Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DreaD88

tag

Üdv az Uraknak :)!

Full 110% amatőr kezdő low linux user lennék :D
    Az a helyzet, hogy NetBeans miatt (C++ programozás miatt) "kényszerülök" feltenni linuxot és mivel a suliban is ubuntu van (bár 9.04-es), én is ubuntut raknék fel v9.10-et töltöttem le.

1. A kérdésem az lenne, hogy win7 mellé egy vinyón (de 2 partíción) elfér a linux és a windows, vagy külön vinyóra telepítsem a linuxot?

2. kérdésem az lenne, hogy hallottam olyat, hogy kell valamit ügyködni konzolban, kernelben nem tudom... hogy egyes hardverek driverét feltelepíthessem.
    Ez konkrétan így van és programkódokkal kell izzadva feltelepíteni a drivereket, vagy ettől azért humánusabb a dolog? ATI HD4850/Gigabyte P35-DS3

3. kérdésem az internetbeállításra vonatkozik... linuxban ugyan úgy mint pl windowsban a böngészőben beállítom amit kell és máris van net, vagy ugyan csak szambázni kell?

4. MENTŐ kérdés (ha netet nem sikerülne beállítani asztali gépen... akkor) van egy régi toshpiba laptop, amit tudnék használni NetBeans-ben való C++ programozáshoz, de semmilyen lemeze nincsen már meg és nem tudom, hogy drivereket, ahhoz pl honnan tudnék letölteni... (de ez majd csak ha nem boldogulnék a nettel PC-n).

Előre is nagyon köszönöm a segítséget, életbevágó lenne a dolog... :R :F

Új hozzászólás Aktív témák