Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz CPT.Pirk #14553 üzenetére
Nem, Ubuntu (és gondolom emiatt Mint is) nem így működik.
Az upgrade csomagokat frissít. A dist-upgrade engedi, hogy új csomag települjön és emellett frissít. Ettől lehet pl új kernel is (a megoldás azon alapul, hogy van 1 metapackage, aminek függősége mindig az aktuális kernel, ezek viszont verziónként külön léteznek. A meta-t frissítik, amivel lejön az új kernel, ha dist-upgrade megy, de a sima upgrade nem engedné), de ugyanígy kevésbé biztonságos stabilitás szempontból (és mi az? ).
Release-t frissíteni nem apt-gettel kell, hanem frissítéskezelővel (vagy szerveren do-release-upgrade). Így a frissítés nemcsak csomagokat változtat, hanem esetenként a különböző konfigurációs fájlokat is kezeli.A dist-upgrade úgy működhet, ha a source.list -ben átírod a kiadás neveket az újra. (nem ajánlott, a fentiek értelmében) Debianon, ha jól tudom ez helyettesíthető stable-vel is, emiatt nem kell foglalkozni az átírással. De itt (konkrét nevekkel) nemlesz az új kiadás csomagjai a régiben, értelemszerűen.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
robagp
tag
-
robagp
tag
válasz CPT.Pirk #14553 üzenetére
Hello!
Frissítettem a linux mint -et 13-ról 14-re e szerint:
http://www.howtoforge.com/how-to-upgrade-from-linux-mint-13-maya-to14--nadia-with-aptEddig jutottam el: sudo apt-get dist-upgrade
Több mint egy órát dolgozott a gép, majd azt írta: dropbox letöltés 100% és ott kiakadt. Vártam több mint 10 percet de semmi, csak állt.
Proóbáltam exit-et beírni, de semmi, majd terminal-on "X" akkor azt írta, hogy még dolgozik, tuti be zárom-e, bezártam.
Újra indítottam, el is indult, frissítve lett, de most annyi a problémám, hogy ha beírom terminalba, hogy:
sudo apt-get upgrade
akkor azt a választ kapom, hogy :E: A dpkg megszakadt, saját kezűleg kell futtatni a(z) "sudo dpkg ---configure -a" parancsot a probléma megoldásához.
Próbáltam a csomag frissítőt, de az is hibát ír.
Mit kell csinálnom?
Válaszokat előre is köszönöm szépen! :-)
Uiagyon kezdő vagyok, kérlek lépésenként írjátok le amit tennem kellMost vettem észre, hogy nincs internet sem. A wifi-re fel van csatlakozva, de net nincs.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Netflix
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Projektor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- További aktív témák...
Állásajánlatok