- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferensz
senior tag
-
samgar
őstag
Sziasztok!
Sikerült végre kiírnom az iAtkos_3_v2-t. Megvan a netbookhoz a külső olvasó is, boot is müködik. A kérdésem, hogy érdemes e bármily előkészület, gondolok arra, hogy jelenleg a W7 mellett sok adat is van a gépemen és csak egy partició, 160 GB-ből kb 14 GB a szabad. Tehát az a kérdésem, előtte érdemes e egy újratelepítés winre, két partició létrehozása, stb...stb...? -
se4ever2
aktív tag
Sziasztok!
Egy ilyen gépen elfutna szerintetek a Hackintosh? Nem lenne semmi probléma vagy kompromisszumokat kellene kötni?
Alaplap: GIGABYTE GA-H67M-UD2H-B3
Cpu:INTEL Core i5-2300 2.80GHz 1155 BOX
Ram: KINGSTON 4096MB DDR3 1333MHz CL9 KIT KVR1333D3N9K2/4G
Vga:ASUS EAH6770/2DI/1GD5 PCIE
Hdd:HITACHI 500GB 7K1000.C 7200rpm 16MB SATA2 HDS721050CLA362
SsdINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V100 SV100S2/64G
Odd:LG GH22NS50 Fekete OEMVálaszokat előre is köszönöm!
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok
Vegre fent van laptopom on a iatkos s3 v2 snow leo 10.6.3 muxik minden wifi van hang vga is OK. De azert vannak gondok is.pl csak ugy indul ha boot utan lecsukom a tetejet a laptopnak kinyitom es ott a leo. 2. probaltam frissiteni,na amint feltette a 10.6.8 at panic kernel restart utan.Kerdesem ay lenne hogy hogyan tudnam frissiteni a leot.Es ay miert van ha letoltok egy progit, pl msn8.1 feltelepitem de ki tesz az asztalra virtulis meghajtot az msn nek.
udv.
-
Máté94
addikt
Nem, csak mondom jönnek az előjelek.
Most telepítem újra, mert Combo Update közben megjött a "Hold the restart button"-os képernyő. Kihagytam az UpdateHelpert, lehet az a baja, majd kiderül, ha nem jó, akkor 10.6.7-el fogok próbálkozni. De már tiszta depresszió vagyok, hogy nem fog menni. -
Máté94
addikt
ko, megjött a gép és telepítéskor már kiírta, hogy Unsupported card...
-
samgar
őstag
Amikor kiírom dvdre az iAtkos s3 v2-öt, figyelnem kell valamire? Mivel nem tud bootolni a dvdről, sőt olvasni sem olvassa a gép
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Testvérem továbbra sem nyugszik, szeretne egy MAC OS-t a laptopjára! Jelenleg az IATKOS S3 verzióval próbálkozunk. Telepítés szépen lemegy stb stb. Induláskor ez a hiba üzenet fogad: [link]
Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm!
-
HuBaD86
csendes tag
Hali!
Wireless WiFi Link 4965AGN-hez milyen kext-et ajánlotok...
Hasonló a kérdés az Intel 965GM videokártyával kapcsolatban is...Próbálkoztam már jónéhánnyal de a wifi kártyát egyáltalán nem érzékeli és a felbontás most éppen csak 1024*768-as...
Üdv
Balu
-
odessa32
tag
Ha felrakom a chimerat elmegy a hangkártya. Ez miért van???
-
Máté94
addikt
Holnap jön(vagyis hozom haza) a kicsike, addig is próbáljuk összeszedni, mi kell.
-iBoot pipa
-10.6.3-as Retail DVD pipa
-10.6.8 Combo Update pipa
-Multibeast 3.8.0 pipa
-DSDT pipa
-Update Helper pipa
-xMove pipa
-10.7 Lion pipaKell még valami? Viszont még abban kérnék segítséget, hogy particionálhatok-e 3 partíciót egy HDD-re? 2 Win és 1 Mac.
A telepítésnél elég majd Lion-on beüzelemelni a hang, net stb. kext-eket, vagy majd csináljam 10.6.8-at teljesen tökéletesre?
-
samgar
őstag
ko9: tudnál a továbbiakban is segíteni? Kiírtam az iatkost dvdre illetve megvan a külső meghajtó is. Mi a további teendő?
-
ko9
addikt
-
Máté94
addikt
Sajnos már megjöttek a géphez az alkatrészek. Nem tudtam változtatni.
ko, addig foglak kísérteni amíg a HD6670-et életre nem kellted. Kinyuvasztalak, ha nem fog menni.Imádkozz!
-
ferensz
senior tag
Most már inkább nem nyúlok hozzá, semmi plusz kapcsoló nélkül olyan gyönyörűen feláll mint az álom,megy natív felbontáson, és az animációk is szép gördülékenyek.
Más. Milyen billentyűkombóval tudok kukac jelet írni? Akárhova be akarom biggyeszteni az email címemet mindig rohangálhatok a karaktertáblára beillesztgetni
-
sp@rtan
senior tag
SleepEnablerre tud valaki valami okosságot? Konfig az adatlapon.
Feltettem egy friss Liont (boot Installerbe, onnan meg egy üres partícióra - igaz, a régi Snow Leoról Lionra updatelt partíció megmaradt) EasyBeast+hang+network Multibeastben, megy minden.
Ha így rányomtam a sleepre, akkor nem ment le sleepre, �képernyőt lekapcsolta, de ment tovább. Telepítettem Nawcom legújabb Lionra szánt sleepenablerjét kexhelperrel, így lemegye sleepbe, de megint visszakapcsol és a képernyő ugyancsak fekete.Van valami megoldás
vagy adjam el az Asust és vegyek egy Gigabyte lapot? -
Clemi
veterán
Sziasztok!
Van már valami működő megoldás a Lion alatt az NTFS particiókra történő írásra?
-
ferensz
senior tag
kicsúsztam szerkesztésből, közben megtaláltam. Ez volt benne:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple Computer//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string></string>
<key>Boot Graphics</key>
<string>Yes</string>
<key>Quiet Boot</key>
<string>No</string>
<key>Timeout</key>
<string>5</string>
<key>arch</key>
<string>i386</string>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
</dict>
</plist> -
ko9
addikt
válasz
th3woodman #9328 üzenetére
Laptopnál elég necces összehozni a Sleepet, szerintem csak DSDT módosítással lehet megoldani :S
-
ko9
addikt
válasz
th3woodman #9325 üzenetére
Miért 5.7?
-
th3woodman
csendes tag
Sziasztok!
Egy Acer Aspire 5315 laptopra raktam fel iAtkos segítségével a 10.5.7-et, minden stabilan működik, kivéve a sleep módot. A sleepenabler-rel már sikerült elérnem, hogy alvó módba menjen, de sehogy sem tudom felébreszteni, mert a venti felbúgása mellett fekete képernyő fogad ( mintha semmi nem történne utána...). Próbáltam már "clean" installal, driverek nélkül, de úgy sem ment. Valami ötlet a megoldásra? -
Máté94
addikt
ko, lehet visszatérek az előző konfighoz. 8400GS megy Lion-on, nem akarok szívni az ATI-val, így belefér a jobb proci, és még olcsóbb is.
-
ravensky13
tag
Jó reggelt mindenkinek
Lenne 1 kérdésem
Szal notimra felmegy a snow leo 10.6.3, de nem megy se bill, se touch, felraktam a multibeast-et (nem tony leírása alapján, tehát nem frissítettem 10.6.8-ra, mert azt 1x már megszívtam, avagy többé nem indult :S )..szal csak multibeastből a bios reset preventet meg a restart/shutdown fix kext-et + PS/2 kexteket...továbbra sem működik se touch, se bill..valami ötlet?
msi gx700-as a noti...
-
ferensz
senior tag
Egy fél pillanat, és meglesem. Egyébként szerintem valami a videovezérlővel lehet. Bár telepítés közben nem ikszeltem be semmit a video driverre, mert találtam egy leírást az alaplapomhoz, ahol pont az iatkos s3v2-t telepítették, és a srác azt írta, hogy elég majd a boot után felrakni a hozzá való kextet.
-
ferensz
senior tag
-v -f alkalmazásával is tök ugyan az történik. DSMOS has arrived, utána még valami ACPI-s üzenet felbukkan, aztán kikapcsol a monitor, és egy Staying Alive feldolgozás szól.
Azért nem retailt, mert nincs se 8GB-os pendriveom, se DL dvd-m, se Macem, hogy megcsináljam az installt. Ezt ki tudtam írni egy sima dvd-re ubuntu alól is.
Szerk.: Most már valami bevezetővideó hangjait hallom. Szóval elindulni elindul, csak képem nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi haladó szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Elektromos autók - motorok
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3066, 100% Akksi
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest