- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Nagyon rég jártam erre, de most lenne egy kérdésem.
lap: giga EP43-DS3 (s775, ich10)
E5200
4giga ddr2
radeon 483010.5.8 van fenn jelenleg. Nagyon stabil. Mennék feljebb is 10.6-os OS-re, de ez egy másik kérdés(le vagyok ebben maradva erősen) .
Ami most fogllakoztat, az az SSD.OCZ Agility 3-at lestem ki, a kérdés annyi, hogy menne e azon a 10.5.8?
-
Máté94
addikt
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Azt mondjátok meg légyszi, hogy mi módon tudom irányítani a hackimet Logitech Harmony-val?
Milyen infravevő kell, és milyen program, ami "veszi a jelet" ?
Köszi! -
fuze
őstag
HP Pavilion dv3-2340ez-re lehetséges osx-et telepíteni?
-
bobooo
addikt
kiírtam újra az iBootot az .iso-s SL-t és megpróbáltam h átrakosgattam a Sata csatlakozókat.. most nem írta ki az Ebios reader hibát hanem egy tized másodpercre felvillan valami és újraindul a gép és bebootol windowsba (ugye mivel nem tud az SL-be alapból bootolni..
esetleg valaki nem tudja h most mi a baja ?
-
matwood
csendes tag
Hali!
Nem tudom hol tegyem fel a kérdést ezért itt próbálkozok. Már régóta nézelődök a neten, de semmit nem találtam.
A problémám az, hogy 2 vinyó van a gépemben, az egyiken csak az OS X fut a másikon 3 partíció van. OS X mindegyiket megmutatja ugyebár, de én azt szeretném ha csak egyet mutasson, tehát ne kelljen minden indítás után lecsatolni azt a kettőt amit nem használok.
Valaki tudna esetleg ebben segíteni? Előre is köszönöm. -
Máté94
addikt
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Tud valaki ajánlani egy full Lion kompatibilis laptopot (13-14" körül, minimális kextelési igény belefér
)? A HP Probook 4330s-t nézegetem, és azokról azt olvastam, hogy elég jól telepíthető rájuk, mennyire igaz ez?
Köszi előre is
-
-
bobooo
addikt
válasz
Phantomhive #16282 üzenetére
-
bobooo
addikt
A Snow Leopard Retail DVD-t TransMac-el ugyanúgy kitudom írni? csak azért kérdezem mert ugye ezt Dl-ként kéne kiírni csak nem tudom h azt támogatja-e a TransMac és kitudom-e írni vele.
-
sp@rtan
senior tag
Azt meg tudom oldani formázás nélkül, hogy az egyik partícióból elveszek és a másikhoz hozzáadok? Disk Utilityvel nem akar sikerülni.
-
törölt tag
elfogyott..
-
törölt tag
meg 2 db van.
-
törölt tag
4 db bstones.me invajt keresi gazdajat.
akinek kell pü.
-
metaa
tag
üdv, megint én
ezúttal sikerült a telepítés, minden rendben ment az első indításig, amikor ezt a hibaüzenetet kaptam: kép
valami ötlet esetleg? köszi előre is!
-
gabo89
senior tag
Gondolom, egy olyan merevlemezt akarsz formázni, melyen már megvan több particio, és abból csak az egyiket akarod leformázni mac extended journaled-re. Nos, ez így nem fog menni. Az egészet újra kell particiónálni/formázni.
Ha egy HDD-re az OS X mellé szeretnél Windows-t is, külön particióra, akkor patchelni kell az unibeast-et (nem nagy dolog), hogy az OSX felmenjen MBR táblára. Különben meg csak GUID-ra menne fel, de azt a Windows nem szereti. -
bobooo
addikt
válasz
Phantomhive #16246 üzenetére
ezek közül szerintem a 2. mivel a cpu elvileg kompatibilis mivel már Máté94 is mondta.. a vinyóm meg Sata-s
elvileg gabo kollega segített a bios konfigurálásába mivel nekem nem volt olyan opcióm h AHCI re állítsam a SATA módot csak olyan volt h "On.Chip Sata mode" és ott a választási lehetőségek h enabled, disabled, enchaned, auto és non combined és itt ő azt írta nekem h enchancdere ha beállítom működnie kéne :S de mindjárt lövök is róla egy képet..
-
bobooo
addikt
hmmm.. mepróbálom akkor h entert is nyomok utána
de egyébként nekem így jönnek be a dolgok és nincs semmiféle kaméleon, meg persze nem megy tovább az apple logónál.
szerk.: minusz vét helyetesítettem h amikor feljön a nekem nem kaméleon rész akkor van egy olyan opció h boot verbose és akkor ezt a képet kaptam és utána sötétség...
nemtudom mennyit lehet látni belőle -
Kommy
veterán
válasz
bobooo #16240 üzenetére
amúgy nem meg kell noymni csak a "-v" haem be kell írni és utána entert ütni.
amikor ezt a képet látod megnyomsz egy billenytűt majd beírod "-v" idézőjelek nékül és entert nyomsz és ekkor karakteres módban fog elindulni, tehát látod mit csinál és ahol megáll arról csinálsz egy képet és belinkeled, akkor tudnak segíteni akik értenek hozzá.
-
bobooo
addikt
nem vacakalok ezzel az iatkossal.. felrakom az sl-t rendesen a 2. hozzászólás leírása alapján és megcsinálom abban
több idő de legalább elvileg biztos
-
bobooo
addikt
a -v megnyomása mire szolgál?
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
bobooo #16234 üzenetére
figyelj, dj.
amikor berakod a dvd-t, akkor elkezd felpörögni és bejön 1 ablak, amit chameleonnak hívunk. ez 1 kis pici "programocska", ami betölti az osx-et. amikor ezt látod, akkor beírod, hogy: -vóvatosságból megemlítem, hogy a chameleon az angol kiosztás szerint megy, tehát az ü betűvel vagy mivel kell írni a kötőjelet, de feltételezem, hogy ez feltűnt magától is.
biztos, h egyről beszélünk illetve érted, h mire gondolunk?
-
bobooo
addikt
válasz
Phantomhive #16229 üzenetére
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
bobooo #16228 üzenetére
elvileg a dvd berakás és a boot között bejön egy promt ablak.
ott csak simán minden előzetes nélkül gépeld be azt, hogy: -v
majd enter és ha megállt teljesen(adj neki 5 percet kb. minimum) akkor fotózd le telóval és told fel ide.
vagy keressed ki a szövegből, h mi okozza a hibát, minél áll meg, stb.. -
bobooo
addikt
megint én
szóval iatkos-t kiirtam elinditottam h települjön eljut az apple "boot" logóig és ott megakad/befagy/megáll vagy nemtudom... mit lehet ez ellen csinálni? vagy miért csinálja ezt ? most megpróbálom újra kiírni hátha csak rosszul írta ki de nemtudom -
bobooo
addikt
válasz
gabo89 #16216 üzenetére
de elvileg egy 4gbosra is rákéne h férjen mivel az alap lion az 3,6 gb és nem hinném h több mint négy giga lenne az usb kulcs
egy négygigásra rákéne h férjen nem?
nincs itthon csak 4gbos és 250 gbos winchester amin fontos dolgok vannak és azt mire átmásolom gépre h megmaradjanak meg majd vissza bele őszülök
-
-
bobooo
addikt
válasz
gabo89 #16214 üzenetére
köszönöm
egy óra kb. és lent van az iatkos és akkor már kezdem is
a unibeastet egy 5gbos pendrivera is megtudom csinálni vagy csak 8gb-osra? és ha egy 250gbos külső vinyóra csinálokegy 10gbos partíciót és rakom elsődlegesnek és arra csinálok usb kulcsot úgy működni fog illetve elvesznek azok az adatok amik a külső vinyón vannak?
-
gabo89
senior tag
AMD-vel nem megy az OS X. Még virtuálisan sem.
Pontosan. Kiírod az iAtkos-t, feltelepíted. Megcsinálod az Unibeast-et és Unibeast-el felrakod a Retail Lion-t( az iatkos helyére). Azért tedd fel újra, mert az iatkos egy buhera cucc. Nem az igazi OS X.
Azt javaslom, hogy a retail telepítő app-ot, és az Unibeastet töltsd le előre. Ne az iAtkoson töltsd le, mert akkor fel kell tenni a hálókártya kextet. -
bobooo
addikt
válasz
gabo89 #16209 üzenetére
köszönöm megpróbálam az iATKOS módszerrrel
felrakom akkor az iATKOS-t arra a gépre amire majd a lion-t akarom és utána UniBeastet megcsinálom? nemértem a lényegét... ha egyszermár fent van a Lion mért csináljam meg UniBeastel az USB kulcsot és rakjam fel a Lion-t újra?
-
gabo89
senior tag
válasz
bobooo #16208 üzenetére
Szerintem nem is menne a virtuális OS X, mert hardveresen nem támogatja a procid a virtuális gépet. 10.5.5-ig lévő OSX-ek mennek hardveres támogatás nélkül, de az nekem az bűn lassú volt. Tegyél fel egy iAtkos L2-őt. Azt DVD-re kell kiírni, felrakod, és onnan megcsinálod az Unibeast-et. Én is így tettem.
-
bobooo
addikt
-
bobooo
addikt
segítséget szeretnék kérni...
virtual boxhoz szeretném letölteni az OS X Lion-t iso formátumban, nos ez meg is történt (3 különbözőt is letöltöttem) és mind a 3-nál amikor megnézném winrarban h jó-e azt írja h sérült a fájl vagy nem ismert formátumú pedig .iso-t felkéne ismernie és ezáltal a virtual box Fatal: No bootable medium found hibával bezáródik.... és már azt is próbáltam 2x h a dmg formtáumú Lion-t átkonvertáltam iso-ra de így is ezek a hibák jelentkeztek... valakinek valami ötlete h mi a baja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest