Új hozzászólás Aktív témák

• Vasti74

senior tag

válasz moongoose #83303 üzenetére

Helló!
    EQ általában nem a hangkártya miatt kell, az eléggé lineáris - inkább amiatt, amin hallgatod (fejhallgató, hangdoboz) , vagy a füled miatt ;-)
    Nekem egy FX-Audio DAC-X6 van az asztali gépre dugva, így meg van oldva a fejhallgató erősítő is egy dobozban, mert csak fejhallgatót használok a gépen. Írnak róla ilyet is, olyat is, nekem tetszik ;-) Telepíteni nem kell, rádugom, működik már sok éve.
    Három különböző fejhallgatót használok rajta, kapásból nekiállhatnék EQ-val szórakozni, ha azt várnám, hogy mindhárom fejhallgató ugyanúgy szóljon - de nem várom, sőt, pont azért van három, mert az egyik ilyen, a másik meg olyan ;-)
    Egyébként az alaplapi hangkártyák sem rosszak, sőt vannak tesztek, amik szerint egy olyan kínai vacaknál, mint ami nekem van, még talán jobbak is! Ha nagyon vacak hang jön ki belőle, akkor először meg kellene nézni, nincs-e mindenféle effekt meg EQ bekapcsolva, és mindent ki kellene kapcsolni - jöjjön ki az belőle, ami "belemegy", tehát ami a felvételen van.
    Aztán ha még mindig nagyon vacak, akkor lehet, hogy az utána lévő akármivel (füles vagy hangdoboz) van a gond, és nem a hangkártyát kell lecserélni, hanem azt...
    Nem tudom milyen géped van, meg kellene nézni, van-e digitális (s/pdif) kimenete? Mert akkor lehet egy DAC-al próbát tenni, nem kell USB-s cucc, azok általában drágábbak. Régebben a saját összeszerelésű gépeimen ki volt vezetve a hangkártya digitális kimenete (van ehhez kész hátlap, jobb alaplapokhoz szokták is adni) , azon lógott egy S.M.S.L. DAC, azon meg egy saját készítésű fejhallgató erősítő.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés