- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Kempingezés és sátrazás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sicc_innen #92400 üzenetére
Szóval a Linux a hibás, hogy ingyenes Windows-ként akartad használni...
-
moleculez
veterán
válasz
Nos, nem Te vagy a célközönsége🤷🏼♂️ Nincs ezzel semmi gond, a Linux sem válasz mindenre, mint ahogy a Win se. Az én felhasználásomhoz pl teljesen jó, nem hiányzik egyáltalán a Win. Legjobbakat!
(Igaz a fő gépem mac, de az más kérdés) -
Warton
őstag
válasz
Több év próbálkozás után idén a Win10-es főgépemet lecseréltem egy Manjaros gépre. A sokéves szarakodás után mostanra szinte az összes fontosabb játékot sikerült elindítani. A Windowsos gépen is Libreofficet, Firefoxot használtam, úgyhogy ez sem újdonság. Összességében azt mondom, hogy otthoni normál felhasználásra teljesen felesleges windows licenszet venni. Nyilván kell tanulgatni, meg energiát feccölni a dologba, de azért működőképes alternatíva. Persze mindenki csinál amit akar. BUÉK!
-
Rimuru
veterán
válasz
Tehat tldr: a gyartok nem tamogatjak a linuxot ezert szaralinux.
Leirtad a lenyeget, tudtad hogy olyan dolgokat hasznalsz amik nincsenek linuxra (pl adobe cuccok) ezert tudhatato lett volna hogy nem a te felhasznalasi mododhoz valo.. Igy rendszert valtani netto onszopatas es meg rossz elmenyek is maradnak rola.
-
cigam
titán
válasz
De a wint nem veri meg még egy ideig,
Nem a Windowst nem veri a Linux, csak a rajta futó (általad használt programok) hiányoznak/mások. A kettő nem ugyanaz, és egyszerű piaci döntés. Meg tudnák oldani, hogy Linux-on is fussanak az Adobe cuccai, de nincs rá megfelelő számú fizetőképes kereslet.Amúgy elég sok programot találtam, pl.DisplayCAL ismer pár kalibráló eszközt.
Azért sem a színkalibrálás, sem az Adobe profi programjai sem igazán otthoni felhasználás. Ezért a fapados kifejezést túlzásnak tartom. A GIMP, vagy a Krita elég sok mindenre képes, igaz én csak fHD képeket varázsoltam velük. Viszont való igaz, hogy pár aprósággal pl. a betűk élsimításával megyült a bajom, néha éreztem a korlátait. Ez otthonra bőven jó kategória, de üzleti felhasználás esetén több munka van vele mint PS-ben. Munkában én is AE-t használok Windows-on, de folyamatosan rajta tartom a szemem az alternatívákon.Azért jó volt hallani, hogy kitartóan próbálkoztál. Én arra kérlek, hogy időnként nézz rá a nyílt forráskódú alternatívákra(Windows alatt is futtathatóak), hátha már megfelelnek az elvárásaidnak.
-
válasz
Amiket leírtál, azokat én is így tapasztaltam és iszonyat mennyiségű dolgot kell mókolni, ha éppen szokatlan szoftvert kell futtatnod, míg Winen csak rányomsz egy asztali ikonra aztán vajsimán fut az egész. Egy darabig tényleg nem lesz asztali Linux éve.
Másfelől van sok pozitív tulajdonsága, például az, hogy részletekbe menően módosítani tudod az egész rendszert, a saját igényeidhez tudod testre szabni a kezelőfelületet, de nem csak azt, hanem pl. Gentoo telepítésről is néztem egy videót valamelyik nap, ott konkrétan a vasra tudod testre szabni a rendszert. Öreg számítógépeket életre tud kelteni frissen támogatott rendszerekkel, azért az nem mindegy, hogy egy 20 éves gépet Windows XP-ről akarsz a netre felvinni, vagy pedig egy frissen támogatott Debian 12-ről, ami a 32 bites architektúrát is támogatja.
Szóval én bármennyire is szeretném, nem tudom leszólni a Linuxot, mert ebben is látszik a rengeteg munka még akkor is, ha sok ember igényét jelenleg nem tudja kielégíteni. Nagyszerű rendszerek ezek.
BUÉK! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kíváncsi vagyok meddig lesz alternatíva a "mókolt" verzió Windows alatt. PS is megy a böngészőbe havidíj ellenében ahogy nézem a híreket és ma ez a divat.
Amúgy szerintem van csatornánkénti szín kalibrálás lehetősége Linux alatt is. A gyári nVidia driverrel biztosan, elérhető az nvidia-settingsből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Linux Mint
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- CNC topik
- Tartalomgyártók és közösségi média posztok is bekerülnek a Google Discoverbe
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fel kell készülnünk a 2G kivezetésére
- Vége a gamer PC-knek? Cloud Gaming 2025-ben
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3384, 95% Akkumulátor
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS2213 ,96% Akkumulátor
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest