Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Benőke

őstag

Sziasztok.
    Pár napja szívok egy laptopal. Adott egy Dell Latitude 5520.
    Illetve egy NVME SSD, elvárás az volt hogy 2TB os legyen. Nos lett.
    OS gyárilag win volt de itt Ubuntu linux lesz egyenlőre 24.04 LTS -el kínlódtam. 01 verzió.

Egyik probléma a SSD hőmérséklet. Jelenleg egy Kingston KC3000 van benne, nem ez lesz a végleges, csak a gépet akartam kipróbálni, ez volt itthon a fiókban.
    nvme-cli vel nézegettem, kézzel is igen melegnek tűnik. "Termal sensor 2" -t látja csak de arra fix 75C -t mond. Gondolom ez a vissza szabályzási hőmérséklet, amúgy a termal ra idle ben ilyan 53-56C ír, de hozzá teszem hogy a laptop burkolata nincs fent és direkt egy álványon van.

NA most Win alatt ilyen konszolidált 45-50 fok körül muzsikál burkolattal együtt.
    Valamint Linux alatt mikor alvó módban van akkor is marad ez az 50c+, érzésre legalábbis kézzel. Nem értem miért melegszik ennyire.

Futtatam egy sebesség tesztet ami alatt ilyen 67 fokig melegedett az ssd, ami még ok, majd vissza hűlt szépen de maradt a 50c+ értékeknél.
    Ennek mi az oka? Nem tud energia takarékosabb módba lépni? Gondolom ez az oka annak is hogy alvó módban szintén meleg az ssd.

SSD hőmérséklete aggaszt. Végleges ssd is jön már ill rendeltem hűtőbordát hozzá ha befér a burkolat alá.
    Egyik Asztali gépen van nvme ssd -vel azthiszem ubi 22.04 -el. Semmi gond, alvó módban se forró, és menet közben is szépen dolgozik pedig az ssd forró fejű borda nélkül samu 970 evo.

Valakinek valami ötlet? :F

Új hozzászólás Aktív témák