Hirdetés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csixy #107018 üzenetére
Na ez az a felállás, amit nem szoktunk ajánlani (többes számban írom, mert már más is szólt érte). Egy lemezen a Windows meg a Linux és közös az EFI partíció is. Ilyenkor szokott Windows Update után behányni a GRUB, aztán jönnek fel a fórumra a pingvinek, hogy hádemé? Azért, mert ezt el kell fogadni, hogy így működik. Mindkét rendszernek legyen külön, saját, szuverén lemeze aztán ennyi.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
csixy #107018 üzenetére
Szia csixy ! Szép estét kívánok.
A gpartedben látom a particioidat a képen amin a /dev/nvme0n1p1 en van Ő az efi particiód és fat32 fájlrendszerrel a /boot/efi 320 MB és 43.79 MB-ot használ a rendszered és a beállitott - flagja boot,esp és Ő róla bootol a rendszered,szerintem mivel azt is látom hogy Wndows is van szerintem UEFI-ről dual-bootolsz és te kiválasztod azt hogy melyik rendszerd is bootoljon.ezt én így gondolom a dualboot-nak a kapcsán mondani..
A /boot/efi ben tárólja a rendszered az UEFI-nek a boot lehetőségét,egészen is addig - mig felűl nem íród,vagy tőrlőd az egész-tartalmát.#107020 tordaitibi erről meg is fejtkeztem amit most mondasz,szerintem ez sem lehetetlen és ígazad is van.
A gépemen én is tudok így bootolni is ha éppen kellene,de mivel nálam nincsen win használatban,így nekem nincsen - szűkségem a dualboot megoldására. -
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óra topik
- Részesedést szerezhet az AMD-ben az OpenAI
- OpenWRT topic
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Filmvilág
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED monitor topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest