Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskutyák
aktív tag
válasz Kiskutyák #18237 üzenetére
03:00.0 Etthernet Controller: Realtek Semicondutor Co., LTD. RTL8111/816B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 09)
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat!A kis emberek mindig ezt teszik de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz."
-
-
McSzaby
őstag
válasz Kiskutyák #18244 üzenetére
Ezek a 169.-el kezdődő IP-k totál rosszak. Windows alatt találkoztam csak vele, ott az oprendszer újratelepítésével végződött a dolog. Linux alatt szerintem nincs erre szükség. Próbáld meg a dhcpclient-t újratelepíteni, illetve biztos van valami alap drivere a csatolódnak.
Milyen disztró? A régi eth drivert leszedted?
[ Szerkesztve ]
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
McSzaby
őstag
válasz Kiskutyák #18251 üzenetére
Reporsytor. Csomagok forrása, innen tudsz csomagokat telepíteni a zypper csomagkezelő programmal. Bár Suse esetén elég tré, mert mindig +repókat kell felvenni
pl. ezzel is kereshetsz: zypper se -i
Ezzel az összes feltett progit megkapod. Onnan meg kibogarászod. Próbálkozhatsz yast segítségével is a hibakeresésben.
[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
válasz Kiskutyák #18255 üzenetére
elvileg semmit nem kell telepíteni, csak rendszergazdai jogosultságokkal kell futtatni a zypper-t.
sudo zypper rm <pontos csomagnév>
Ezután bekéri a root jelszót, a rendszergazdai jelszót és mehet a menet.
pontos csomagnevet a zypper se-vel tudsz lekérdezni.
Vagysudo zypper se -i - a telepített csomagokért.[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
válasz Kiskutyák #18261 üzenetére
Szóval külön driverrel próbálkozol.. ne így tedd.
A lényeg, hogy ezt te töltötted le egy külső helyről. Ezt is megpróbálhatod. Odalépsz a megfelelő mappáa és a következő parancsot adod ki terminálban:
sudo sh ./autorun.sh
Valszeg ugyanazt a hibaüzit fogod kapni. Szal irány a terminál és a következőt csináld:
sudo zypper se realtek
Itt meg fogja adni milyen pontos drivereket, csomagokat telepíthetsz. Ezeket én fejből nem tudom és most nincs fent Suse, szal megnézni se tudom neked. De kiválasztod a legmegfelelőbbet. Nyilván oda lesz írva, hogy melyik csomag mire jó. Majd:
sudo zypper in --force <pontos csomagnév>
Ezt mind terminálban csináld. Ha nem tudod így megoldani, vagy bonyolult, akkor mehetsz YAST-ra is. YAST-on belül van grafikus telepítési mód, amelyben ugyanúgy tudsz keresni.
-
pushalias
addikt
válasz Kiskutyák #18238 üzenetére
Ez egy ritka rohadék hálókártya, sokat szívtam vele.
Sajnos most nincs rá időm, de ki lehet guglizni, valahol a realtek oldalán fent van a drivere, amit le kell tölteni, kicsomagolni, és a hozzá adott instrukciók szerint lefordítani, és behúzni a modult. onnan kezdve működni fog. A baj ugye az, hogy nyilván internet kapcsolat sincs így rajta, tehát pendrive-ra kell leszedni, és bedugni neki.
Most látom, odáig már eljutottál, ilyenkor
lsmod
valahol ki fogja írni, hogy mondjuk rtl8169, vagy hasonló.
rmmod rtl8169
És utána mehet fel a másik.
[ Szerkesztve ]
-
-
pushalias
addikt
válasz Kiskutyák #18277 üzenetére
A make clean naná, hogy "elakad", ha még nem volt fordítás, azt ugyanis akkor kell futtatni, ha más paraméterekkel szeretnél újra fordítani, és ehhez az előző fordítás szemetét törölni kell. És addig nem is szokott lenni neki target a Makefile-ban, ezért a hibaüzenet. Szerintem hanyagold a make cleant, és folytasd azzal, ami utána következik.
De a tuti az, ha találsz egy README, vagy INSTALL akármi fájlt, azt olvasd el.
(#18278) McSzaby Ha nem lenne make, akkor értelemszerűen "command not found" hibaüzenetet kapnál Vagyis make van, sőt gcc is.
(#18280) Kiskutyák Arra nem túl valószínű, hogy szükséged lesz.
[ Szerkesztve ]
-
pushalias
addikt
válasz Kiskutyák #18282 üzenetére
Van ott egy Makefile nevű fájl.
a 35. sorában találsz egy
all: clean modules install
sort
írd át arra, hogy
all: modules install
és futtasd újra.
Mármint az ./autorun.sh-t, ami szemre jónak tűnik egyébként.
(#18285) ViZion
1. És mi van, ha ahhoz sincs driver? Mert én tudom, hogy kábé mit lehet venni, amihez van, de más nem biztos. Aztán adnak neki egy egzotikus SMC NIC-et, és ugyanott van, csak még pénzt is adott érte.
2. Ha van, akkor meg jöhet a NIC keveredés
3. Különben is izgalmasabb megküzdeni a kihívással.
[ Szerkesztve ]
-
pushalias
addikt
válasz Kiskutyák #18286 üzenetére
Akkor menjél be szépen az src alkönyvtárba, és fordítsd be kézzel.
cd ./src
make modules
make installElvben kábé ennyi a lényeg. Ez a baj az ilyen autorun cuccokkal, hogy agyon vannak bonyolítva. Cserébe mondjuk leszedik a szemét drivert, meg backupolják, meg ilyesmi, de lehet velük szépen szopni.
Én húzok el, majd olyan 2 óra múlve benézek, mi lett.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Kiskutyák #78628 üzenetére
Feltételezem nem opció egy friss telepítés. Esetleg próbálkozhatsz a discontinued repó-k beállításával mint szoftverforrás: http://ftp5.gwdg.de/pub/linux/suse/opensuse/discontinued/
Aztán lehet, hogy fogsz tudni frissíteni, akár magát az opensuse-t is onnan és akkor előbb-utóbb beérnél egy olyan verzióra, aminek még van aktív támogatása.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest