Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Aktív témák
-
Dyno
veterán
válasz bartucc #25387 üzenetére
Ez eltérő a tápoknál pölö nekem a másik gépembe lévő 450-es CRG-nek az egyes ága csak a proci-é ez 13A.A másik ága ami meg 14A, az megy a Vinyóknak VGA-nak, ventiknek, emg még amit rákötsz.
KicsiPit: Hátha még egy 4870X2-ben gondolkozol akkor bizony kevés lesz, akkor már ajánlatos egy Corsair TX650 vagy HX620,de én a helyedbe megelégednék egy darab 4870X2-vel és vennék egy Enermax MODU 82+ 525W-t vagy egy HX520, Odin árából jobb helyeken ki is jön.
[ Szerkesztve ]
-
-
14adam
addikt
"A passzív változat nem használ vezérlést és egy vasmaggal korrigálja az áramhullámot. Ennek megfelelően kisebb a meghibásodási esély, képes kváziszinusz jelet is feldolgozni és talán egy nagyon picit stabilabbá teszi a tápot az aktívval szemben. Hátránya, hogy fix bemeneti feszültségen működnek, ez lehet 115V, 230V illetve lehetséges mindkettő támogatása, de ehhez a tápok kapnak a hátlapon egy 115V/230V-os kapcsolót, hogy a használt hálózathoz igazíthassuk (megjegyzem nehogy átkapcsolja valaki 115V-ra, mert kishazánkban ennek nem lesz jó vége)."1HSZ-t érdemes elolvasni
-
KicsiPit
tag
Csaó! Szerintetek 550w Gigabyte Odin táp elég ehez a rendszerhez (késöbb esetleg tuning meg még 1 vga)
Gigabyte 790GP DS4H
Amd 940 + Asus triton 78
Gigabyte 4870x2
OCZ 1150Mhz 2x2Gb
3db vinyó
1 optikai m.
thermaltake va8003BWS??
Üdv
-
Slyer
senior tag
válasz elfelejtette #25390 üzenetére
Szinte már sehol sem lehet kapni... vagy ahol lehet, ott drága... Ha tudtok helyet ahol olcsó, akkor légyszíves írjatok pm-et! Keresgélek én is.. Köszi, Sziasztok.
-
elfelejtette
veterán
Hy!
Ebben a modelben kisebbek a bordák, jobban melegszik, emiatt hamarabb kapcsol feljebb a ventije, tehát hangosabb. Ráadásul a 12V-os ágak ágankénti terhelhetősége is kisebb.
Tehát keress tovább PNF-et.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Slyer
senior tag
Sziasztok! Rendeltem egy cégtől egy FSP 350PNF-et 7 ezer ft-ért, de azt írták nincsen ez a típus.
Helyette ilyent ajánlottak: FSP CRG-400 350W PFC Ez csak 5600Ft. Ez sokkal rosszabb? Vegyem meg ezt, vagy keressem máshol a 350PNF-et? Üdv. -
elfelejtette
veterán
válasz L3on!d4$ #25376 üzenetére
Már ugye úgy érted, hogy a teljes rendszer a vga karival, meg a quad procival együtt bekaphat konnektor felől 350W-ot, mivel a PH! tesztben is 333W-ot fogyasztott a teljes gép, amiből a táp 80%-os hatásfoka miatt még 66W veszteség lejön, tehát a tápnak 266W-ot kellett leadnia, 90%-ban a 12V-os ágon... (~240W)
Egy 400-as FSP PNF 12V-on 348W-ot tud leadni..."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
bartucc
addikt
válasz 3.Aragorn #25386 üzenetére
Na akkor én is kérdeznék, mert vmi nem tiszta teljesen: ha pl 3 ágra van osztva egy táp, és abból ugye egy a cpu, egy a vga és a harmadik?(ha van még egy vga csati akkor az?) MMint a kábelezés és a feszültségágak közötti összefüggéseket kérdezném.
De sztem jól mondtad
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
3.Aragorn
addikt
válasz bartucc #25383 üzenetére
Több ágra osztott 12V-os ágnál úgy tudomhasznos, ha nem minden eszközt ugyanarra az ágra kötsz. Így nem lesz olyan nagy az egy ágra jutó terhelés. Ezért is vetettem el a moduláris táp gondolatát, mert úgyis szinte minden vezetéket kihasználnék.
Amúgy ha rosszul gondolom, javítsatok ki!
-
A-l-i-e-N
aktív tag
Most 1x2900XT van benne, nem tuningolva, alapon, a másik is alapon lenne... meg egy E6750@3600... Semmi hangja sincs neki! Elképzelhető lenne h. jó legyen? Még gondolkozok rajta nagyon
-
bartucc
addikt
válasz A-l-i-e-N #25382 üzenetére
Na itt van az hogy elvileg igen, gyakorlatilag nem tudom, mivel eléggé amperéhes karik, és a több részre osztott ág talán ilyenkor bekavarhat. De hogy baromi hangos lesz az tuti, ha egyátalán elviszi.
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
A-l-i-e-N
aktív tag
Helló!
Szerintetek 2db Sapp 2900XT-t elbírná a CHIEFTEC - DT450A2 (450W) -os tápom?
1x DVD + 1x 250Gb vinyó még mellette!Látom, hogy a VX450 elvitte, az én tápom képes lenne?
[ Szerkesztve ]
-
bartucc
addikt
válasz aram01 #25374 üzenetére
Jól mondják, osztatlan ágas Corsair lenne a legjobb, egy 520-ast megéri ekkora konfignál már. A modulárison a felesleges kábeleket le tudod csatlakoztatni, egyébként semmi kül. Nem a táptól függ ám a fogyasztás, attól mivel terheled, hiába 1000W-os a táp ha csak alig van hajtva, nem fog 1000-et enni.(erre gondoltál nem?, ha nem így gondoltad, akkor bocsi ). De egy 520-as elég lesz, van modulárisban és simában is.
[ Szerkesztve ]
-
aram01
nagyúr
válasz L3on!d4$ #25376 üzenetére
Bzsolti1129érdemes moduláris tápot venni miért jobb mint a sima?
L3on!d4$ tudom hogy eljön az idő nemsoká a cserére.Csak azt nem hogy mi az a táp ami elbírja a nagyobb karikat is (x2 kivételével) és még azért nem kell kölcsönt felvennem a villanyszámlára?
[ Szerkesztve ]
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
aram01
nagyúr
sziasztok
van egy 400as fsp tápom(q6600,2gbddr2,250hdd,1író satás)
kérdésem az lenne ha venék egy gtx260-at elbírná még a cucc?(táp)
most 9800gt van benne az xfx-tőlIsten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
bartucc
addikt
válasz Robick #25364 üzenetére
Hát elvileg megvédi, de nem próbálgatnám, nem kötözködök én se, de nem akarom hogy rossz tápot vegyél.
PAWI: A Gigabyte a legjobb, főleg ha később bővítesz, és erősebb, fejlettebb is mint a másik 2
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
Gigabyteot ajánlom én is, FSP Greenpower bele található benne, 400-as PNF is jó lenne, de nem igazán lehet kapn, PNF név aalatt árúlják a 450-es CRG-t, de ez mind le van írva 1.hsz-ba.AMúgy se a CRG, se a PNF-en nincsen PEG8VGA-hoz 6tűs) csati, Gigabyte-on van.És a késöbbi fejlesztés sem akasztaná ki, hacsak nem Phenomot akarsz majd széthúzni, meg komolyabb CF-t építeni.
-
PAWI
tag
Sziasztok.
Szeretnék Tápot venni, olvasgatva a fórumot és nézegetve az árakat, ezek jnnének szóba
Fsp crg 400 350w oem 6500 ft
Fsp atx 350 pfn 8500 ft
Mi a külnbség a kettő között?
Ezeken van 6-os csati az Ati VGA-mhoz?
Illetve mit ajánlotok kb 11000 ft-ig? Nem akarok rákölteni annyit, de ha ár\értékbe jobban kijövök, akkor igen -
Robick
tag
Most beszéltem az egyik ismerősömmel, és valószínű tud nekem szerezni ijen tápot a chieftec heljett:
Cooler Master 550W RP-550-PCAP
Ebben nincs aktív csak passzív PFC és aránylag elég minőséges. Ha minden igaz, ebben is van túláram védelem.
Szerintetek ezis van olyan jó mint a chieftec 450W-os, és ezis megvédi az alaplapomat ha kimúlik? -
-
almi
senior tag
Nem nagyon tudom hova írjam a kérdésem.
A tápom egy éles sípoló hangot ad a bekapcsolás után, és ez a kikapcsolás után is folytatódik, még le nem kapcsolom az áramról..
Bekapcsolás előtt semmi, csak utána..
Ezt mi okozhatja?
-
tremor
tag
Heló_
Kérdésem az lenne hogy a szerver tápok mint ami nekem is van ... Lite-on 600w
vajon mekkora márkás tápnak felel meg,játékok használatát figyelembe véve.[ Szerkesztve ]
Debuggolást vállalok,,házhoz megyek,,,
-
Dyno
veterán
válasz Gyuri27 #25331 üzenetére
Jólvan köszi, nekem a gugli nem mindig jön össze. Tényleg nagyon köszönöm, amúgy elképesztő hogy milyen kicsi bordák vannak benne.
(#25339) bartucc: 19A-nek elégnek kell lennie a Quadnak, és valóban van egy ilyen teszt, de 19A általában elég szokott lenni, meg em mindegy hogy Q6XXX vagy Q9XXX.
(#25335) joshua7: Bocsi de egyet nem értek, miért nem veszel egy HX520-at vagy egy MOD82+ 525-t, ki is jönnek a CM árából.
-
bartucc
addikt
-
elfelejtette
veterán
válasz bali1977 #25340 üzenetére
Hy!
3 éves tápot érdemes átnézetni szakemberrel, mélg ha minőségi márka is...
Meg egyébként is az a táp még nem a mai modern gépek terhelési eloszlására (domináns 12V-os ág) van tervezve.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
bali1977
csendes tag
válasz 14adam #25337 üzenetére
Hello!
Segítéséget szeretnék kérni!
TErvezett gép
Gigabyte alap (Ep45)
Intel Core2D E 7300
HIS Radeon 4850 IceQ4 512MB
2x2048 corsair twinx (1066)Egyebek:
2 vinyó
1 drive
2 kis ventirégi gépemben 3 éve megy egy 330W os Chieftec táp. Az vajon elég bele, vagy ha nem elég mit ajánlotok??
Előre is köszi a segítséget!
-
bartucc
addikt
válasz joshua7 #25335 üzenetére
Elégnek elég, de 14adam-ot kérdem inkább: nemrég volt egy teszt logouton, hogy a sok ágra osztott tápok nem jók quad tuninghoz, egy egy ágon hagyott 12v-os táp jobb lenne extrém(hát a quad 4 felett már annak számít sztem). Corsairok vannak egy 12v-os ággal tudtommal, többi jó tápot nem is tudok ilyet kapásból
-
Robick
tag
Létezik valami jó UPS a 450w-os chieftech-emhez ami tiszta színuszos jelet ad, és árbanis elfogadható?
-
joshua7
veterán
Vga cserélgetős ügyletemben ajánlottak ilyet: CM Realpower M620. Gondolom nem egy Corsair HX/Enermax Modu+ szint, de komolyabb tuninghoz (quad 4Ghz+ + Gtx285) szerintetek jó lenne? Ha jól tudom, bontott ágas, de attól még esetleg...
Semper Fi
-
bartucc
addikt
Legegyszerűbb ha átjössz ebbe a topicba, itt mindig tudnak segíteni:
-
-
Dyno
veterán
Valaki megtudná nekem mondani hogy a 400-as FSP Greenpoweren mennyi és milyen kábelek vannak?Köszi.
-
-
Slyer
senior tag
Sziasztok! A kérdés a szokásos... Milyen tápot vegyek ennek a gépnek?
Gigabyte EP43-DS3L
Intel E7300
Powercolor HD2600XT 512MB ( Ez le lesz cserélve talán egy HD4850-re )
Corsair Dominator 2x1GB 1066Mhz
Western Digital 500GBÉn egy ilyenre gondoltam: [link] Ja és a PNF miben különbözik a PNR-ről? Ja és még 1 utolsó: Tápegységnél az OEM és a BOX között csak annyi a különbség hogy a BOX dobozban van? Előre is köszi a választ mindenre!
-
MikiASD
tag
Értem! akkor tehát elég egy ugyanilyen 400 w-os csak pl: chieftek vagy corsair legyen?
-
tomiika
tag
válasz MikiASD #25322 üzenetére
"Ha teheted,akkor cseréld le a codegent." Elégnek elég, de a codegenről mindenki rosszat mond, szal abban nem lehetsz biztos, hogy nem fog tönkremenni, és ezzel tönkretenni mást is. Bár nekem eddig a codegenekkel nem volt rossz tapasztalatom, a mostani előtt is az volt egy évig, de miután olvasgattam inkább lecseréltem...
Szerintem neked egy ilyen táp (mintahogy mindenki más ajánlotta) bőségesen elég, ha le akarod cserélni:[link][ Szerkesztve ]
-
MikiASD
tag
akk elég amki most van azis és nem fog lesülni semmi?
-
tomiika
tag
válasz MikiASD #25320 üzenetére
Nem tudom mit erőlködsz. A konfigod 200 Wattot sem eszik. 3szor leírták már, hogy mit ajánlanak. 400 watt feletti tápok két vga-s tuningolt procis gépekbe kellenek, nem olyanba, mint a tiéd... A watt annál jobb minél nagyobb( és nem mindegy milyen márkanév van előtte)
-
MikiASD
tag
Vagy ez de ez jó tápnak mínősül? http://www.ebolt.hu/product169003_category1292-Hiper_Type_M_530W_tapegyseg.html
és nem baj h nagy? -
MikiASD
tag
Akkor egy ilyen jó lenne? vagy ha sok a wat az baj (bocs nem vok valami nagy szakértő csak házat veszek és kell a táp hozzá) http://depo.hu/thermaltake/w0093re
-
KicsiPit
tag
-
bartucc
addikt
válasz MikiASD #25316 üzenetére
Egy 400-as corsair CX-400-as is bőven sok a configodhoz, annál erősebb nem kell, az 14k körül, ez alatt Gigabyte SuperB 460W 10k körül, vagy 6k körül FSP 350-PNF/PNR/CRG.-
-
MikiASD
tag
uhh inkább veszek egy jó 500 ast milyet ajánlasz ami nem méregdrága ?
-
MikiASD
tag
De amugy elbirja?
-
MikiASD
tag
[I][P:J]
Hello olyan gondom lenne nekem h nem tudom milyen táp kel a gépembe van egy 400w-os codegen de nem biztos h elég neki
vga: asus 8600 GT
cpu: intel c2d E2180
1gb ddr2 ram
Msi 945p neo5
raidmax smilidion
nem tudom elég lenne-e neki de ha nem szivesen várom a tippeket[/P][/I]
-
KicsiPit
tag
válasz venember83 #25310 üzenetére
Akkor vegül is ez is elég még ha CF vgaval tolom...
GIGABYTE ODIN GT 550W
amugy gigahoz csak az egység miatt ragaszkodom..
Üdv
-
venember83
nagyúr
válasz KicsiPit #25309 üzenetére
Kicsit túlzásba estél, egy valóban minőségi 550, max 600-as nagyon bőven megfelel a konfigodnak, lásd Corsair HX, vagy a Coolermasternek vannak jó kis moduláris változatai, amik lényegesen olcsóbbak, mint az Odin, vagy az OCZ, Enermax, Silverstone tápok, mind-mind nagyon jó minőséget képviselnek, és bőven nem kell belőlük 800-as.
Persze a te pénzed, az Odin se rossz.
-
KicsiPit
tag
Sziasztok!
Szerintetek mekkora táp kellene ehhez a rendszerhez? Vagy hogy tudnám kiszámolni?GIGABYTE GA-MA790GP-DS4H
AMD 940 proci + Asus Triton 78
GIGABYTE GV-R487X2-2GH-B
OCZ 1150 DDR2 4GB
3 vinyo
pár ventimeg esetlegessen 1 kis tuning?
Én erre gondoltam:
GIGABYTE ODIN GT 800W
Üdv
-
Robick
tag
válasz elfelejtette #25305 üzenetére
Igazadvan, átis fogom nézni. Anyira énis értek hozzá, hogy a kondikat és a meglazult forrasztásokat tüzetesen átnézzem. TV szerelő voltam több mint 7 évig. Ha nagyobb szakemberhez viszem, azse biztos hogy alaposabban megvizsgálja.
-
bartucc
addikt
válasz Robick #25304 üzenetére
Egyébként egy észrevétel: a minőségi tápot és a gagyit se csak a működése különbözteti meg hanem a halála is....(nem mind1 visz-e magával vmit vagy nem, szval 2,5 év egy olyan tápnak bőven elég idő)
-
elfelejtette
veterán
válasz Robick #25304 üzenetére
Hy!
Az a legnagyobb gond a jelenlegi tápoddal, hogy állításod szerint terhelve meleg levegőt fúj, tehát eléggé izzadhatnak benne a kondik. 2 és fél év után már egy minőségi tápot is érdemes átnézetni egy szakértővel...
-
Robick
tag
Mostmár megrendeltem, hétfőre érkezik. Ha nemleszek vele megelégedve, legroszabb esetben viszateszem a q-tech tápot és azután minden nep elmondok egy imát, hogy elne romoljon. Egyébként meg a Q-Tech tápom bennevan a gépembe két és fél éve, és soha semmi gond vele. Halkis, erősis, és megférnek az UPS-emmel szépen barátságban. Kár, hogy nincs benne túlfesz. védelem akkor kisem cserélném.
-
elfelejtette
veterán
válasz jasonka #25301 üzenetére
Hy!
Én is az lsc fórumtárs által ajánlott megoldást választottam. 3 éve vettem egy akkor 1 éves FSP 350PNF tápot. Nem bántam meg azóta sem...
-
jasonka
aktív tag
válasz bartucc #25287 üzenetére
OK - és a következő "két rossz" közül melyiket válasszam ( sokat nem akarok költeni a tápra, met előbb-utóbb az egész PC cserére szorul - elavult már
- olcsó, ócska de ÚJ ( nem ajánlott) tápot venni, avagy
- minőségi, de HASZNÁLT - tápot venni ( pl. olyat, amit itt a legelején ajánlanak a szakértő topictársak...)[ Szerkesztve ]
Hja kérem ! A Belváros !...
Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Kuponkunyeráló
- Windows 10
- TCL LCD és LED TV-k
- Android játékok topikja
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest