- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Imilenni: Egy kis depi (szösszenet inkább), remélem elfér itt :) 3#
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasti74
senior tag
válasz
Kacsasült #83391 üzenetére
Én meg azért használok linuxot, mert - olyan, mintha mindig azt használtam volna ;-)
Az úgy volt, hogy Win 3.11-ről NT4 WS-re még váltottam ;-) , de Win95-re már nem. Akkoriban indult a linuxos élet, és akkoriban főleg rendszergazda voltam, úgyhogy ha már a szervereken váltottam, akkor az asztali gépemen is... Ezért olyan emlékem, hogy Windows fut a saját gépemen, nem is nagyon van ;-) És mivel amit használok, az 99%-ban böngésző, a maradék 1% meg kb. a LibreOffice és az Acrobat Reader (na jó, néha azért még indítok egy parancssort is ;-) , így sohasem hiányzott semmi.
Mivel >20 évet leéltem informatikusként, ezért biztosan sokkal több időt töltöttem mindenféle Windows-ok társaságában, mint linux előtt ülve: de ennek ellenére sohasem éreztem kísértést, hogy visszatérjek Windows-ra...
Nem mondom, hogy nem jó a Windows, és linuxos hittérítő sem voltam soha ;-) Mindenkinek azt mondom, hogy gondolja át, milyen programokat és milyen mélységben használ (pl. OK, hogy kell egy táblázatkezelő néha, mert nekem is kell: de biztos, hogy csak az Excel jó, a LibreOffice nem elég?) , aztán válasszon aszerint. Sokan divatból Apple felhasználók, sokan meg megszokásból Windows felhasználók, de jól van ez így.
Mondjuk az új Apple vasakat elnézve piszkosul piszkálja a fantáziámat egy M1 procis iMac... De az OS X-et egyáltalán nem ismerem, váltani meg már öreg vagyok, még a Debian alapú disztribúcióktól sem akarok már igazából elszakadni, úgyhogy egy teljesen új rendszerhez nem sok kedvem van. Bár mivel egyre kevesebbet használok parancssort, így igazából kb. minden mindegy, mármint, hogy milyen rendszer alatt indítom a böngészőt ;-) -
törölt tag
válasz
Anno vagy 10 éve valamikor, amikor kezdett szállingózni a Win10, nagyon szívtam rá a fogam. Win7-et használtam és keresgettem valamit, ami lehetne alternatíva. Tudtam a linuxról mert valamikor a sulinet idején egy P4-es konfigot vettünk. Az ócska P2-es meg ott volt, mondjuk azon kezdtem XP-t is telepítgetni, meg akkori linuxokat (Mandriva Spring, bP, valami Ubuntu), de akkor nagyon kínai volt.
Abba is maradt, majd 12.04 Ubuntu-val meg Linux Mint xxxx-el kezdtem. Aztán megmaradtam, volt rengeteg siker élmény, volt elég ráfordítható időm. Kényszer nem igazán volt, mert ott volt a W7. De úgy csináltam, hogy minden alkalmazást linux-al váltottam ki. Nem kerestem a lehetőséget a Wines programok linuxon futtatásának. Végig próbáltam az összes asztali környezetet, a nagyobb disztrókat, rengeteg kis disztrót. Mire összeállt a kép, hogy mit érdemes használnom. Arch Linux volt a nagy cél, sikerült azt is meglépni. -
Warton
őstag
válasz
Kezdetben részben kényszerből, részben kíváncsiságból. Mostanában már inkább csak hobbi szinten próbálkozom.
De főgépnek nem tudnám használni, ahhoz kicsit komolyabb support kéne, részletesebb, kezdőbarátabb leírások stb. és részemről rengeteg idő jobban beleásni magam ebbe. Meg kéne, hogy menjen rajta a World of Tanks.
-
fatpingvin
addikt
válasz
megszokás. ezen nőttem fel, mindenre bevált amire én egy számítógépet használni akarok, nagyon más oprendszert nem is használtam. najó de, OpenBSD-t meg ReactOS-t virtuális gépben, bár az utóbbit inkább csak hülyülésből. egyszerűen nincs okom kimozdulni a jól bevált rutinból.
macos-től kiráz a hideg, a windows meg számomra simán használhatatlan. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Az Ubuntu 8.04 körül próbáltam először Linuxot. Fasza volt meg minden, de pl. AMD kártyával azért voltak gondok driver téren, így jó ideig csak dualboot volt nálam.
Szerettem a Windowst is használni, XP, W7 még fasza volt. Aztán a 8-cal számomra nem elfogadható irányba mentek azokkal a csempékkel... Majd jött a 10 aminek a bloatware mentes ltsc verzióját még megtartottam dualbootban egy-két munkával kapcsolatos célprogi miatt, de lassan két éve már csak Linuxozok. A 11-et ki is hagytam.Veszettül gyors a Manjaro, a grub-tól számított 2 másodperccel később már a Firefoxot látom a képernyőn. Én KDE fan vagyok, az meg nagyon produktív környezet, ilyet távolról sem tud nyújtani a Windows. Ráadásul aktívan játszom és ma már ez is elég fasza Linux alatt. Egyszerűen jobb érzés Linuxot használni.
-
válasz
Én pl. simán azért váltottam 10-11 éve, mert nem volt szükségem a win programok futtatására, így nem volt okom fizetni az OS-ért.
Azóta hozzájött az is, hogy elszoktam a windows-tól, és számomra a linux már sokkal logikusabb, egyszerűbb, otthonosabb.A hajamat tépem, amikor néha megkérnek ismerősök, hogy csináljak meg ezt/azt a windows-os gépükön.
-
-
lck
senior tag
válasz
Én személy szerint elsősorban [Zoli videói miatt.]
Hogy Zoli miért, az pedig benn van a fenti videóban !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Yettel topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Netfone
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 15 Pro Max 256GB Állapot 10/10 Akku: 89% Jótállás: 2026.12.21.-ig
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3316
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest