Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz robagp #14376 üzenetére
Ne lépj be rootként a terminálban, mert egy véletlen parancs komoly gondokat okozhat. A barátod a sudo lesz, azzal lehet egy adott parancsot emelt jogosultságokkal futtatni.
Letöltöd a megfelelő stabil drivert: [link]
Kicsomagolod, vagy grafikus felületen programmal, vagy terminálban a megfelelő könyvtárban kiadva ezt a parancsot:
tar -xf /path/to/compat-wireless-3.6.2-1.tar.bz2
Telepítés:
cd /ahol van/compat-wireless-3.6.2-1
./scripts/driver-select rt2x00
make
sudo make installMajd újraindítás.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
ViZion
félisten
válasz robagp #14433 üzenetére
Legjobb sztem, ha LiveUSB-vel vagy virtuális gépben teszteled. Fel lehet rakni több asztaali környezetet is, de ez sztem macerás, régen nekem összeakadtak (KDE és Gnome votl, ma már azért jobb a helyzet, de minek kísérteni a szerencsét?) és inkább szeretem külön. Mintnél nem tudok segíteni, majd vki megmondja, h ott miket lehet felrakni, XFCE, Cinnamon, Mate és talán KDE is van, többit passzolom.
Esetleg FreeBSD-t próbáld ki, a (Live)DVD verzió ilyen, hogy van több DE benne.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
rokefeller
senior tag
válasz robagp #14436 üzenetére
Az a baj, hogy nem tudom tesztelni most épp, de szerintem a legfrissebb Gnome bejelentkező képernyője már nem tudja ezt.
Korábbi GDM, KDM, XDM, SLiM tudja ezt.Viszont azért nem támogatom személy szerint ezt az ötltete, mert disztrónként változó, hogy mennyire jól integrált egy adott DE. Simán elképzelhetőnek tartom, hogy csalódsz a KDE-ben Mint-en, holott Chakrán vagy OpenSuse-n szeretnéd. Vagy épp fordítva, Ubuntu-n a Gnome-shell-ben, holott az Fedorán igen jó.
Ez nem azt jelenti, hogy a DE-hez kell választani disztrót, ha már tudod mit akarsz, akkor ez nem probléma, de kezdőként jobb ha azt az élményt kapod, amit egy adott disztró támogat.A télapó nem a régi már...
-
robagp
tag
válasz robagp #14522 üzenetére
- valószínű java-t kellene frissítenem, mert nem tudom a honlapomat szerkeszteni, nem jön elő a szerkesztő fül. /windows-on feltettem a java-t és jó lett/
Hogyan kell frissíteni a java-t?
Néztem website java tesztet, van rajta java, csak 6-os.- Ha nem javat kellene frissítenem, akkor miért nem jön elő az edit fül, azaz a fül előjön, csak üres? /concrete5 -al készítem a weboldalt google chrome-al/
Válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm! :-)
-A youtube gondom megoldódott, a hang kimenetet kellett beállítani hdmi -ről analógra.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz robagp #14525 üzenetére
Miért kell ehhez a gyári csomag? Nincs java7 a mint tárolóiban?
Sudo apt-get install jre7 vagy sudo apt-get install openjdk7 vagy valami ilyesmi. Elég zagyva a Mint weboldala, nem találom érdemben a csomagadatbázist.
Mindegy, valami grafikus csomagkezelő is biztosan van benne, ott keress rá a java7-re. Egyébként normál rendszerfrissítést csináltál már?
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz robagp #14529 üzenetére
Melyik javát raktad fel? A Oracle (sun) féle verziót, vagy az openjdk-t? Alapból inkább az utóbbit szokták betenni a disztrókba, de lehet h. nem megy vele az, amit szeretnél. Érdemes lenne ezen kívül egy másik böngészőben is megnézni.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz robagp #14535 üzenetére
Ubuntu alapú dolgok, ezekkel csak a baj van... Keress rá egy progira, icedtea-web vagy valami hasonló néven van a tárolókban, a java appletek böngészőben futását teszi lehetővé.
Ha az sem oldja meg, akkor meg cseréld le az openjdk-t az orracle féle jdk-ra.
Egyébként érdekes, mert pont a kiterjedt webfejlesztő segédeszközöket szokták szeretni a rókában a többi böngészőhöz képest.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz robagp #14539 üzenetére
Nincs nagyon több tippem. Kipróbáltam nálam a concrete5 demót, openjdk7 és icedtea-web van a gépen, tökéletesen működik a felső sáv Firefox és Rekonq alatt is (egyébként ha nem jelentkezel be, nem jelenik meg a sáv).
Én Chakra-t használok.
sh4d0w: igazad van, a probléma az Ubuntu!
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz robagp #14552 üzenetére
A frissítés nem nyúl hozzá máshoz.
Most nem jön be a mint weboldala, de elvileg pont úgy kell frissíteni, mint minden Debian alapú cuccot.
Terminált nyiss:
sudo apt-get update
sudo apt-get upgradeMiután ez végzett, érdemes csinálni egy újraindítást, majd megint terminált nyiss és:
sudo apt-get dist-upgrade
Ez végzi el a rendszer disztribúcuió frissítését. Ha végzett, restart.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz robagp #14558 üzenetére
Leginkább ott van értelme, ahol pl. Linuxos gépen megy keresztül valamilyen levelezés, akkor ott szépen bele tud mászni az antivírus a levelekbe és csatolmányokba még a mögöttes, valószínűleg Windowsos gépekre megérkezés előtt.
[ Szerkesztve ]
-
rokefeller
senior tag
válasz robagp #14565 üzenetére
Akkor szerencsére az egyik partíciód kiterjesztett. Szerintem formázd ext4-re, bár nem tudom, azt tudja-e a partition manager. Ha nem tudja, akkor inkább csináld az install-t liveCD-ről, és még az installer indítás előtt gparted-del meg tudod formázni.
A télapó nem a régi már...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz robagp #14563 üzenetére
A chakra telepítőjében benne van teljes grafikus partíció manager, arra formázod, amire szeretnéd. Ext4 javasolt. Csak meg kell nyomni kézi particionálás, vagy milyen gombot és bejön a teljes kparted program. Swap vagy egyebek nem kellenek, az egy szem partíció csatolási pontja meg "/" legyen, mint minden disztrónál.
Egyébként azt hittem a mint helyére teszed fel. De csinálhatsz ext4-et mint alól is, pont ugyanolyan jó.
-
ViZion
félisten
válasz robagp #14572 üzenetére
OK, értem. W7-nek sem kell a rendszernek fenntartott, anélkül is telepíthető. Sajna a live és a virtuális gép sem mindig jó tesztelésre. A fentebb írt progival nézd meg, h a hátsó partíciók logikain legyenek, oda tud települni linux. Ha van 4 elsődleges + üres hely, akkor oda nem lehet telepíteni. Illetve MBR-es HDD-nél nem
babicsbalu: 32 bites kell. Xubuntu, Lubuntu, Bodhi linux, ilyesmik. most mennem kell, majd dobok linket este.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz robagp #14574 üzenetére
Chakrát igen, de nem régi gépre, már nincs is belőle 32 bites verzió.
Amúgy ilyen drivereket jó esetben nem kell vadásznod, vagy megvannak a kernelben, vagy letölthető csomagban, a legvégső eset az, hogy kézzel kell leforgatni forrásból és felrakni.
-
rokefeller
senior tag
válasz robagp #14626 üzenetére
N kavarj:-)
Java kell vagy javascript? Javascriptet a böngészők tudnak futtatni, ahhoz nem kell semmi.
Ha java runtime és browser plugin kell, akkor kell keresgélni.Chakrán pacman a csomagkezelő, nem az apt, azért nem találja. Majd Pirk mester kisegít ezzel, ha erre jár :-)
A télapó nem a régi már...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz robagp #14629 üzenetére
Valahogy biztosan mennie kell, tekintve h. Chakra alól simán futott a demo nálam azzal a szerkesztő cuccal.
Hagyományos értelemben vett grafikus csomagkezelő most nincs, mert jelenleg sajátot írnak, addig ott van a pacman a terminálban.
Először:
sudo pacman -Syu
ez frissít mindent, aztán:sudo pacman -S icedtea-web
Ez után próbálkozz. Addig böngésző ne fusson, míg ezt csinálod.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz robagp #14640 üzenetére
Akkor tényleg java. o.O Egyébként az openjdk mellett valami ca-certificates java csomagot is felrakott, vagyis valami tanúsítványokat, lehet ez hiányzik a Mint alatt.
Tegnap akartam ezt próbálgatni, de ameddig itthon voltam, pont behalt a concrete5 szervere...
-
MacCaine
őstag
válasz robagp #17263 üzenetére
Eddig jó, ott a wifi, van IP cím, a géppel nincs gond, azt kell kideríteni, miért nem tud betölteni egy oldalt sem.
Pingelni tudsz kifelé? Mondjuk ping 8.8.8.8?Feldobtam a drivert, és eltűnt a wifi is Ez nemtom, mi akar lenni, ha felrakod a drivert, akkor megy a wifi, nem értem, hogy mi tűnik el...
-
McSzaby
őstag
válasz robagp #17266 üzenetére
Ha megy kifele ping, akkor a DNS beállításokat nézd meg. De mindenekelőtt fontos, hogy ha pingeled a 8.8.8.8 IP című szervert, akkor kapj visszajelzést, szóval ezt el tudd érni. Ez egy külső DNS szerver, amit bármikor pingelhetsz, ha tesztelni akarod az Internet Connections-t. Na, ha ez megvan és mégsem tölti be a honlapokat egy böngésző sem, akkor DNS probléma lehet a dolog. Lehet nem kaptad meg automatikusan a megfelelő adatokat, mivel nem működik megfelelőlen a WLAN kliensed. Próbáld meg statikus IP-vel/beállításokkal, amit te állítasz be a WLANnak.
(esetleg próbálkozz meg az nslookup -pal. Pl.: nslookup facebook.com )
[ Szerkesztve ]
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bestbuy játékok
- Half-Life 2
- E-book olvasók
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest