- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sh4d0w #83326 üzenetére
Szerintem nem egészen.
A flatpaknak kell egy futtatókörnyezet, azért olyan sok az első flatpakos csomag telepítésekor letöltött és telepített méret. Azután már használja a többi is ezeket. Írtad hogy az izolált környezetből könnyen ki tud törni, hát ezt nem tudom hogyan kellene megvalósítani egyszerűen, mezei módszerekkel mert nekem a flatpakos szoftvereim épp a borzasztóan lekorlátozott használhatóságuk miatt mentek a levesbe. Pl. a Viber nem látott ki a home alól, nem lehetett a másodvinyóról fájlt csatolni egyebek.
Amit linkeltél, ha jól értelmeztem ott is azt írja hogy csak lokálisan lehet kihasználni a sérülékenységet azaz kívülről nem csak ha a támadó a gép elptt ül és a tulajdonos be van jelentkezve. Mondom, ha jól értettem. Ha így van akkor nem mindegy? Persze nem teljesen mindegy de majdnem.
A Wines portable teljesértékű, és minden egyes portable program tartalmazza a futásához szükséges összes kiegészítőt. Vagyis nem hasonlít a flatpakra mert annak saját futtatókörnyezet kell, az pár gigabájt méretű is lehet. Én a Java , .net környezethez találom inkább hasonlónak.
Ha Wines portable olyan engedélyeket kér indulásnál amik túlnőnek az egyszerű hozzáférési jogon, akkor felugrik az UAC és engedélyeni kell, egy mezei mp3 lejátszó nem de pl. egy regedit szoftver már kéri, ez teljesen érthető.
Linuxon, mint a fórumtárs is írta az appimage áll legközelebb a portable programokhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Path of Exile 2 early access kulcs
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Eladó karcmentes Honor 20e 4/64GB / kék / 12 hó jótállással
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3123
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest