 980 PRO 1TB M.2 SSD
Seagate SkyHawk 4TB 3.5 SATAIII winchester
(dedikált videókártya nem lesz)Jól gondolom, hogy egy 450 W-os FSP táp meg is felelne nekem? Például az FSP HYPER 80 PRO.
-
gabranek
senior tag
válasz
RobbyJr #159317 üzenetére
Mechanikus be- és kikapcsolódási hangokat adtak ki a hdd-k, azt nem tudtam megállapítani, hogy konkrétan melyik. Nem kerregő hang volt, mint amikor meghal a hdd-ben a lemez vagy a fej, hanem kattanások, mint amikor egy hdd-t rákötsz egy külső rack-ra és bekapcsolod. A végén lehúztam az egyik legkisebb hdd-t és kivettem az egyik PCIe kártyát és így megszűnt a hang és a gép is rendesen működik.
Azért gondoltam a tápcserére, mert ez egy régi táp. Amikor belekerült ebbe a gépbe kb 4-5 éve, már akkor is használt volt. És itt ugye 24/7-ben megy.
Kiszámolva a fogyasztást nekem is az jön ki, hogy bírnia kellene, de lehet, hogy az öregsége miatt elfogyott belőle az erő? -
gabranek
senior tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy az alábbi paraméterekkel rendelkező média szerverbe milyen/mekkora tápot kellene raknom. Most került bele egy új hdd és ezt már sajnos nem bírta el a régi 500-as iArena:
CPU: Celeron G4400 (nincs húzva)
RAM: 2 x 8 DDR4 (nincs húzva)
Videókártya: prociba integrált
SSD: 1 db Sata
HDD: 5 db Sata
2 db PCIe sata bővítőkártya
1 db hátlapi ventiA gépbe még szeretnék rakni 2 sata HDD-t és 3 ventit.
-
CriticalHit
addikt
Az előrelépés kimerül annyiban, hogy a H++ 12V-2x6 kábel rugalmasabb, 1,5 mm-el rövidebbek az érzékelő tűk és 0.25mm -el hosszabbak a csatlakozó tűk, hogy a felhasználó könnyebben tudja csatlakoztatni, illetve 75W-al több az átviteli teljesítmény, mint a H+12VHPWR-é. Csak egy kis odafigyelés a csatlakoztatásnál és a H+ ugyanolyan jó, felesleges cserélni.
-
jeni
félisten
válasz
CriticalHit #159308 üzenetére
Igen, de inkább arra akartam kilyukadni,hogy ez olcsóbb megoldás egy ilyen új "fejlesztésű" kábellel kiegészíteni ami már 12V-2x6 spec. szerint készült el, mint lecserélni egy ATX 3.0 tápegységet amit még 12VHPWR szerelték. Holott igazán másban maga a tápegységben a csatin kívül másban nem nagyon változott
-
KAMELOT
titán
válasz
CriticalHit #159308 üzenetére
+1 tehát 2024-es tápot minimum.
-
jeni
félisten
válasz
CriticalHit #159305 üzenetére
Arra kíváncsi lennék,hogy egy ilyen kábel egy ATX 3.0 12VHPWR korábbi gyártású tápegységben pattent lenne vagy sem?
Sőt a márkajelzés már ebben az esetben is lényegtelen mert a '"12VHPWR és a 12v-2x6" teljesen szabványos a csatlakozása mindkét oldalon. Hiszen fordítva is be kell mennie bármely oldalon csatlakoztatva.
SEASONICWA2V16164BW
-
[Ixub]
tag
válasz
CriticalHit #159305 üzenetére
Köszi
-
CriticalHit
addikt
válasz
[Ixub] #159303 üzenetére
Elég de a GD helyett inkább a GM [link] vagy az Advan GM [link]. Vagy pedig:
NZXT C750Gold
Montech Titan PLA 750W
Sharkoon 750W Rebel P20
Fractal Design Ion+ 2 Platinum 760W
ENDORFY Supremo FM5 750W
CHIEFTEC Chieftronic PowerPlay 750W
ADATA XPG Core Reactor II / VE 750W
Cooler Master V750 Gold V2
ASRock SL-750G 750W / ASRock Phantom Gaming PG-750G
be quiet! Power Zone 2 750W
PHANTEKS AMP GH 750W -
[Ixub]
tag
Sziasztok!
RX 9070, 9700X mellé választanám ezt a tápot.FSP VITA GD 750W
Elég lesz, esetleg van jobb választás hasonló árban?
Köszönöm,
X -
KAMELOT
titán
válasz
CriticalHit #159293 üzenetére
Ezért jobb mindig túlméretezni a tápot.
-
jeni
félisten
válasz
delta1017 #159295 üzenetére
Annyit hozzá téve az ATX 3.0 verzió az is megfelelő szerintem és annyiban több is ,hogy +1 molex/sata és PCIe +1 csatlakozó van rajta.
Magyarán mehet 3db PCIe csatlakozás egy csúcs AMD karira és 2db CPU csatlakozó egy jobb tuningos alaplapra.
Esetleg az újabb MSI B650(E)850/870(E) alaplapokon már van extra PCIe csatlakozási lehetőség is.
Egyesek leírták,hogy az ATX 3.0 nagyobb a spec. szigora mint az ATX 3.1-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- ASUS ROG STRIX 850W 80 PLUS Gold
- Garanciális ASUS ROG STRIX 1000W Aura 80 PLUS Gold
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- Chieftec smart bronze SFX-250VS SFX és SFX-350BS-L 85+-os -ultrasilent tápegységek eladók!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD