- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
"rá akartam tolni a csövet, többször fel le kellett húzni és körkörösen tekergetve rárakni"
De ez a gyűrű egy csavaros kötés alatt van, nem lehet rátolni, meg fel-le húzogatni, hanem össze kell csavarni a két idomot ami közt a tömítőgyűrű van. (A fekete karima és az átlátszó elem között)
Most nappal megnéztem pontosan hol ereszt. Nem be van csípve a gyűrű, hanem ellenkezőleg: a fotóhoz legközelebbi oldalon ki van türemkedve, ott ereszt.
Sajnos ehhez a nem csak a csavaros kötést kell lecsavarni és vissza, hanem az aba-bilincsekkel csatlakozó bemenő csövet is le kell szedni, hiszen a cső nem tud annyit tekeredni, az a medencéhez is rögzítve van. Az egész alatt pedig a cső másik felét vízszint felett tartani. Szép mutatvány lesz...
-
Vesa
Topikgazda
-
Vesa
Topikgazda
Sajnos ezeknek a medencéknek az anyaga 15-18C fok alatt elkezd merevvé válni. Fűtetlen helyiségben, ahol télen akár fagypont közeli hőmérséklet is lehet, megrepedhet, főleg ha mozgatva van. Ha víz maradt benne, akkor szétfagyhat télen.
Nekem már kettő Intex adta meg magát. Következő szezonnál, felállításkor alul megjelent a víz. Mivel én is fűtött garázsban tárolom, nem fagyhatott szét, nem sérülhetett meg mástól, tehát csak arra tudok gondolni, hogy összehajtáskor repedtek meg valahol. Mindegyiket 20C fok alatt tettem el, mert hirtelen jött be a hideg és nem kapcsoltam időben. Azért ez nem törvényszerű, van aki évek óta használja ugyanazt a medencét. A gyenge pont az alja, mert papírvékony ott a fólia. Szerintem direkt csinálják így a rohadt kínaiak, hogy szétmenjen. Mert az oldalfal anyaga jó, ha az alja is olyasmi lenne, akkor évekig húzná. Fiaméknak a 100k-s medencét kellett kukázni 2 év után, mert elkezdett ereszteni. -
Gömbike
senior tag
-
balint82
senior tag
-
axioma
veterán
-
Vesa
Topikgazda
A csodazsák nevű dolgon lehet vitázni, hogy jó vagy sem (lehet jó, de ahhoz is megfelelő teljesítményű forgató kell), viszont azon nem igazán, hogy a papírszűrős sajnos problémás. Eleve, amit szettben adnak, az minden esetben használhatatlan. Olyan kicsi a teljesítménye, hogy szinte nem képes vízáramot létrehozni már alapból sem. Erre jön rá, hogy amint kezd koszolódni a szűrő (1 héten belül kb.), tovább csökken a teljesítménye a szűkülő keresztmetszet miatt. Mosással lehet tisztítani a szűrőt 1-2 alkalommal, de macerás és csak részsikert lehet elérni, soha nem lesz már olyan mint újkorában. Én sem vagyok a híve a "vegyünk mindig újat" életérzésnek, de pont a papírszűrőssel kell ezt játszani ha tiszta vizet szeretnél. Egy másik megoldás a szűrőlabda, de az elsősorban homokszűrőbe való, ugyanakkor némi ügyeskedéssel/mókolással applikálható a papírosba is. A szűrőlabda mosható mosógépben, tehát csak egyszer kell megvenni és onnantól jópár szezonra elég. De a hatásfoka annak sem mérhető a homokszűrőhöz.
Lényeg az, hogy sóbontó helyett, elsőként én egy normális forgatóban gondolkodnék a helyedben. Létezik nagyobb teljesítményű papírszűrős is, ami legalább tényleg képes forgatni a vizet, csak ott az ár a probléma, mert bár olcsóbb mint egy homokszűrő, de a végén úgyis ez utóbbinál köt ki mindenki, tehát voltaképpen felesleges. Én is beleszaladtam ebbe, volt egy ilyen upgrade, tette is a dolgát, de végül mégis homokszűrős lett, mert untam már a papírt állandóan megvenni, majd később a labdákat mosni meg dzsuvázni.
-
balint82
senior tag
-
Gömbike
senior tag
-
axioma
veterán
Mondtam en hogy ez a tarsasag nem az a tarsasag... en nem vettem kethetente papirszurot, legfeljebb idonkent kimos, visszarak, igaz volt csodazsak es jo a csapviz. Az index forumon talan me'g e'l a korabbi csapat (Mobil kerti medencek, nektek van ilyen? ez volt a regi cime, aztan roviditettek, de vszinu megtalalod), akik pl. nem szegyellnek medences kereskedok meregdraga megoldasai helyett pattex ciporagasztoval foltozni...
-
Gömbike
senior tag
-
Gömbike
senior tag
-
axioma
veterán
Bocs, guglizd ki legyszi a tobbit.
TA=total alkalinity vagy hogy irjak, ha nem jo tul nehez a ph-t beallitani, vagy ha masik iranyban akkor minimalis hatastol atlendul
csodazsak: legtechnikai szurobol eszkabalt zsak a beomlocsonkra, a papirszuronel tobbet megfog (vagy megkeresed a szuro tipusat vagy megveszed dragabban keszen)
igen, bekenni algaolovel, nemtom hasznal-e de mivel nekem volt es olvastam hogy nem art, en megcsinaltam (iden me'g nem allitottunk de korabban) -
axioma
veterán
Ha az ehhez adott papirszuros vizforgatod van, akkor az elso lustasagi upgrade a homokszuro (de egyebkent ha nem csak ezen topik hangadoi erdekelnek, akkor csodazsak es papirszuro is kiszolgalhat, foleg keves hasznalatnal).
Algaolovel esetleg kicsit vegigkenhetned mielott belemegy a viz, ezt masik forumban szoktak ajanlani. Illetve ha nem akarsz a vizkezelessel szivni, a TA-t be kell az elejen allitani (csapviz sokszor jo, de ha nem azt jo sok ph- vagy ph+ utan tudod csak meg).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Apple MacBook
- Milyen monitort vegyek?
- Yettel topik
- ASUS ROG Ally
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Mikrotik routerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- 226 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- (819.000Ft+ÁFA, 2 év Garanciával) MSI GeForce RTX 5090 VENTUS 3X OC 32GB GDDR7
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4420, 100% Akksi
- Samsung Galaxy S20 FE / 6/128Gb / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! 4TB Corsair MP600 Pro XT NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Pedig meleg helyen tároltam. Reggelig dolgozom, remélem nem lesz kuka addigra.
Vesa