- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
blokad
senior tag
dsdt.aml elkészítésében még mindig senki egy kis segítségnyújtás?
Toshiba L735-137 notebook, minden megy, aludni nem alszik, felkelti a kamera, és a kártyaolvasó, amit lát a sys. info, de ismerni nem ismer, gondolom ezeket lehetne orvosolni, már csak az alvás miatt is
köszönettel
blokad -
törölt tag
Az,hogy valaki retailrol telepit mindenféle taknyolt usbpörkölő appal nem jelenti azt,hogy a rendszer vanilla ( gyári gép közeli) .
injectorokat nem huzza be az uj chameleon de ezt is boncolgattam már multkor.
akinek nullcpupowermanagement kexttel ment a gépe eddig (pl RaZroX) az felejtse el a 10.8 telepitést egy jó darabig.(10.6/10.7) kextek jórésze mint már többször leirtam nem kompatibilis ML-el.
Nálam pl igy néz ki az Extra:
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
Phantomhive #17583 üzenetére
tökönszúrom magam
valamit nagyon elbarmolhattam azon a merevlemezemen. már 2x lefuttatam neki az Enoch féle bootloader telepítőt és visszakúr boot0 boot1 errorral. gondoltam bebootolom ennek a rendszernek a bootloaderével (19xx féle akármi. idén márciusi build) azzal pedig rendszerbetöltés közben restart.van egy sanda érzésem, hogy valamit nagyon benézek menet közben
-
Azta...kezdem az elején. Van egy laptopom..HP pavilion g6-1213eh AMD konfig. 8hónapos a gép. Szeretnék rá OSx-et...ez lehetséges? És hogyan?
-
törölt tag
válasz
Phantomhive #17581 üzenetére
-
RaZroX
addikt
válasz
Phantomhive #17578 üzenetére
Lehet, hogy csak én vagyok noob de megoldást nem találtam, csak másokat akiknek ez a bajuk.
-
Phantomhive
aktív tag
-
RaZroX
addikt
Na "-x -v"-vel felállt a rendszer, működik. Már csak az a gondom, hogy a "-v"-s képet nem tudom eljuttatni nektek, mert a telefonmemórián van a kép azt pedig nem tudom megnyitni gépről mert Android -.- Szóval dolgozom az ügyön, majd hozom a képet amint tudom.
-
Máté94
addikt
-
RaZroX
addikt
Na mostmár bejött a bootképernyő meg minden, már áll fel a rendszer.. húú
A szemét mindenit de megizzadtam -
RaZroX
addikt
válasz
odessa32 #17565 üzenetére
USB Pendrive-ról, de valamiért nem akart.. Kikapcsoltam a gépet 1-2 percre, most már nem akad el, bootol pendriveról, ott kiválasztom, hogy a HDD-ről bootoljon, majd fekete kép, a vinyó semmit nem csinál és ennyi.
Szerk.: Anno amikor a Liont telepítettem, volt hogy kifagyott a pendrive.. szerintem lehet, hogy megint ez van, várok kicsit és megpróbálom megint. (Igazából nem is pendrive, hanem egy 8GB-os SD kártya átalakítóval)
-
RaZroX
addikt
Na feldobtam a Mountain Lion-t Pendriveról, most lett kész a telepítés, ugye jött az újraindítás de nem tudok bootolni..
Ugye bekapcsol a gép, bejön az alaplap logoja, majd kiírja fent hogy Serail ATA AHCI blablalba, és ez után kiírja ezt:
boot0: GPT
boot0: test
boot0: GPT
boot0: errorItt megáll a kép és vége. Odáig el se jutok, hogy bejöjjön a Chimera vagy bármi..
Szóval valakinek van ötlete ? Elég sürgős lenne a dolog mert "fő gépről" van szó, apámét meg nem tudom bármikor használni
-
RaZroX
addikt
Én most látok neki az ML telepítésnek, ezúttal egyedül tehát szurkoljatok
-
ThuG4LifE
senior tag
Sikeres ML telepítés UniBeast + MultiBeast, pendrive helyett sata hdd-ről. Öröm és bódottág.
-
AdamP900
tag
válasz
#92942848 #17554 üzenetére
Jut eszembe, tegnap ugyan ezt a bootloadert próbáltam. Az enoch félét. P*csánrúgással ért fel.
Viszont Gigás alaplappal szerelt gépre mindenféle bootloader csere nélkül felment! Soha az életbe nem veszek többet ASRock deszkát! Azon agyalok most is, hogy 1-1 cserébe el kellene cserélni egy UD3H-B3 -ra...
-
AdamP900
tag
válasz
#92942848 #17552 üzenetére
Myhack -el mikor csináltam a pendrive -ot próbáltam ezt is... Eredménytelen volt. Unibeast -nél automatikusan adja hozzá a Chimerát.
Másik gépen most indítottam el, csont nélkül települ.
Konfig:
GA EP45 UD3R
2x2 giga ram
Q9550 cpu
Galaxy 8800GTAz én konfigomra meg nem képes felmászni...
ASRock P67 Fatality Performance
2x4 giga ram
I7 2600 cpu
Gigabyte GTX260 -
AdamP900
tag
Üdv!
Megcsináltam az Unibeast -es ML pendrive -ot. De valami gázgéza van... Bejön a Chimera, kiválasztom az USB -t egy tized másodperce felvillan a szokásos alma logó majd hirtelen restart. Akár hányszor próbáltam indítani, semmi.
-v -vel is próbáltam, hogy hátha megakad valahol, de semmi. PciRoot=1 -el próbáltam, semmi.
Audigy ZS2 hangkártyám van, gondoltam kiveszem + a 2x4 giga ramot csökkentem, így maradt benne egy darab 4 gigás modul. Mondanom sem kell, akár halottnak a csók...
iAtkos féle L2 van kiírva próbaképp betettem, hogy tudja e olvasni és az megy minden további nélkül. BIOS -hoz nem nyúltam ezer éve...
Valakinek hasznos ötlet esetleg?
-
benyboy
tag
helló fiúk!
Van itt valaki, aki próbálkozik/próbálkozott/összejött neki amd hackire a 10.7.x?
Végre minden tökéletesen működik 10.6.8 alatt az acer as5536 notim, de nagyon szeretném a liont...
Előre is köszi! -
törölt tag
Aki pesten van és nem lusta gépet cipelni az szólhat 10.8 install ügyben nekem is ma.
-
rooney8
aktív tag
válasz
Phantomhive #17546 üzenetére
Nincs, de win-nel is ezt csinalja... Szerintem itt valami hw problema lesz
Nem kitepkedem, hanem lekapcsolom az elosztót
(tudom ugyanaz)
-
rooney8
aktív tag
Ezen a gepen is kiigazodni...
Ugye irtam, hogy a shut down/restart nalam ilyen random modon mukodik, amikor ugy erzi, akkor leall rendesen, de altalaban nem. Ma kapcsolom ki, osx leall, monitor kikapcsol, viszont "lent a hazba" porog tovabb minden. Epp telomat nyomogattam, ugyhogy nem huztam le a 220-rol, hanem hagytam ugy. Aztan nagy meglepetesemre egy olyan 20 masodperc utan leallt rendesen. Ki erti ezt?! -
RaZroX
addikt
Lion-os MB vajon megy ML alatt ?
-
sp@rtan
senior tag
Felcsűrtem a hegyi kecskét, minden szokásosan szépen felment. MB telepítés után viszont bootnál megáll USBMSC Identifer 'hatmiliószám'-nál, és ott áll az örökkévalóságig (Still waiting for root device...). Ezmiez? DP-knél nem volt ilyen problémám.
A másik, hogy MB után még mindig externalként látszanak a HDD-k, remélem ezt gyorsan megoldják. -
WolfLenny
senior tag
Apple store-ból nem lehet letölteni ingyenes sw-ket kártya kód nélkül??
-
RaZroX
addikt
Szóljatok, ha van ALC888-hoz kext, meg GT520-hoz
Ja persze Mountain Lion-hoz...
-
törölt tag
Az monnyuk mennyuttatt hogy beszmakkon még setétebb arcok,sirások mennek.
-
törölt tag
höhöhö
esetleg mindenféle tatár bifsztek nélkül is kábé 4 félpillanás feltolni aki visszaolvas megtalálja a leirást.
-
rooney8
aktív tag
válasz
Máté94 #17518 üzenetére
mert most azt akarom csinálni, hogy akkor létrehozom a 8gb-os partíciót, unibeast lefuttat, újraindítom, a létrehozott partícióról boot-olok, formázom a mostani SL-t és a helyére fölrakom a ML-t. ez így járható út?
azt tudom, hogy miután fölrakta a ML-t, akkor nem fog tudni boot-olni, mert ugye addigra törölve lesz az SL-ből megmaradt bootloader, de cd-re ki van írva az iboot, azzal tudok boot-olni az új ML-re nem? -
rooney8
aktív tag
unbiest-es megoldás csak pendrive-al működik? tehát ha én létrehozok egy 8gb-os partíciót, azt nem eszi meg az unibeast?
-
törölt tag
ÉS a GM a végleges pont mint ML-nél.
12A269
-
Máté94
addikt
-
Máté94
addikt
-
törölt tag
Troll ON
Már várom a posztolt KP screeneket és a sirámokat,hogy miért nincs kext a....
Troll OFF
-
Ragnar95
félisten
válasz
Phantomhive #17498 üzenetére
És mivan a biztonsági mentésből visszaállítással? Akkor ugyanolyan marad a rendszer vagy csak simán visszapakolja a fájlokat ugyanoda?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kedvenc zene a mai napra
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3101
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest