Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Aktív témák
-
D@ni88
addikt
válasz 14adam #49993 üzenetére
casdk azt nem értem hogy az 500Wos modelleknél az APN mért van egy árban a SAGA II-vel? mikor ugyan az a belső, és ugyan az a vezérlés elmondásod szerint, de a 400Wos modelleknél meg az APN az olcsóbb
az FSP honlapján meg nem találom a sima APN szériát, Saga II meg fent van
[ Szerkesztve ]
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz 14adam #49981 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!
Annyi bajom lenne ezzel, h. ha a későbbiekben egy nagyobb vga kerülne az mATX lapomba, valamint mégis 4 magos AMD mellett döntök, akkor nem járnék jobban egy nagyobb teljesítményű táppal, gondolok itt 400-450W-ra?Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi
-
phoenix64
őstag
válasz 14adam #49981 üzenetére
Hát most ez van: Gigabyte GA-P41-ES3G, Asus 8800GTS 512, Intel pentium D 820, 2x 1 GB 667Mhz ram, WDC 500GB 7200RPM, Maxtor 7200RPM 80GB, Samsun DVD-RW/ROM.
De úgy néz ki hogy a lap és a proci cserélve lesz AMD-re
GIGABYTE GA-M68M-S2P alaplapra, és
AMD Athlon II X2 240 2.80Ghz AM3 procira -
Keksz03
senior tag
válasz 14adam #49946 üzenetére
egy Corsair HX520 jó befektetés lenne? mert néztem h az moduláris táp és mivel plexi van a házam oldalán meg amúgy is utálom a kábeleket ha össze vissza vannak az jobb választás lenne! Elvileg SLI ready és a rendszeremet 4 magos AMDvel is simán el kell majd vinnie nem? Meg nem egy rossz tápról beszélünk gondolom...
szerk.: esetleg a 450es is elég lenne ha 4 magos proci+1 db vga-ba gondolkozom de kb 3-4 évre előre?
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23+ 512GB / LG CX 48" OLED / PS5 / Ryzen 5 5600X, 16GB, RTX 3060 Ti
-
Findzs
addikt
válasz 14adam #49890 üzenetére
katt a nevemre és nézd meg a konfigomat, ugyanolyan tápom van mint amilyet ricsard88 vett akinek válaszoltál és egy olcsó szünetmentessel megy gond nélkül mivel passzív pfc-s (ricsard88 is azt írja egyébként)
az aktív pfc -sekkel van a probléma nem a passzívakkal
szerintem ezt te is tudod csak félreolvastad amit a srác írt[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
RM1
aktív tag
válasz 14adam #49896 üzenetére
Tudom, hogy lehetett volna jobbat venni, de nekem azonnal kellett, másképp 1 héten keresztül nézegethettem volna a házikót. Mint írtam olyan alternatívák voltak, mint lc-power, hkc. Azoknál azért talán jobb.
Procit sosem húzok, ha fejlesztek akkor is fontos szempont lesz, hogy keveset fogyasszon a proci. -
ppeterka
csendes tag
Szia!
Ennyi hely van a házban, amit éppen építek Majd ha kész lesz, csinálok a folyamatról valahová egy beszámolót, beküldöm radikalmodra, vagy valami hasonló helyre... Sajnos annál lassabban haladok (lásd az aláírásomat ), hogy blogot csináljak róla, de egyszer kész lesz. Csak egy pár problémát kell még megoldanom.
Mondjuk már vettem egy tápot, amit be tudtam faragni, de ez az első volt, amit találtam, és felépítésileg nem győzött meg annyira - meg itt a tápfórumon is a "nem ajánlott" kategória. Bár elméletileg jónak tűnik, azt állítják, hogy 2db 12V-s ág van benne, 14 és 16A terhelhetőséggel... Mondjuk az 1db 8-as, és 1db 6-os PCIe VGA csatit azért kissé túlzásnak érzem rajta.
Egyelőre a tervezett 5750 helyett csak 7600GT-vel teszteltem, de komoly erőfeszítés, melegedés nélkül vitte a prime95+FurMark párost, pedig stresszteszt lévén kicsit kevesebb szellőzést hagytam a tápnak, mint a végleges verzióban.
Azért gondoltam hogy keresek jobbat, mert elolvastam az 1.hsz-t, aztán gondoltam, ha nem is most, de hosszabb távon jobb lenne egy jobb hatásfokú, minőségibb táp, nem szeretek aggódni a gépem miatt.
Üdv:
PP -
flash-
veterán
válasz 14adam #49902 üzenetére
nem fontos hogy halk legyen,inkább az hogy minél megbízhatóbb legyen,és minél több védelemmel fel legyen szerelve,az enermaxról tudom hogy van benne túláram és túlfesz védelem,meg még egy rakat más dolog.
nemtom hogy a konkurens tápokban is megvan e a UL/cUL, TUV, BSMI, CCC, GOST, CB
védelem. -
vzsryl
nagyúr
válasz 14adam #49902 üzenetére
A Liberty ECO nem halkabb a PRO82+-nál. Az ECO80+ halkabb, mert abban Magma ventilátor van, viszont a moduláris tesójában már nem.
Liberty ECO
ECO80+
Továbbá az ECO80+ ficsörjeinél oda is van írva a Magma, a Liberty-nél viszont nincs.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Dyno
veterán
(#49894) robag72 Corsair cx 400 vagy Enermax liberty eco 405
Libertyből sima 400W-os van csak.
(#49885) echterion : Aktív PFC-nek semmi köze a védelemhez, amúgy védelemmel nem tudom hogy elvan-e látva talán a RU alatti E-vel kezdődő számot másold be ide hátha van rajta, akkor talán megtudjuk mondani a gyártóját.
-
ppeterka
csendes tag
válasz 14adam #49888 üzenetére
Hmm, köszi! Megnéztem, tulajdonképpen nem is rossz így elsőre. Viszont körbenéztem, és ugyanebből a TFX jobban tetszik, jobban illeszkedik a rendelkezésre álló helyhez... Amúgy nem is tudtam, hogy a TFX egy táp formátum kváziszabvány...
Ha nem is ez lesz, elindítottál, látom, FSP-k is vannak TFX-ben, meg kb minden más is... Mégegyszer köszi!
Új kérdés: van-e valakinek TFX tápok belsejéről képe? Komoly esély van ugyanis, hogy van, amiben nincs ~4 cm-nél magasabb nehezen mozdítható alkatrész... (pufferkondi pl. könnyen mozdítható )
-
RM1
aktív tag
válasz 14adam #49890 üzenetére
Köszi a választ. 10 ezer ft volt. A csatlakozók rendben vannak a mostani gépemnél. Viszont olvasgattam, hogy az újabb tápokon vannak valami 4+4, meg 8 pines csatlakozók gondolom az alaplapra. Ha esetleg gépet akarok fejleszteni pár hónap múlva, akkor megint új tápot kell vennem emiatt?
-
Findzs
addikt
válasz 14adam #49775 üzenetére
most jut eszembe hogy ilyen 500w-os fsp-t is próbáltam már és az olcsó szünetmentes (2 fajtával is néztem) nem szerette:
ezért rendelnem is kellett az ügyfélnek egy szinuszos szünetmentest jól meg is dobta a konfigja árát
tehát nem csak a régi delta belesekkel nem mennek az olcsó szünetmentesek
[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
-
elithun
őstag
válasz 14adam #49242 üzenetére
Üdv!
Eljutottam oda, hogy megvegyem az általad tanácsolt Chieftec CTG 500W-s tápot, de egy kicsit elbizonytalanodtam az egyik árlista alapján. Ebben a boltban van egy olyan nevű tápegység, hogy: Chieftec Delta CTG-80P 500W 12cmAPFC OEM
Nos lehet, hogy teljesen nevetséges a kérdés, de ez az a CTG 500-as amit ajánlottál nekem?
A választ ismét köszönöm előre is.„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”
-
vzsryl
nagyúr
válasz 14adam #49684 üzenetére
"A bs pro helyett meg ott a Chifi ctg 500 ami kb 5k-val kevesebb és ugyan az a szint,csak nem kék és nincs harisnyázva"
Egy normál géppel idle-ben csúnya a hatásfoka: [link]
Szóval ebben eléggé le van maradva a BS prohoz képest.[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
-
theboobaq
aktív tag
válasz 14adam #49606 üzenetére
Értem. És akkor Kb mennyibe kerülhet így a gépem egy hónapban? Villanyszámlára gondolok.
A konfigom ez:
Athlon II X2 250
Am3 alaplap
DDR3 ram
Radeon HD 4550
2db HDDAzért így irom mert még nem válaszottam ki.
Ehez lenne ez a 450Wattos Asus. Mennyibe kerülne egy hónapban így a gépem?Bocsi ha nagyot kérnék.
Köszi előre is.
-
McClane
aktív tag
válasz 14adam #49526 üzenetére
Még ez is bekerülhetne a listába Cooler Master Silent Pro Gold
-
Gardo
tag
válasz 14adam #49525 üzenetére
A belső nem tudom ugyanez -e, meglehet. Pár kép a tápról: [Zalman] Egyébként a kondik épek, nincs felpúposodva, kifolyva, stb. A GBU805 (talán) egyenirányító, a hűtőbordán lévő 2 tranzisztor és dióda, valamint egy kék (talán) kondi van kiszedve belőle, egy zacsiban pihennek. Külsőleg azoknak sincs semmi bajuk.
Lehet, felkeresem az általad írt tagtársakat, csak az a rohadt postaköltség ne lenne... ez a táp sem fél kiló... Emiatt is lenne jó helyben találnom valakit, ne a posta gazdagodjon. Üdv!
Annyi vagy, amennyit a szavad ér.
-
McClane
aktív tag
-
nagyúr
válasz 14adam #49519 üzenetére
Hát sajnos már 1.éve volt (és nem mentettel el az oldalt) de arra emlékxem hogy egy ruszki fórumon volt róla szó! Ne olyan brutális eltérésre gondolj hogy 1.mm2 es vezetékek helyett 0,25.ösek voltak benne úgy emlékezem hogy 1.mm2 helyett 0,75.ös vezetékek voltak benne! amit ránézésre még ha meg is fogod a 2.vezetéket szigetelésen keresztül nemigen tudsz meg különböztetni egymástól! Az is elképzelhető hogy ezt a hibát a gyártó is észre vette és a későbbiekben gyártott tápokban már rendes vastagságú vezetékeket használtak ezért nincsenek problémák! én még akkor szereztem be a tápot mikor itt nálunk szinte nem is lehetett kapni valószínűleg még a legelső szériából származott
-
nagyúr
válasz 14adam #49485 üzenetére
Szerintem a 8.Pin es CPU csatira gondol, mivel azt nevezik EPS-nek! csak ugye táponként eltérő van ahol 4+4. megoldásba alkalmazzák van ahol pedig van külön 4 és külön 8.pin es csati is!
De az tényleg érdekes hogy miért 4.Pin EPS-t kérdez mert olyan nem létezik!
[ Szerkesztve ]
-
LBandi
aktív tag
válasz 14adam #49462 üzenetére
Nem váltásról van szó csupán hogy melyiket vegyem inkább ~40-ért a HX-et vagy ~47-ert az AX-et
A gépem tuti nem fogja nagyon leterhelni,de pont az a lényeg hogy a táp csak olyan ~70%-os kihasználtságon üzemeljen, ezáltal biztosítva a halk és hűvös müködést, emelett a tápban az alkatrészekek kímélni.
Ezért kérdeztem hogy adott terhelés mellett az Ax jobb-e a HX-nél hogy megérje a felárat. Amúgy én meg félek attól hogy az egész táp moduláris úgymond még az ATX kábelt is én rakom rá, ez nem lehet hibaforrás a későbbiekben (nem értek hozzá csak nekem ez bizarr)
A gép egy i7 930 (tuning lesz), 6 vagy 12Gb ram, 480gtx, vagy ha addigra kijön az újabb Nvidia kari akkor az, 3 HDD, DVD , keringetőpumpa, 2db 14cm venti, 7db 12cm venti, 2 előlapi panel, Xonar hangkari, Wifi, meg persze perifériák egér, bill, webcam, miki. Asszem ennyi, és ahogy én számoltam max terhelésnél (ami tudom nem sűrűn fog bekövetkezni) olyan ~550-600W kellene elvileg. Játék közben átlagterhelésnél pedig kb 400-500w attól függően mennyire van meghajtva a proci meg a vidkari.
[ Szerkesztve ]
"Az igazi EMO-s halva születik."
-
wrox
őstag
válasz 14adam #49408 üzenetére
Minek neki 400-as, ha ugyanolyan árban kap 525-öst?
Persze ha bolti árában kellene megvenni, akkor nem ajánlgatnám.Az lehet, hogy most nem kell neki az a teljesítmény, de ki tudja mi kell neki pár év múlva?
Az a plusz watt meg elfér a gépházban.
Csak azt ne mond, hogy többet fogyaszt.
Valamivel talán, de a jobb hatásfoknak köszönhetően lehet ugyanannyi a fogyasztás. -
theboobaq
aktív tag
válasz 14adam #49377 üzenetére
Értem csak ha lehet jobb 0ft-ból akkor miért ne. Ráadásul abban az Asus tápban van Kék led ami annyira nem fontos de ha mondjuk Plexis házat veszek akkor az jól fog kinézni és nemkell majd pluszba vennem ledeket. De ez legyen a legutolsó szempont.
Szerinted attol hogy 2 és fél éves a táp tökéletesen müködne? Mert baj a másik gépben eddig nem volt vele.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz 14adam #49309 üzenetére
köszi a megerősítést.
hugom egyébként WoWozik is aktívan, az annál a gépnél pedig felér a prime+furral a login képernyőn. egyébként nem eszik sokat, nem hallottam felpörögni a táp ventijét (tehát 150 W alatt kellett maradnia).
az enyémet is viszi a Corsair, 3870 szintén gyári OC, procit max 3.0@1.200on használtam, oda bőven elég volt (fél évig ment, volt gpu+cpu stresszteszt is közben). szóval én is megerősítem, a Corsair is bőven elég a célra. sőt, ahogy számoltam léghűtés mellett elég OCt se limitálhatja. csak visszakerült hozzám a régi tápom és házam innentől megint tudjuk használni mindkét gépet.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz 14adam #49251 üzenetére
Köszi az infót
Ilyet lehet kapni valahol az országban, vagy ez is egy a sok misztikus FSP táp közül, amikről sokan hallottak de kevesen láttak élőben (tiszta harmadik típusú)?
mod: ha nagyon nem találni, akkor max veszek egy Enermax Pro82+ 425W-ot. Az már bronz, ugye?[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Dyno
veterán
válasz 14adam #49258 üzenetére
Enermax pro 82 405
Ilyen nem létezik.
A másik kicsit abszurd a hulladékok sorába küldeni a Cyclopsot, főleg hogy az 500-asban már rendes elektronika van, és korábban az is lelett írva hogy a 405W-os is miért szar.
(#49261) 14adam : MAgma ventinek több a légszállítása, meg azt is vegyétek számba hogy ezek hőmérséklet hatására is emelik a fordulatot, nem csak terhelés hatására.Télen 500rpm-en emnt nekem idle-ben, most emg nyáron ha meleg van 750rpm-en.
[ Szerkesztve ]
-
bazso29
aktív tag
válasz 14adam #49234 üzenetére
Mennek folyamatosan, de se kép, se hang.
A kérdéseitekből azt feltételezem, hogy menni kellene a gépnek, szóval kis infó jól jöhet, hogy az újrapasztázást (ezüstös) elszúrta a srác, került a procik lábára egy kis adag, ami zsebkendővel el lett távolítva nagyjából, nem kötötte össze őket csak pár láb tövén maradt egy kicsike, de talán ez is problémát okozhatott..- A kedvenc szuperhősöm: Ultrium -
-
shadoan
tag
válasz 14adam #49149 üzenetére
Köszi szépen!
Nem kell ekkora táp hozzá, két 4830-as volt benne Cross fire módban és a régi tápommal folyamatosan sípolt a UPS, hogy több az energia felvétel mint amennyit ő szeretne adni
Ezek halk tápok amiket írtál, mert az most ugyanannyira fontos mint a megbízhatóság.
köszi
Ezer ember hallgatása sem nyomhatja el egyetlen ember üvöltését
-
ronson
őstag
válasz 14adam #49109 üzenetére
Azért ezt hagyjuk már, minden tápban van már rövidzár védelem és a gépeket se teszi tönkre.
Ezt mondom úgy, hogy rengeteg "tescos" gépet szervizeltem, értsd kb 3000 eladott db-ból egy év alatt kb 20 jött vissza táp hibával, ezekből egy se gyuladt ki, egy se vitt el semmit magával a gépben, egyszerűen meghaltak. Ezekenk kb a fele, codegen, M-tech-el vegyesen volt , ezekből jött vissza több és érdekes módon a vargáné által importáltból, csak 1db.
Ezzel leszögezem, nem buzdítok senkit az olcsó tápra, mert stabilitási gondok előfordulhatnak már alsó középkategóriás gépekben is, de amivel itt rijogattok mindenkit azosok ember van rajtam kívül itt a PH-n aki ilka problémák abszolut nem jellemzőek,.én is minőségit használok, de szerintem nem yen nagy mennyiségből tudna következtetést leszűrni.
-
vbbb
addikt
válasz 14adam #49060 üzenetére
HDZ955FBGIBOX - AMD Phenom II X4 955 BlackEdition, Sok AM3, 3.2GHz, 8MB Total Cache, 125W, Retail
Corsair DDR3 1333MHz 4GB kit
XFX 5850 1GB DDR5 Dual DVI HDMI Display Port Out PCI-E Graphics Card
ASUS M4A89GTD PRO AM3 AMD890GX
1TB Western Digital WD1002FAEX Caviar Black, SATA 6Gb/s, 7200rpm, 64MB Cache, 8 msMinimum 450-es maximum 500-as...meg azt olvastam az FSP tápokról, hogy cincognak a kondik...nem tudom mennyire igaz ez.
-
nagyúr
Aktív témák
Hirdetés
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest