Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• NekoChan

újonc

Sziasztok!

A napokban vásároltam egy új készüléket, a csatolt linken láthattok hozzá minden paramétert: Asus VivoBook

Láttam, hogy Linux Endless nevű rendszer lesz rajta, amitől nem voltam megijedve, mert egyszerű mezei felhasználóként volt már dolgom néhány disztribúcióval. Viszont ez a rendszer nem tetszik. A gép paramétereihez képest baromi lassú, mind a betöltés, mind a felhasználás szintjén. A mostani gépem sem egy villám (Lenovo, AMD processzorral és integrált videókártyával, 4GB memóriával), épp ezért cseréltem, de ez az új rendszer eléggé csalódás.

Ezért le szeretném cserélni, - hogy ne legyen olyan Endless a betöltés - amihez a segítségeteket kérném. A napi felhasználás (böngészés, filmezés, irodai szösszenetek) mellett grafikai programokat szeretnék használni (pl. GIMP). Ehhez kellene nekem egy kezdőként is könnyen kezelhető rendszer. Felsorolás szinten ismerek pár disztrót, de nem tudom, nekem melyik lenne a megfelelő, annyira behatóan nem ismerem őket, sem a szakmai háttérhez nem konyítok (azt még tudom, mi a partíció, de itt megáll a tudomány...) . Még Windowst sem telepítettem sosem, úgyhogy teljesen új területre tévedtem. Szerintetek mit válasszak? Telepítési útmutató szokott lenni ezekhez a rendszerekhez, amit követhetek (Installing for dummies, ilyesmi XD) ? Várom soraitokat :) Köszönöm szépen :)

Új hozzászólás Aktív témák