- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
hello
bajban vagyok, meg van kötve a kezem
otthoni gépem nem megy most
munkahelyin nem tudok wifi hiányában "kimenni"valaki PM-ben dobna kérem egy distro nevet, (nem retailt, mert a jelek szerint ahhoz kevés vagyok), hogy az alábbi gépre mit töltsek le?
Motherboard: ASUS P5Q PRO
CPU: Pentium Core2 Quad, Q8300-2,5GHz, 1333 Mhz, 4Mb
VGA: 7300 GT - 256 MB
MEM: 2X-(2x2GB) G.Skill PI Black 1066MHz kitnagyon megköszönném.
-
rooney8
aktív tag
most, hogy már minden jó ML-en (kivéve IDE csatlakozású eszközök), egy olyan kérdésem lenne, hogy windows alól eltűnt az egyik partícióm. itt ML-en látja meg minden, ki is írja, hogy NTFS, de win-en nem látja. lemezkezelőben pedig üres helyként titulálja... ötlet?
-
rii
nagyúr
az apróság az oké .... HD sentinel meg ilyenek, total commander ... az is 2-3 fős "banda" ...
de amikor meg akarok tanulni egy programot (2-300.000 Ft-os), és a fejemhez vágják h warezolok, és mért nem trialt használok, miért nem a tanulásra kifejleszett verziót, akkor azt már túlzásnak érzem .... hiszen most annyira mindegy hogy a warezot tanulok-e vagy a trail al vagy a lebutítottal, pénzt nem keresek vele egyik esetben sem, és fizetni sem fizetek az adott cégnek egyik esetben sem .... tehát nem esik el bevételtől, én meg nem jutok bevételhez ....
meg az esik még sz*rul amikor azok szólnak le, akik csak neteznek, zenét hallgatnak, meg videot néznek a gépen ... namármost én ezt némi túlzásal DOS alól is meg tudom tenni
lynx-et nem szinvesen használnék ... (videot nézni: mpg123, sőt: mplayer.exe (legjobb), zenét hallgatni: xtc-player) .. de szóval ezt akármelyik freeware OS is tudja ....
-
Xero
nagyúr
Én is jellemzően csak azért fizetek, amit sokat használok vagy értéket termelek vele. Amikor dtp-ben mozogtam megvásároltam a CS-ot is, de az 5-ös óta nincs eredeti licenszem.
Nem termelek vele, csak hobbi szinten használom jórészt, és mivel már egyszer fizettem érte egy nagyobb adagot így nem is érdekel annyira. Ha megint komolyabb megrendelések lennének, akkor igenis kifizetném ismét.A másik, hogy sok esetben ott van a nyílt forrású ingyenes megoldás. Nyilván nem váltható ki vele minden, de rettentő sok olyan helyzet van amikor igen.
Én egyszerűen azt nem tudom elfogadni, hogy valaki szinte gondolkodás nélkül célirányosan a crackelt softwaret irányozza elő magának. Valahogy az emberek nem érzik a sw lopás súlyát. Ugyan olyan kőkemény munka van mögötte, mint a kézzelfogható termékek mögött (néha még több is), mégsem tudják úgy kezelni őket.
Én tipikusan az a hülye vagyok, aki még a cydia store-ban is fizetett, mert tudom milyen munka van egy-egy apróság mögött, amit nagyon sokat használok. Nyilván én sem vagyok szent, ahogy fentebb is írtam (HD filmeket és sorozatokat pl csak torrentről lévén itthon nem érhető el olyan mennyiségben és minőségben).
-
rii
nagyúr
jabocs -... még csak annyit - csak kapkodok melóhelyen- hogy ha megvette volna a soft-ware-ket, akkor köbö 1-2.000.000-ba került volna ... ha le kell húznia a rolót, akkor ez kuka, kezdve ott hogy pénze se lett volna rá ...
nem tudom ... én azt mondom, hogy amíg az olyan szabályokat se tartja be a magyar, amiért nem kell pénzt fizetnie, akkor miért pont a fizetős, méllyen zsebbenyúlós dolgokat várjuk el, hogy betartsa?
-
rii
nagyúr
nem minden fehér és nem minden fekete
ismerős csaj képzőművésuz, kiállításai vannak pl. bécsben is ... 3-4 éve jött el a reklámügynökésgtől, ahol graf.-ként dolgozott, és megpróbált szabadúszó lenni
amellett hogy dolgozik a saját munkáin a kiállításokra, ügyfeleket keres, tárgyal (gardasági igazgató, new bissinuess manager) nyomdával beszél (produkciós) kapcsolatot tart ügyféllel (account manager) tervez (fgrafikus) nyomdára ad (dtp op.) telepít mindent amit kell (IT)
de ennyi munka mellett is lehet h kevés ügyfele lesz, nem tud megélni, és újból el kell mennie k*rválkodni egy reklámügynökségre, graf. stúdióba.
emiatt a bizonytalanság volt, hogy alapból midnen prog. crack hack, mert a létfentartásért küzd. van aki mondja hogy most az illegális programok miatt mástól veszi el a megredelést, d ez hülyeség, mert ezáltal, hogy ezt csinálta, a reklámügynükségen meg megüresedett egy hely, úgyhogy valaki meg esélyt kapott ...
szóval ... nem minden fehér és nem midnen fekete ...
nem mindegy hogy a te zenédet lopják el, amiért vért p*sáltál, vagy mondjuk az adobe cég termékét, aki már egy hiper-mega-multi cég, és (!!!!!!) a wareznak köszönhetően terjedt el a program, .... szándékodsan nem csinált senki sem komolyabb védelmet (90-95-99), és nem csinál ma sem ... pont csak annyit, hogy akinek nincs kedve szenvedni a cr*ck-el, meg bújkálni a bsa elől, az megvegye ....szerintem
-
rii
nagyúr
a boot promt után nem lehet kérni egy normal karakteres login-t?
-
rii
nagyúr
válasz
#92942848 #17790 üzenetére
ok
ujrateszem ... csak azt se tudom mit kellene feltennem ... 10.6 elég lenne, de 10.7 jobb volna a biztonsági frissítések miatt ...(amúgy attól hogy a videkártya kimozdult a helyéreől, történhetett maradnadó kjárodosdás valamiben?)
ujratevésnél mire kelleme rákertesnem kiírandó ISO tekintetében (PM-ben tudsz lécci reatil nevet küldeni, hogy mit t*ltsek le? valami 10.7 kellene ...
Motherboard: ASUS P5Q PRO
CPU: Pentium Core2 Quad, Q8300-2,5GHz, 1333 Mhz, 4Mb
VGA: 7300 GT - 256 MB
MEM: 2X-(2x2GB) G.Skill PI Black 1066MHz kit
)jó lenne még a mostani rendszert újraéleszteni ... ha tudok valahova win varázsolni mac drive-al, akkor mit kellene tennem ha elérem az OSX particiót? (2-3 éve használom a macdrive-t ... eddig még semmi gond nem volt, .... igaz ... nem particionálok ... egy HDD - 1 partició)
-
törölt tag
linux livecd-k (mostani ubuntu pl biztosan) látja a hfs+-t viszont iráshoz telepitett linux kell.
Ami miatt ez ellenjavalt,hogy a journalinget nem megfelelően kezeli.
Macdrive egy fokkal jobb leszámitva,hogy képes a prticióstruktúrát tönkrevágni simán.Az igazi megoldás az lenne ha egy másik mac segitségével elkezdenél szorgalmasan adatot menteni és újratennéd a rendszeredet.
-
rii
nagyúr
válasz
#92942848 #17629 üzenetére
sajnos -x -el se jutottam el semeddig
ugyanaddig a kék képernyőig jutottam el
ha fel tudnék tenni egy másik HDD-re egy OS-t, (vagy live CD-ről .. vagyis az nem jó mert nem hiszem hogy LIVE Linux CD-n tudnám láni a HFS-t ... a mac os exenteded journaled FS-t .... ) mondjuk WIN-t, arra MacDrive-t, és látnám a particiókat, akkor az utolsó lépést (vagyis az utolsó előttit, az rm-et végre tudám hajtani ....
A boot: után ha -x el nem kaptam prompt-ot, akkor hogy lehetne még?
-
rooney8
aktív tag
El se hiszem vegre sikerult
Egy masik bootloader kellett (bar azt nem tudom, hogy kerult ra...)
No mindegy, felment, el is indult, majd hnap folytatom, mert reggel koran kelek. -
Xero
nagyúr
válasz
stigma #17785 üzenetére
Akkor gondolom az sem gond, ha a banda zenéjét is lopják majd.
Más téma: Kijött a hacklink lapjához (Z68MA-D2H-B3 rev.1.3) egy UEFI Bios. Erősen töröm a fejemet rajta, hogy rá kéne próbálkozni, mert a visszajelzések alapján nagyon jó vele minden (gyorsabb boot, pattogósabb rendszer, hibátlan sleep), csak egy valaki reportolt egy p-state problémát. A gond az, hogy nála tuningolt cpu-ról van szó. Szóval fene tudja nálam mi lenne a helyzet stock beállításokkal.
-
törölt tag
válasz
stigma #17778 üzenetére
nyilt driver van de nem jutsz vele elöbbre
a két hangkari túl régi.
-
Máté94
addikt
válasz
stigma #17778 üzenetére
A hangkártyák nem fognak működnie. 10.6-tól ezekhez nincs driver.[link]
Hát, nehezebb, mint egy Win install vagy Ubuntu, de ha baj van, próbálunk segíteni. Addig is ajánlom, hogy olvasgass jó sokat a témáról, főleg itt.
Árat nem írtál. Ha jót akarnál magadnak, akkor Z68-as Gigabyte lapot vennél, az biztos. Pl.: GA-Z68X-UD3H-B3-at.
-
stigma
addikt
Hi.Mivel sok időm nincs bogarászni sajnos csak abban a témában érdeklődnék hogy elvileg most már fel lehet tenni jó pár MAC OS verziót sima PC-re.
Amit tervezem , hogy egy gépet építeni stúdiós munkákra amihez használnám a Pro tools 10-et - ehhez crack-t verzió csak MAC OS-re van - ezért kérdésem a következő lennének.
A gép így nézne ki:
- i5-2300/2320-ra
- 8GB ram
- valamilyen P67-H67-es lapot vennék
- 2db M-AUDIO - Delta 1010LT hangkártyaVajon problémamentesen régebbi OS-t 10.7.x vagy a legújabb 10.8-at fel tudom telepíteni problémamentesen?
Vajon kezel e normálisan 2 ilyen típusú hangkártyát, amit egyszerre használnék Pro Tools-ban?
Illetve mennyivel nehezebb feltenni mint egy sima Win7 telepítést?
Ubuntut simán tettem már fel elsőre szóval annyira kezdő nem vagyok.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
-
rooney8
aktív tag
Nos atdugtam a monitort dvi-re, igy legalabb bejott a telepito, de megint nem sikerult telepiteni. Most epp megallt kb. ugy 80%-nal es nem megy tovabb, mikozbe mar fel oraja irja, hogy 4 perc van hatra. Aztan most "vegre" kiirta, hogy az os x nem telepitheto erre a szamitogepre, de most nem hozta fel a naplot, csak az van, hogy ujrainditas.
Sorry, haromszor kuldte el...
-
rooney8
aktív tag
.
-
rooney8
aktív tag
.
-
törölt tag
válasz
sellerbuyer #17769 üzenetére
nem.
-
sellerbuyer
őstag
Most egy kicsit más: VMWare-es Lion-ra az egyik szoftver telepítés közben reklamál, hogy nincs hardware-es grafikus gyorsítás, így nem hajlandó települni.
Megoldható ez valahogy? Nem vagyok otthon virtualizációban.
-
törölt tag
nuh haklim átalakult szervernek végül.
szépen szalad rajta freebsd,time machine belőve rajta.
-
rooney8
aktív tag
Na termeszetesen nem sikerult a telepites. Eloszor kb. olyan 60%-nal elment a kep, monitor kikapcsolt es se kep se hang. Kovetkezonel vegigment, de a vegen kiirta, hogy nem sikerult a telepites, nezzem meg mi van a telepitesi naploba. Most ott tartok, hogy mar a telepito sem indul. Alma bejon, forog a karika, majd mikor jonne be a telepito, akkor megint feketeseg es nem jon be semmi.
-
sellerbuyer
őstag
Na most sokkal gyorsabb volt ugyan, de a hiba ugyan úgy megmaradt sajnos.
-
Máté94
addikt
válasz
sellerbuyer #17760 üzenetére
Hova dugtad a pen-t? Próbáld meg hátra az alaplapiba.
Érdekes volna, ha CPU miatt volna.
ACPI, HPET biztos van állítva?
-
rooney8
aktív tag
El sem hiszem, bejott a telepito, juheee
Az a hulye bootloader volt szar, az uj chimera-val egybol betoltodott rendesen
Mar telepul, remelem rendesen el fog indulni -
ayo
veterán
válasz
sellerbuyer #17750 üzenetére
semmi, beneztem
-
Máté94
addikt
válasz
sellerbuyer #17755 üzenetére
Rakd át a másik DVI portba a kábelt. Lehet azért nem hajlandó tovább menni GraphicsEnabler=No-val. Még PCIRootUID=0 vagy 1-el próbáld meg.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Máté94 #17754 üzenetére
Meg volt minden ilyesmi, -f-el is megtoldva. BIOS rendben. Fel is ment egy iAtkos DVD boot már tökéletesen, csak a vinyóról aztán nem indult, mert folyton kifagyott. Az összes többi image és egyéb okosság pedig nem is akart bootolni sem USB-ről, sem DVD-ről. Amelyik boot próbált is elindulni, elakadt. Már kipróbáltam vagy 8 félét, egyik sem működött.
A pendrive 16gigás jó minőségű Kingston, a DVD-vel sincs baj. A vinyók is szinte újak, amikkel próbálkoztam. Mindent betű szerint csináltam, igazából el sem lehet rontani... mégsem megy.
Ja és tonymacx86 cuccokkal csináltam, mindenből a legújabbat szedtem le, UniBeast, stb. Az USB-t és egyebeket, amihez Mac kellett, VMWare-el felrakott Lionnal oldottam meg, semmi hiba, probléma nem volt.
-
Máté94
addikt
válasz
sellerbuyer #17752 üzenetére
-v GraphicsEnalber=No-val indítsd.
Egyébként BIOS-ban minden be van állítva?
-
tlac
Topikgazda
válasz
próbálgasd még azt a -v -x-et, nekem is videokártya problémának tűnik
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Máté94 #17751 üzenetére
Hát az nem egy nagy kaland. A lényeg, hogy műxik vele.
Szerintem pedig egyelőre tökéletesen mindegy, mert most nem a VGA-nál akadt el, ha jól látom. A pár mozdulattal megoldható BIOS szerkesztésen majd akkor aggódom, ha odaérek.
-
Máté94
addikt
válasz
Nem támogatott. Hol látod ezt?
Kivéve, ha nem flash-eled meg HD5770-re. -
sellerbuyer
őstag
-
Máté94
addikt
válasz
sellerbuyer #17748 üzenetére
-
Máté94
addikt
válasz
sellerbuyer #17746 üzenetére
Milyen gép ez?
-
sellerbuyer
őstag
Bocs, odáig már nem lapoztam le. Ahogy elnézem kb. ugyan azok vannak itt is leírva...
Hát nézd, nem tudom egyébként, hogy miért kell ennek ennyire bonyolultnak lennie. Ha egyszer maga az oprendszer kextek, meg DSDT-k pakolgatásával ide v. oda, vagy sem, de támogatja az alaplapot, VGA-t, minden lényeges elemet, a többit meg BIOS-ban letiltom, és mégsem jutok el odáig sem, hogy egyáltalán bebootoljak a pendrive-ról... Hát nem tudom...
Nagyon minimális Ubuntu ismeretekkel Linux szervert telepítettem és üzemeltettem egy rakás (részben saját készítésű) dinamikus honlappal. levelezéssel (smtp-pop3), ftp-vel, adatbázissal, minden fenével, amit akarsz, egyetlen probléma nélkül, pedig cseppet sem voltak jobb leírások hozzá, mint amikkel most próbálkozom. Mégis sikerült pár nap alatt úgy, hogy a hozzáértők itt a PH-n is megnézték és azt mondták, hogy nagyon rendben van. Most meg szabályosan idegbeteg vagyok attól, hogy nem bírok feltenni egy nyamvadt oprendszert már három napja és tapodtat sem jutok előbbre, sőt inkább visszalépés tapasztalható... Mondjuk ez így nem igaz, mert a lámáknak való iAkos L2-őt felraktam ugyan gond nélkül, csak azt meg elindítani nem bírtam a vinyóról, mert a VGA-tól kiakadt folyton, totál szétfagyott boot közben.
-
tlac
Topikgazda
válasz
sellerbuyer #17742 üzenetére
amit linkeltem, abban van egy ilyen rész is
"Common Errors & Basic Diagnostics"de egyébként hackintosh telepítés azoknak ajánlott, akiken van már egy biztos alapjuk az oprendszerekről (legalábbis én több éves linux tapasztalat után kezdtem neki), persze a többieknek is lehet szerencséjük
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Phantomhive #17738 üzenetére
Nagyon köszi a helpet és külön köszönöm, hogy nem csak azt írtad le, mit csináljak, hanem azt is, hogy hogyan!
Az óta váltottam ML telepítési próbálkozásokra, sajnos eddig eredménytelenül.
Viszont nagyon jól jött minden, amit leírtál. Kipróbáltam a -x-et is, sajnos nem segített. Elsőre pont a NullCPU okozta a problémát az USB-ről boot során. Nem találtam így külön meg a könyvtárban, preinstall.pkg (vagymi) volt ott, azt neveztem át, így sikerült likvidálni a NullCPU-t is. Sajnos most is állandóan kernel panic van a proci miatt, ha jól látom, folyton másik mag miatt. Megadtam cpu=1-et is, akkor meg a 0-ás CPU miatt pánikolt feszt. Készítek majd nem sokára fotót, hátha tudtok segíteni.
-
sellerbuyer
őstag
Csak az a baj ezzel a leírással is, ami a legtöbbel: feltételezik, hogy minden flottul megy.
Én már kb. huszadik próbálkozáson vagyok túl, betű szerint betartottam az utasításokat, a videó infókat is végignéztem, végigcsináltam ezek alapján mindent és állíthatom: egyik sem műxik! Ugyanis egyik sem számol azzal, hogy hiba csúszik már az USB (ill. DVD) bootba és el sem jutsz pl. a Utility-ig.
Ez pl. ezt írja:
2. When Chameleon comes up press enter to boot OS X. The OS X installer should boot. Go to the utilities menu and click disk utility.Persze... berakom a pendrive-ot és pikk-pakk, máris a utility-nél vagyunk...hogyne. Sajnos nem így megy.
Sehol nem találom leírva, hogy mi van olyankor, ha probléma adódik az USB-ről boot során.
Itt egy leírás, aminek alapján csinálom jelenleg (de kezdek már ezzel is felhagyni, mert idegbajt kapok) a ML telepítését. Ez az első és eddig egyetlen, amiben kifejezetten gondolnak arra, hogy leírják, mit tegyél hiba esetén (és egyszerű is mellesleg). Más kérdés, hogy rajtam ez nem segített.
Mind a procim, mind az alaplapom, mind a VGA-m támogatott a ML-ban, mégsem bírom felrakni...
Ennek már csakis az én bénázásom lehet az oka...
-
tlac
Topikgazda
aki tud angolul, annak itt egy elég jó, általános leírás Mountain Lion telepítéséhez
-
Máté94
addikt
válasz
sellerbuyer #17731 üzenetére
Nem támogatott a VGA-d. Cserélni kell, mert így nem fog menni.
-
rooney8
aktív tag
Nekem most egy oroszlanos kerdesem lenne. Szepen feltelepult meg minden, de inditas utan kiirja, hogy mielott elkezdenem csatlakoztassak egy billentyuzetet. Ez meg nem is lenne problema, mert tavaly is mar elofordult ez, de csak annyi volt a dolgom, hogy a system assistant.app-nak az info.plist-bol ki kellett torolnom 2 sort. Viszont most hiaba nyitom meg (win-rol macdrive), tok ures a fajl. Tavaly meg volt felrakva melle egy SL es arrol sikerult torolni. Viszont most csak az oroszlan es a win van...
E/E mappaba mar bemasoltam a 2 ps/2 fajlt, de ugy el sem indul a rendszer, csak forog a kis karika.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
bootolj továbbra is a -v kapcsolóval, de toldjad meg egy -GraphicsEnabler=No paranccsal is, hátha akkor bebutul. Esetleg -talán- ha így se megpróbálhatsz egy -x parancsot is.
Ha így se, akkor kellene szerkeszteni DSDT-t az alaplapodhoz(ha esetleg még nincs vagy ha nincs hozzá előre elkészített, letölthető fajta). Azt ráteszed a pendrivera (Extra mappa).
Illetve szintén a pendrive Extra/Extensions mappából töröld ki(mozgassad ki valahova) a NullCPUPowerManagement.kext-et, hátha ez fingatja meg (nekem emiatt állt már meg korábban) -
pereces
tag
válasz
czanga #17694 üzenetére
HD4830-at biztosan működésre tudod bírni lion alatt, tesóm gépében tökéletesen üzemel (ga-p35-s3g, asus hd4830, 10.7.3) ha jól emlékszem az exotic patch kellett hozzá
saját gépemet csont nélkül sikerült frissíteni ML-re (asus p5ql-cm) ez alapján:
(Guide) Installing Mountain Lionszerk: bootloadernek a chameleon-2.1svn-r2030 használtam
-
sellerbuyer
őstag
Nekem végül is 10.6.6 feletti oprendszer kell... Telepítsek SL-t?
Ahogy elnézem, az sem támogatja a VGA-mat (Sapphire)....
-
sellerbuyer
őstag
válasz
sellerbuyer #17734 üzenetére
Bocsánat, természetesen 10.7.2-őt akartam írni.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
#92942848 #17733 üzenetére
És ilyenkor mit lehet tenni? A boot kiválasztásánál a lenyíló menüben a video info opciónál megnéztem, ott azt írja: VESA v3.0 16MB (ATI ATOMBIOS).
Azt láttam én, hogy csak 1.7.2-től támogatott ez a VGA, de azt hittem, legalább addig eljutok, hogy felrakjam az oprendszert és felfrissítsem 1.7.4-re, ami már támogatja a VGA. Úgy tűnik, ez nem így műxik...
-
törölt tag
válasz
sellerbuyer #17732 üzenetére
nem.
vga-t nem találja a rendszer.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Kikapcsoltam a hálózati vezérlőket az alaplapon BIOS-ból és így az ACPI-SMC... résznél állt meg. Néhány percenként picit ráolvas a pendrive-ra és ennyi.
A BootCache.playlist fájl hiánya lesz a probléma?
-
tlac
Topikgazda
válasz
#92942848 #17726 üzenetére
a másik topik alapján úgy tűnik byte-ról byte-ra egyforma
-
WolfLenny
senior tag
OSX 10.7.4 alatt hogy tudnám életre kelteni az ATI 6490m kártyámat?
HD 3000 mellett van egy HP Probook 4530s.-on.Előre is köszi
-
törölt tag
nuh.
GM a végleges.
az,hogy mi az MD5 meg hogy appstoreos mérete más az MAS miatt van.
Developer verzióban nincs MAS Receipt. ettől egy kövér lepkefinggal kissebb ezért más az MD5 -
AdamP900
tag
válasz
Phantomhive #17718 üzenetére
Örülök, hogy végre valaki átlátta a dolgot!
Bár lenne olyan oldal ahol van egy kis FAQ vagy valami, X hibával felsorolva és a lehetséges megoldások oda lennének írva. De mivel nincs olyan oldal ahol ez össze van szedve, muszáj, hogy kérdezzen az ember.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Phantomhive #17718 üzenetére
ilyen az emberi természet. vagy csak a spórolós természet
Nem gondolom, hogy erről lenne szó ez esetben. Egyszerűen csak egy-egy célszoftvert szeretnének használni (pl. én is így vagyok ezzel), ezért akarnak Mac OS-t tenni PC-re. Hiszen nem fognak egy méregdrága gépet egyetlen szoftver miatt megvenni a magánemberek, egyszeri user-ek. A TV stúdióknak, közepes és nagyobb cégeknek természetesen telik rá (muszáj), hogy pl. egy vágószoftver miatt (mondjuk Final Cut Pro) megvegyenek egy MAC-et x db bazinagy monitorral. Ezt a kis cégecskék, szabadúszó médiások, félprofik, vagy egyszerű amatőrök nem engedhetik meg maguknak, főként, akiknek már van is egy v. több nagy teljesítményű PC-jük. Nem spórolás kérdése, egyszerűen nem telik nekik rá. Lássuk be, felesleges kiadás is lenne, hogyha cirka 8e Ft-ból megoldható a dolog és úgyis van szabad PC kapacitás.
Egyébként tetszett az autós hasonlatod, én is ilyeneket szoktam felhozni példaként, még ha kicsit sántít is...
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
#92942848 #17715 üzenetére
Ja ez stimmel és tény, de nem túl szolidáris dolog elvárni is.
Avagy elmész egy autós topicba, hogy "uraim: 1.4-es opel astra kocsim van. nyaranta random le szokott fulladni a motor a piros lámpánál. mi lehet?"
mire ők elhajtanak, hogy végezz el egy autószerelő iskolát, hogy értsed, hogy mi ez. szegény kocsi user használni akarja, nem érteni a működését a verdának.
ja és közben csak annyit kellene mondaniuk, hogy öreg: cseréltessed ki a lambda-szondát, mert valszeg fosul keveri a levegőt a züzemanyaggal és csók.
elvonatkoztatva Henry Fordtól és így az autótémától:
a fenti példa simán applikálható a hackli userek nagy részére is.
Csak össze akar kalapálni egy hacklit és használni. annyi.
szerintem.(opel astra-osx64 párhuzam: mindenki, aki használtan vesz 93' körüli astrát az általában tudja, hogy romlékony autók. render fos az ékszíj bennük, csúszik, nyikorog. random elektronikai hibákat produkál(kitilt a kocsi, ki-be kell kapcsolni a riasztót), stb.. mégis megveszik. osx64 userek is tudják valszeg. mégis felteszik. mert valahogy életrekelthető. biztos ilyen az emberi természet. vagy csak a spórolós természet
)
-
tlac
Topikgazda
megerősítést kérek, a GM és a hivatalos app store-ból letölthető változat bitre megegyezik?
az InstallESD.dmg-re az md5 ugyanaz? -
törölt tag
válasz
Phantomhive #17676 üzenetére
"A gondolkodás a legnehezebb munka. Valószínűleg ez az oka, hogy oly kevesen foglalatoskodnak vele." Henry Ford
-
rooney8
aktív tag
válasz
rooney8 #17712 üzenetére
Az lehetseges, hogy a bootloader miatt nem indult el a telepito? csak mert ugye en nem pendrive-rol telepitenek, hanem particiorol. de mivel alapesetben mar van egy bootloaderem (amit meg a SL-al raktam fol) es sztem az jott be, nem pedig az uj particion levo. Mert most hogy felraktam a lion-t, az uj particio bootloader-je jott be es az teljesen mas volt, mint a regi
-
rooney8
aktív tag
Na jo feladom
Myhack-el is tettem egy probat hatha, de annak meg valami kernel baja volt, vagy mi a tosz(nem kp volt)
Mar telepul is az oroszlan, jo lesz az most egy ideig
-
Xero
nagyúr
Tegnap este és ma volt végre egy kis időm. Felment a ML a MBP-ra és a Hacklira (ez utóbbi clean install) is. A MP még várat magára.
Eddig jónak tűnik a dolog, sőt jobbnak tűnik hacklin mint a Lion.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- ZIDOO médialejátszók
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Fujifilm X
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen alaplapot vegyek?
- Synology NAS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest