- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
A vegyszerektől soha nem "parázik feleslegesen" az ember. Én mindig arra törekedtem, hogy a lehető legkevesebb vegyszer legyen a medencében, és ha egy mód van rá, az is természetes anyag legyen.
Közben találtam olyan "medencés" cég által készített leírást is, amely pl. szódabikarbónát (nátrium-hidrogén-karbonát) használ a lúgosításra, nem hipót. Példás.
A citromsav ilyen hőmérsékleten és mennyiségben, összetételen meglehetősen stabil sav. A klór granulátum, vagy a pelyhesítő nem lép reakcióba vele.
Amúgy olyan keveset használtam, és azóta annyiszor volt homok visszamosás, majd medence utántöltés, hogy vajmi kevés maradt a vízben belőle. (Azóta pedig a Pontaqua PH mínuszt használom.)
Közben sikerült megfejteni, és a problémát az okozta, hogy leesett a vízben az aktív klór szintje. Ennyit számított, hogy az addig szokásos 7 napi klórsokk + szűrőtisztítás helyett 10 nap telt el két ilyen művelet között. Közben a víz is bőven 30 fok feletti lett, és a PH érték is felment 8.2 fölé.
Semmi szabad klór nem maradt a vízben (ami pedig volt, a magas PH miatt nem hatott), megindult a szervesanyagok fejlődése, és az első körben nem adtam elég klórgranulátumot, hogy visszabillentse a fertőtlenítőszer mennyiséget a vízben, és nem csökkentettem eléggé a PH-t.
A bőrirritációt pedig a víz magas kötött klór koncentrációja okozta.
A második már hatásos volt. A PH érték is 7.2 lett, így a vízforgató használata mellett ilyen lett a víz:
Szóval - ahogyan mondtad is - fürödtünk benne tegnapelőtt, tegnap is, és szerintem ma is fürdünk majd.
Bár a most beköszöntött hidegfront bizonytalanná teszi, hogy meddig üzemeltethetjük a medencét még idén.
A tartós esőt nem várnám meg, mert alaposan kiteregetve, kiszárítva szeretnénk eltenni a medencét. Szükség lesz tehát 2 nap tökéletesen száraz, és lehetőleg napos időre még előtte.
Új hozzászólás Aktív témák
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ford topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest