Hirdetés
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: HDD működési idő rekord 29766 nap :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
A vegyszerektől soha nem "parázik feleslegesen" az ember. Én mindig arra törekedtem, hogy a lehető legkevesebb vegyszer legyen a medencében, és ha egy mód van rá, az is természetes anyag legyen.
Közben találtam olyan "medencés" cég által készített leírást is, amely pl. szódabikarbónát (nátrium-hidrogén-karbonát) használ a lúgosításra, nem hipót. Példás.
A citromsav ilyen hőmérsékleten és mennyiségben, összetételen meglehetősen stabil sav. A klór granulátum, vagy a pelyhesítő nem lép reakcióba vele.
Amúgy olyan keveset használtam, és azóta annyiszor volt homok visszamosás, majd medence utántöltés, hogy vajmi kevés maradt a vízben belőle. (Azóta pedig a Pontaqua PH mínuszt használom.)
Közben sikerült megfejteni, és a problémát az okozta, hogy leesett a vízben az aktív klór szintje. Ennyit számított, hogy az addig szokásos 7 napi klórsokk + szűrőtisztítás helyett 10 nap telt el két ilyen művelet között. Közben a víz is bőven 30 fok feletti lett, és a PH érték is felment 8.2 fölé.
Semmi szabad klór nem maradt a vízben (ami pedig volt, a magas PH miatt nem hatott), megindult a szervesanyagok fejlődése, és az első körben nem adtam elég klórgranulátumot, hogy visszabillentse a fertőtlenítőszer mennyiséget a vízben, és nem csökkentettem eléggé a PH-t.
A bőrirritációt pedig a víz magas kötött klór koncentrációja okozta.
A második már hatásos volt. A PH érték is 7.2 lett, így a vízforgató használata mellett ilyen lett a víz:
Szóval - ahogyan mondtad is - fürödtünk benne tegnapelőtt, tegnap is, és szerintem ma is fürdünk majd.
Bár a most beköszöntött hidegfront bizonytalanná teszi, hogy meddig üzemeltethetjük a medencét még idén.
A tartós esőt nem várnám meg, mert alaposan kiteregetve, kiszárítva szeretnénk eltenni a medencét. Szükség lesz tehát 2 nap tökéletesen száraz, és lehetőleg napos időre még előtte.
Új hozzászólás Aktív témák
- Automata kávégépek
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Politika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest