- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
Topikgazda
-
tillatrilla
senior tag
-
tillatrilla
senior tag
-
ANDROID???
addikt
Erről van szó egyébként. Ez nem jó oda.? 🤔
-
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
-
tillatrilla
senior tag
-
Vesa
Topikgazda
Hogy találtátok meg a lyukat? Nekem is eresztett valahol amit tavaly vettem, mondjuk már vettem egy másikat, de gondoltam még futok vele egy kört, hátha meg tudom javítani. Kb. 5cm magasan volt benne a víz, amikor már állt az alján a tócsa, tehát bizonyosan az alján van a gond. Viszont sehol nem láttam buborékozást. A hegesztést végignéztem, mindenhol jónak láttam, de az eleve duplán van hegesztve ha jól láttam, kevéssé valószínű, hogy ott eresztene. Lyukat viszont nem találtam. Van erre valami trükk, hogyan lehetne megtalálni?
-
Piftuka
veterán
Minden tisztelettel, de egyszer homokról, egyszer üvegről írsz...
Akkor most milyen szűrőközeg van a vízforgatóban?
Egyébként mindkettő tökéletesen megfelelő kellene legyen, és ahogyan írtam, a szivattyú teljesítménye direktben nem befolyásolja az algásodást (amennyiben kellő óraszámban üzemel).
A medencébe jutó esővíz, a tartós meleg (mint pl. most az elmúlt napokban, és remélhetőleg még nyár végéig), a medencébe bejutó egyéb szennyeződés (pl. fűről, betonról földes talajról mezítláb rögtön a medencébe léptek, vagy papucsból léptek ki) igen. Az is, ha az utóbbi időben gyakrabban és/vagy többen fürödtetek benne, esetleg izzadtan ugrotok a medencébe... ezek mind befolyásolják a víz minőségét.
A homok kapcsán olvasni lehet olyat, hogy ha "régi", akkor hajlamos összetapadásra, szűrőüveg kapcsán viszont még nem hallottam ilyenről.
(Előbbiben a logikát - bevallom - nem értem, hiszen a kvarchomok több millió, vagy milliárd éves kőzet őrleménye, tehát a "régi kvarchomok" számomra önmagában egy oximoron.
)
És mindezeken túl bizony, amit írtál, hogy a visszamosás funkcióval nem tudod kitisztítani a homokot/üveget, akár utalhat a vízforgató rendellenes működésére is.
Esetleg az INTEX szerviz véleményét is érdemes lehet kikérned. -
Piftuka
veterán
Szia!
Mi a vízforgatód pontos típusa?
Egyébként ha naponta ~2x5 órán keresztül üzemelteted, akkor megfelelő a jelenlegi medencédhez is. Ugyanis olyan ~3-3.2 m3 vizet képes átforgatni egy óra alatt. (A gyári 4m3-es adat a szivattyú elméleti maximális teljesítményét jelenti.)
Az algásodás mindig azt jelenti, hogy az alga számára ideálisak a feltételek a szaporodáshoz.
Ezt meggátolni megfelelő fertőtlenítéssel, valamint a fény elzárásával lehet. Utóbbit én tízszer fontosabbnak tartom.
Tehát, amint kiszálltok a medencéből (és ezt szó szerint értem; első mozdulat legyen, hogy mentek a ponyváért), takarjátok le a gyári ponyvájával. Ha ilyenetek nincsen, akkor pedig fényzáró tulajdonságú, sötét, vagy fekete fóliával. (Ilyeneket mezőgazdasági és építőipari termékeket forgalmazó üzletekben tudsz vásárolni.)
A rendszeres takarás mellett időnkénti szimpla klórsokk (majd maximum kombi, vagy klórtabletta) is elegendő a medence algamentes üzemeltetéséhez.
He nem takarod, akkor viszont literszámla kell öntened bele a hipót, és/vagy algásodásgátló anyagot.
A ponyva előnye egyébként a mostani időben is megmutatkozik. A mi medencénkbe egy ml eső sem került. Így esőzések után sem kell azon tanakodni, "mit művelt a savas eső a víz PH értékével".
Hozzá kell tenni, hogy van egy hátránya is, ami szintén most jelentkezett: az imént fejeztem be annak a sok vödörnyi víznek a lemerését a ponyva közepéről, ami éjjel és reggel ráesett.
Ám a tiszta, algamentes víz érdekében (és hogy ne kelljen "tökig" vegyszerben úszkálnom) ennyi kényelmetlenséget én bevállaltam.

-
gt4r4
tag
-
embe
nagyúr
-
ANDROID???
addikt
-
gt4r4
tag
-
batman.
senior tag
Lehet, hogy vas van benne? Én felhívnám a vízműveket és megkérdezném, miért sárgásbarna. Úgy kezdeném, hogy nem probléma, csak azért mondják meg, hogy könnyebb legyen eltávolítani.
A Dinax is csinál víztesztet, és rögtön lehet náluk vegyszert is venni ami rendbe teszi. Én őket ismerem, de biztos van más cég is. -
batman.
senior tag
-
gt4r4
tag
-
batman.
senior tag
Szia!
Én első körben nem bántanám a jelenlegi csatlakozókat. Amit biztosan tudok, hogy 6000l/h –s szivattyúval elbírnak. Abban nincs tapasztalatom, hogy a fólia erősítés nélkül elbírja a hollanderes csatlakoztatást, talán másnak van. Mekkora a homokszűrőhöz kapott szivattyúd?(#142) molnartibor Ha-ha, (magamon röhögök) most tudatosult bennem, hogy a sugarát kérdezted, de kettőnk közt legalább te figyelsz!
Lassan használni kell az indián nevem: Öreg Sam. 
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- (865.000Ft+ÁFA, 2 év Garanciával) Palit GeForce RTX 5090 GameRock 32GB GDDR7
- M1 iMac 2021 24" - 16GB RAM, 2TB, 1TB, 512GB SSD 27% ÁFÁS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Vesa