Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz freeknight #153793 üzenetére
Nem hazugozott le, csak túl komolyan építesz fél lábon álló dolgokból. A magyar ember valamiért imád mindent negatívan látni. Annyi fix, hogy most nem érdemes sok hitelt felvenni (én is lebeszéltem ismerőseimet napelemről, legalábbis a hiteles megvalósításáról mert az több szempontból rizikós), de azontúl a fű zöld lesz, a nap melegen süt, tavasszal pedig jönnek a nagycsöcsű csajok és a BMW-k is keresztben fognak kanyarodni, ahogy minden tavasszal.
-
Magnum_
nagyúr
Mivel hazugoztalak le?????
Mielott vadaskodsz, fuss neki ujra a Neked irt hsz-emnek.I humbly and respectfully decline™
-
Gergőke88
addikt
Ez itt nagyon Off, de
“ Félelmetes belegondolni, mennyi csokos hitel van most, csak most nem kocsikra, hanem házakra, jelzálog fedezettel. ”
A legtöbb fix kamatozasu (nekünk is az első 5 évben, és ugye HUF alapú...) -
veterán
Szvsz félreerted; nem hazugozott le.
BTW pár privát gondolat ehhez a brutál OFF témához.
- A legtöbb zsetont 2012-2013-ban kerestem, a válság alján.- Egy kicsi válság ráférne a népekre, túl gyorsan megfeledkeztek a 10 évvel ezelőtti tapasztalatokról - úgy zúg a hitelkihelyezés Mo-n, mint még soha.
- Az építő-szakiparosok hihetetlenül elpofátlanodtak; ők egy gondolattal nagyobb cumit érdemelnek. (g.ci voltam...)
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
válasz freeknight #153786 üzenetére
Nerd-hez csatlakozva (orulok, hogy irt, plane, ha csak read only) a rendvedelmi pulykapenzhez: br500k sok? Miniszteriumi alkalmazottak mennyit szoktak kapni? MNB dolgozok mennyit szoktak kapni? Csak ket pelda... allami szektor az is. De abban egyetertek Veled, hogy ezek a jutalmak nem a munkaero megbecsulese, de az egy esetleges valsagtol fuggetlen.
Miert van az, hogy az ugyeszek jobban keresnek, mint a birok (tudom, jan.1.-tol a birok fizeteset felemelik az ugyeszek szintjere)?Az autoipar valoban roppanni fog, nekem is van kozeli ismerosom, aki beszallitonal dolgozik magas pozicioban, ettol fuggetlenul az idei eve volt a legjovedelmezobb
De fenntartom, amit irtam, hogy egy esetleges valsag nem azonnal fogja erinteni a mi szintunket (lakas-auto-stb), a nagyon draga ingatlan es ingosagok piacan lesz hatassal eloszor - ha lesz.
I humbly and respectfully decline™
-
Peter.70
addikt
Ráadásként meg kell nézni a tőzsdéket, hogy mióta emelkednek. Egy tetemes korrekció nagyon érik már
-
Nerd
aktív tag
en nagyon orulnek neki, ha a nemet autoipar problemaja megrazna kis orszagunkat, de nalunk meg "epitik" a bmw gyarat... Ameddig van mibol visszacsorgatni a nemet multiknak, hogy itt ingyen dolgoztassanak addig itt nem lesz semmi... EUs penzek megvagasa sem annyira durva mint amit a clickbait cikkek irnak.
Trump valasztasra keszul, o nagyon jo fiu lesz jovore...
brexit meg +1 evig lesz huzva, mivel ugy fognak kilepni, ha minden jol megy, hogy kilepnek es minden marad meg 1 kib@szott evig amig a targyalasok mennek... amugy is ez 2016 ota huzodik, nagyon kar barmifele komolyabb instant hatast varni a brexittol...
rendorsegi premiumba en nem latnek bele semmi ilyet.
A lenyeg nem kell ugy elni mintha nem lenne holnap, bonusz tanacs: tilts le minden hatasvadasz hirportalt, sokkal boldogabb ember leszel ...
bocs nekem is ki kellett irni magambol amugy sem szoktam ide irni csak readonly vagyok
-
Magnum_
nagyúr
válasz freeknight #153778 üzenetére
Szerintem nem lesz valsag.
Ha lesz, a megfiztheto ingosagokat (pl autok 4M-ig) es ingatlanokat (pl lakasok 50M-ig) fogja legkesobb es legkevesbe erinteni, ami nem jovore lesz.I humbly and respectfully decline™
-
rbalint88
addikt
válasz freeknight #153774 üzenetére
én az A2-ket figyelgetem asszonynak, nyáron volt 650-ért is csücsi 1.4 benzin, most 800 alatt csak hulla van. és a kínálat teteje is felment 1M-ról 1,4M-ig azok is 2001-2004 autók... azért nem vettünk még autót neki, mert egyelőre 3 villamosmegállónyira dolgozik, plusz a belvárosban a parkolás+üzemanyag jelentene havi minimum +50e kiadást, de az az igazi visszatartó erő, hogy időben sem járna jobban vele.
remélem, ha melóhelyet vált és messzebbre kell járnia, akkor kap céges autót.Magnum_: igen, a gyomorgörcs részét nem tudom elengedni én se. meg a pusztulat beltéri műanyagokat, ami rosszul esik 5-6-mégtöbb millióért. auris hsd, golf gte, v60 d6 jöhetne szóba újabb használtban, de még a relatív olcsó autónál is idegbe' vagyok a sok gyökér miatt.
azokat nem értem, akik megveszik szalonból az új autót, hogy aztán ne használják. de ezt szó szerint értsd, nem keveseket megy vele, hanem buszozik. és nem egy ilyenről tudok[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
válasz freeknight #152781 üzenetére
Volt múltkorában használt garanciás cikk, ott a tárcsa kopó volt (így fedezet nélküli), a lendkerék rejtett hiba. Persze így, hogy a hiba el lett mondva, mindegy is, bár remélem, voltak fültanúk. Mondjuk ilyen jelenség akku és mechatronika nagyságrendben lehet egy s más, de ha utóbbi, akkor is I.J.
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz freeknight #152781 üzenetére
Én ezért adtam el még garisan az autókat, márkaszervizbe voltak hordva, ráadásul nepper vitt el a legutóbbi 4 autómból 3-at
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
törölt tag
válasz freeknight #152094 üzenetére
Szerintem max eddig, esetleg Győr. [link]
-
dj79
senior tag
válasz freeknight #152094 üzenetére
Fene tudja, az itteni kúton őjemvé feliratos tankert szoktak a fiúk csapra verni.
Saját tapasztalat: a maxxmotion gázolajat kifejezetten kedvelte télen a hdi motor (nem túlfogyasztásra gondoltam ) -
Biqci
aktív tag
válasz freeknight #151776 üzenetére
Ööö, szerintem nem 5%-ot emelnek, hanem sokkal többet. Ugyanis most 5% az etanol tartalom "E5" és ez lesz "E10", ami dupla annyi etanolt jelent. Szerintem...
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
Reggie0
félisten
válasz freeknight #151782 üzenetére
Lehet ott mas regiokodban vannak eleve. Azsiaba, kozel-keletre is mas anyagokat hasznalnak az eltero kornyezeti viszonyok miatt(pl. joval nagyobb meleg, viszont nagyon ritkan van 0 fok alatt). De pl. a nemet autok ebben hiresen szarok, kozel-keleten jo ha kihuznak 5 evet, a gondos gazdak csak telen hasznaljak ezeket.
-
félisten
válasz freeknight #151782 üzenetére
Megfelelő gumikeverék és műanyagtípusok alkalmazásával nem probléma akár az E100 továbbítása sem, csak azért a mindennek (is ) ellenálló anyagból készült munkadarabok drágábbak. Ilyen téren ugye anno gondolom az autógyárak végigvették, hogy milyen szóbajöhető nyeranyagok vannak, és kiválasztották azt, ami E10-el még elvan legalább 5 évig, és a legolcsóbb alternativa...
Brazilia azért jó példa amúgy, mert ott is jött egy állami ukáz, hogy na, most etanolt fogunk égetni a járművekbe, és kész. A gyártók meg bevállalták, cserébe a piaci jelenlétért. Európába a CO2 meg a NOx kibocsátás a vörös posztó, illetve a különféle kötelező biztonsági elemekre való rákényszerítés és így tovább...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Reggie0
félisten
Najo, de nem mindegy mennyi, mindig van egy fordulopont, ahol a hozzaadott anyag hatasai kiutkoznek. Pl. kelloen kis koncentracioban(<11mg/m3) meg a cian is belelegezheto, mandula illatu amugy, pedig tudjuk h halalos.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Miután az etanol nem annyira a motort öli, hanem az üzemanyagrendszert, és nem 2 év után, hanem az anyaghasználattól függően inkább öt-tíz, ez annyira nem megnyugtató...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz freeknight #151771 üzenetére
Pedig erősen korrodál azért nem engedik a gyártók. Etanol és a korrózió: [link]
#nincsbennetarcsi
-
félisten
válasz freeknight #151769 üzenetére
Most nem esküszöm meg, de vagy 1 éve olvastam egy tanulmányról, amit a US Army megrendelésére készítettek, és a benzin E85-el illetve E100-al való helyettesítéséről szól, egy olyan katasztrófahelyzet esetén, amikor a benzin nem hozzáférhető.
Az US ARMY nem nagyon használ benzint tudomásom szerint, bioüzemanyagot (biodiesel-t) igen, abból a legnagyobb felhasználók közé tartozik. Nem lehet, hogy arról szólt a vizsgálat?
Műanyag részekkel nem értem miért okozna problémát az etanol, nem lehet, hogy a metanollal kevered?
Gumit írtam, nem műanyagot. De egyébként a műanyagok mindegyik sem rajong az etanolért. Nézd át mondjuk ezt a prezentációt...
De a Google sok mást is kidob az ethanol fuel damage keresőszavakra.[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz freeknight #151766 üzenetére
E15-öt írtál, arra reagáltam. Az E10 az mehet simán. Egyedül arra kell figyelni, hogy hamarabb megromlik, nem áll el olyan sokáig. Bár ez az autósok kb 99%-át nem érinti.
2 hónapot simán kibír az E10 is, az E5 több mint 3 hónapot az E0 meg 6 hónapon túl is oké.[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Reggie0
félisten
válasz freeknight #151771 üzenetére
Elegge atjott, ertem mit akarsz, csak szerintem tevedsz. Az, hogy fel lett ra keszitve azert nem annyira megnyugtato. A karosszeria rozsdasodas ellen is fel vannak keszitve az autok, aztan van amelyiket megis megeszi a rozsda. Na egy ilyen dolog ez is. Bejon az uzemanyagba egy olyan komponens, ami alapvetoen problema forras es bar letezik ra megoldas, a hosszutavu sikeres megoldas mar ketseges.
-
Reggie0
félisten
válasz freeknight #151767 üzenetére
Es mindenkinek olyan autoja van?
(#151769) freeknight: Mondjuk pont a katonasag nem erdekes, haboruban nem sokat kozlekednek a jarmuvek, mielott kilovik oket. A kopas azokat a motorokat erinti, amelyeket az inditas utan nem sokkal 100% terhelesnek teszik ki, nincs ido bemelegiteni, tehat pl. repulok.
Etanol kapcsan a korroziot az okozza, hogy enyhen savas, valamint barmilyen koncentracioban elegyedik a vizzel, tehat nem csak a tank aljan gyulik ossze.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz freeknight #151759 üzenetére
Különösebben nem félek, elvileg bírja a Jazz, de amíg minden E5 volt, akkor is a 100-ast tankoltam mindig, egyszerűen az vált be.
A gumialkatrészek felzabálását és a korróziót szokták felhozni - nem tudom, mi igaz ebből, nem értek ilyen szinten a kémiához.Amúgy olyan sorozatgyártású motort még nem láttam, ami tudná állítani a kompressziót.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
A gariidon belul. Aztan mar nem az o bajuk h 5 evente minden gumit cserelni kell az uzemanyag rendszerben.
-
félisten
Az E85 még a mai autók többségébe se tankolható, korábban is szépen megette a gumi alkatrészeket, aztán lett nagy szomorkodás, hogy mégse olyan olcsó így vele járni. Teljesen nyugodtan csak a FlexFuel jelzésű autókba tankolható, de pl. a VW sem nagyon árul effélét itt (mintha egy időben lett volna). Amúgy nem csak nálunk nem vált be, sok más országban is rájöttek, hogy ez annyira nem poén.
BTW a 2019-es Toyota Corolla kézikönyvébe konkrétan ki van emelve, hogy sem E50, sem E85 nem tankolható bele, a maximum az E10.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
Nem feltétlenül bírja az E15-öt hiába 2001 utáni autó. Nekem benne van a kezelésiben, hogy max 10% etanol tartalmú benzin tankolható az autóba.
#nincsbennetarcsi
-
Szada85
aktív tag
válasz freeknight #150928 üzenetére
Érdekes egyébként, a német Golf GTi csoportban pedig többen csalódottságukat fejezték ki a FL-es GTi-k LED-jéröl, hogy szerintük a Xenonnal jobban lehet látni. Nekem sok tapasztalatom nincs vele egyelöre, de a Vectráéhoz képest nekem erösebbnek, jobbnak tünik, bár van köztük tizenpár év, így nem csoda.
@all:
Köszönöm a kedves szavakat, egyelöre még barátkozok az újdonsággal, meg a funkciókkal, kicsit ürhajónak érzem a relatíve egyszerü, mechanikus, szívómotoros batár után.
Focvisnak ezúton is köszönöm mégegyszer a tanácsokat, tippeket! -
MasterMark
titán
válasz freeknight #150868 üzenetére
Projektoros lámpában ha jó helyen van a led, akkor nincs gond.
rbalint88: Nem a kosszal van gond, hanem azt nem szeretném, hogy a szövet beszívja a vizet amit a cipővel bevisz az ember.
Miért nem lehet tisztítani, mi a gond? Gumiból van, kidobom a mosóba és rámegyek a magasnyomásúval.Switch Tax
-
Zizmand
aktív tag
válasz freeknight #150692 üzenetére
Talán mintha a Sajószentpéter felé lévő Tescoban láttam volna nemrég, én ott nézném meg.
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
válasz freeknight #150687 üzenetére
Osanba kapni. Hamar kiégnek. Kolléga is vett olyat, egy évet se bírt. Igaz egy gyári tulajdonsága. Én vettem sima ultra life-ot. 4 év után valami biztosra mentem most.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz freeknight #150692 üzenetére
Unix nyitva 17:30 ahogy nézem.
-
tboldi
nagyúr
válasz freeknight #150687 üzenetére
Ha az említett helyeken nem jársz sikerrel, akkor a barkácsáruházakban is megnézheted (Praktiker, Obi).
-
EQMontoya
veterán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
dj79
senior tag
válasz freeknight #147023 üzenetére
Vannak ellenpéldák is. Az előző autónk hirdetését kép nélkül tettem fel a hahura. A szövegben viszont minden egyes javítást felsoroltam. Felhívott az érdeklődő, mondtam neki, hogy másnap lesznek képek, de nem érdekelte. 3 óra múlva eljött a szerelőjével, aki rádugta a gépet, aláfeküdt, mentünk egy város-autóút-pálya próbakört. Megnézték a szervizkönyvet, számlákat. Mivel a koszon kívül nem találtak kivetnivalót, írtuk az adásvételit, semmit nem alkudott.
-
törölt tag
válasz freeknight #147030 üzenetére
Szerintem sutszi írására gondolt inkább, ő használt keményebb szavakat.
-
bitpork
nagyúr
Jó. Akkor én büszke kivétel vagyok -ugyan azt a sztereotípiát hangoztatjátok. Az hogy valakinek igénye-e a tiszta autó nem függ össze sehogy azzal, hogy mennyire van karbantartva. Ti feltételezitek csak azt a nem létező összefüggést, mert szimplán rosszindulatúak vagytok.
Ez volt az utolsó hsz-m ebben a témában. De lehet amúgy is. Egyre másra jönnek elő a témák ami kapcsán nem hogy a legelemibb tisztelet és vitakészség nem szorul az autós phórum ifjú titánjaiba, de még rosszindulattal is mérgezik a közösséget. A csordaszellem is folyamat megjelenik és egymást túllicitálva dobálnak be emberek iszonyat blődségeket.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
b4zsi-
őstag
Az ingatlanoknál még jobb, amikor a fotókon ott a mosatlan szennyes vagy a teregetett ruha a szárítón. Illetve a tárolókban olykor rendetlenebbül vannak a dolgok elpakolva, mint egy lomtalanításkor.
MunezXBK
Édesapámat tudom erre idézni:
“Most egy darabig örökös lesz..”[ Szerkesztve ]
-
zoo8800
veterán
válasz freeknight #146768 üzenetére
Ez így van, mi is szoktunk zajongani, de vasárnap tilos "gépi erővel hajtott eszközzel" fát vágni.
rip and tear, until it is done
-
nagyúr
válasz freeknight #146768 üzenetére
Mindig van mit fúrni, és hétvégén hajnalban puhábbak a falak
(#146770) zoo8800: Itt csak délig vagy kettőig lehet, nem emlékszem pontosan, de ha annyi ezresem lenne, ahányszor ezt valaki megszegte a hallótávolságomon belül, én lennék Mészáros Lölő
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
LZs?!
aktív tag
válasz freeknight #145628 üzenetére
@freeknight
Mi a patkányokkal szívunk, amint elalszik a tacskó, már élednek is a dögök. Csak az udvarban járkálnak még, de ha egyszer betelepednek a pincébe...
Aláírom... Nálunk beköltözött egy a pincébe december magasságában, januárban vettük észre a nyomokat (közben ki is tolt legalább egy garnitúrát), és nagyjából 6- hét alatt sikerült kiírtani őket; háromszor jött a szaki (már elsőre kirámoltunk mindent, ami potenciálisan ehető), és harmadszorra inkább hagyott egy zacskó 'pogácsát', hogy szorjuk, amíg végül érintetlenek maradnak.Nevermind...
-
gzbotii
nagyúr
válasz freeknight #144705 üzenetére
Nekem ebből az a tanulság, hogy a nyugtát továbbra is megőrzöm majd, ilyen esetekre.
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
törölt tag
válasz freeknight #144705 üzenetére
Az, hogy nem ment vissza senki 1-2 órán belül pattogva valami olyasmit sejtet, hogy párezerért tankolnak (elviseli az újabb is) meg marha öreg az autópark (ami elbírja még nagyobb adagban is).
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz freeknight #144598 üzenetére
Lelki dolgokra gondoltam itt.
Fizikálisan természetesen mindegyiknek lett elég baja.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Qru
MODERÁTOR
válasz freeknight #144598 üzenetére
Nem feltétlenül, az ilyen nagy hatású emlékeket az agy blokkolja.
#nincsbennetarcsi
-
máyköl
veterán
válasz freeknight #141575 üzenetére
+1. Ugyanilyenünk van mindkét autóban, messze az eddigi legjobb, pedig volt már pár fajtám....
[ Szerkesztve ]
-
hdman
őstag
válasz freeknight #141419 üzenetére
Nalunk az asszony kocsija kB 3000 km-t fut egy évben (óvoda, anyós, bevásárlás) csak városi üzemben. Mégis lecserelem neki, mert jobb a békesség. Attól függetlenül a Michelin CrossClimate+ rol nagyon jókat olvastam.
Sopron city :)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz freeknight #141419 üzenetére
Vannak korlátai, olyan használatra nem is való a 4S gumi de városba pl bőven elég.
#nincsbennetarcsi
-
aero.
veterán
válasz freeknight #141347 üzenetére
"Ha" ...
... leesek kirándulás közben a hegyről, az is.
... elalszik a Kraz vezetője szembenfolytathatnánk még
Tsebacsi: "lehet nekünk van igazunk" erről van szó. A saját ítéleteitekbe zárkóztok és kivan jelentve, hogy hát jó eséllyel úgy volt. Honnan tudod? Ugyanannyi az esélye, hogy nem. Csak úgy nem fun rajta csámcsogni. Egyszer próbáljatok meg elmenni egy ilyen hír mellett, úgy, hogy komment nélkül bezárjátok. Nekem bevált, de nem is látom értelmét a negatív elméletgyártásnak. Véleményed természetesen lehet, de ami itt megy az merő rosszindulat feltételezés.
Lehet kifordult a talpascsapszeg, féltengely, kitudja. Biztos nem a téli gumi volt az oka, ezt bárki megállapítja. De minenképpen feltételezni kell, hogy szar alak és persze fizessen a BKV-nak is, ami amúgy megintcsak szar, de az nem baj, kapjanak pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
MunezXBK
nagyúr
válasz freeknight #141244 üzenetére
Foglalat ugyanaz, a méret nem mindegy.
-
Zizmand
aktív tag
válasz freeknight #140702 üzenetére
Én az Osram Nightbreaker Lasert tudom ajánlani, azt mondják nem sok az élettartama, de nekem majdnem 1.5 év után is jól világított még és ezzel az izzóval adtam tovább a fényszórót is.
[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
válasz freeknight #140702 üzenetére
F Astrába mi Night Breaker Silvert vettünk, látványos volt a változás. De ha semmi különös nem kell, akkor az Aldiban lehet kapni általában emelt fényerejű szettet 1500 pénzért, bimmerben nekem az volt a refi helyén, elégedett voltam vele.
-
bitpork
nagyúr
válasz freeknight #139222 üzenetére
Az asszony is tuggya hogy ha komolyabb betegsége lesz lecseréled?
-
kisza25
félisten
válasz freeknight #135033 üzenetére
Ez valóban így van, kivéve bejáratás alatt
-
bitpork
nagyúr
válasz freeknight #135033 üzenetére
Egy bejáratottnál igen. De ami most jött le a tesztpadról ahol ment 5 km-t v mennyit és soha nem volt még mondjuk 1-2-3-4 órán át folyamat 90°c-n?
Ez olyan mint az ember. Lehet próbálni a 6 éves gyerekkel emeltetni 20 kilót de igazából inkább 15 köl fogja bírni. A motor tömítéseinek is jobb -szerintem- ha nem azonnal kap nagy terhelést hanem ha van ideje a helyére égni.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Qru
MODERÁTOR
-
aero.
veterán
válasz freeknight #134991 üzenetére
A kipufogo pont tud. 4.-ben mar lehet elnyomja a menetzaj, ha ford.szam fuggo is akkor rezonancia is lehet. Amugy stabpalca is tud csilingelni, de az mindig, ha rossz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz freeknight #134991 üzenetére
Nekek anno egy hovedolemez csinalt ilyet a kipufnal.
#nincsbennetarcsi
-
MunezXBK
nagyúr
válasz freeknight #131617 üzenetére
Indexen, 24.hu-n is megtalálod.
-
Richard!
addikt
-
gzbotii
nagyúr
válasz freeknight #131042 üzenetére
Többség szerinted nézi a DOT számot? 10bol 11 azt sem tudja mi az. Ha van 3mm profil, az "80%os" a gumis hirdetésben.
Vagy amikor a pék azt mondja, hogy a fekfolyadekot nem kell cserélni, amikor ott van 72-es betűmérettel a folyadék dobozán, hogy 24 havonta csere.bitpork: latom neked is átjött a lényeg.
[ Szerkesztve ]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
bitpork
nagyúr
válasz freeknight #131042 üzenetére
iksz-sara picasso... na itt lehet becsukni a zInternetet
-
kisza25
félisten
válasz freeknight #130145 üzenetére
Én terveztem, elrendezés, mi hol legyen, mennyi legyen, hova rakjanak csatlakozókat, elszívókat, tálalót, munkaasztalokat, , melegentartót, tányérmelegentartót, mekkorát, hova, hűtőket, fagyasztókat, mekkorát, hova....padló összefolyók, kézmosók, előkészítők...
A gépeket nem én raktam össze, amúgy a legtöbb konyhai gép ami elektromos simán bedugod azt annyi. Itt mondjuk a pizza kemencén kívül minden gázos volt, még az olajsütők is.
Bevontam a műveletbe a megyei ÁNTSZ-t is, hogy nekik tetsző legyen minden.
Amúgy nem szerelem a kerekeket, legfőképpen a centírozás miatt nem. Amúgy nyomatékkulcs nélkül azt is el lehet bacni.
2002- ben szereltem utoljára magamnak, mert csóró voltam.[ Szerkesztve ]
-
sugarforce
addikt
válasz freeknight #130130 üzenetére
Ja igy ez neheziti a dolgot. Szegeny targoncak
-
kisza25
félisten
válasz freeknight #130122 üzenetére
Te ugye egy nagyvárosban élsz? Itt ezt eljátszod éhenhalsz.
Amúgy én kb bármit meg tudok csinálni (házkörül) szakács voltam 18 évig, ebből konyhafőnök 10 évig, mindenhez is kellett értenem.
Van olyan konyha Balatonlellén amit én terveztem át.
És a munkák bizonyos részeit én csináltam (gipszkartonozás, festés, szegélyezés....)
5 éve ingatlanozok, épületeket ránézésre megmondok mikor építették +-2-3 év, miből épült, milyen födémmel...
Az irodában a számítógépeket én állítottam+ szereltem.
Mondjuk autónál tényleg csak alap dolgokat tudnék megcsinálni.[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz freeknight #130108 üzenetére
Mondom, nehéz ez mindenhogy. Én is mikor szereltem a Swiften a porvédőt a másik csáposon egy szerelő javított épp egy autót. Látta, hogy épp szedem le a gömbcsuklókat és azt mondta, hogy csodálja, hogy milyen könnyen le lehetett őket ütni. Azt mondta, hogy ők sokszor jártak úgy, hogy nem jött le és flexelni kellett, így lett 2 gumiharang cseréből 30ezer Ft-os javítás.
Pont ezért kérdeztem nemrég, hogy tud-e valaki normális szerelőt a 18. kerületben vagy a környező kerületekben. Nincs ismeretségem és nem akarok olyanba belefutni, hogy hát kedves uram ez a csere 30ezer Ft-lesz, mert szétflexeltünk mindent. Közben meg esetleg mégsem, és ugyanúgy le tudták ütni a helyéről.
Pécsen van egy nagyon megbízható szerelőm. Ő mikor még alkalmazottként dolgozott simán ment náluk az, hogy például szelepszár szimering cseréhez kiszámlázták a hengerfej levételének óradíját és egy új hengerfej tömítést, miközben le sem szedték, hanem a helyén megcsinálták. Na azóta félek az általam ismeretlen új műhelyektől.
Mikor Debrecenben laktam, ott volt egy atom precíz és korrekt műhely. Ott tényleg mindig azt cserélték és azt rakták be, amit mondtak. Ennek ára is volt, de szívesen kifizettem. De ők is hibáztak, és értelmet nyert a paranoiám, hogy megbíztam bennük, de ennek ellenére szerelés után átnéztem az autót. Alváz és üregvédelmen volt náluk, amit nagyon szépen megcsináltak. Viszont mikor átnéztem az autót, láttam, hogy a bal első sárvédő lemeze alól a motortér felé egy kis papírdarab lóg ki. Jobban megnéztem és ki volt tömve egy csomó papírral a kerékív felől a belseje, hogy ne legyen alvázvédős az a gumicsík, ami lezárja a sárvédő hátuljának üregét az ajtó felé. Szépen benne felejtették én meg csodálkozhattam volna, hogy van egy jó kis vízgyűjtő "szivacsom" a sárvédők mögött. Visszavittem, szétszedték, elnézést kértek és kiszedték, valamint közölték, hogy na ezt nem sokan nézték volna meg.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz freeknight #130131 üzenetére
Nálunk a céges VW TSI-knél is a lánc cserét 60 ezrenként végzik (persze csak a nem javított konstrukciók esetén).
#nincsbennetarcsi
-
sugarforce
addikt
En legalabb egy telefont megeresztettem volna a kedves szerelonek, hogy koszonod szepen a szakszeru cseret, javitast, es majd te is igy ajanlod ot masnak... Az ilyennek szivesen megmutatnam mennyire kemeny a betonfal.
-
Qru
MODERÁTOR
60 ezrenként kell vezérlést cserélni? Akkor abban kb gatyamadzag lehet a szíj gyárilag.
#nincsbennetarcsi
-
kisza25
félisten
válasz freeknight #130108 üzenetére
Igen amit írsz melósok vannak, itt meg maszekok, maga szerel, akarom ott állok mellette amíg csinálja.
Egy 5000-es kisvárosban nem jól dolgozol hamar felkopik az állad.[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
-
Jaded
őstag
válasz freeknight #128826 üzenetére
Nyilván nem direkt volt, épp csak a szemem sarkából láttam, hogy pirosra váltott. Persze a rendőr pont akkor nézett oda. Igaza meg nyilván neki van, még ha nincs is.
Renault Megane IV Limited
-
stickermajom
addikt
válasz freeknight #128765 üzenetére
Focvis semmivel, mert még nálam van a cucca.
Amúgy én Wolf Deironizert használok például.
-
tomszli11
tag
válasz freeknight #128512 üzenetére
Köszi a választ, és esetleg láncos hajtás esetén?
-
kisza25
félisten
válasz freeknight #128415 üzenetére
Akna nélkül nehéz az autó alját megvizsgálni pláne, ha az egész burkolva van
-
Serpiko
addikt
válasz freeknight #126880 üzenetére
Nekem is ilyen kocsim van ugyanezt csinálja kiállok garázsból utána fullad. Mondjuk nem minden alkalommal csak párszor. Engem is zavar....
A titok akkor marad titok, ha arról három ember tud és ebből kettő halott. Névtelen kínai bölcs
-
tboldi
nagyúr
1. Ne állítsd le 30 méter után, rengeteget ártasz vele hosszútávon.
2. Egy Chevrolet (Daewoo) Tacuma volt nálunk a tanfolyamon pontosan ugyanezzel a jelenséggel, abban az immobiliser ment tönkre.[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
Megy az automata szivató és úgy állítod le, szerintem túlszívja magát, az ilyen 30 méterre elindítom nem tesz jót a kocsinak
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest