- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
válasz
tordaitibi #103719 üzenetére
Célszerű lett volna a régi home mappát már telepítés közben /home megadni a valami más partícinálás során. Most az fstabban UUID szerint beírod ahogy szoktad. Pl. így:
UUID=izé-bizé-blabla-bla /home ext4 defaults 0 2
a kikommentelt megjegyzés csak arról tájékoztat. hogy a telepítés során melyik volt az a partíció .... nincs jelentősége. -
válasz
Atyaég! Nekem elég kínai, amiket írsz, de az EFI mappa megadása kéne, hogy működjön, nyilván duplakatt és elfogadás, de amikor a végrahajtás gombra kattintasz, akkor ott egy kisablak felugrik és ha nem jó, akkor vissza kell menned és addig próbálkozni, amíg nem lesz OK. Nagyon rég csináltam már, de mindig működött.
Ami még megdöbbentőbb nekem, hogy miért nem ugyanekkor, az install particionáló részében jelölöd neki a /home particiót? A felülírásra írtam is, hogy teljesen nem fogja engedni felülírni.
Mindjárt le is csekkolom ezt a külön EFI-be boot erőltetést...bár mondjuk ez Debian lesz, de működnie kéne mindenütt.
Megint olyan érzésem van, hogy amit pár kattintással el lehetne intézni, azt jól megbonyolítod.
Ha a rendszer nem azt csinálja, amit szeretnél, az mindig user error. Sajnálom, hogy megint ez kell mondjam, de ez van!
cigam kolléga mindjárt be is egerészik ide egy ezzel kapcsolatos szarkasztikus megjegyzést.
#/boot/efi was on /dev/sda1 during installation
Ez egyébként csak tájékoztat is téged, hogy a telepítés során a boot/efi az sda1-en volt. És ennek nem örülsz, ha jól sejtem.
Az a Mappa FSTAB-ba csatolás még nekem se ismerős túlzottan, ill sose próbáltam.
Egyébként ez a meglévő másik EFI installkor történő kijelölése nem sokban különbözik az itt leírtaktól.
-
Warton
őstag
válasz
Egyébként a LM-ben van egy partíciókezelő vagy valami ilyesmi nevű progi, amivel GUI-n keresztül lehet intézni a csatolásokat. LM-ben eszembe nem jutna fstabbal szenvedni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Goddess of Victory:Nikke
- GTA V
- Formula-1 humoros
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Tőzsde és gazdaság
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- PH! Darts
- További aktív témák...
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged