Új hozzászólás Aktív témák

• tlac

Topikgazda

válasz Smiley #34729 üzenetére

csak Displayport és HDMI van, viszont ha az utóbbit akarnám használni, akkor kellene egy átalakító, amivel nem látom, hogy mivel lennék előrébb

a Displayport és a HDMI jele eléggé különbözik és a konvertáláshoz erre két megoldás van

van az aktív adapter, ekkor egy chip is be van építve, ami végzi az átalakítást, ebben az esetben ugyanaz a jel jön ki a videokártyából, tehát a gép nem tudja, hogy én egy HDMI monitort használok, szóval szerintem semmi változás nem lenne

a másik megoldás, a jóval olcsóbb, az a passzív adapter, ilyenkor nincs az adapterben konverzió, hanem a videokártya érzékeli, hogy neki kell megcsinálnia az átalakítást, ekkor nem a rendes Displayport-os jel ki belőle, hanem már HDMI
    ez így már érdekes eset, de nem tudom, hogy egyáltalán támogatja-e ezt a dolgot (DP++), meg lehet még jobban megbonyolítja a működést, mivel nem a szokványos módon lenne használva a DP kimenet
    másrészt ez így max 4K 30Hz-et támogat, az aktív verzió, meg tudná a 4K 60Hz-et is

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés