Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- WireGuard VPN a mindennapokra
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonja
nagyúr
Igen, ezzel én is összefutottam. Sajnos a cache alapból kicsi. Így futtasd:
MAGICK_MEMORY_LIMIT=20000000 MAGICK_TMPDIR=/mnt/minden/Temp/ convert *.jpg comic.pdfTermészetesen a
MAGICK_TMPDIR=után egy általad választott HDD hely legyen megadva, ahova átmenetileg teszegeti a cuccokat (és legyen rajta elég hely
) .Szerk.: Lehet végérvényesen is állítani, a
/etc/ImageMagick-6/policy.xmlvagy/etc/ImageMagick-7/policy.xmlfile-ban. Lásd! -
Sonja
nagyúr
Ki tudod próbálni terminalba, mert az
ebook-converta Calibre része. Nyiss egy terminált ahol a cbr file van, majdebook-convert valami.cbr valami.pdfMajd kiírja, ha valami problémája van. Egyébként terminálban egyszerűen át tudod konvertálni. Kicsomagolod a cbr-t unrarral, majd
convert *.jpg comic.pdfparancs (azimagemagicklegyen telepítve), és kész is a pdf. -
Sonja
nagyúr
Miért szeretnéd a Calibre programmal megnyitni egy képregényes formátumot?
Csak nézni szeretnéd, vagy esetleg átalakítani epub/mobi formátumra? Egyébként a CBR csak képek összecsomagolva rar-ral.
Ha csak megnézni akarod, akkor én pl. az Evince programot használom rá, de van sok (Mcomix, Peruse, YACReader, Foliate, stb.). -
Sonja
nagyúr
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Szerintem itt is a fizetős program lesz az igazi, AfterShot Pro. Relatív nem is drága, ha az Adobe Lightroom-hoz hasonlítom.
Szerk.: Persze használhatod bármelyik ingyeneset is, mert lehet neked az is meg fog felelni.

-
Sonja
nagyúr
Telepísd fel a
libevdev-toolscsomagot (nem tudom milyen linuxot használsz).Konzolba írd be, hogy
xinput.Itt láthatod az egered nevét, mellette van egy
id=szám.Utána
xinput list-props számparancs, ami kiírja az egér paramétereit. Itt ami jelenleg fontos az a Device Node, és mellette, hogy melyik event. Most amouse-dpi-tool /dev/input/eventXparancs kell, értelem szerűen az eventX helyén a te egered event száma kell, amit az előbb kiírt! Ha ez megvan, akkor mozgasd az egeret, és kiírja az aktuális DPI-t (Hz-ben).
Én 1000DPI-t használok, és nálam 1033Hz-et ír ki. :) Ctrl+C-vel megszakíthatod a program futását.
-
-
Sonja
nagyúr
-
Sonja
nagyúr
válasz
ubyegon2
üzenetére
Használd az FF Multi Converter programot. Ez egy GUI-t ad végülis az ffmpeg-hez. Én is ezt használom konvertálásra.
Vannak beépített "sablonok" is, de magad is létrehozhatsz. Láthatod benne, hogy milyen paramétereket ad meg az ffmpeg-nek. -
Sonja
nagyúr
Ehhez még annyit, hogy ha a BIOS tud bekapcsolást, akkor lehet használni a nvram-wakeup-ot is hozzá.
-
Sonja
nagyúr
-
Sonja
nagyúr
Van már Tidal CLI Client! Hátha érdekel valakit.

Új hozzászólás Aktív témák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- BestBuy topik
- Formula-1
- Vicces képek
- Arc Raiders
- Óvodások homokozója
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Apple iPhone 14 - tavalyi termésből főzve
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i7-10510U I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Panasonic HC-V770 FUL HD kamera
- Fotó állvány eladó
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3440, 90% Akkumulátor
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) .
Csak nézni szeretnéd, vagy esetleg átalakítani epub/mobi formátumra? Egyébként a CBR csak képek összecsomagolva rar-ral.
Ha csak megnézni akarod, akkor én pl. az Evince programot használom rá, de van sok (Mcomix, Peruse, YACReader, Foliate, stb.).
Játékokhoz amúgy is muszáj.

Ehhez csak egy bállítás kell, és kész. Lapozás effekt viszont nincs hozzá.
), majd add hozzá azokat a fileokat, amiket hozzá akarsz fűzni, végül mentés.