- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Aktív témák
-
rii
nagyúr
császtok
itt azt az infót kaptam, hogy a gépet elviszi a 400-as chieftec
majd elkezdtek meghalni benne hdd-k, elég sok, és lehet hogy a samsung 500, 650-esek hibája volt, lehet hogy a táp, de bele lett téve egy corsair 450-es.
de a gép még mindig lekapcsolt.
ha le van húzva a 3. HDD, akkor gond nélkül megynem az én gépem, de már k*rv*ra elegem van ebbôl - ha meg szabad mondanom
van valakinek lövése, hogy mi baja lehet? egy 450-es nem lehet kicsi.
Nekem egy FSP Zen 300as elvittie ___akár egy hétig is 7/24-ben___ 5 db HDD-met, 160 160 200 250 500 GB-osak. (D805)
valaki monnyony valamit pls!
-
-
bartucc
addikt
Elvinni elvisz, de egy jobb vga-val rendesen meg lesz terhelve, szval nagyobbat ajánlanék!
Dyno: akkor egy lehetőséggel kevesebb, Epsilonok hallnak sorra...
Klemens: ha lehet akkor inkább Corsair CX-400-as, ha megéri a felárat, több rajta a csati, és jobb is, halkabb, ha nem, akkor elég a Gigabyte is, bírni fogja
sakal83: ha jól kötöd be nem
, de ha van gari azt bukod
-
venember83
nagyúr
Sajnos nagyon keveset tudunk a procik es foleg vga-k valos fogyasztasarol... Ebben tenyleg egy elegge jartas pc-s villamosmernok/muszeresz segitsege kene... HDD-ok (sima PATA/SATA 7200) azt hiszem 5 watt korul fogyasztanak, noti-hdd-k pedig mostansag egyre kevesebbet, 2.5W, ugy tudom.
Most epp az ajanlott/nem ajanlott problematikajan gondolkodok, szerintem a masodik ajanlott tap kategoriat kiszedem, csak megzavarja azt aki elolvassa. Eleg az elso ajanlas + a nem ajanlott tapok. Meg keresek egy hsz-t a topikban, ami jol osszefoglalja a hatasfokot.
-
Szten Márs
nagyúr
Idézet az egyes hsz-ből:
"tápvásárláskor a 12V-os ágon leadott teljesítményt érdemes leginkább súlyozottan figyelembe venni. Megemlítendő, hogy az egyes ágak ágankénti teljesítménye sok esetben nem adható össze, a közös maximumuk kevesebb, mint amennyi a két ág maximumának összege, de ez általában fel szokott lenni tüntetve a tápon."Az egyes részegységek fogyasztása akár jó is lehetne, de ott van jópár teljes konfig fogyasztási adata, szvsz abból mki le tudja vezetni a magáét. Bár ara is ráférne egy update, majd alkalom adtán megcsinálom.
-
stol
addikt
A hálózatból felvett teljeítményt relative "olcsón" lehet mérni egy konnektorba dugható fogyasztásmérővel. Ezekből már 6-7 ezerért hiteles műszer szerezhető be.
A konnektorból felvett teljesítményből levonod a hatásfokból adódó veszteségi teljesítményt és megkapod a relative pontos konfig fogyasztást.
A köztvetlen fogyasztásméréshez lakatfogó műszer kellene, de az meg 30-50e HUF-nál kezdődik. -
stol
addikt
hogy számotad ki, hogy 192W? mármint ha meg szabad kéárdezni .... (:
Számodra hihetetlen, de ált. isk 7-8. osztályában tanítják!
P=U*I -> 12V*16A=192W Jáááj de Sci-Fi számításmód
A nem rendszeres indulás is lehet nem megfellő terhelés eredménye, ugyanis jelen esetben az 5 és 3,3V-os ágak alulterheltek maradnak. -
stol
addikt
Hi!
Ez kb. 200-210W-ot kajálhat 12V-on, max terhelésen
(AMi sose fog bekövetkezni...)
A 300W-os FSP ZEN, 280W-ot tud 12V-on.
A jelenlegi FSP milyen 12V-os terhelhetőséggel rendelkezik?
Nekem van egy szerveremKATT
Ez kajál üresjárásban 90W-ot, csőgázon 120W-ot.
7HDD, 1ODD, 45W-os Sempron, 30W-os VGA.
Ha 120W-os Intel proccal és 40W-os VGA-val számolok, akkor se jön ki több a fenti értéktől. -
stol
addikt
bekapcsoláson kellene túlleni valahogy ....
Meg a 2 táp kapcsolófrekijének burst jellegű gerjedésén, meg a rossz esetben robbanó konfigon.
Hogy oldod meg a 2 táp tökéletes együttfutását, avagy a szabályzás szinkronizálását, valamint a kimenetek tökéletes együtfutását?
Ha nem futnak együtt a tápok, földhurok fog kialakulni, ha nincs szerencséd összegerjed a 2 táp, ennek folyománya jó esetben egy letiltás, szerencsétlen esetben a vezérlőkör röppenése, netán tűzijáték.Továbbá, teljesen osztom EQMontoya hsz.-ét, mert igaza van.
amikor CF-el se lehet 400-500W felé menni, de akkor már nagyon kell hűteni mindenkit, nem hiszem, hogy életképes az elgondolás.
Pláne, ha 2 iparihulladékot akarsz párosítani. -
Goldye
aktív tag
Ha a gépházba vhogy bele tod rakni természetesen, azt pedig ha rá akarod dugni a gépre akkor szintén rátod, csak pl 4 pines alaplaphelyre csak az egyiket rakhatod, a másik helyre(12 pines, vagy kinek hány) pedig rámehet a másik, csak nem biztos elindul. Ha viszont a másikat csak winyókra kötnéd akkor természetesen megoldható. Ha meg az alaplapi helyeket akarod kettéosztani akkor, szét kell vágnod a csatlakozókat és felét-felét rádugni (na nem ugyanazt), mondjuk ehhez ugyanúgy kell hogy kinézzen a 2 táp. De ez nagy hülyeség csak gondoltam poénból leírom. Am. melyiket mire dugnád rá?
Szerk.: Jah és ne halgass rám mer hülye vagyok ehhez a témához, csak szeretek okoskodni. Nem vállalok garanciát hogy szétsütöd a géped ezek után
-
rii
nagyúr
persze nekem ez is elég lenne
Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Asztrofotózás
- Bittorrent topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Napelem
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!