Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Visszaolvastam kicsit, látom nem nagyon volt téma az M1 kapcsán a hackintosh jövője. Nektek mi az általános véleményetek? Én még a nyári bemutató után átgondoltam a dolgokat, és kb. 6 év után feladtam a projektet. 2010-től 2014-ig egy iMacem volt, utána hackintosh. Nem játszós dolog volt, nem hobbi, nem "nézzük meg" kategória, hanem kb. ezen éltem/dolgoztam. Érdekessége a dolognak, hogy soha nem telepítettem újra, még az iMacet sem, egy 2008-as macbook pro volt a kiindulási alap, és ezt a rendszert költöztettem, upgradeltem, és tartottam karban egészen idén őszig. Catalina lett a vége amúgy, de annál már nagyon diszkomfortos volt, hogy GPU-t kellett cserélnem (Nvidia driver hiány ugye).
Aztán az ARM-os architektúra bejelentése megadta a kegyelemdöfést, a hackintoshnak végre érdemben neki tudtam ugrani kötöttségek nélkül (mármint a vasat tekintve) és lett belőle egy gamer PC Ryzennel, ampere nvidiával, kb. a ház meg a táp maradt a régi. Sajnos úgy vélem, hogy hiába van még az x86 arch-ban az Applenél 3-5 év, az nekem már kevés, nem szívesen teszek halálra ítélt dolgokba pénzt/energiát ha nem muszáj
Tartok tőle, hogy a hackosx communityben is az lesz a helyzet, hogy nem feltétlen fognak 100x munkaórát belelölni a toolok, loaderek, kextek fejlesztésébe, ha az út vége egy jól látható szakadék.
Lehet hogy csak én vagyok pesszimista, de technikailag nem igazán látok megoldást a helyzetre, ahhoz kellene egy bármelyik sarkon kapható és építhető ARM alapú PC, attól viszont fényévekre vagyunk.
Mondjuk már tökmindegy, mert döntöttem/léptem, de azért kíváncsi lennék hogy nektek mi a véleményetek a témában, illetve hogy látjátok a fenti kérdéskört
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2
- Bestbuy játékok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen széket vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone SE2020 64GB / 12 hó jótállás
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 1 i5-10310U 16GB 256GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman N5 MF ADATA 600W
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest