- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
válasz
radi8tor #312662 üzenetére
Ha már trafi, M0-áson óraszerint 130-al kell aggódni, ~7-et csak az óra...?
Reflexből végig mentem a Megyeri - M4 szakaszon haver meg ma meséli a Waze visít neki napok óta 3-4db új trafira.
----Amin meglepődtem a hétvégén szoboszlóra menet, hogy az M4-esen egyáltalán nincs trafi?
Talán 1 kaput láttam de ott se tábla se semmi nem volt, tippre HUGO.
-
diegho
nagyúr
válasz
radi8tor #312213 üzenetére
Próbáltam, de még kell vele szórakozni. Konkrétan a bal combom és fenekem fájt. Azért a Kuga nagyon más szint. Abba szombaton raktam megint 600km-t, de semmi bajom nem volt. Most augusztusban kimegyek a világból is. Pénteken haza olaszból, vasárnap irány Kecskemét, hétfőn vissza olaszba, aztán pénteken megint haza, szombaton megint Kecskemét. Ez laza 3k alsó hangon.
-
Szada85
aktív tag
válasz
radi8tor #312053 üzenetére
Amúgy az biztos, hogy sokszor előbb/gyorsabban fent vannak az infók/belsős képek, videók, mint az egyéb portálokon.
Pár napos eset, német pályán egy 52 éves apa a 20 éves fiával a jobb1ben bennégtek egy (talán GT3-as) Porkéban, miután a pályáról lesodródtak, dashcamből már fel is került a tragédia és az azt megelőző percek:
[TikTok videó]Egyúttal azért elgondolkodtató az élet törékenysége is, a snitt is úgy kezdődik, hogy a kamerás autó sofőrje izgatottan mondja, hogy “én is szeretnék velük menni”… fél perccel később már a füst és felcsapó lángok miatti pánik van a hangjában…
-
Micsurin
nagyúr
-
-
-
galervin93
addikt
válasz
radi8tor #311316 üzenetére
Nagy alátéttel megtörtént a rögzítés (még a középső lemezt is, így most lemezekkel nincs gond), de úgy néz ki a kellemetlen zajt nem ezek a lemezek okozták. Ide is beteszem a linket, hátha van ötletetek. -
Grave_444
nagyúr
válasz
radi8tor #311274 üzenetére
Ha lelassítasz 5-10km/h sebességre, gurulsz, körülnézel közben, nem jön semmi megállsz?
Én sem. Napi szinten látok olyan sofőröket, akiknek tényleg kötelező, mert egyszerre csak egy irányba tud nézni. Persze kinek joga ezt eldönteni..
Nem vagyok budapesti, egyébként konkrétan ezt a kereszteződést nem ismerem.
Általánosságban írtam, belátható utakra, lakott területen belül.
Mondjuk amikor itt jobbra mész. [kép] -
omfgk
veterán
-
macilaci78
nagyúr
válasz
radi8tor #311251 üzenetére
A Mogyoródi-Mexikói kereszteződés és a Mogyoródi-Francia kereszteződés is ilyen. Ahol a felújítás előtt nem volt kijelölt gyalogátkelőhely, ott most sincs. Ugye, csak az számít gyalogátkelőhelynek, amit tábla jelöl, például a Mogyoródi-Angol utca kereszteződés. Csak a táblában és a felfestésben tér el, de a felfestés nem mérvadó, mivel lekophat.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
radi8tor #311197 üzenetére
Mintha fordítva ülnél a lovon.
Elgázoltak a stop-táblánál egy elsőbbséggel rendelkező kerékpárost, aki így nem tart fel 200 autóst? Ebből majd a kis rohadék, mi?
Azzal egyetértek, hogy ha nem munkált a bringásban az életösztön, akkor így járt. De azért ne legyen már természetes a közlekedési szabályok semmibe vétele!
-
Reggie0
félisten
válasz
De, nagyjabol azt jelenti. Mint amikor foutvonalon mesz es a kis utcakban elsobbsegadas tabla vagy egyiranyu ut van. Ott is szamitasz arra, hogy nem jon beled senki oldalrol es nem kell lelassitanod minden keresztezodesnel. A jelenlegi szituba jogilag a kerekparos nem vetett semmit se. Az mas kerdes, hogy az eletoszton azt diktalja, hogy ne bizzunk vakon a jogainkban.
-
válasz
radi8tor #311233 üzenetére
biztos volt valami oka, hacsak nem akart az autó alá kerülni szándékosan. ezt már nem fogjuk sose megtudni.
de azért olvasd el még egyszer, amit írsz, megint a miért miért miért nem csinált ezt, vagy azt. egyelőre úgy tűnik, hogy még ebben a csöves balkáni országban is azt gondolják a közlekedők, hogy ha elsőbbségük van, akkor megkapják. te vajon mennyire lennél kiakadva, ha valaki ledurrantaná a kuga elejét, amikor nem adja meg neked az elsőbbséget? ott hibáztatnád magad, hogy nem álltál meg a jobbkezesben (vagy bárhol), hiába neked volt elsőggséged? valószínűleg nem
a különbség, hogy a bringás már nem tudja megtenni.
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
radi8tor #311210 üzenetére
Pár napja itt kezdett ugatni egy ilyen barom biciklis a szomszédasszonynak mert az figyelj.. az kifordult a JOBBKEZES kereszteződésben JOBBRA, a saját háza elé leparkolni.. a balról jövő biciklisnek ez nem tetszett.. a végén már megkérdeztem tőle én is hogy nagyon unatkozik-e mint ostoba akciónyugdíjas.. annyira "main character" figura volt hogy hihetetlen..
-
tototos
addikt
válasz
radi8tor #311219 üzenetére
kezdem érteni a logikát. Azért mert sok autós szarul vezet és nem képes megoldani ezt a szituációt ezért próbáljunk nekik könnyebb szituációt előállítani. Mondjuk ez már az egyetemen is így volt amikor sokan buktak egy tárgyból akkor jött a HÖK és kiharcolta hogy ne legyen vizsga vagy maga a tárgy alakuljon át.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
radi8tor #311210 üzenetére
Azért nem értem ezt az attitűdöt a részükről, mert autóval ott van körülötted az acél, van légzsák, öv, stb. De a bicón nincs gyűrődő zóna... Vagyis van, te magad. Nagyon sokat bicóztam régebben de eszembe sem jutott nem benézni egy kereszteződésbe. Mondjuk túl is éltem...
-
válasz
neked azert van egy eleg eros autos fetised, minden letezo bringas intezkedesbe belekotsz. szivatva van? azert mert probaljak meggatolni, hogy tobb embert gazoljanak halalra? Az, hogy stop tablaja van az autonak em kotelezi a brngast semmire, nehogymar o legyen a hibas, ezt nem is ertem milyen logika alapjan sikerul levezetned, klasszik magyar aldozathibaztatas, gratulalok.
-
válasz
radi8tor #311207 üzenetére
egy jobbos kereszteződésben jöhet 50-el az autó, azt hogy méred fel, ha a 30-al érkező bringást nem tudod felmérni?
hagyjuk már ezeket a hülyeségeket
az elsőbbségadás kötelező tábla ugyanúgy VÉDETTÉ teszi a másik útvonalon érkezőt. nem azt jelenti, hogy akkor állok meg, ha nálam nagyobb autóval jön valaki...#311206 Qru aha, tehát komolyan gondolod, hogy az utazó sebességről lassítás VS megállás közötti fékpor mennyiség mikrogrammokban a mérleg egyik oldalán nyom annyit latban, mint egy emberélet?!
-
barnam_
nagyúr
válasz
radi8tor #311207 üzenetére
Ezzel pontosan megválaszoltad miért kell oda a stop tábla.
Ha megáll, benéz a kereszteződésbe akkor van esélye észrevenni, majd miután meggyőződött róla, hogy nem jön bicikli/autó, elindul.Máshol is van ilyen útszakasz ahol pont ilyen ívben kell kihajtani a főútra. Eszembe nem jutna megállás nélkül kihajtani.
-
válasz
1mp megállás "szívatás"?
az áldozathibáztatásért meg -1 like
a kerékpáros nem azért halt meg, mert lehajtott az autós elé, hanem mert védett úton haladt és az autós nem adott neki elsőbbséget.
pont azért van Stop tábla, mert védett úton közlekedik. a hangsúly a védetten van. nem kell körbenéznie - érdemes, de nem kell. az autósnak viszont meg KELL állnia. majd elsőbbséget is KELL adnia. -
barnam_
nagyúr
válasz
Igen szopás az autósoknak, de a biciklis könnyeben meghal. Ha emiatt az autós talán jobban figyel, akkor már megérte. Nem hiszem, hogy akkora időveszteség, hogy meg kell állni.
Én inkább úgy mondanám, hogy a #1 ok az volt, hogy nem kapta meg az elsőbbséget, a #2 pedig, hogy bízott benne, hogy megkapja.
Ahogy Qru is írja, akkor van elsőbbséged, ha megadják. Jogsi tanfolyamon is ez az első amit beléd sulykolnak"Én napi szinten járok erre. Látom hogy mennek át a bicajosok az úton. (mert balról érkezve még egy lejtő is segíti őket)"
Pontosan ez a veszély. Egy 30-al jövő bringa hamar megjelenhet a kereszteződésben, főleg hogy az autósok többsége valószínűleg nem is a biciklisávot figyeli.
szerk.: bringa párti vagyok - mert egyszerűen nem fér el több autó - de eszembe nem jutna BP-en bringával közlekedni, szerintem nem tart még ott az autós kultúra itthon.
-
-
barnam_
nagyúr
válasz
radi8tor #311192 üzenetére
Én ezt másképp látom. Persze lehetne tenni stop táblát a biciklisnek, de kicsit értelmetlennek tartom, ha amúgy egy fölérendelt útról jövök. A stop tábla itt inkább egyfajta "büntetés" a Serfőző utcáról jövőnek, ha már elsőbbséget nem sikerül adni.
Az meg, hogy senki nem áll meg a táblánál, pontosan leírja hogy állunk hozzá itthon a közlekedési szabályokhoz.
Én sem vagyok szent, de ahol STOP táblát látok, megállok. -
macilaci78
nagyúr
válasz
radi8tor #311122 üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett...
"A KSH adatai alapján 2022. december 31-én a nyilvántartott közúti gépjárművek száma 4 980 933 db volt" (Ide tartozik minden, amin rendszám van, katonai, rendvédelmi, stb járművek is.)
Ehhez mérten sokallom, ha 3 millió különböző gépjármű ment el a kérdéses szakaszon. -
macilaci78
nagyúr
válasz
radi8tor #311117 üzenetére
egy év alatt összesen 3082541 gépjármű hajtott el az eszközök előtt - ezt hogy kell értelmezni? Ennyi különböző jármű a telepített eszközök összessége előtt? Vagy ennyi alkalommal történt sebességmérés?
Elhiszem, hogy forgalmas a kerület, de 3 millió jármű azért kissé túlzó.A kerékpárosokat, gördeszkásokat is megmérte?
-
válasz
radi8tor #311117 üzenetére
Vannak olyan helyek, ahol ehhez hozzáigazítják a jelzőlámpa működését, és ha gyorsabban mész, a lámpa pirosra vált. Igaz, nem annyira környezetkímélő, mint a bírságos verzió (mert megáll, újra gyorsít....)
Sokan nem értik, miért megyek pl. 40-nel a 40-es táblánál, majd megelőz, aztán tapossa a féket, mert piros a lámpa. Aztán szitkozódik, mert a gyalogosnak nem vált zöldre, a szembejövő meg nem kap pirosat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Fedora Linux
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Formula-1
- Apple Watch
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 169e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest