- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Phantomhive #17498 üzenetére
urban legend.
-
rooney8
aktív tag
srácok
már megint egy kis problémám van. akarom indítani a rendszert (10.6.8), alma logo megjelenik, továbbmegy, bejön egy világoskék háttér, aztán nem megy tovább. megpróbáltam -v kapcsolóval indítani, így betölt rendesen. (-x is jó, de úgy nem jó a felbontás). semmit nem piszkáltam a rendszeren, egyik napról a másikra lett ilyen. -
Phantomhive
aktív tag
-
-
odessa32
tag
10.7.4 re client combo jo frissiteni mert combo update-t nem találok.
-
blokad
senior tag
válasz
WolfLenny #17488 üzenetére
OS X alatt a kukac mindig is cmd (nálad win.) + q... billentyűzet kiosztás
többihez sajnos nem tudok hozzászólni -
WolfLenny
senior tag
Van valakinek ötlete hogyan lehetne HP Probook 4530s-ben lévő ATI 6490M kártya driverét feltenni?
A másik kérdés, hogy a magyar bill kiosztás elég fura. A 0 és az í betű fel van cserélve és @ nem az altgr+v hanem a windows bill+q alatt van. Erre valami orvosság?Retail 10.7.4 van fent. HP installer 4.0 telepítve
-
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #17482 üzenetére
Kínai, vmi MMTek
Rendszerinfó ezt írja róla:
BCM92045DG Non-UHE:Termékazonosító: 0x2101
Forgalmazóazonosító: 0x0a5c (Broadcom Corp.)
Verzió: 0,00
Sebesség: Legfeljebb 12 Mb/s
Gyártó: Broadcom Corp
Helyszín ID: 0x1d110000 / 3
Rendelkezésre álló áram (mA): 500
Szükséges áram (mA): 100Most a hátsó USB portban van, kb 1m-re a billentyűzettől, lehet, akkor átdugom az első USB-be, hátha jobb lesz, mert akkor nem lesz köztük 2 kb 2centi vastag falap (az asztal lapjai).
Amúgy az én alaplapomon életre lehet valahogy kelteni az USB 3.0 portokat úgy,h tuti ne legyen kernel panic? Csak mert kéne az a +sebesség és a 4 USB port is kevés már -
RaZroX
addikt
válasz
Phantomhive #17476 üzenetére
Amúgy ékezetes karakterek sincsenek nálam cod2-ben ...
-
törölt tag
UNIX 03 certified 10.8
-
Ragnar95
félisten
Sziasztok!
Még mindig fennállnak nálam a billentyűzetgondok, tehát random lekapcsolódik a billentyűzet, majd vissza,de ilyenkor utána csomószor nem reagál rendesen, hanem többször írja le a dolgokat és nagyon lassan (Apple Wireless billről van szó) + mostanában néha megjelenik egy olyan képernyő,h újra kell indítanom a gépet és amíg ezt nem teszem meg, semmit sem tudok csinálni. Újraindítás után általában jó,de van, hogy újraindításkor is boot után egyből ezt dobja fel...
Érdemes ezekkel még foglalkozni vagy várjam meg a Mountain Liont, hátha az javulást hoz? -
Megvagyok
tag
válasz
Phantomhive #17403 üzenetére
Köszönöm, megkérdezem ott is
-
RaZroX
addikt
válasz
AdamP900 #17472 üzenetére
"Win+Tab"-ra sajnos nem reagál.. mondjuk nekem alapból furán működik a billem mert ps/2-es.. szóval az "í" betű nálam a "0"-n van, meg fel van cserélve az Option és Command (Crtl és Alt)...
Szerk.: Na utána jártam, működik mégis, csak pont cod2-nél nem.. a franc se tudja miért, de pl cod4-nél pöccre lerakta dockra.. szóval akkor így jártam
-
RaZroX
addikt
Lenne egy hülye kérdésem.. elég sokat cod2-zöm és azon kaptam magam hogy nem tudok "altabozni".. Szóval van erre valami külön gomb kombinácó, hogy le tudjam tenni a Dock-ra a teljes képernyőn futó játékot/alkalmatást ?
-
Máté94
addikt
válasz
Phantomhive #17456 üzenetére
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Phantomhive #17456 üzenetére
Nem vágom én se... január-február fele néztem én utoljára, akkor ~280ból tudott volna hozni 13"-as i5-ös MBP-t... azt gondoltam hogy annyi lesz a max az árfolyam miatt (régen ugyanezt 240, 220-ért kínálta), dehát nem, feljebb ment.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
tDr1v3r #17448 üzenetére
átnéztem az árlistát. júniusi.
nem hogy olcsóbb, de még drágább is, mint a hazai APR-ek
magic trackpad 24.2K HUFXMS+Apple.com/hu - 20.5K HUF
billentyűzet 100 forinttal olcsóbb és hasonlók.
a mac minit látszólag tényleg jó áron adja első blikkre. vezetékes billenyűzet pedig nincs is.
nem tudom hova tenni a srácot -
Máté94
addikt
válasz
Phantomhive #17449 üzenetére
Tudod te mióta harcolok, úgymond "önmagammal"?
Tudom, hogy lehetne olcsóbb, de nem tudom feladni azt az elvem, hogy kicsi és halk. És mITX-ből ez az egyetlen, ami megfelel az igényeimnek, 2 HDD+SSD+két bővítőhely.De, győzzetek meg.
Egyébként most is Chieftec van és nyekereg a ventillátor benne. Persze, csapágyas 3 év után, de hát na.
Van egy hely, ahonnan gépeket szoktunk venni, állítólag olcsóbb, és olyan árakon, mint ami a legolcsóbb ár argep.hu-n. A főbb alkatrészekre azért legyen garancia, ha baja van. Most is szerintem holnap vissza viszem a már lecserélt videokártyát, mert szar.
Lehet a táp eszi meg őket, vagy a lap. De, ingyen VGA.
Használt, de amire ideér annyi, mintha megvenném újan. beszeljukmac-en kissé túl vannak árazva. Úgy 8e és 14e FT-ért már emészthető lenne. Bár inkább lenne 20e a kettő.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
Máté94 #17429 üzenetére
Szerintem a gépház baromi drága, főleg egy vga nélkül rendszernek, ahol i3 dübörög, ami nem a forrófejűségről híres. gépházon kapásból egy 5-öst spórolz, ha egy olcsóbb Thermaltake házat veszel vagy -ne adj isten- még olcsóbbat valahonnan.
RAMon is spórolhatsz, ha hardveraprón veszed vagy vaterán vagy máshol. a ramokra szokták a legtöbb garanciát adni pont azért, mert egyszerűen nem romlanak el, lecsíphetsz az árából pár ezret, mert a DDR3 manapság szaré'-hugyé' megy
PSU: na ez szerintem a legnagyobb kidobás. Chieftech tápot kapsz 7K körül és minőségi cucc, nem fos. majd' harmad áron.
ssd árakhoz nem értek, én is csak gusztálgatom az ssd piacot, de majd később veszek.
a bill+egér jókora szeletet tesznek ki ebből a tortából, de ez vallási kérdés
(tény: használtan olcsóbb és otthon fél óra alatt lepucolod egy kis cif+szivacs kombóval gyönyörű tisztára) -
tDr1v3r
veterán
válasz
Phantomhive #17413 üzenetére
Régen sokkal olcsóbb volt... emlékszek rá hogy pár éve (tavalyelőtt?) 110 volt a baseline modell. Meg 260k a fehér MacBook, 320 a 13" Pro...
(#17429) Máté94: Tápnak Corsair CX430 v2? ~12k, és elég lenne a konfigodhoz.
-
törölt tag
-
Máté94
addikt
válasz
Phantomhive #17428 üzenetére
Na épp ez az, itt van egy SSD, Magic Mouse és Wired Keyboard.
Egyébként pont raktam fel hírdetést, hogy keresek MM-et vagy Wired Keyboard-ot, de eddig senki sem jelzett. Pedig még árat se adtam meg, elrettentésképp.
-
RaZroX
addikt
válasz
Phantomhive #17428 üzenetére
Na meg legyen óvatos is ha itt vásárol
Nem akarok én rossz hírnevet hozni az oldalra de nehogy belefusson valami gyökérbe
-
Máté94
addikt
válasz
#92942848 #17427 üzenetére
Nem hinném, hogy menne. SSD is tennék bele, van itt két HDD, mit kezdjek a másikkal? Az is kellene. Mini-nek elég sok hátránya van.
Vagy ha kihozod nekem ennyiből, hallgatlak. Nem hinném, hogy kint annyival olcsóbb.
Eddig ötletem, természetesen mITX rendszerről beszélünk.
CASE: Cooler Master Elite 120 ~15.000 Ft / Lian Li PC-Q11B 26.140 Ft / Fractal Design Define Mini 25.602 Ft
ODD: Sony Optiarc AD-7280S 3.834 Ft
MOTHERBOARD:
CPU+GPU: Intel Core i3-3225 Boxed
RAM: G.Skill DDR3-RAM 8GB PC3-10600 Kit (F3-10600CL9D-8GBNT) 11.200 Ft
SSD: OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 120GB (AGT3-25SAT3-120G) 23.799 Ft
PSU: be quiet! Straight Power E8-400W 17.518 Ft
KEYBOARD: Apple Wired Keyboard HUN 13.460 Ft
MOUSE: Apple Magic Mouse 17.399 Ft
BT: Belkin F8T016NG 3.260 Ft
------------------------------------------------------------------------------
Összesen: 105.470 Ft / 116.610 Ft -
Phantomhive
aktív tag
válasz
Máté94 #17422 üzenetére
170ből szerintem olyan gépet lehet összekalapálni(ha nem számolunk monitorral és egyebekkel), hogy a töködet elhagyod
én múlt héten 2 nap alatt lezavartam a gépfrissítést. vettem occón i3 2120-at, gigabyte h61m-d2-b3 lapot és 4giga ramot. volt régebbről egy vtx3D 5670/1gb vgam. az egész nagyjából 35K-ból kijött és az alaplap zsír új. proci kéz alól 1 év garival 21K, ram 4,5K kingston 1333mhz.
nyilván nem az év 3 legjobb üzletét kötöttem meg (alaplap újonnan 11K volt és majdnem a házig hozták ingyen -pick pack pont rendszer, 15 percre innen)révén, hogy maradi voltam eddig, így az IDE winyóm hiányában nem tudom még feltenni korrektül az osx-et, windows alól toltam, mert béta hétvége volt egy hamarosan megjelenő játékhoz, ami évek után felkeltette az érdeklődésemet és -magam is meglepődtem- full high grafon(árnyékok visszavéve kicsit) gyönyörűen futott 50-70 ember között. csak pislogtam (1440x900).
szóval szerintem 170-ből olyan gépet lehet összehozni, hogy hosszú évekig nem kell frissítened. de ha spórolni akarsz, akkor célszerű nem nagy kereskedőktől venni(aqua.hu és tsai) és akkor marha nagyot spórolhatsz. -- itt hardverapro.hu-n néha marha jó ajánlatokat lehet megcsípni, csak legyél rámenős
-
-
Máté94
addikt
válasz
Phantomhive #17413 üzenetére
Így 170e-ért szeretnék Hackintosh-t építeni, és kb. minden nap vívódok, hogy hol tudnék még lecsippenteni az árból, mert így sose lesz meg rá a pénz. Szerintem kezdhetek megbarátkozni a Haswell gondolatával így is...
-
RaZroX
addikt
Amúgy így olvasgatva amit írtok én is tök szívesen értenék hozzá mert akkor tuti dolgoznék rajta, hogy támogatva legyen az osx86 témakör.. de hát én egyedül fel sem tudtam tenni egy Lion
-
Máté94
addikt
válasz
Phantomhive #17411 üzenetére
Való igaz, én is érzem egy kicsit, hogy a "community" egy kicsit elkényelmesedik...néhol. De szerintem mindenki tudja, hogy itt ingyen munkáról van szó. Nem tudom mennyi összeg folyik be tony-éknak naponta... kíváncsi lennék hányan adományoznak. Bár ebből főleg USA van az élen, ott még hajlandóak egy kicsit adni.
Ez a sleep dolog is olyan, hogy még ha nem is használom, attól még menjen. Ezzel én is így vagyok.
-
törölt tag
válasz
Phantomhive #17411 üzenetére
megfejtem neked rágódjál kicsit a régi unixos viccen:
olcsó,megbizható,jó
a háromból kettőt választhatsz.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
#92942848 #17407 üzenetére
"Bárki bármit mond a haklizás unixos mulatság,ha nem érted mit csinálsz rábaszol bármikor mert jön egy update és KP vége a dalnak (kedvenc szarom a sleepenabler nevű lófax ) ."
+
"tonymac féle brigádot meg sajnálom,mert kábé majdnem fidesz effektust látok,centralizáljunk agy nélkül.márpedig a fejlesztők ezt körülbelül nem rég óta csak 42 éve rühellik."az a helyzet, hogy ez a két dolog gyönyörűen lefedik egymást. fogalmam sincs, de a tonymac (meg ez a Kakewalk) próbálják tök hülyebiztosra csinálni az osx86 dolgot. - de miért? hol folyik be ebből haszon nekik? még a pre-made konfigokat is amazonról linkelik össze. amúgy is nem véletlenül olvasni minden rendszerfrissítés után, hogy "DON'T UPDATE UNTIL WE INVESTIAGE ANY POSSIBILITIES" vagy hasonló rizsa, amíg megnézik, h szegény Gigabyte alaplapos userek szenvedhetnek-e majd sleep hiánytól, ha új fajta sandy/ivy bridgees procijuk van
-
Máté94
addikt
válasz
#92942848 #17408 üzenetére
Hidd el segítenék én, ha értenék hozzá.
Így inkább maradok általános helpdesk. Olyan vagyok, mint a fél-terep gumi, ide is meg oda is jó, de végeredményben semmire se jó.
Képzelem, amikor a 10-12 éves kislányok a szünetben BSD-ről beszélgetnek és megvitatják, hogy tegnap milyen biztonsági hibát foltozott be egyik-másik.
-
törölt tag
válasz
Phantomhive #17405 üzenetére
apple megvette kilóra az összes értlmes unixos kishekkert,akár os x akár ios témáról beszélünk.
Bárki bármit mond a haklizás unixos mulatság,ha nem érted mit csinálsz rábaszol bármikor mert jön egy update és KP vége a dalnak (kedvenc szarom a sleepenabler nevű lófax
) .
42 éve unix kábé ugyanaz,majdnem olyan mint a hagyma,visszafele minden,mindennel kompatibilis nekem első látásra szerelem volt.
Aki guira cocializálodótt értdsyól: homersimpson annak is van alternativa:
-
elbballag a storebahttp://store.apple.com/hu megveszi a macet (mini pl kibaszott olcsó) és örül buherálás nélkül...tonymac féle brigádot meg sajnálom,mert kábé majdnem fidesz effektust látok,centralizáljunk agy nélkül.márpedig a fejlesztők ezt körülbelül nem rég óta csak 42 éve rühellik.
42
-
Máté94
addikt
Most ez így olvasgatva, mindig is érdekelt, hogyha van valami, ami nem megy, és ha én átírok pár betűt és számot egy programban, az attól miért kezd el működni?
Bár szerintem nem lenne türelmem szöszölni fejlesztéssel, bár... zsivagoo nem tartasz külön órákat?
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
#92942848 #17402 üzenetére
insanelymac régen baromi aktív volt, de manapság ott sem látok semmi publikációt, csak néhány lojális tagot meg olyanokat, akik utálják valamiért a tonymacet vagy bannolva lettek onnan
(pár hete olvastam 1 ilyen esetet)
blackosx-et még nem gusztálgattam meg igazán, voodooprojects pedig nekem beálltnak tűnt valamiért, de őszinte leszek, őket is hanyagolom egy ideje.
az efi-x "jó hír" a pénz éhség pedig sajá hipotézis, mert elképzelésem sincs, hogy miért jó a tonymac brigádnak(már ha több emberről beszélünk
), hogy összelopkodják a dolgokat és saját név alatt kiadják. gondolom vagy a google hirdetésekből vagy egyebekből, de tuti profitálnak belőle.
az unixosok kinevelése pedig érdekes kérdés. szerintem inkább csúnya szóval "modernizálódtak" a kölkök és a '90 után születettek már csak GUI megoldásokban tudnak gondolkodni, mert abba nőttek bele, akár csak jómagam(bár nekem szerencsére nem teljesen idegen dolog terminalból ügyködni hála égnek).
a kexthelperes dolog tök jogos. millió KP fotót láttam amiatt, hogy agy nélkül bekúrták a kexteket. a kedvencem az volt, amikor felrakták az AppleHDA modifikált variáns(okat) és mellé a voodooHDA-t is
ez van.
lehet az apple futtatja az egész tonymacet -
törölt tag
válasz
Phantomhive #17403 üzenetére
boot 132 egyébként gyári eppől motyó
http://www.opensource.apple.com/darwinsource/tarballs/apsl/boot-132.tar.gz
ADC előfizetés kell hozzá mindössze.
-
törölt tag
válasz
Phantomhive #17400 üzenetére
azért van még blackosx,insanelymac,voodoprojects(zef féle) meg pár oldal.
efi-x ha jól emlékszem besült még 10.7 elött,tudniillik a bootprocessz 10.6-nál még igényelte az extension.mkextet (amibe belehánytak mindent) ,10.7 meg nem.
Chameleon is moduláris lett mostanra,igaz nem zef a kivitelezője de az alapgondolat az övé volt.Pénzéhségről nem tudok,csak arról hogy megöregedtünk lett pár (nekem jópár) gyerekem és szabadidőm (ingyen szabadidőm) meg nincsen.
Nagyjából amugy ez az élet rendje aztán,hogy nem tudtunk kinevelni olyan utódokat akik valóban értenek a unixhoz ez talán kicsit a mi felelősségünk.Nekem a GUI-s mokolás azért logikátlan teher pl egy kexthelper is akár,mert ha jómunkláspisti nekiáll belapátolni a rendszerébe a kexteket és nem aggyal teszi akkor érdekes eredmények lesznek (lásd huszonkettedszerre próbálon felrakni ezt a xart ménemmegy broáááf).
inkább chown root:wheel meg chmod chflags satöbbi konzolból és ésszel nyomon követve,hogy kedve jómunkláspistike mit hova mikor miért pakolt be...
imádom mikor posztolják a KP fotókat és képtelen értelmezni a juzer,hogy baszomfaszom xnu kernel mitől hasalt el,és várják a sült galambot,hogy majd valaki megfejti nekik...na nem.
öreg vagyok bohócnak...
plagizálást meg már kiveséztük alaposan.
-
Megvagyok
tag
Sziasztok !
Nem vagyok benne biztos, hogy jó helyre irok de nem találtam másik OSX-es topicot. Van egy angol billentyüzetes Macbook Pro-m, a kérdésem annyi lenne, hogyha az OSX-ben a nyelvet magyarra állitom, akkor hogy tudok nullát irni? Már mindent megpróbáltam de nem igazán sikerült, a nyelvet állandóan visszaállitani angolra meg kicsit macerás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- World of Tanks - MMO
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Gyúrósok ide!
- Óvodások homokozója
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- EA Sports WRC '23
- Milyen monitort vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged