- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
Hirdetés
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
#92942848 #17391 üzenetére
emlékszem a gányolt a installerekre, bár a viszhangjuk hozzám nem jutott el. sajnos?
zefet látom, hogy tök inaktív és az egész osx86.hu community lepukkant valahogy. pedig emlékszem, hogy anno azt hiszem flamaval lelkesen böngésztük végig a radeon kártyákat a neten, hogy keressünk valami pofás darabot, aminek szép piros a NYÁK-ja, hogy jól nézzen ki a fejlécben
aztán én egy időre távol voltam az osx86 dolgoktól és mire visszajöttem az fogadott, ami..
láttam, hogy netkas immel-ámmal még ír valamit a blogjára, de komolyabban "felizgulva" tavaly február körül láttam őt, amikor a 10.6.7 update natív támogatást hozott a hd radeon 5xxx/6xxx kártyákhoz és kb. kaput.1 éve felmentem irc-re. emberek alig, válasz kb. semmi. csomó arc eltűnt.
sajnos látszik, hogy a pénz(éhség) tönkrevágta az osx86 scenet és jóformán azt is meg kell becsülni, ami most is van
(amúgy az efi-x dologról tudsz valamit, hogy mi lett a vége? emlékszem, hogy volt valami bírósági/szabadságvesztési pedzegetés is az IRC-n,de nem láttam át a dolgot tisztán)amúgy pedig élénken él bennem a közösség mozgolódása és ujjongása, amikor valami david elliot vagy ki publikálta a boot-132 kódját(? - nem vagyok programozó és csak részben értem a történések mélyebb dolgait
) és oda-vissza volt mindenki, hogy nahát!! ez óriási és legális segítség nekünk, hogy mindenféle gányolás nélkül futtassunk osx-et az inteles gépeken.
most meg nagyjából halott az egész és az embereket a tonymac oldalán látom tömörülve, mint egyetlen forrás és ezekszerint a gusztustalan plagizálás nem csak kis hazánkban roncsol, de sajnos itt is. tökre sajnálom, hogy ez látszik végbe menni és az, hogy nem látok ebből jóformán kiutat, amíg valahogy nem áll le/teszik tönkre(dafuq?) a tonymac-et. tiszta kabaré.
-
törölt tag
uccso két db bstones invajt várja gazdáját.
ma és holnap lehet elkéregetni,utánna nem lesz meghivás egy jódarabig. -
WolfLenny
senior tag
Nincs valakinek meg az unibeast? Napok óta nem müxik rendesen tonymac oldalon és nem tudom letölteni...
-
törölt tag
válasz
Phantomhive #17390 üzenetére
Ez már megtörtént kábé két éve.
Zef konkrétan nem commitel semmit,buildbot áll egyhelyben.Ermac publikál bootloader perpillanat.
Netkas,prasys,nawcom és sorolhatnám itt a végtelenségig a sceneben a neveket nem publikál semmit.Itt meg megy a rácsodálkkozás,hogy miért nem fut ezen meg azon a lapon a stuff.Hát ezért.
Anno nemtom emléxel-e kókányolt installereket toltak ki,annak sem örültünk sokan,mert többet ártott az is mint amennyi haszna volt.
IRC-en ma is lehet kérdezni,választ annál kevésbé kapni,mert mindenki belefáradt a sztereotipiákba és a juzerek igénytelen analfabéta leszarom hozzáállásába.Amennyiben persze valaki szponzorál egy vasat abban az aesetben annak a kextjeit a közösség javára átadom,de saját zsebből 5 gyerek mellett nem finanszirozom meg más emberek leszarom,nemérdekel,nemolvasomel,megkérdezemugyanaztnapontaötszázszor tipusu spórolását.
Szóval igen jól látod,az öregek belefáradtak kikoptak a fiatalok meg beleszarnak nagy ivben a scenebe,egyszerübb rebrandelni egy kextet és forrás nélkül publikálni.
Normális fejlesztőt onnan ismered meg,hogy ad forrást is a munkájához....
Van pár pozitivabb ellenpélda is:
amikor engedéllyel pénzért visznek valamit például nem t udom tudjátok-e
vmware fusionben chameleon bootloader van például -
Phantomhive
aktív tag
válasz
#92942848 #17370 üzenetére
amúgy ez a tonymac-es dolog egy tök nagy farokság és gyakorlatilag azt látom, hogy belülről fogja felemészteni magát a hackintosh közösség, mert a tonymac -úgy önmagában- a multibeast, iboot és egyebekkel egy baromi jó ötlet.
egy oldalra, egy programba, egy fórumba besűríteni a tudást és termékeket(nagyjából az amerikai agyelszívás kicsiben)
de ha a fejlesztők megtagadják a publikálást és -talán alakítanak kicsi, megbízható, zárt közösségeket- akkor el fog durranni ez a lufi, attól félek
emlékszem 2007 környékén még Tiger telepítésével bohóckodtam itthon(úristen, de fiatalka voltam még akkor
) és aktív olvasó/segítő voltam az osx86 IRC-n, ahol általában mindig próbálgattam zef-nek a chameleonjait és tök jól ment a kis fejlesztés, amikor egyszer csak mindenki kiakadt egy emberként a chaten, hogy egy EFI-X nevű cég/project(?) 1:1 lenyúlta zef és a többiek munkáját és bekódolta gyakorlatilag egy pendriveba azt és valami olyasmi csavar is volt a történetben, hogy ezzel semmit nem is tudnak kezdeni, mert az, hogy erre rájöttek az "reverse engineering", ami meg jogilag tilos, jól mondom?
szóval az a halvány érzetem van, hogy vissza fog állni egy korábbi szitu, amikor csak intel gépeken, csak egy fél tucat alaplap fogja tudni futtatni oob az osx-et sok-sok pöcsölés után, mert kiszállnak a publikálásból az okosabbak
-
RaZroX
addikt
Már kijött a végleges 10.8 ? Mert akkor egyik nap feldobnámJa még két nap -
odessa32
tag
Sziasztok.
Ha mini itx-es gépet szeretnék épiteni a video kártyára ill. a grafikus procira milyen megoldások vannak??? Pici ház lenne a lényeg. -
törölt tag
válasz
Máté94 #17373 üzenetére
Mosolygok a bajuszom alatt,és csak egy kávét kérek.
Kext van,de nem adok állapot van 2 éve,marad is ameddig mások rebrandelik az elvégzett munkákat.Legutoljára úgy került ki cucc,hogy kiadványszerkesztős barátomnak megcsináltam a gépét és a gyereke meg továbbtolta a kextet,mondanom sem kell pár nap mulva multibisztben volt mindenféle jelölés nélkül (vizjel perze benne a binárisban),forrás nélkül...
szóval népszótár@ijb senkinek semmit ameddig a jelen helyzet fennáll.
-
RaZroX
addikt
Üdv! ML-re hogy zajlik a frissítés ? Teljesen rendszer újratelepítés, vagy megoldható úgy is, hogy megmaradjon mindenem ?
-
tDr1v3r
veterán
válasz
varga.balazs #17359 üzenetére
Olvass vissza, párral feljebb pont ezt tárgyaltuk ki.
-
varga.balazs
aktív tag
Az megoldható, hogy úgy váltsak Lion-ra, hogy a win7 sértetlen maradjon? Ha igen, hogy? bocsi ha hülye kérdés
-
varga.balazs
aktív tag
válasz
varga.balazs #17355 üzenetére
megoldva.
-
Xero
nagyúr
Azt módosítani kell Unibeast-el és úgy telepíteni.
Az iAtkossal pusztán annyi a gond, hogy tele van szórva sok számodra felesleges cuccal. A minél inkább vanilla rendszer az egyre kevesebb hibaforráshoz vezet.
Egy Z68-as lappal és i3 2105-el szinte out of the box jó vagy teljesen vanilla rendszerrel. Nekem is ez a felállás és ezek vannak csak fent:
-DSDT
-ALC8xxHDA
-AppleHDA rollback
-IOAHCIBlockStorageInjector (ez nem feltétlen szükséges)
-Trim enabler (SSD-hez kell csak)
-Fake SMC + motherboard plugin
-AppleRTC patch for CMOS reset
-Realtek Gigabit Ethernet 2.0.6Szóval minimálisan kellett hozzányúlni a gyári rendszerhez.
Én mindenképpen azt javasolnám, hogy tüntesd el az iAtkos-t a fenébe és had szóljon tiszta lappal.
-
varga.balazs
aktív tag
sziasztok! olyan gondom van, hogy ma megcsináltam egy snowleo-win7 dual boot-ot egy hdd-re, majd visszatettem a dolgaimat(majdnem 200 GB-nyi kép, zene stb.) viszont easyBSD-vel nem tudtam megcsinálni a bootmenüt, ezért gondoltam visszateszem chameleon-t. valószinű ez is probléma, mert figyelmetlen miatt mountain lion-os chameleon-t raktam, vagy esetleg más kext miatt most nem indul el az osx se, viszont win7et se inditja. lenne valami esély arra, hogy még vissza tudnék lépni win7-be? most megpróbálom osx-et újrarakni, legalább az legyen meg. várom, aki tud segiteni, előre is köszönöm.
-
NTX
tag
válasz
tDr1v3r #17352 üzenetére
Mi a gond az iAtkossal, mennyiben jobb a gyári lemezről/usbről való telepítés? A gépemre az iatkos felment gond nélkül, de még keveset használtam. I3 2105 gigabyte z68 alaplap. Mennyivel kapok jobb rendszert ha gyárit teszek, illetve Liont melyik módszerrel tegyem fel, hogyan? Mivel van macem is megvettem a Lion csináltam róla eredeti usb mentést, az jó vagy azt is módosítani kell?
-
-
tDr1v3r
veterán
válasz
walkmanboy #17350 üzenetére
-
Máté94
addikt
válasz
walkmanboy #17350 üzenetére
Letörölni az egészet, most!
Illetve, még előtte, ezt csináld meg.
Video alapján csinálj DSDT-t.
DSDT-hez a patch.Multibeast-el meg telepíted a többi kextet majd.
-
walkmanboy
tag
Hi all !
Ma fölraktam lemezről a Mac OS X-et, és elég könnyen felment, átkonvertáltam ISO-ra, majd kiírtam, bootoltam, és fölraktam.
Pontosabban ezt:
iATKOS_L2 Mac.OSX.Lion.v10.7.3Az volna gondom, nincs hangom, illetve internetem sem..
Honnan tudnék hozzá szerezni drivereket ?
A gépem:
ALAPLAP:ASROCK H61DE/S3
CPU: INTEL I5 2310 / 1155
RAM:2X2GB KINSTONE HYPERX BLUE
VGA:ATI SAPPHIRE HD 5850Tehát hang, illetve net kellene mert nincs. Minden megoldást meghallgatok !
-
tDr1v3r
veterán
válasz
rooney8 #17337 üzenetére
Aha, értem, köszi. Akkor még várok vele...
@Máté: Végül ezt a kártyát rendeltem meg (pont ma reggelre fogyott el a Sapphire, meg mondjuk ez is... de ebből elviekben 4 munkanap múlva vagy mikor lesz raktáron), szerinted menne OOB? Ahogy néztem, ugyanaz mint a refnyákos, csak más hűtéssel...
-
Máté94
addikt
válasz
WolfLenny #17341 üzenetére
Gondolom le kellene tiltani a dedikált kártyát, szerintem. Igazából elég sok 4530s van, és eredetileg a "csak" HD3000-el szereltekre pakoltak fel Lion-t.
Nekem semmi tapasztalatom nincs ezzel a géppel, nem hinném, hogy nem kellene vele babrálni egy egész napot, ha nem akarja a dolgot.
Ez a GUI nem indullal nem tudok mit kezdeni sajnos... nem értem, hogy hol, mikor, mi jelent meg. Egyébként GraphicsEnabler=No-val kellett volna bootolni akkor szerintem. Biztos aktív volt alatt a HD6490, azért nem ment.
-
WolfLenny
senior tag
válasz
Máté94 #17340 üzenetére
Igen. Korábban jártam már ott és az alapján egyszerűen nem akart menni.
Az install leindult. Fel is ment rá, de bootolni már nem akart... Akkor ott akadt el ,hogy állítólag a gui nem indult.
Mivel kicsit időszűkében vagyok, így keresek olyan illetőt aki már sikeresen feltette...
Esetleg személyesen is meg tudnánk csinálni az installálást.. -
Máté94
addikt
-
Máté94
addikt
-
WolfLenny
senior tag
Üdv Mesterek!
Van egy HP Probook 4530s laptopom. i3 proci, 4GB, 640GB HDD, 64GB SSD, intel HD3000 és ATI 6490M VGA-val. Elvileg erre a laptopra az egyik legkönnyebb feltenni OSX-et, ennek ellenére nekem nem sikerült. Gondoltam teszek még 1 próbát.
Melyik vezió most ami stabil? Melyiket érdemes feltenni? Még mindig igaz, hogy az intel VGA-t célszerű használni? Erre az ATI kártyára nem jött ki driver?
Van itt valaki akinek ilyen laptopja van és sikeresen feltette W7 mellé?
Jelenleg W7/Ubuntu 12.04 páros van fent, de valahogy linux nem szereti ezt a laptopot. Linux területén nem vagyok kezdő (értsd szervereket is üzemeltetek) ettől függetlenül az ATI kártyát nem lehet rendesen belőni rá ahogy szeretném. (Néha visszasírom a Dell 1735-ös latopomat ATI 3560-as kártyával. Meseszépen muzsikált linux alatt)OSX még elég idegen terület, de kíváncsi vagyok rá. Esetleg egy tutin működő install ISO link?
Hozzá egy leírás?Előre is nagyon köszi!
-
rooney8
aktív tag
válasz
tDr1v3r #17333 üzenetére
nem, mert GUID partíciós táblás hdd kell (ezt szépen ki is hagytam az előző hsz-ből amilyen hülye vagyok...), azt pedig csak úgy lehet, hogy az egész hdd-t formázni kell. de ha van egy másik hdd-d, akkor a win-esel nem kell semmit csinálni.
én is próbáltam, hogy csak az osx-es partíciót formázom mac joarnaled-re, de szétb*szta az egész fájlrendszerét a hdd-nek. szerencsémre a getdataback progival vissza tudtam hozni a fontos adatokat.
na meg korábban írták is, hogy sokkal biztonságosabb, ha két külön vinyón van a két rendszer. nálam azért van ugyanazon az egész, mert az egyetlen másik hdd-m már kezdi megadni magát, már csak nem fontos adatok tárolására jó....
-
Xero
nagyúr
válasz
Máté94 #17335 üzenetére
A valódik eddig még bírták, de onnan is legyilkoltam. Nem tudom milyen bolygó együttállás okozta a gondot, de a logokból semmi sem derült ki. Kapott DU permission repairt, és User permission repairt is, de nem igazán vált be. Új usernél is gondok vannak, így inkább nullázom a dolgot.
-
Xero
nagyúr
LogMeIn megborította a hackli jogait, így éppen a rendszer SSD tartalmát backupolom egy dmg-be.
Ezen felbuzdulva feltolok egy ML-t és meglátjuk mi sül ki belőle.Ha nem jön be a dolog, akkor megy vissza a backup vagy dmg-ből, vagy egy régebbi TM backupból.
A logmein-re eddig is mérges voltam OSX-en, de most már végképp betelt a pohár. Amilyen kiválóan működik Win-en, annyira hitvány itt. Marad a jó öreg ARD dyndns-el OS X-hez, nincs mese.
-
rooney8
aktív tag
válasz
tDr1v3r #17331 üzenetére
nekem most is dual boot van (snow leo)
ha egy hdd-n lesz a 2 rendszer, akkor osx telepítőben megformázod a hdd-t, 2 partícióra osztod, a win-es partíciót fat-ra, az osx-est, pedig mac journaled-re formázod. először felrakod a win-t (a telepítőjében majd ntfs-re formázod a fat-os partíciót és feltelepíted rá, aztán az osx-et telepíted, majd annyit kell csinálnod, hogy multibeast-ből kipipálod az intsant menu-t. minden indításnál kapsz egy boot menüt, ahol kiválaszthatod, hogy melyik rendszert akarod elindítani.
ha külön meghajtón lesznek, akkor mindegy a telepítési sorrend, csak amikor telepíted az egyiket, addig húzd le a másik hdd-t. ha kész bekötöd mindkét hdd-t osx elindít és instant menu ml-ből és kész. bios-ban a boot sorrendet állítsd át, hogy az a hdd legyen elöl, amelyiken a mac van, mert azon lesz a bootloader.mondjuk ez a snow leo-s retail dvd telepítési módszere. lion és ml-nél már nincs ilyen dvd-ről rakod fel dolog... de a lényeg, hogy mb-ben az instant menu-t kipipálod.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Máté94 #17306 üzenetére
Na, leadtam a rendelést, elviekben pár nap és meg is jön talán.
És igen, nem tervezek több monitort hozzákötni.
Btw, mivel ezzel elszúrtam a külön SSD kérdését, ezért lenne egy kérdésem: A mostanira is feltelepíthető (lesz) a Mountain Lion, az adatos illetve Windows-os partícióim mellé? Régebben (10.5 korszakban) sikerült csinálnom dualbootot úgy (DVD-ről bootolt az OS X, ennyi "hátránya" volt), most is sikerülne?
-
RaZroX
addikt
Üdv! Mi lehet az oka annak, hogy nem mindig érzékeli, ha rákattintok a bezárás gombra, meg ehhez hasonló gombokra ? Olyankor mindig át kell kattintanom valahova másra és csaj utána tudom bezárni az ablakot. Ezt nem csak most tapasztalom, akárhányszor használtam eddig Hackintosh-t mindig előfordult...
Ötlet ?
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
TonyTheDick #17327 üzenetére
Jól látom hogy nem csak AMD de még laptop is?
-
TonyTheDick
csendes tag
Sziasztok!
Próbálom telepíteni az iATKOS S3 v2-t a notebookomra ami
egy Asus F3U (AMD Turion™ 64 X2 Dual-Core) de a DiskUtility
nem látja a vinyómat. Az USB drájvjaimat igen de a vinyót nem.
AHCI nem létezik a BIOS-ban. Ez egy nagyon primkó bios és
nincs benne gyakorlatilag semmilyen konfigurálhatóság.
Merevlemezzel kapcsolatban semmit sem lehet állítani.Mit tegyek, tudnátok segíteni? KÖSZI!!!
-
Máté94
addikt
Siker, elértem, hogy leszedjék a ban-t.
-
rooney8
aktív tag
az megoldható, hogy a finder-ben ha vannak egy mappán belül további mappák és fájlok is, akkor úgy legyen mint a windowsban, hogy külön a mappákat és külön a fájlokat csoportosítja? mert most az egész egybe van és úgy csoportosítja pl. név, vagy létrehozás dátuma szerint... nem tudom mennyire érthető...
-
Máté94
addikt
-
Máté94
addikt
zsivagoo... nem lennél kedves széttrollkodni Tonymac forumát a telepítési útmutatóddal?
Csak azért mert segítettem valakinek megbizonyosodni róla, hogy az új GTX 680/670 működni fog ML-en, mert GM-en már mennek, kaptam egy figyelmeztetést, szabályszegésért.11. No Discussions of Unreleased Software or Developer Builds
Any discussion, mention or links to this software will be deleted. Anyone who blatantly disregards this policy will be banned.Mintha, ez egy kicsit erős lett volna...
-
törölt tag
válasz
Phantomhive #17316 üzenetére
bootloader másképpen müködik.
ha ugy csinálod ahogyan te irtad és a sor végén tolod fel a bootloadert akkor egy soha el nem induló
rendszerttelepitőt fogsz kapni szép szürke hátérrel álló almával. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
#92942848 #17315 üzenetére
ez eddig tiszta sor. nem akarok kötekedni meg lovagolni a témán, utolsó kérdés lesz, de mi van, ha restoreolom disk utilityvel és utána húzom át kézzel a kernelcachet, mach_kernelt és a boot.efi filet?
mert eddig én így toltam lion telepítő partíciók csinálásához, de lehet elkerüli a figyelmem valami alapvető dolog ML esetében
-
törölt tag
válasz
Phantomhive #17314 üzenetére
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
#92942848 #17307 üzenetére
csak elméleti szinten futtatom a dolgot a fejemben és lion alól van tapasztalatom az efféle telepítésről.
a 6. pontnál nem értem: 6.) Carbon Copy Clonerrel ML Install HD-re átmásol BaseSystem.dmg
itt úgy érted, hogy a baseSystem.dmg tartalmát kell áthúzni az install HD-re igaz?
és ha igen, akkor miben másabb ccc-vel áthúzni, mint disk utilityből restoreolni? kényelmi dolog, hogy ki mit szeret vagy technikai oka is van?
-
törölt tag
-
Xero
nagyúr
válasz
#92942848 #17309 üzenetére
Tisztában vagyok a titokkal, volt pár évig saját dev accountom.
A jelenlegi felállásban csak az az érdekes, hogy a frissítéseket az AppStore-on keresztül fogja megkapni. Na most ha ezt accounthoz kötik, az adott install-t pedig szintén az accounthoz, akkor egyszerűbb lehet azt megvárni.Az utóbbi 3-4 évben egyébként mindig GM-t raktam föl és csak később vettem meg.
(#17310) zsivagooo: Drive tipusa?
-
törölt tag
Egy dologgal szivok egyenlőre:
DVD-RW externalként van jelen és eject gombra xarik.
kell irnom egy rendes kextet mert injectorok mint irtam nem játszanak. -
törölt tag
No béláim akkor szájbarágósan,lássátok a kattogtatos multibiszten kivül is van élet főleg amikor még meg sem jelent egy os:
szükséges kellékek:
- osx-es vas
- muCommander (vagy más filemanager)
- Carbon Copy Cleaner
- 10.8GM (google: imzdl pl)
- üres diszktelepités menete:
1.) új diszkre 2 particiót csinál: ML HD/ML Install HD
2.) butloder feltol az uj diszkre
3.) Extra/Extension kextekkel megpakolva elkészit mindkét particióra ( org.chameleon.boot.plist kell com.apple.boot.plist nem jo)
4.) /Volumes/Mac OS X Install ESD felcsatol,benne kitallóz muCommanderrel BaseSystem.dmg -t és azt is felcsatol.
5.) booti.efi,mach_kernel,kernelcache atmasol ML Install HD-re Mac OS X Install ESD-ből
6.) Carbon Copy Clonerrel ML Install HD-re átmásol BaseSystem.dmg
7.) /Volumes/ML Intsall HD/System/Installation/Packages ««« symlink töröl
8.) /Volumes/ML Install HD/System/Installation/ ««« bemásol a Mac OS X Install ESD Packages mappáját
9.) reboot,telepit,örül.
Remélem eléggé világosan irtam le.
tapasznyalatok jöhetnek.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Phantomhive #17297 üzenetére
Ismerem mindegyiket... de HD6770 alá nem adnék teljesítményben, hasonló árban meg ugye nem találok 5770/550Ti-t, ezért kénytelen leszek ennél maradni.
Mondjuk most úgysincs plusz vinyóm a rendszernek, ha szerzek lehet átflashelem majd... btw, abból lenne valami hátrányom teljesítményt illetően?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- PC Game Pass előfizetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
- Seagate IronWolf Pro 4TB 3,5 Recertified HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest