Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chal

addikt

Visszaolvastam kicsit, látom nem nagyon volt téma az M1 kapcsán a hackintosh jövője. Nektek mi az általános véleményetek? Én még a nyári bemutató után átgondoltam a dolgokat, és kb. 6 év után feladtam a projektet. 2010-től 2014-ig egy iMacem volt, utána hackintosh. Nem játszós dolog volt, nem hobbi, nem "nézzük meg" kategória, hanem kb. ezen éltem/dolgoztam. Érdekessége a dolognak, hogy soha nem telepítettem újra, még az iMacet sem, egy 2008-as macbook pro volt a kiindulási alap, és ezt a rendszert költöztettem, upgradeltem, és tartottam karban egészen idén őszig. Catalina lett a vége amúgy, de annál már nagyon diszkomfortos volt, hogy GPU-t kellett cserélnem (Nvidia driver hiány ugye).

Aztán az ARM-os architektúra bejelentése megadta a kegyelemdöfést, a hackintoshnak végre érdemben neki tudtam ugrani kötöttségek nélkül (mármint a vasat tekintve) és lett belőle egy gamer PC Ryzennel, ampere nvidiával, kb. a ház meg a táp maradt a régi. Sajnos úgy vélem, hogy hiába van még az x86 arch-ban az Applenél 3-5 év, az nekem már kevés, nem szívesen teszek halálra ítélt dolgokba pénzt/energiát ha nem muszáj :( Tartok tőle, hogy a hackosx communityben is az lesz a helyzet, hogy nem feltétlen fognak 100x munkaórát belelölni a toolok, loaderek, kextek fejlesztésébe, ha az út vége egy jól látható szakadék.

Lehet hogy csak én vagyok pesszimista, de technikailag nem igazán látok megoldást a helyzetre, ahhoz kellene egy bármelyik sarkon kapható és építhető ARM alapú PC, attól viszont fényévekre vagyunk.

Mondjuk már tökmindegy, mert döntöttem/léptem, de azért kíváncsi lennék hogy nektek mi a véleményetek a témában, illetve hogy látjátok a fenti kérdéskört :)

Új hozzászólás Aktív témák