Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Nestor16

senior tag

Tehát akkor valahogy így képzeltem el az egészet:

Kiindulási pont mondjuk a magyar WDC Pool szerver. Ott is szintén van egy Getting Started leírás, kicsit szájbarágósabban viszont ezzel érdemes kezdeni: [link]

Aztán itt szeretnék kiindulni az idegen kifejezésekből (legalábbis ami nekem, mint 2 napja kezdettől szokatlan vagy idegen). Próbálom úgy összeszedni a kifejezéseket, hogy a kezdeti teendőktől kiindulva, tehát:

Worker/munkás: Egy pool accounton belül létrehozható acc, amivel el tudod érni a szervert bányászás közben, gondolom leginkább a biztonság miatt van erre szükség.
    Pool: a szerver lakói, akik aktívan bányásznak és így részesei lesznek a kitermelt coinoknak, tehát annak függvényében hogy milyen sebességgel bányásznak úgy találnak blokkokat, amit coinok formájában egyforma arányban osztanak szét(ki mennyit segített a blokk megtalálásában).
    CGMiner: Ezzel a programmal lehet hatékonyan (parancssoros felhasználói felületű) bányászni, ami a VGA sebességétől függően változik. Egy lista róla: [link]
    Alapbeállítás: egy .bat fájlba beleírva ez a sor:

cgminer.exe -o stratum+tcp://pool.1f.hu:3333 -u felhasználónév.munkásnév -p munkásjelszó --scrypt -I 13 --thread-concurrency 8192

A finomhangolás a script szó után lehetséges, amit részletesen meg lehet találni a mappában README.txt nevű fájlba (GPU only options, ami a fontos). Az alapok szintén TooCool hsz-ében található.

Hashrate: Ugyanaz az érték, mint amit a bányászásnál látsz KH/s formájában. Gyakorlatilag a pillanatnyi VGA sebességedet jelzi, (honlapokon a frissítési idő miatt nem olyan pontos az érték) viszont az sem biztos, hogy amit CGMinerben látsz értéket az fog megjelenni Hashrate értéknek.

Egyenlőre ennyi. Valahogy így gondoltam kicsit kifejtve. Aztán így mivel nem egyszerre írok rengeteget, így jobban ki lehet tárgyalni, ha nem jó. Aztán esetleg mindig szerkesztem majd egy hozzászólásba és hozzáfűzöm az új, jó adagot. Vélemények?! :))

Kicsit bizarr azért, hogy a hülye megpróbál okoskodni :D Vagyis magamra gondoltam. Remélem elfogadhatóak a kifejezések leírásai :DD

Új hozzászólás Aktív témák