Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
Topikgazda
válasz csuki00 #4662 üzenetére
hangkártya megoldható, többféle megoldás is van rá
amit még nem értek az az, hogy folyton törli a bios beállításokat újraindításnál
erre is van 2 megoldás legalább
hozzászólás eleje:[link]
vagy a dsdt módosítása [link]de mivel a videokártyádhoz nincs driver, az egész nem ér semmit...
és hackintosh kérése warezolásnak számít
-
TonTomika
aktív tag
válasz csuki00 #5432 üzenetére
Szia!
10.6.X-el elvileg működni fog a 4870 is, nekem egy 4850-es van ami ref. hűtős volt. (Dual-DVI Ez azért fontos, mert ugye ezek a NYÁK-ok hasonlítanak leginkább azokra, amiket az Ati kiadott eredetileg. Ha jól tudom, a VGA kártyákból úgy működik ez a dolog, hogy van egy speckó kiadás ami direkt Mac-es...
Nvidia 9800 viszont elvileg jobban működik, minden esetre itt egy [link], itt megtekintheted a kompatibilis hardverek listáját.
-
Kommy
veterán
válasz csuki00 #6118 üzenetére
Megy fent keringővel is, de szerintem csak a legújabbal ami jelenleg 10.6.3-es ami Dupla rétegű lemezre írható ki. Érdemes megpróbálni -x kapcsolóval indítani a telepítőt. Amikor f5-öt nyomsz utána annyi történik, hogy frissted a listát meg kell jelennie benn a Mac OSX telepítő cd-nek és ki kell választani .
Meg lerhatnád milyen gépre próbálod felrakni, legalább az alapla, proci és vga triót. Ja és még valami nem árt ha sata-s a dvd és a hdd is. És igazság szerint ahci-re kell állítani a sata-t -
varsam
őstag
válasz csuki00 #6120 üzenetére
Amiket neten le tudsz tölteni "retail" verziókat, azok ugyan azok, amiket boltban is kapsz, max ezekre fel vannak téve a frissítések. Ha nem tudod kiírni dvd-re, nyugodtan telepíthetsz usb-ről is sztem.
Nem tudom ezt láttad-e már, de itt csak P55-ös laptokról van szó, sok-sok tapasztalattal és leírással, itt biztos találsz jó megoldást.
[link]P55M-UD4-hez F5-ös biost írtak, az van neked fent?
-
csuki00
tag
válasz csuki00 #6120 üzenetére
Azt hiszem megvan mi a gond! Simán csak kiírtam a dmg-t egy dl dvd-re.
Bakker. Na de adódott egy kis gondom. Hogy tudnék kiírni egy telepítőt, vagy windows vagy mac alól? Disk utility burn opció nem jött be azt írja ezt nem tuja írni! (külső dvdíró) Toast azt írja ezt nem lehet kiírni. Pedig tuti jó a dmg. Lehet hogy az apple levédte, hogy ne lehessen az oprendszerüket másolni osx alatt?!
Win alól, hogy tudnám kiírni? Mivel nekem az lenne ügye a lényeg, hogy ne alakítsa iso-ra és utána írja ki. -
varsam
őstag
válasz csuki00 #6127 üzenetére
Biztos nem írásvédett. Disk utility érdekes, h nem írja ki. Mac alatt más prog nem írja? Pl Burn Más dvd-t tudsz írni mac alatt külső íróval?
Ha más nem, win alól írd ki, esetleg alakítsd át iso-ra, úgy is jónak kell lennie, nem értem ez miért baj.(#6125) r3dsnake
Utolsó értesüléseim szerint nincs az osx-nek trim támogatása, szval olyan vezérlővel ellátott ssd kell, ami alapból támogatja. De olvass utána vmi hivatalos forrásban is.[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
válasz csuki00 #6137 üzenetére
Most is folyamat csinálja? Egy újraindítás után megszűnik? Activity Monitorba nézd meg, h milyen folyamatok mennek, mi használja a gépet. Lehet, hogy csak a spotlight indexeli az egész vinyót, az eltarthat egy darabig, vinyótól és adatmennyiségtől függően és szépen le tudja terhelni a gépet. Ha végez, akkor már okés lesz minden.
Sys Pref/Spotlight/Privacy fülön hozzá tudod adni azokat a mappákat, meghajtókat, amiket nem akarod hogy indexeljen, ezzel rövidítve a folyamatot.[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
válasz csuki00 #6995 üzenetére
6870re már van elvileg kext, próbálni nem tudtam, nincs ilyen kártyám, viszont a kext tartalmaz egy ATIX6000controller-t is. Ha másnem DeviceID inject kell neki, hogy menjen, de szerintem van rá esély.
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
válasz csuki00 #7005 üzenetére
Nativan sok kártya nem támogatott, ezért vannak a külsősök kext-jei.
A nativak ezek:
ATI Radeon HD 5630 Device ID 0x68D8
ATI Radeon HD 5630 Device ID 0x68D9
ATI Radeon HD 5670 Device ID 0x68D8
ATI Radeon HD 5730 Device ID 0x68D8
ATI Radeon HD 5770 Device ID 0x68B8
ATI Radeon HD 5850 Device ID 0x6899
ATI Radeon HD 5870 Device ID 0x6898AMD Radeon HD 6850 Device ID 0x6739
AMD Radeon HD 6870 Device ID 0x6738Esetleg még [itt] nézz körbe, ha itt sincs válasz akkor nincs MÉG lehetőség 6770-re.
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
válasz csuki00 #7061 üzenetére
Itt is igy van, ha csak rátelepited, akkor csak az OS-t húzza újra. Annyi a baj, hogy a berakott kext-ek ugyanott maradnak, és ugyanúgy fogja használni
Ha csak kextet akarsz törölni, akkor a legegyszerűbb:
Bootolsz a telepitővel - Utilities - Terminal
cd /Volumes/-partició neve ahol fennvan a SnowLeo-/System/Libary/Extensions
rm -r atörlendő.kext
cd /Volumes/-partició neve ahol fennvan a SnowLeo-/Extra/Extensions
rm -r atörlendő.kext--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
válasz csuki00 #7069 üzenetére
MacDrive látja.
Telepítővel csak Terminalban tudsz dolgozni, de ha kicsit értesz hozzá, ott is áttudod másolni[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest