Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Plechazunga

csendes tag

az esetem
    Van egy hét éves gépem (P4 1,5 GHz, 256 Mb RAM, Geforce 2 mx400), melyen az elmúlt egy évben Ubuntu Feisty futott tökéletesen. Mivel a Feisty támogatása az ősszel lejár, úgy döntöttem, hogy új OS-t rakok. Az ubuntu hardy gépigénye nagyobb lett, ezért a xubuntu tűnt ideálisnak... de a hardy-ban igencsak elrontották az nvidia támogatást. Annyi panaszos hozzászólást találtam az interneten, és én is annyit szenvedtem a xubuntu 8-al (restricted drivers nem jó - hivatalos nvidia-legacy driver nem jó - envy nem jó; hegesztettem a xorg.conf-ot amennyire tudtam; akármit csináltam, vagy a 3D támogatás nem működött vagy a felbontás nem ment 640x480 fölé), hogy azt gondoltam, ideje distrot váltani.* DVD-ről próbáltam telepíteni az openSUSE 11-et, sikertelenül. 99%-nál hibát írt ki folyton (YAST... másfél hete már ennek, nem emlékszem). Mérgemben pár napra visszavágtam a sufniba a gépet. Ma vissza a xubuntu-hoz... Ezúttal gutsy... Upgrade manager nem működik... érthetetlen, ostoba, dühítő bug... format... újra hardy... újfent sikertelenül...
    Ostoba voltam, hogy a működő OS-t lecseréltem...
    Egy héten belül szükségem lenne a gépre, de nem akarok rá XP-t telepíteni.
    Ötletek? Próbáljam meg újra a Suse-t? Esetleg Mandriva? Zenwalk?
    (A cél az lenne, hogy a Firefox, az oOo és az alapvető multimédiás alkalmazások élvezhetően fussanak ezen a low-end gépen. Mondom Feisty-n ment minden.)

*merthogy milyen "felhasználóbarát oprendszer" az, amelyiket nem lehet másfél órán belül telepíteni s beállítani?! Csak ma nyolc órámat vette el.

Új hozzászólás Aktív témák