- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- perge666: Anbernic kézikonzolok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: MS Office365 Linuxon
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ubyegon2 #92415 üzenetére
"Linux mindenre jó, de..."
Mindig ott az a bizonyos de. Nem kell ez túltolni, jó a Linux, csak nem mindenre. Én nagyon sokat szívtam vele, meg szoktam még mostanában is. Egy szerencsém van, hogy az angolt értem és tudok fórumokon bogarászni segítséget. Még mindig Windows 10-en lennék, viszont:
1. Nem akarok már új Windows licenszért fizetni.
2. Boldog lennék, ha minél kevesebb adatom kerülne olyan emberek kezébe, akik ebből pénzt csinálnak.
3. Windows Update egy vicc, nincs idegzetem kivárni egy órát, mire felrak egy teherberakott frissítést.
4. Nem érzem azt, hogy van ráhatásom a rendszer működésére. Tologászok ide-oda csúszkákat a kezelői felületen, közben meg kiderül, hogy vagy nem is csinálja, vagy nem azt csinálja a rendszer, amit szeretnék.
5. Nem szívesen használok egy olyan felületet, amin külön iparág foglalkozik azzal, hogy otthoni felhasználók (!) részére mennyire bonyolult és erős védelemmel ellátott tűzfalakat és antivírusokat gyártsanak. Ez egy vicc.
6. Miért erőltetik az emberekkel azt, hogy váltsanak platformot egy sz*ros, alaplapra dugható chip miatt? És van arcuk a környezetvédelemmel reklámozni a terméküket? Nnnaaa nnneeeee....
7. Tele a szerszám azzal, hogy minden új kiadásnál megváltoztatják a kezelőfelületet. Nem kicsit, hanem nagyon. Más Linux asztali környezetek az ilyen változtatásokat jóval kisebb és emészthetőbb falatokban szokták adagolni.De ott a másik oldal:
A, Játékok futtatása hagy kívánnivalót maga után. Vagy bugos, vagy laggol, vagy nem is települ, vagy valami sz*rolás mindig van valamivel.
B, Sok olyan program nincs meg rá, amit Windowson szeretek, pl. HWiNFO, MSI Afterburner, HD Sentinel, stb. Ami van, azzal meg vagy terminálban kell szintén sz*rolni, vagy éppenséggel nem annyit tud, gagyibb.
C, Millióegy fajtája van. Menjen el egy csomó időd azzal, hogy kipróbáld mindet, majd egynél lehorgonyozz, amit aztán elkezdhetsz tanulni.
D, A Windowsról átváltás nehéz, még egy Linux Mintnél is. Megérteni, hogy mi hogyan és miért működik máshogy, aztán bele kell nyúlni a terminálba, lehetetlen azt is megkerülni.
E, Kevésbé támogatott. 10 munkahelyből 11-nél biztosan nem használják.Nekem erről ez a meglátásom, de amúgy most így belegondolva lehet nem is hiányzik annyira a Win 10.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Wise (ex-TransferWise)
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5
- A Battlefield 6-tal tenné vonzóbbá Core CPU-it és Arc GPU-it az Intel
- Parfüm topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Home server / házi szerver építése
- Filmvilág
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest