- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- bullseye: Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyrin
addikt
-
Cyrin
addikt
milyen ingyenes programot ajánlanátok videók átméretezéséhez?
találtam a gyereknek mese sorozatot, de csak 1080p-be, ami kicsit sok helyet foglal. ebből kellene 480p-s epizódokat csinálni, és az angol hangsávot is el kellene távolítani.kezdő linuxosként jó lenne egy leírás a telepítésről és egy részletesebb a program használatáról.
Nézz szét a VLC-ben először. Netes leírások alapján az is megcsinálja. "How to remove audio track in VLC"...
-
Cyrin
addikt
Pedig hogy tagadták, hogy ezért meg azért nem fogják megcsinálni...
Google Chrome v88 got hardware-accelerated decoding support
How To Enable Hardware Accelerated Video Decode In Google Chrome, Brave, Vivaldi And Opera Browsers On Debian, Ubuntu Or Linux Mint
[link]még várunk egy kicsit és alapértelmezett lesz...
-
Cyrin
addikt
Hamár visszatért a youtube-dl, itt egy grafikus felület hozzá:
-
Cyrin
addikt
És így már mehet a ppa-ból telepítés is:
https://launchpad.net/~thierry-f/+archive/ubuntu/fork-michael-gruz
ez legyen a PPA címe, ne a canon-trunk amit a másik topikban felvettélcnijfilter2 - 6.10
scangearmp2 - 4.10nálam minden működik ezekkel.
-
Cyrin
addikt
Canon nyomtató/scanner drver telepítése.
Itt vannak a legújabb driverek:
[link]Először ha van már telepítve a régi driverek eltávolítása
./uninstall.sh mind letültött régebbi nyomtató driver, mind a scanner driver mappából.
Aztán mehet a ./install.sh mindkét mappából.Egyel régebbi driverek pedig itt: ha nem megy a legújabb:
[link] [link]a 4.10-es verzióval gondok lehetnek, ez megoldja:
- sudo apt remove libcanon-proprio-bin
- sudo apt install scangearmp2 -
Cyrin
addikt
Canon nyomtató/scanner drver telepítése.
Itt vannak a legújabb driverek:
[link]Először ha van már telepítve a régi driverek eltávolítása
./uninstall.sh mind letültött régebbi nyomtató driver, mind a scanner driver mappából.
Aztán mehet a ./install.sh mindkét mappából.Egyel régebbi driverek pedig itt: ha nem megy a legújabb:
[link] [link] -
Cyrin
addikt
nem lenne jobb egy keepassXC?
nincs 25 bejegyzés korlátozása, és a file-t a mit generál más jelszókezelővel is meg lehet nyitni. androidra is van hozzá alkalmazás, és magyarul is tud. -
Cyrin
addikt
-
Cyrin
addikt
-
Cyrin
addikt
-
Cyrin
addikt
Ez egész jó, nálam működik:
Gémer egér beállítása GUI -
Cyrin
addikt
Újracsomagoltam a Viber telepítőt Ubuntu 20.04 alá, mert a gyári telepítő már elavult függőséget keres, és így nem települ. Elavult függőséget pedig nem akarok visszaerőszakolni.
Elküldöm a telepítőt vagy megadom a leírást, ha valakit érdekel. -
Cyrin
addikt
-
Cyrin
addikt
-
Cyrin
addikt
Abevjava telepítése:
1. AbevJava.jar telepítő letöltése innen, a további letöltési lehetőségek-nél.
2. A letöltött abevjava_install.jar file futtathatóvá tétele. (chmod +x abevjava_install.jar, vagy jobb kattintás a file-on, tulajdonságok, jogosultságok fülnél)
3. A file futtatása.
4. A programkönyvtár megadása: /home/felhasználónév/abevjava/program
5. Adatkönyvtár megadása: /home/felhasználónév/abevjava/adat
6. Telepítések elvégzése, indítóikon kirakása
7. /abevjava/program/abevjava_start file szerkesztése:
"--add-modules=java.se.ee" szövegrészek törlése, módosított file mentése.
8. ÁNYK ikonnal indul a program. -
Cyrin
addikt
Nem volt nehéz, wine kellett hozzá, Lutris meg kapcsolódott a gog fiókhoz, letöltötte, feltelepítette, kb mint playonlinux. Nem állítottam semmi különöset.
-
Cyrin
addikt
Bnőm nagy Heroes III rajongó, mivel régen azt játszotta. (Mint én a Düne2-t anno). Múltkor volt semmi pénzért Gog-on. Le is töltötte a laptopjára (win10). Aztán mégse indult el. Nagy fekete képernyő. ..
Most volt egy kis időm, a linuxos gépen a másik topikban javasolt Lutris nevű, általam sose hallott programmal sikerült működésre bírni...
Nagyon örül neki.
-
Cyrin
addikt
Akkor másképpen kérdem.

Hogyan kell törölnöm illetve milyen programmal a HDD-t Illetve az SSD-t, Pendrivet ha végleges törlést szeretnék ezeken az eszközökön?
Ne védje a törlés hiper szuper titkos szolgáltató visszaállító módszerei ellen, de a mezei fanatikus kockák ellen védve legyen visszaállítás ellen, akik erre utaznak és csak direkt ezért veszik ezeket a hardvereket.
Vagyis nyugodtan aludjak hogy a magán fotóimat, adataimat már többé sem én sem más nem fogja látni."A véletlen törléses visszaállítás is függhet ettől, meg attól is, hogy milyen fájlrendszerről történt. NTFS-es törlést pl. egyik linuxos megoldás sem tud visszaállítani."
Akkor erre csak win alól van lehetőség?? Hát ez hihetetlen.............
kalapács + vödörvíz

-
Cyrin
addikt
sztem nem volt biztonságos, mert az előző biztonsági hibára két hónapja már azt javasolták mindenkinek, hogy 3.0.7-re váltsanak, ez pedig nem történt meg.
de most megjött a frissítés 3.0.7.1 lett.
-
Cyrin
addikt
már megint, kb egy-két hónapja volt biztonsági probléma vele, akkor mindenkinek azt javasolták minél előbb frissítsen 3.0.7-re. most folyt köv.
azért az ubuntu LTS megmaradt a "biztonságos" 3.0.4-nél azóta is...
-
Cyrin
addikt
hangkonvertáló, lánykori nevén sound converter, benne van a szoftverkezelőben.
-
Cyrin
addikt
igen, ez így is van, de pont ez az egyik baja is egyben, mert a közösség jóindulatán, idején, akaratán múlik, hogy egy-egy programmal mennyire, milyen gyorsan, illetve egyaltalán foglalkoznak-e. egy ritkábban használt program esetén legjobban igaz ez, és akkor ott állsz, hogy telepítenéd, de sehol semmi több hónapig, vagy tovább, miközben honlapról meg tölthető más linuxoxra.
-
Cyrin
addikt
-
Cyrin
addikt
Miért, szerinted egy alkalmazás készítőinek kellene az összes distro-ra elkészíteni a csomagot? Persze, ha valamelyikre elkészítik, annak illene jónak lennie...
Ugyanakkor a distro készítőinek kellene a saját tárolóikba beemelni és a tökéletes működésről gondoskodniuk (és itt a függőségek kezelésére is gondolok).itt pont erről volt szó, nem az összes linuxra készítették el, hanem Ubuntura, amin viszont már a telepítés sem sikerült az előző verziónál, mert régi függőség volt benne, ami már nincs. és közben nem is javítják, meg lehet várni a következő kiadást, ami aztán remélhetőleg jó lesz. Az ubuntu szokftverközpontban meg benne volt, amíg működött, aztán kivették, amikor már nem. Azért meg csak ne tartsanak benne egy régi elavult függőséget, mert egy alkalmazás még ott tart.
-
Cyrin
addikt
-
Cyrin
addikt
Viberből kijött az 10-es verzió linuxra is, ezzel már rendbeszedték a függőségeket, nem kell mókolni, honlapról tölthető.
-
Cyrin
addikt
-
Cyrin
addikt
-
Cyrin
addikt
Sziasztok!
Linux Mint Cinnamon 19 szoftverkezelőjéből gond nélkül telepítettem a Viber csomagot. Annyi lenne vele a probléma, hogy nagyon nagy méretben jelenik meg és túllóg a képernyőn, így a felét nem lehet látni. Hogyan lehetne a képernyőhöz igazítani, úgy hogy normális méretben jelenjen meg és a következő indításkor is megfelelően induljon el?
A másik gondom a Krusader programmal kapcsolatba lenne, hogy a Remote hálózat -ra kattintva nem látja a munkacsoportot / windows hálózat / Amúgy az smb -vel semmi probléma, mert fájlkezelőben a látszódik a teljes hálózat.
A flatpak viberrel nekem is volt már gondom. Ezért a Viber honlapról letöltött telepítőt használtam. Aztán azzal is lett gond, mert régi függőség van benne, ami már nincs. Próbáld ki, ha nem megy küldök átalakított telepítőt.
-
Cyrin
addikt
üdv! kezdő Linux-os/Ubuntus vagyok!
szükségem lenne pár progira!
hardver monitorozó,videó szerkesztő
Köszönöm!

psensor, htop szintén szoftverközpontból telepíthető
HDD-re:
lemezek alkalmazás (telepítve van)
hdsentinel
smartmontools -
Cyrin
addikt
-
Cyrin
addikt
Ez jó hír! Épp akartam is ide bekérdezni, most előhozta a hsz-ed!
Beüzemeltem egy 2 terás tárolót és rendezgetem a mappákat, de rengeteg kép van, minimum duplikálva több kisebb tárolón,
Olyan kép manager programot javasoljatok nekem, amivel viszonylag egyszerű rendezni a képeket, GUI-s természetesen nokedliknek való!

Valamelyik disztrón használtam olyat, ami dátum szerint is rendezgeti a képeket, mondjatok nekem jó programokat léci fenti célokra!

xnviewMP, shotwell
ezek jutnak eszembe, de nem nagyon használok ilyeneket, mert nálam rend van...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Cyrin
addikt
-
Cyrin
addikt
-
Cyrin
addikt
Akkor szokás ilyen "nem szokványos" módú telepítést választani, ha azt akarják, hogy minden disztrón menjen, de nincs erőforrás különböző csomagok létrehozására.
A TV azért linuxon még nem százas. Nálam rendszeresen kidobál menet közben, és sokszor előfordul, hogy a távoli gépet offline-nak látom, pedig látom, hogy online. Ha egyszer lemegy alvóba a gép, akkor 50%, hogy a TV visszateszi-e az online listába.
Debianon kicsit jobb a helyzet, mint Arch-on, gondolom a konzervatív hozzáállás miatt.
Gondoltam hogy erről van szó.
Nálam nincs gond a TV-rel, rendszeresen használom, igaz nem hosszú távon. Tegnap is jött hozzá frissítés, ami a linuxos klienst javítja, próbáld ki.
-
Cyrin
addikt
A TeamViewer a 13-as verzióval szépen ráfeküdt a natív linuxos kliens fejlesztésére, korábban csak 32 bites volt elérhető, az is alig tudott valami extrát. Most meg szépen zárkózik fel a frissítésekkel a funkcióban is.
Telepítettem másnak a Cewe fotókönyv alkalmazást, install.pl fileból. Na ilyennel se találkoztam eddig. Azért tudják ezek a programozók, hogyan kell a linuxtól minél több mindenkit távol tartani, hogy kezdők még véletlen se tudjanak telepíteni egyszerűen, vagy a megszokott módon. Korábban is írtam ide erről.
-
Cyrin
addikt
Androidos telefont webkameraként jól lehet használni a Droidcam androidos alkalmazással, és a hozzá tartozó Linux klienssel.
A telepítés menete le van írva az oldalon, valami tipikus linux terminálos ámokfutással, ami csak azt eredményezi, hogy minden alap felhasználó megijedjen tőle, plusz még a végén még véletlenül se sikerüljön.ennyi a lényeg:
wget https://www.dev47apps.com/files/600/droidcam-64bit.tar.bz2 -----> 64 bitre
wget https://www.dev47apps.com/files/600/droidcam-32bit.tar.bz2 -----> 32 bitreutána kicsomagol, install, és a droidcam alkalmazás futtatása a kicsomagolt könyvtárban lévő file segítségével, és a telefonon indított alkalmazás ip címének beírása.
-
Cyrin
addikt
-
Cyrin
addikt
Sziasztok. Keresnék olyan egyszerű videószerkesztő programot, amiben alap funkciókat lehet elérni, mint pl videóból részletek kivágása, hang normalizálás,videó hangjának elmentése külön formátumban, videók összefűzése. Alapvetőleg mpeg4-es videókat használok (H264-es kódolásúakat, ha ez kérfdés lenne).
Próbáld ki az openshot-ot.
-
Cyrin
addikt
Jelentem megy a chromecast VLC alól (Scooby-Doo és Batman – A bátor és a vakmerő)

-
Cyrin
addikt
Flatpak-bót telepített alkalmazások hogyan frissülnek?
-
Cyrin
addikt
Igazából ti nem hagyjátok, hogy elővegyem a niceface-emet.
Szép óvatosan és fokozatosan el akarok halványulni a topikokban/ból is, mert teljesen illogikus a ténykedésem, a nagybetűsök se bírnak, ahogy említetted, ebből egyenesen következik, hogy a topiklakók sem (ha nem is egyforma intenzitással). Egyszóval ilyen helyzetben ki az a barom, aki még nyomulna az okoskodásaival..... Mikor kivágtak a funkcióból, gondoltam elleszek topiklakóként, de ha úgy van, ahogy mondod, kár erőltetnem, gondolom kívülről Te csak jobban látod ezt a dolgot, mint én, bár nekem is volt néha olyan érzésem, hogy.......
. 
Ez van.(#29) milangfx
Sorry, de erre predesztinál a közutálat becses személyemmel szemben!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ez téged nem mentesít az alkalmazandó kívánatos stílus alól!
Nem? De!ne vedd már ennyire komolyan, és nyugodtan felveheted a jobbik rosszarcodat

-
Cyrin
addikt
Csak azért látod, mert Te is ráérsz!
(ha jót mulatok valami bal*ságon, az azt jelenti, bal lábbal keltem?)Minap említetted ezt a dolgot, hogy a nagybetűsök is utálnak, így aztán miért ne cikizhetném a lütyő bejegyzéseket!
Főleg, ha valaki deklarálja is mennyire png vagyok itt is ott is, mindenütt.....Ez ilyen ....
Akkor ma is felvetted a rosszabik rosszarcodat?

-
Cyrin
addikt
Chromecast topicban írták, hogy Mac-en is megy...
Szerintem ne add fel, igaz, hogy ettől még Linuxon nem fog menni.......persze vasárnap van, hagyjuk a logikát.

Jó kis topik lesz ez, látom laza, viccesnek indul.....
másA nagyszerűen indult Linux Mind csatorna teljesen kampeca lett? Én már jó ideje csak játékokról kapok értesítés a YT csatornáról, de ugye, amikor indult, nem erről volt szó. Sajnálom, hogy sziasztokénzolivagyok kollégát megbűvölte egy x*n-edik Arch főzött disztrószerűség és azóta a Linux témáról semmi ........
Lesz valami még vagy inkább iratkozzon le mindenki, akit a normális Linuxos videók érdekeltek!? Kéklufi kollégához főleg szól a kérdés az ismert okok miatt.....
Látom ráérsz...felriadtál az ebéd utáni kómából, és bal lábbal keltél?

-
Cyrin
addikt
-
Cyrin
addikt
Nem hiszem, másfél hónapja próbáltam a bétát nem flatpak, hanem közvetlen letöltéssel, és az is ezt produkálta, és akkor meg is találtam a leírásban, hogy linuxon ez nem működik, csak a többin.
Lehet ez nem változott, de majd olvasom a tapasztalatokat más fórumokon ha lesznek.
Sztem azért is van úgy eldugva a menüben, és nem egy dedikált cast ikon, mert még nem betonbiztosan működőképes.
-
Cyrin
addikt
XNviewMP jó választás, régen windows-on mindig azt használtam, Linuxon azért nem, mert a módosításokat képtelen volt elmenteni. Nemrég viszont feltettem a legújabbat és azzal már nincs ilyen gond. Visszatérek hozzá.
Más: A VLC 3.0 települ már a flatpak-ból, viszont nem látja a chromecast-ot. Úgyhogy ez még várat magára linux alatt.
A programok kicsit régimódi kifejezés sztem, inkább alkalmazások...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Óra topik
- E-roller topik
- Milyen routert?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Visszatérés az aranykorba: Heroes of Might and Magic: Olden Era Early Access
- Négy másodperc alatt betölt a Forza Horizon 6 a Microsoft csodatechnológiájával
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Xiaomi Redmi Note 9 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 7900 16GB Jonsbo D31 TG fehér ADATA 750W
- AMD GAMING PC! Ryzen 7700X / RTX 5070 / 32GB DDR5 / B650M / 1TB Gen4 / 750w! BeszámítOK
- LG 32MR50C-B VA Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 5ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egyszer csak ki kéne próbálni, minap volt is valahol erről szó.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
.
Főleg, ha valaki deklarálja is mennyire png vagyok itt is ott is, mindenütt.....