- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Aktív témák
-
bartucc
addikt
Ha ekkora összeg áll rendelkezésedre egy HX-520-on is elgondolkozhatsz
-
bartucc
addikt
válasz
Adrian Mole #25197 üzenetére
Ez esetben minimum egy VX450, de fentebb is vannak jók, mindjárt megnézem most milyen árban, azokat már rég néztem ár viszonylatban
-
Adrian Mole
senior tag
Gépfejlesztés első lépcsőfokaként szeretném lecserélni jelenlegi Chieftec 400 W-os tápomat. Leginkább egy kisebb Corsair-re gondoltam, tehát huszonpárezer a felső keret, de nem bánom, ha nem kell az egész keretet elköltenem.
Amit tudnia kellene a tápnak:
- betonstabilság
- elhajtani a jelenlegi konfigot, de még inkább egy közeljövőbeni PhenomII-es konfigot (plusz 2-4 vinyót, a nem alaplapi hangkártyát, PCI-os vagy PCIe tunert, ventiket, USB-s kütyüknek delejt szolgáltatni stb, de nem lesz sem több videokártya, sem tuning)
- legyen halk!!!!
- FDD csati legyen rajta (plusz a szokásos, illetve lásd fent)
- nagytoronyban lesz, tehát a kábelek legyenek hosszúak, főleg a SATA (és molex) tápkábelek
- nagyon nem bánnám, ha nagy hatásfokú ketyere lenne
(- ha passzív PFC-s lenne az egy újabb jövőbeni fejlesztési lehetőség - UPS - miatt nem lenne hátrány, de nem feltétel) -
bartucc
addikt
Olcsóbban hozzájut egy VX450-eshez, vagy ha ennyit akar egy Enermax-hoz, annál jobbat nem sokat talál
Joyrider: a HKC nem a legjobb választás (állítólag Deer alapra épül), köze nincs a Chieftech minőséghez, az FSP-hez meg pláne...
Egy CX-400-as Corsair 14-ért, vagy egy Gigabyte SuperB 460W 10-ért, ezek jó tápok lennének és nem túl drágák -
Joyrider
tag
Hali!
Egy HKC 550W UPS-5550 -es táphoz tudnék jó árban hozzájutni.
Minőségben mit lehet róla tudni? A konfig magában egy minőségi 450-500w-os táppal már gond nélkül elkaristol.
20e-et nem szeretnék most tápra költeni, de ha nem üti meg legalább egy FSP vagy egy Chieftech szintjét akkor nem veszem meg.
Ebben kérnék tanácsot.Köszi
-
3.Aragorn
addikt
válasz
body007 #25186 üzenetére
Csak ezek közül lehet választani? Más lehetőség nincs? Az a pár ezer forint amit az áfán nyersz megér neked annyit, hogy később esetleg gond legyen? Mert jó a csifi is, de sokan a hangjára panaszkodnak. Nem tudom, te hogy vagy ezzel...
szerk: (illetve nem gond, csak bosszantó)
-
ownStylee
csendes tag
Üdv!
Ez a tápegység mien minőségű? [link]. A 680W-ost néztem ki.
A választ előre is köszönöm! -
Most nézem a cég (nagyker) beszállítójának árait, hát nincs nagy választék...
« Tápok
Chieftec táp DT400W 12cm APFC ATX2 9,450.- HUF
Chieftec táp DT450W 12cm APFC ATX2 10,150.- HUF
Super Flower 550P-14P 550W silent 10,485.- HUF
LC-POWER tápegység 420W P4 (8cm)ATX 3,315.- HUF
LC-POWER tápegység420W P4 (12cm)ATX 3,690.- HUF
Deer táp 300W(8cm) 2,660.- HUF
HKC 550W UPS-5550 12cm PFC SATA 6,030.- HUFEzek közül jó lenne valamelyik? Mert ezeket ilyen áron + "fél áfa" (10%) megkapom
-
bartucc
addikt
válasz
koboldsrac #25184 üzenetére
Szerintem neked is egy VX450-es Corsair lenne a legjobb
-
koboldsrac
csendes tag
válasz
Szten Márs #50 üzenetére
hali! Q9550 procihoc és HD4870 karihoz meg p45-ös alaplaphoz mien tápot vegyek 1066Mhz memória 2*2GB előre is köszi
-
3.Aragorn
addikt
Peo1942: Még annyi fűznék hozzá bartucc hozzászólásához, hogy meg kellene nézni, hogy elégséges-e a ház hűtése, mert ha szerencsétlen tápventi húzza kifele az összes meleget a házból, az is gond lehet...
-
3.Aragorn
addikt
Zárójeles megjegyzés: Vajon miért panaszkodik mindenki a Chieftec tápok hangjára? Első körben mindenki a venti (levegődaráló
) gyengébb minőségére gondol, de szerintem az is közrejátszhat, hogy maga a táp készül olyan alkatrészekből, amik valahogy könnyebben melegednek, önmaguktól, esetleg az összeszerelés miatt, és így a venti magasabb fordulatszámon kénytelen üzemelni, ahol esetleg a gyengébb minőség miatt is, sokkal zajosabb...
Mindez persze csak feltételezés.
Peo1942: Én biztos nem áldoznám be a garit a helyedben. Jó, ha két hét van már csak hátra, az más. Utólag könnyű okosnak lenni, de ha halk tápot akarsz, más típus kellett volna. Szóval el kell döntened, hogy a jelen helyzetben mivel jársz jobban.
-
bartucc
addikt
válasz
Peo1942 #25176 üzenetére
1. Ha a gari nem fontos neked akkor a következőt tudom ajánlani: az itteni árusok között is árul valaki Yate Loon ventiket, az ideális lenne a Chieftechbe.
2. Ha tényleg nincs szabályozva a venit. Próbálj meg minden felesleges dolgok kiszedni a gépből, alig terhelni a tápot, proci alulhajtva stb. Ha igy se halkul akkor nem jó a szabályzás. Ilyenkor jól jöhet a gari
Mit hajtasz egyébként vele?
-
Peo1942
csendes tag
válasz
bartucc #25171 üzenetére
bartucc: oké, ugrik a gari. Én vakon megbízok a Chieftecben. Igazából két dolgora gondolok:
1. A fordulatszámszabályzó nem működik a tápban, ha egyáltalán van ilyen, és mondjuk számomra elég nyílvánvalónak tűnik, hogy kell ilyen lennie benne.
2. Meg kell tudni, hogy a benne lévő venti adatait, mert akkor ki tudnám cserélni egy hasonló teljesítményű, de szinte hangtalan ventire. -
Hali
"Kisebb" gond van a gépemmel mégpedig az, h random újraindúl
Arra jutottam, h táp problema lesz. A mostani egy 420as Chieftec, de lassan 4 éves és sztem kezd "kifáradni". Milyen megfizethető áru tápot tudnátok ajánlani ehez a géphez egy kis plusszal, h ne kelljen az esetleges új procimhoz másikat venni:
X2 BE 2600 1,3V @ 3200 1,35V
Gigabyte MA790X-DS4 lap
4db 1Gb-os Ram 2,1V
HD4850 - alapon
3db vinyó
1db szivatyú
5db 12cm venti
1db DVD író
5-7db USB eszköz -
bartucc
addikt
válasz
montressor #25170 üzenetére
Hát azt a tipust.
Kicsit más árkategória de talán jó lehet: Gigabyte SuperB 460W.
10 körül kapható, jó táp.Peo1942: a gond az, hogy gari ugrik, és ha nem jól szabályzod a ventit, mmint nem úgy ahogy kell, a táp élettartalma csökken, és ne adj Isten tönkre is mehet, ha nem kap elég légáramlatot
-
Peo1942
csendes tag
válasz
misirulez #25050 üzenetére
Hasonló problémám van nekem is. Vettem egy Chieftec tápot (cft-600-14cs), nagyon király, csak a 12 centis venti nekem túl hangos. Mindenféle számítás szerint max. 300W-ot vesz fel a gépem. Nyílván nem akarom lecserélni. Amúgy olyan, mintha nem lenne szabályozva a venti, bár lehet, h ez hülyeség, és amúgy sincs, de azért érdekelne mit lehet csinálni.
Gondolkozom, hogy egy halkabb ventit teszek be, vagy ezt leszabályzom, de nem akarom szét szedni, mivel nem értek hozzá, hogy egy ilyen venti csere mit okoz.
Kérlek írjatok valami okosat erre.
Köszi,
Peo -
bartucc
addikt
válasz
montressor #25166 üzenetére
Hát elvileg postával meg lehet szerezni picivel többért mint 15000..
Traxx nem ajánlja a gyenge kondik miatt, egy előző hsz-sban olvastam, vagyis akkor tuti ne... -
3.Aragorn
addikt
válasz
montressor #25164 üzenetére
Corsair cx 400
-
montressor
aktív tag
Sziasztok!
A coolermaster tapok hol helyezkednek el a megbzhatosagi listan?
Illetve tudnatok ajanlani egy megbizhato 400W-os kutyut, 15eFt korul?koszonom
-
Dusee
őstag
Hi!
Nem tuggya vki milyen hosszú az FSP BlueStorm 2 500w-nak a 24pines, illetve a cpu-t árammal ellátó 12v-os kábele?
Köszi! -
Robick
tag
Trust 600VA-es UPS-em van. Szerintetek ez össze fog férni az aktív PFC-s Chieftec 450-es táppal? Mert Ijen tápra szeretném cserélni a Qtech 500-asomat.
-
Dyno
veterán
válasz
bartucc #25157 üzenetére
FSP közül csak a Superb 460W-os épül FSP-re többi mint Chanell Wall Tech bélre épül.
(#25136): Elvinné bőven még egy kis tuning is beleférne csak ne emeljen fesz.-t.
(#25149): Gigabyte halkabb az FSP-éknél(CRG/PNR/Saga) PNF-el van egy szinten a hangja.
Celf: jó döntés volt, valami szinten hangot illetően jobb mint a Corsair.
-
Gerisz
addikt
Nézegetem a Be Quiet honlapját, aszongy nézzem meg a kalkulátort.
Jó megnézem. Aszongya ha beleteszek egy Phenom II -t és egy GTX260-at akkor 850W-os táp kell! Ha a 280-at választom akkor meg 1000. Jó játék ez. Biztos van aki figyelembe is veszi markettyinget. Aszongya ha GTX280SLI-t akarok arra nincs megfelelő, mert olyan magas az érték! Keressem meg őket levélben3.Aragorn: Az a raketta zsír!
-
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
A Gigabyte superb 720-szal találkozott már valaki?Vagy valami infót tudtok róla? -
celf
őstag
kosz a helpet emberek, vegulis ez lett[link]
az igazsag az, hogy kicsit keson kerdeztem, mert turelmetlensegbol megvettem az enermaxot, remelem ez is megszolgalja majd a penzet. a corsair vx450 meg olcsobb is mondjuk egy picit. nem mintha ez szamitana. -
Gerisz
addikt
-
bartucc
addikt
Még egy pont a CX-400-asra, de ha kevesebb van, akkor vagy PNF-400, vagy Gigabyte
(az a jó hogy mind1 jó táp, megvan a 3-4000Ft diferencia közöttük, tehát ár/értékben azonosak, kérdés hogy mennyit szánnál rá
)
bcg: az általad felsorol tápok közül jók az FSP-k, a HKC-t nem ismerem, a Chieftec hangos lesz, a Gigabyte is, de az kevésbé.(de hangosak lennének, mert meg lennének rendesen hajtva, személyes vélemény, de ezeket a tápokat azért kisebb értékű/teljesítményű konfigokba szánják, gondolok itt erre a Q9650 és a 4870x2 miatt), de ha ilyen értékű konfigban gondolkozol, egy 450-es, 500-as kell minimum, minőségiek közül. Egy Corsair vx450 talán elég is lenne, vagy egy 520-as.
-
bcg
csendes tag
Egy E5200+GigaByte GA-EP43-DS3L és HD4850es párosításhoz elég lenne egy:
- HKC 7062GB ház 430W táppal 12000Ft
- vagy vegyek inkább Cooler Master Elite 331 házat 8 820 Ft és hozzá:
- GigaByte 460W SuperB-et 10 080 Ft
- GigaByte 550W Superb 550P 11 880 Ft
- Chieftec 400W Smart Series 11 250 Ft
- HKC 565W Silent Series 8 640 Ft
- esetleg FSP 450W SAGA+ 450P 11 520 FtEz a HKC mennyire jó, meg az a 565wos tápja?
A lehető legolcsóbban akarom kihozni, de legyen megbízható a rendszer!!!Ui: Esetleg ha majd egy Q9650et, és egy HD4870x2 akarok majd belevenni, melyik táp bírná el?
-
lsc
nagyúr
A 3870-et annak a 450-nek simán vinnie kell /az tény hogy terhelés alatt zajos, nekem is volt/, ha nem lesz erősebb kártya akkor én meghagynám , Amennyiben a későbbiekre gondolsz, akkor tudni kellene hogy mi lesz a majdani gépben / a mostani procid elég kevés lenne bármilyen erősebb kártyához / . Ha van keret akkor egy corsair vx 450 elég szinte mindenhez, ha kevesebb akkor fsp 400 pnf, corsair cx 400, giga superb 460 . Ezek 10-12 körül kaphatók .
-
helpy
csendes tag
Sziasztok!
segítséget kérnék, tápválasztás ügyben:Cooler master RS-520 (ez nagyon tetszik)
FSP Blue strom 2-es 500w (ez tudom tuti, csak drága)
Chieftec -böl meg kettöt is találtam, a GPS-500 ab, és a CFT-500 a12s-et.(árban ez talán)Most chieftec GPS-450 AA -sam van, csak keveslem, mert ha a 3870-es beindul, a 12v-os ága 11,45, 11,65 -re is képes visszaesni, Mi lesz, ha 4870-es lesz majd benne
konfig jelenleg: 2vinya, 2 dvd, 4400-as 939-es amd, 2giga corsaire, asus xonar d2-es, plopy, pár venti. Esetleg a Gigabyte GE-p450 p-c2 550W-ról mit lehet tudni? -
-
-
celf
őstag
mondjatok olyan tapot aminek a belso elektronikaja, az alkatereszei nagyon tutik. Enermax vagy annal jobb minosegre gondolok.
zaj annyria nem erdekel. -
3.Aragorn
addikt
-
bartucc
addikt
válasz
Allanon25 #25135 üzenetére
Elvinné, de meg lenne rendesen terhelve(tuning nélkül is, tuningot már nem ajánlom), rövid időn belül cserélném...
Nem éreznél nagy különbséget játékok alatt a két proci között, de sztem jobb a tudat hogy egy jó táp van a gépedbe, sztem előbb a tápot cseréld, azt úgyse kell utánna 3-4 évig -
Allanon25
csendes tag
-
Dyno
veterán
-
bartucc
addikt
válasz
venember83 #25130 üzenetére
PNR 6000 körül, SuperB meg 9000-10000. Egy ilyen értékű gép bőven megérdemli
-
Allanon25
csendes tag
Sziasztok!
Tanács kellene, mégpedig sürgősen...
Jelenleg egy 400W-os Micasetáp van a gépemben, de eléggé zúg, úgyhogy muszáj kicserélnem...
A konfigom a következő:
Core2Duo E6400 --> 2.7Ghz-re húzva
2 db SATA winyó van rákötve
és egy Zotac 9800GTX+Sajnos ez elég váratlan jött, és most nincs sok pénzem rá, de azért nem akarnék valami sz@rt venni, ami tönkrevágja a gépem...
Mit ajánlotok? Pesten kapható kellene elsősorban, amit már holnap át tudnék venni...
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
-
DaDy0219
tag
Okés, köszi mindenkinek!
-
DaDy0219
tag
AMD Phenom Quad-Core 9950 2,6GHz AM2+
Corsair VX 450W táp elég neki+ a konfigom az adatlapomon.A 6000-es CPU helyett lenne a 9950 -
lsc
nagyúr
Olyannal találkozott már valaki, hogy a tápegység tápkábele megadta magát ? Stalkerben gyaktam az ellent, aztán se kép se hang, a monitor készenlétire váltott, a hangfal ledje világít . Próbáltam áramtalanítással, csatlakozókat megmozgatni, semmi . Rámértem a tápkábelre, semmi áram nem jött, most beraktam a corsair kábelét ezzel megy . Egy másik helyen rámértem a régi kábelre, most abban is van áram, de nem úgy volt hajlítva ahogy a gépben ment . Kíváncsi leszek mi van, mindjárt megterhelem .
-
3.Aragorn
addikt
válasz
misirulez #25109 üzenetére
Hát ja, egy minőségi 300-ast én is alátennék azért. Meg ilyen 150W körüli tápot nem is igazán lehet kapni azt hiszem. Ha csak nem használtan. /Pl nálam: Acorp LC 250 ATX (tsk)
/
De ehhez a géphez tényleg nem árt a 300. Én biztos nem tenném bele azt a tápot, amit leírtam.
-
bartucc
addikt
válasz
misirulez #25109 üzenetére
Elméletileg van, de egy 300-as minőségi árban is jó lenne neked. A proci nagyon keveset fogyaszt, a vga talán 20-30W, a lap pár W. hát igen, nagyon kis fogyasztású pc, olyan kicsit keverve. Mivel Atx lapod van, mindenképp az egyszerű olcsó, de jó FSP tápok is jók lehetnek, egy PNR vagy CRG is akár, hiszen még terhelve se lesz
-
philoxenia
MODERÁTOR
Mach5 :
Többet olvass, kevesebbet írj, először esetleg alapelveket. Használd a Google-t az itteni keresőt és a böngésződ helyesírásellenőrzőjét légy szíves. -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
ATX tápból lehet venni 100-150W-osat?
Persze csak valami megbízható/minőségit.?Következő konfigba kellene:
AMD Athlon X2 3600+ (@999MHz - 0.9v) /elméletileg 30W a fogyasztása/
MSI K9N NeoF V2 /nem tudom mennyit eszik ez a chipset/
Leadtek GeForce 6200 TC /szintén nem tudom mennyit fogyaszt/
HDD/DVD/CD - nincs, helyette 8gb-os pendrive-ról megy az oprendszer.Ja és fontos megemlíteni, hogy a proci csak akkor downclockolódik le ha elindult az oprendszer, elején boot-olásnál gyári 1,25v-2000Mhz en megy, úgy fogyaszt elméletileg: 65W.-ot, tehát egy csupán 100W-os tápnál a bootolásnál lehetnek problémák, de szerintem egy 150W-osnak vinnie kéne a konfigot.
Üdv.:
Misi -
bartucc
addikt
Lsc és Mach5: a többit priviben légyszi!
-
Mach5
aktív tag
Már kezdelek rühelni lsc! Eddig basztattál máshol most basztatsz itt is hát a .....! Amugyis te is irsz értelmetlen dolgokat értelmetlenebeket mint én! pl. ez a ugatás se kellett volna ennyi erövel ,mert ezse ide tartozik, de én legalább gép ügyel kérdezek!
-
Mach5
aktív tag
Nem értem miért kell atom gép mindenkinek! Csomo embernek atom gépje van, vagy pedig olyat vessz! Én 5honap mulva szeretnék venni amd athlon x2 6000+ 2.6ghz-t kb., ddr 2 2gb ram, nvidia 9800gt meg uj alaplapot! Azt ha lessz késöbb pénzem akkor még egy 420W tápot max, és olyan 200Gb Winchester! Nekem ez is elég lesz olyan 3-4-5 évig vagy többig ha nem romlik el valami a gépbe!
-
Dusee
őstag
válasz
04ahgy #25098 üzenetére
Tudom, Én se vettem volna olyat, csak kellett neki vmi táp, és átment a közeli számtech boltba és ezt adták. A PCIe csatit meg csak poénnak szántam, de azért meg lepett.
Ez előtt a havernak egy Vikings 300W tápja volt ugyan ezzel a procival + nV 8500GT-vel, az se halt megbartucc: Ha nem előbb
-
bartucc
addikt
válasz
BiriBum #25100 üzenetére
Sztem PNR
rii: hát igen, kellemetlen az ilyen
Dusee: szilveszterre lesz ingyen tüzjáték
NoX1: akkor éri meg passzív tápot venn(ha egyátalán megéri
), ha SDD van a gépedben, mert egy Enermax a vinyónál halkabb, és 5v-on a ventik csodára képesen egyébként is...(és hangjuk sincs, de nekem egy 7300-on 40 fokot hozott pl minuszba
)
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen házat vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Renault, Dacia topik
- BestBuy ruhás topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hyundai, Kia topik
- További aktív témák...
- MSI CYBORG 15 A13V
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged